Bandet med det underbara och fyndiga namnet Devilicious var så snälla att de svarade på lite frågor angående gruppen i början av juli 2011. Det är Martin som besvara på frågorna

 

Historia?

-Kan hämtas på svenska via följande länk http://dl.dropbox.com/u/8904530/Devilicious_presskit%202.zip

 

Vilka band har ni spelat i förut? Spelar ni i några andra band just nu?

-Martin Olsson (Nevärlläjf), Mikael Jacobsson (Reverend Jim Jones & the Doradillas, Spacehulk) dessa band spelar vi i nu

 

Snälla berätta lite om varje medlem, ålder, intressen, familj, arbete och något hemskt om varje medlem?

-Mikael Jacobsson 36, Stefan Jansson 31, Carl Paulsen 28, Martin Olsson 23. Vi gillar alla att dricka alkohol, köra tuffa bilar och spela musik.

Ni spelar metal men ingen vanlig sådan. Jag jämför er med grupper som Mustasch, Backdraft och Graveyard? Vad får ni själva höra?

-Nej det kan man väl säga, är rätt mycket rockfeeling och även en del stonerflum inblandat. Jo, många säger att musiken andas åt Mustasch-hållet men lika många säger Volbeat så man får avgöra själv. Ett stående uttryck är att det låter som Volbeat men med mycket mer finess, tyngd och teknik.

 

Beskriv er musik med tre ord?

-Hård, intressant och egensinnig.

 

Jag kommer ju från punken och hur är er releation med den?

-Vem har ingen relation med punken? Speciellt inte om man är född på 80-talet som tre av oss är. Jag började som 12-åring att släppa skivor med mitt dåvarande skapunkband Splitfish. Det är väl som med alla andra musikstilar, vi har en relation med de flesta och det är så intressant musik skapas.

 

Jag har alltid sagt att jag gillar hårdrocksmusik men inte publiken, förstår du hur jag menar då? Ifall du förstår kan du hålla med mig?

-Jag är inte alls beredd att hålla med dig, i dag är hårdrock något folkligt - publiken är väldigt blandad

Vilken typ av folk drar ni till en konsert?

-Väldigt blandad publik. Allt från herrar i kostym och slips till 3-åriga barn och pensionärer. Vår musik känns relativt enkel att ta till sig. Man behöver inte ha några speciella ramar som lyssnare eller vara placerad i något fack genremässigt.

 

Vem kom på det lysande namnet?

-Bandets skapare Mikael Jacobsson och Carl Paulsen.

 

Blir det mycket intresse från utlandet? Har ni spelat mycket utomlands? Ifall ni har det , var är bäst?

-Ja, vi ligger ju på ett tyskt skivbolag (Daredevil) för den europeiska marknaden och detta har resulterat i såväl många bra recensioner och intervjuer som ett fullspäckat turnéschema i Tyskland, Belgien och Nederländerna här under juli. Tidigare har flertalet gig gjorts i utlandet och att svara på vilket är bäst är svårt. Alltid lika kul att spela och alla gig är bra gig!

 

Hur är en bra spelning med er?

-Svettig, ölstinn, röjig och lämnar en längtan efter mer!

 

Vilka/Vilket är det största bandet ni har spelat ihop med?

-Hittills har vi ofta varit huvudattraktionen och inte spelat med så stora band. Men förhoppningsvis blir det ändring på det i och med vårt nya bokningsbolag Rambo Live här i Sverige.

Blir det mycket konserter i sommar eller är det svårt att få ihop det?

-Ja, vi har 3-4 veckor nu i juli med spelningar varje dag så det blir en del. Men vi har med hjälp av Jochen och Daredevil Records lyckats hitta en plan som passar alla.

 

Var står du när vi snackar mp3 och nedladdning? Tror du verkligen köper sin musik nu?

-Klart folk köper musik. Mp3 och nedladdning är helt OK, så länge musiken kommer ut.

 

Är det bra eller dåligt för ett band som ert?

-Känns oviktigt då pengarna ligger i att spela live och få sponsorer!

 

Jag är ju en sådan som fortfarande köper CD-skivor, hur är det med er?

-Jodå det händer - alltid lite roligare med skivor i och med att det är en fysisk produkt som man kan känna och titta på. Jag lyssnar aldrig på specifika låtar utan på hela skivor när jag lyssnar på musik.

 

Finns det några bra band i Sverige idag?

-Det är klart det gör - Sverige är grymt stora på att distribuera bra musik!

 

Varför finns det bara utdrag ur några texter på skivomslaget? är det inga bra texter på skivan eftersom ni inte publicerar dem i tryck?

-Alla texter är väldigt bra - anledningen är så enkel som att vi tyckte det var trevligt att ta de absolut snyggaste textraderna. Varför göra som alla andra?

 

Vem gör texterna? Vem gör musiken?

-Mikael Jacobsson skriver alla texter. Musiken gör vi tillsammans i replokalen, dock har Micke med sig många idéer som sedan utvecklas till låtar på plats.

Ni ligger på något skivbolag som heter Dead Tree Music, berätta om det bolaget?

-Faktum är att vi är knuta till tre skivbolag. Dead Tree Music är i dagsläget endast vårt officiella "fysiska" skivbolag och vi ligger därför i deras katalog. Men vi är dock även signade för Rambo Music som sköter alla presskontakt och promotion och vi har Sony som distributör. I Europa är det Daredevil Records som sköter distro/promotion.

 

Hur mycket tror du att en skiva med bandet säljer?

-Vi har hittills sålt väldigt bra och detta är innan turnén så att det är dags att trycka mer snart!

 

Mycket hårdrock i helgen i Göteborg, Iron Maiden på fredag och Metallica(The big four) på söndag är det något du skall på&/eller var på?

-Tyvärr missar jag detta. Calle vår eminente bassist ska på "The Big Four"


Framtidsplaner för bandet

-Vi planerar att fortsätta att arbeta med samma samarbetspartners för nästa skiva och den är snart färdig rent låtmässigt. Vi har spelat in en del riktigt bra demos och planen är att skivan spelas in tidigt 2012.


Visdomsord?
-Walk with the Devil!

 

Nåt att tillägga
-Mvh

Martin & The Devils