Jag ser nog Dims Rebellion som ett av Sveriges intressantaste punkband just nu. Trummisen Viktor tog sig lite tid i julstressen att svara på intervjun jag sände till honom. Datumet är satt till den 14:e december 2004.

 

Historia?

-Dims Rebellion började spela punk år 1999 då Niklas(vår första sångare)Hasse och Lorenzo bestämmer sig för att starta ett band och sedan  dess har vi levererat Punk hits så gott det går.

 

Berätta lite om varje medlem, ålder, familj,jobb, intressen och något hemskt om varje medlem?

-Lorenzo Sjunger och jobbar som Bartender , Matte spelar Bass och jobbar i en verkstad , Johan Sjunger och spelar Keyboard+Saxofon och jobbar som

producent , Hasse spelar Gitarr och jobbar som murare , Kalle spelar  Gitarr och jobbar i Butik och till sist Viktor som spelar Trummor och  jobbar på en skola.

 

Har det varit många medlemsbyten i Dims Rebellion?

-Det har väl varit kring 4 byten och dom som lämnat bandet är Danne som  var bandets första trummis och sen Niklas som var bandets första sångare  och sen Tobbe som var bandets ena gitarrist fram tills att första singeln  släpptes och till sist Oscar som hoppa av för cirka 1 år sen.

 

Ni är 6 stycken, vad är fördelen respektive nackdelen med det?

-Fördelen är att vi får ett fetare sound med alla 6 personer och det är  det sound vi vill ha! Nackdelen är att det kan vara svårt att få ihop alla  till rep ibland.

 

Dims Rebellion, varifrån kommer namnet?

-Det kommer ifrån Clockwork Orange filmen...

 

Ni har ju förknippats med skinheadscenen, för eller nackdel?

-Ingen nackdel så länge man slipper Nazijävlar som tror dom har nått med scenen att göra.

 

Skinheadscenen börjar mer och mer ta avstånd från rasism, nazism osv, hur ser du på det? Den var ju sådan från början så det är ju inget konstigt?

-Det är bara bra om den tar avstånd från sån skit

 

Har det varit irriterande att hela tiden behöva förklara sig varför man är skinhead?

-Nej man bad mest folk att dra åt helvete om dom frågade sånt på den tiden  man var Skinhead

 

Hur tycker du det är att leva i Sverige idag?

-Det funkar bra man knegar på och drömmer om att bli rockstjärna hehe

 

Vad anser du om Bush och hans fortsatta presidentande?

-FUCK BUSH!

 

Nu över till musiken, hur skulle du beskriva er musik i tre ord?

-SVIN BRA PUNK

 

Ni har med saxofon i musiken, det finns inte många punkband som har det, varför tror du inte fler använder detta eminenta punkinstrument?

-Många band är ofta för fega tror jag och sen så ska tyvärr många band  låta för mycket som sina gamla favoriter band rakt av vilket är trist.Det  är roligare när man gör nått med en liten egen touch på det.

 

Har ni haft med saxofonen hela tiden?

-Nej i början så hade vi klassisk punk uppsättning med  gitarr,bass,trummor och sång men sen saxofon och Keyboard kommit in i bilden så har allting bara blivit bättre och bättre enligt oss själva!

 

Vad drar ni för publik, vilken typ av människor kommer på era konserter?

-Punkare,Skins,Rock rävar och massa andra typer av folk

 

Hur är en bra konsert med er?

-Mycket folk , mycket alkohol och jävligt svettigt.

 

Nu blir det två skivutgivningar med er på kort tid, först spliten med Don´t Cares och sedan en fullängdare? Hur kommer det sig att det blir så tätt?

-Därför att vi inte haft nått bolag och nu när Kjell hell rec dök upp så  passade det oss perfekt , Pike tror mycket på oss och det betyder mycket  för oss och vi har en mycket bra kommunikation mellan oss i bandet och  honom.

 

 

 

Varför blev det just ihop med Dont Cares?

-Det skulle ha varit med The Accidents var tanken först men då det inte  hände mycket på den fronten så fick vi leta upp ett nytt band att dela en  skiva med och då kom Johan på Dontcares vilket är ett mycket bra band  härifrån Stockholm och det är skoj när det är 2 olika band som delar på en  skiva för då blir det lite variation.

 

Låtarna på fullängdaren , låter de ungefär som splitten?

-Nej inte helt och hållet då dom är lite mer melodiösa.

 

Ni kör en country style version av Fade Away, jag har inte hört originalet på denna skiljer den sig mycket och var är den med?

-Originalet som vi spelade in för 3 år sen snart släppte vi på nätet för  nerladdning på den gamla hemsidan Punk Sthlm som nu är nedlagd tyvärr men  den finns i liknande version på fullängdaren.

 

Finns det några bra band i er stad, i Sverige idag?

-I Stockholm finns band som Between us,Lugchen,The Dontcares,Starlet  suicide,Eskalator,The Hipshots och sen i övriga Sverige så har vi ju band  som Disfear,The Accidents,Uscb Allstars,Smalltown med fler.

 

Hur är det att spela den här sortens musik i Sverige idag, svårt med spelningar?

-Vi spelar tyvärr rätt sällan live men det beror mest på oss själva och  inte så mycket på Sverige scenen men det blir ju klart bättre när det  gäller spelningar tycker vi speciellt nu med Kjell Hell i farten.

 

Har ni spelat mycket ute utanför Sverige? Var är bäst?

-Vi har spelat i Danmark och Norge Och båda var mycket bra med trevligt folk

 

Nu blev det inget med konserterna med Anti Nowhere League, besvikna?

Blir det något annat istället?

-Klart att det var väldigt synd men nu tar vi nya tag och nästa inbokade  spelning ser ut att bli på Debaser i Stockholm den 19 januari så det ser  vi fram emot och förhoppningsviss har vi ny merchandise att sälja då  också!

 

Snälla ranka dina fem favoritplattor, fem favoritkonserter och fem  viktigaste sakerna i livet?

-Bästa Plattor är omöjligt Men några utav dom är:The jam-Snap! , Linton  Kwesi Johnson-Forces of Victory , The Briefs-Off The Charts , The  Pogues-Rum Sodomy & The lash och Stiff Little Fingers-Inflammable  material. Bästa konserter enligt mig(Viktor Rebellion) är Bland andra

 Subhumans i Morecambe 04

 Stiff Little Fingers i Dublin 03

 Linton Kwesi Johnson i Stockholm 04

 Shane Macgowan & The Popes i London 99

 Bad Religion i Stockholm 96

 

Först, senaste och dyraste skivan du har köpt?

-Första skivan var Theatre Of Pain med Mötley Crue och Senaste var Fuck  World Trade med Leftöver Crack och Dyraste är nog This Is Desmond Dekker  med Desmond Dekker

 

Mest pinsamma skivan i samlingen?

-Lyssnar bara på bra musik så något sånt finns ej hehe.

 

Framtidsplaner för bandet?

-Spelning i Stockholm i Januari och förhoppningsviss fler spelningar under början av nästa år utöver den.

 

För dig själv?

-Åka till London på Lördag för att njuta av Pogues reunion är väl nästa  grej för min egen del och det ska bli jävligt trevligt

 

Visdomsord?

-KÖP SKIVOR MED DIMS , DET BÄSTA SOM FINNS!

 

Nåt att tillägga?

-Tack för visat intresse och kom på våra spelningar