DiSoRdEr

Disorder har varit med oss i över 25 år nu och det verkar inte vilja sluta med vad det håller på med så vi får väl dras med dem i vår punkvärld I 25 år till. Taf svarade mina frågor i mitten av februari 2005. 

 

Hur länge har Disorder varait i punkbusinessen nu?

-Sedan 1980.

 

Har ni spelat hela tiden eller har ni haft något break?

-Jag gick med I bandet 1982 och det har varit igång hela tiden med mig  och varierande människor som jag har rekryterat längs vägen. 

 

Vilka är medlemmarna nu?

-TAF-gitarr och sång.

NICK-bad och billigt rött vin.

JOHN-trummor och ciderdrickning.

 

Hur skulle du beskriva er musik i tre ord?

-FUNKY TECHNO HOUSE

 

Vad betyder punk för dig, är det bara ett ord eller är det en livsstil?

-Det betyder att man inte skall acceptera de lögner som de talar om för oss från regeringen och att göra kompromisslös musik utan att försöka ändra din musik bara för att sälja mer skivor och att inte följa de senaste trenderna. Det är min livsstil.  .

 

Snälla berätta lite om varje medlem, ålder, familj, arbete, intressen och något hemskt om varje kille?

-NICK ålder 42. han spelar bas, han är egenanställd skrotsamlare, han rensar trädgårdar och hus och tar med dina gamla kylskåp och ugnar till soptippen. Ibland hjälper jag och John honom. Han är ett fyllo och kvinnoberoende, han går aldrig till kyrkan. Han spelar bas i BAD BLOOD också. Han har en 4 år halvsvensk dotter och han köper aldrig några leksaker till henne.

JOHN är 36,  spelar trummor , han är byggarbetare men han är oftast arbetslös eftersom han är lat. Han indoktrinerar sina två döttrar i den elaka stilen PUNK:

TAF är 44, spelar gitarr och sjunger. Jag jobbar på posten och för ett återvinningsbolag. Jag är anställd av en vikariepool. Just nu har jag inget jobb, inga pengar, inget hasch. Jag är gift, inga barn. Jag är stingslig. ..

 

Vad är skillnaden med att spela då och nu?

-Ungefär 25 år.

 

Hur ser en Disorder publik ut?

-En riktigt mix faktiskt, en del har riktigt långt hår, punkare med stora mohikaner och nitar, några ser vanliga ut, de är oftast fulla.

 

Vad är det konstigaste som har hänt under er karriär?

-Vi åkte till Groningen en gång och skulle sova I en våning, på natten kom en tjej upp och väckte allihop och hon hade en stor kniv och hon anklagade oss för att ha stulit hennes hund…hon var helt borta av speed. 

 

Vilken är den konstigaste recensionen ni har fått någon gång?

-I ett amerikansk fanzine när Sverre from DEAD GERARDSENS sade en massa skit om mig, som att jag är full och lite dum eller något liknande men han är riktigt dum, när ORAL CONSTITUTION sände 20 skivor att sälja till en välgörenhetsgala på BLITZ i Oslo tog han  alla och förstörde dem och slängde dem i en soptunna. Som en liten kommunistdiktataturstat. Jag skriver detta som hämnd men det är faktiskt sant. Han gillade inte ORAL CONSTITUTION omslag med en piercad penis på ena sidan och piercad vagina på andra sidan..

 

Den nya CD:n Kamikaze har blivit inspelad I många olika studios på många olika tider, på hur lång tid? 

-Över 8 år.

 

Ljudkvaliteten är olika mellan olika låtar, är det något ni ville ha så eller….?

-Ja, varför skall det vara samma tråkiga ljud hela vägen igenom. 

 

Finns det några bra band i England just nu?

-Ja, ANTI NOWHERE LEAGUE, SPLODGENESSABOUNDS, 999, DA CAPO och GURKA är alla jävligt bra.

 

Hur är det att bo i England just nu(eller var bor du?)?

-Jag bor I Bristol , det är skitigt och det finns en massa folk utan pengar. Det finns mycket crack och heroin och prostitution och brottsproblem. Polisen gör ett dåligt job här. Det finns en massa arbetslösa människor utan pengar

 

Du bodde ett tag i Norge, varför?

-Jag var uttråkad på Bristol.

Kommer du ihåg när ni var i Sverige och spelade med  Tatuerade Snutkukar(TASK) och att deras sångare Sören sjöng så att hans mage började att verka?

-Ja, han var tvungen att uppsöka sjukhus.

 

Vilka är dina ljusaste minnen av Sverige?

-Den riktigt otrevliga “BULLY BOY” polisen som hämtade oss bara för att de är avundsjuka på oss och vår frihet. Det fanns en väldigt trevlig ockuperad lägenhet någonstans som jag inte kommer ihåg var, den brändes av nazister men vi hade fortfarande punkfestival där, det var roligt, massor med hemgjort körsbärsvin...

 

Har du hört några svenska band värda att nämna?

-Tatuerade snutkuker, Warcollapse, Ebba Grön...Det var länge sedan, jag kommer inte ihåg namnen. 3 way cum var bra. ,

 

Snälla berätta lite om låten "Svenska Tull"?

-Det var när vi skulle till Göteborg med båten i slutet av juli 2001 och de stoppade oss för en helkroppsgenomsökning eftersom de är gaypojkar, sedan 5 veckor senare var vi på turné igen och vi tog båten ännu en gång till Göteborg och blev stoppade av samma(tulltjänstemän, tullbossen sade “full genomsökning av alla håligheter”, samma unga svenska tullare tog in mig på ett rum tog in mig på ett undersökningsrum och talade om för mig att hans boss är dum I huvudet och att han inte villa söka igenom mig igen. Jag skrev på undersökningspapprena och vi tilläts gå men bilnycklarna hade gått sönder så vi kunde inte fortsätta att köra vidare men de ville inte hjälpa oss genom att låna oss sin telefon.  

 

Snälla ranka dina fem favoritskivor, fem favoritkonserter och fem viktigaste sakerna i livet?

-Jag har inga favoritskivor eller konserter men de viktigaste sakerna i livet är att ha något att äta, någonstans att bo, min fru, punkrock och frihet. 

 

Första, senaste och dyraste skivan du har köpt?

-Den första skivan jag köpte var "won't get fooled again/I don't know myself" med THE WHO runt 1970.

 

Den mest pinsamma skivan i samlingen?

-BBC sound effects "Farmyard Animals"

 

Den bästa skivan att ha sex till?

-BBC sound effects "Farmyard Animals"

 

Vad tycker du om att folk laddar ner musik, kan du förstå att de gör det?

-Jag tror att de är för snåla för att köpa skivan. Hur kan de ha råd med en dator för 2000 pund men inte köpa en CD för 10. Ya boo, ge oss pengarna.

 

Laddar du ner något själv?

-Bara sexiga fjortis bilder och djursex.

 

Har du någon aning om hur många skivor ni har gjort, kan du ranka dem?

-Ungefär 10 stycken och den bästa är "PERDITION" sedan "UNDER THE SCALPEL BLADE" sedan den nya "KAMIKAZE...skivan.

 

Vilken är din Disorderfavorit?

-SUICIDE CHILDREN och FUCK YOUR NATIONALITY.

 

Hur är en bra Disorderspelning?

-Fullt hus, vi spelar alla låtar vi tänkt utan att ha sönder något. Jag kan höra mitt instrument och min sång på scen. Inget våld..

 

Framtidsplaner för bandet?

-Vi har några spelningar I år I Berlin och I England. Vi skall spela in ett nyt album, jag skall försöka göra en live DVD men det tar lång tid.  .

 

För dig själv?

-Jag måste spara mina pengar för att få till ett visum till min fru så hon kan komma tillbaks till England. 

 

Visdomsord?

-Ord av visdom? Kom ihåg att knarkhandlare inte är dina vänner och de kommer aldrig att bli det, de vill bara ha dina pengar. Lita inte på någon, folk förändras, de blir galna och annorlunda..

Nåt att tillägga?

-Ifall du åker till Norge, ta med ditt eget ganja eftersom det är så dyrt där, odla din egen och köp inte från något knarkhandlare.  .