Disco Volante har kanske inte gjort en massa skivor men de här en jävla attityd och de har spelat förband till Limp Bizkit. Jannicke skickade mig dessa svar efter lite datatsrul och vi får väl säga att intervjun gjordes i slutet av april 2004.

 

Historia?

 -Bandet startades 2000, Jannicke gick med sen sommar 2001 och då började vi satsa på allvar. Vi har haft några trummisbyten genom åren, men nu har vi hittat Linus som tar en given plats i bandet. Det finns en jättebra bio på www.goatbridge.com ( biografi ) som du kan kolla igenom och välja de godbitar du själv vill ha :)

 

Berätta lite om varje medlem, ålder, jobb, intresse, familj, och något hemskt om varje medlem?

-Jannicke H: 25 år gammal, har tre deltidsjobb.

 Pernilla E: 26 år, student. Sambo med Sune och Elvis. 

 Lovisa F: Snart 25 år, arbetslös. Sambo med Bandit.

 Linus R: 24 år,jobbar deltid bor på Lindängen och åker skateboard.

Vårt intresse är ju givetvis musik och det finns inte mycket tid över för annat. Hemska saker? Ingen kommentar, inget som bör läggas ut till allmän beskådan. He.

 

Föregående band?

 -Vi har spelat i olika konstellationer allihopa innan, men inga värda att nämna förutom att Linus spelade i Children of Fall.

 

Ni får en ny trummis nu, en kille blir det väl, varför en kille?

-Man, kvinna eller leguan, whatever. Det är skillsen som räknas, allt annat är ointressant. Vi har aldrig varit intresserade att ha någon speciell sättning eller någon uttänkt image, vi vill bara spela tillsammans med människor som har samma inställning, ambitioner och musiksmak som oss och därför tog Linus en självklar plats i bandet.

 

Är ni trötta på att höra det där med tjejband hela tiden eller är det något man förstår att recensenterna drar till med?

 -Oerhört trötta. Att ingen förstår varför är ofattbart. Vi orkar inte älta frågan igen, tyvärr.

 

Bryr ni om recensioner?

-Till viss del, men det är ju mer intressant att se vilken respons man får av publiken. Trots allt är ju en recensents åsikt bara EN persons åsikt. Men det är klart man blir helt glad om man får en schysst recension!

 

Vilken är den konstigaste ni har fått?

-Din. Allvarligt talat asså. Ha ha.

 

Jag jämförde er lite grand med L7, kommentar? Vilka andra band jämförs ni med?

-Det är första gången vi blir jämförda med L7 så vi tycker att det är lite konstigt. Enda likheten är ju egentligen att det finns en massa brudar i banden, rent musikaliskt ser vi inte att det finns några likheter. Andra band vi jämförs med Motörhead, Nashville Pussy, Turbonegro och X-ray Spex och det tar vi som en komplimang eftersom de är bra band men vi strävar ju inte efter att låta som dem.

 

Att vara tjejer i rockbranschen, vilka för respektive nackdelar har det?

-Mest piss, eftersom folk förväntar sig att vi ska vara kassa och inte kunna spela eftersom tre av oss är brudar. Vi måste jämt hävda oss inför folk, eftersom förväntningarna från dom som inte hört oss tidigare är som dem är. Men, ju mer vi etablerar oss som band och musiker, har vi kommit ifrån det till en viss del.

 

Jag såg en video med er, det var väldigt mycket skivor i bakgrunden, är det någon av er i gruppens skivsamling eller hur var det?`

-Vi fick låna lägenheten som videon är inspelad i av en snubbe, som är en helt galen skivsamlare. Det man ser i videon är bara en bråkdel av hela hans samling.

Hur är det att göra en video, känns det lite löjligt att göra det?

-Nej. Det var kul. Det tog ju 13 timmar att filma allt, så det är klart att det var lite slitigt, men mest kul. Jannicke fick ett sår på axeln av axelbandet som skavde upp huden.

 

Har den blivit visad mycket?

-Ja, den har fått bra rotation på ZTV och har även blivit visad i Musikbyrån.

 

Jag har ju singeln med er från Rebel Nation, har ni gjort något annat?

-Ja, vi har släppt en vinylsingel på Idle Hands Records tidigare och även medverkat på People like you samlingen Where the bad boys rocks 2.

 

Namnet Disco Volante känns ju missvisande , är det som är meningen att inte vara precis som folk tror att man skall/bör vara?

-Nej, vi tog namnet för att det var ett coolt namn, inget annat. Namnet är taget från Åskbollen med James Bond. Det finns en båt i filmen där alla elaka människor höll till och den heter Disco Volante.

 

 

Vad betyder punk för er, är det bara ett ord eller är det en livsstil?

-Punk är bara ett ord. Alla har ju olika definitioner på vad punk är, så det är helt svårt att säga. Det finns lika många definitioner på punk som det finns punkare.

 

Får man tjäna pengar på punk?

-Det beror ju på vad som menas med att tjäna pengar. Det är ju klart att alla vi skulle vilja betala hyra på att spela musik och kunna äta nudlar till middag varje fall, men om man inne på punk för att casha in fet med stålars kan man ju lika gärna go Christina Aguilera. Det är naivt att tro att det finns en massa pengar att tjäna på denna scenen, det är väldigt få rock eller punkband som kan köpa sig en villa. Vi tycker inte att det är fel att kunna överleva på musiken, sen kan man ju diskutera gräsrotsnivå om man vill. Men en sådan diskussion kan man hålla på med i all evighet.

 

Finns det några andra bra band i Sverige just nu? Jag såg att någon av er hade en Anti-Cimex tröja, är det ett gammal favvoband?

-Henry Fiats Open Sore, Genocide SS, Sorayas, Dixie Buzzards, Skitkids och flera andra som vi inte kan komma på nu. Anti-Cimex är bra, vi känner Cliff och han har hoppat in som extra trummis åt oss på två spelningar så det är en liten tribute till honom om man säger så.

 

Hur tycker ni annars det är att bo i Sverige idag?

-Det är klart att vårt system fungerar bättre än vad det gör i t.ex. USA eller Brasilien, det om man sätter det i jämförelse. Men det betyder ju inte eller utesluter att vissa saker är fucked up. Ta en sådan förlegad sak som att vi fortfarande har ett kungahus med privilegier som liknar kungen och adelns flera hundra år tillbaka i tiden, att vi har snutar som tror och tycker att de kan bete eller göra vad de vill, att det sitter feta korrumperade politikergubbar med feta fallskärmar, att vi ska leva i ett land som sägs ha den högsta "graden" av jämlikhet - när vi ens inte är i närheten av den etc. Listan kan göras lång.

Näe tack, spräng Rosenbad, häng kungafamiljen på Hötorget och sätt snuten i bojor! WORD!

 

Hur är en bra konsert med er?

-Mycket röj och feta riff! Men publikresponsen är ju alltid viktigast. Till exempel kan en spelning där endast 30 personer dykt upp, bli hur kul och bra som helst, om de som är där röjer som fan.

 

Hur ser era lyssnare ut, finns det någon mall på dem?

-Nej absolut inte. Vi har spelat för allt från Bandidos-medlemmar till kickers och alltid fått bra respons, vilket vi tycker är jätteskönt eftersom vi inte eftersträvar att tilltala endast en typ av människor.

 

Vad driver er till att spela musik?

-Vi har alltid haft ett musikintresse och har alltid älskat musik plus att spela så det faller sig helt naturligt.

 

Snälla ranka dina fem favoritskivor, fem favoritkonserter och fem viktigaste sakerna i livet?

-Pernillas fem favoritklassiker :

* Zeke - "Death Alley"

* Nashville Pussy - "High As Hell"

* Mummies - "Death By Ungabunga"

* Turbonegro - "Apocalypse Dudes"

* Mötley crue - "Shout at the devil"

 

Jannickes fem favvokonserter:

* My Ruin, London 2002

* Nashville Pussy, Roskilde 1999(?)

* L7, Loppen 2001

* Mastodon, Philadelphia 2003

* Today Is The Day, Stengade 2003

 

Linus viktigaste saker i livet:

Alla som jag tycker om, åka skateboard och spela punk, word!

 

Första, senaste och dyraste skivan du har köpt?

-Pernillas dyraste: Blues Magoos "Electric comic book" i orginalpress på vinyl för 250 spänn.

Jannickes första: Alice Cooper eller Transvision Vamp, vet inte vilken av dem som var först.

Linus senaste: Skitkids nya tolva "Onna for pleasure"

 

Pinsammaste skivan i samlingen?

-Jannicke: En gammal Kylie Minogue skiva.

Pernilla: En gammal Kim Wilde skiva.

Linus: U2.

 

Snyggaste skivan i samlingen?

-Jannicke: Off the bones med Cramps, för man får snygga 3D-brillor till som man kan sitta och spana in omslaget med.

Pernilla: Murder city devils "Empty bottles, broken hearts".

Linus: Amebix och Blackflag.

 

Blir det mycket intervjuer? Är det tråkigt?

-Ja, det blir en hel del. Fast vi tycker att det är kul, särskilt när det är lite annorlunda frågor, som i denna till exempel.

 

Vilken är frågan du aldrig får men vill ha,ställ den och besvara den?

-Vi har helt kass fantasi, ingen kommer på något ;-)

 

Framtidsplanerna för bandet?

-Nu ska vi ut och göra en del klubbspelnigar, dessutom blir det några festivaler också. En ny singel kommer innan sommaren plus en video, fullängdare planeras komma i höst, det är dock oklart vilket bolag som kommer att släppa den dock.

 

För dig själv?

-Pernilla: Hamna i rännstenen.

Jannicke: Quit my dayjob.

Linus: Lexus, pittbull och southpolejacka, word!

 

Visdomsord?

- Spräng Rosenbad, häng kungafamiljen på Hötorget och sätt snuten i bojor! WORD!

 

Nåt att tillägga?

-Lovisa är hemma sjuk, därav frånvaron. Tack för en underhållande intervju!