Destructors var ett band med en riktigt egen stil och de har splittrats ett antal gånger men i några år har de nu hållit på igen och kallat sig Destructors 666 och här startar vi intervjun med Allen Adams som jag gjorde I januari 2007 och han sjunger i gruppen.

Han bildade original Destructors 1976 och de kallades då  6CK 6CK 6CK and the Gestapo fore de tog namnet Destructors. De tre åren som följde efter det spelade de live 13 gånger och de spelade in en 7-låtars demo och släppte en kassett som hade demon och lite replåtar som hette The Destructors Kill musik.

1979 splittrades de och Allen gick med i The Blanks i ett år. Den enda singeln de släppte var en singel som hette Northern Ripper.  .

The Blanks splittrades 1980 och från resterna av det bandet minus sologitarristen så blev de Destructors igen. Tre år senare efter 2 LP, 4 singlar och en tolvtummare splittrades bandet den  24/9-1983.

Allen fortsatte med Destructors V och Five go mad in Europe. Sedan med trash metal bandet The angels of Malice.

Efter uppmuntrande ord från Si Stabler, Ian Glasper, Rebecca Punk Oi Uk bestämde han sig för att återutsläppa de gamla materialet och formera en ny version av bandet.  .

Allen Adams-Sång;: Dave Colton-sologitarr; Steve Rolls – Gitarr; Steve Crosby – bas ; Lee Reynolds -trummor

Destructors 666 är den senaste inkarnationen av The Destructors och de har blivit beskrivna som Scuzz Garage Punk Rock band.

 

Föregående band

Allen Adams har tidigare varit med i The Destructors, The Blanks, Destructors V, Five Go mad in Europe, The Angels of Malice, Byron och The GDMF´S

Dave Colton har tidigare varit med i band som Goblinz, The Name, The Destructors V, Five Go mad in Europe och Angels of Malice. Han spelar i ett band som heter Retrolux.

Steve Rolls spelade tidigare med The Now and Sudden Sway.

Lee Reynolds spelar med följande band: 925`s och Mesh 29

Steve Crosby var tidigare medlem i The Jilted Brides och även i Moosejaw.

 

666 är inte namnet på besten

Allen vill inte berätta så mycket om medlemmarna och de vill behålla mysteriet omkring dem lite grand. Ifall du vill ha mer information får du kolla in deras hemsida.

De gamla medlemmarna gör fortfarande musik., Graham Butt spelar med The More I see, Neil Singleton håller på med ett band i Auckland NZ. Men ingen av de andra medlemmarna spelar i något band just nu..Andrew Jackson(Blanks/Destructors) är skräddare. Andy McDonald jobbar i en bältesfabrik. Andrew Butler(som fortfarande är skyldig mig 10 pund) är postgubbe.

Att ändra namnet på gruppen är något som Allen kommer att fortsätta med – Det är alltid en bra idé. Vi ändrar namnet i maj till Destructors (6) (6) (6). 666 är inte namnet på djävulen , det är 661. Judarna sade att romarna(vad har de gjort för bra för oss?) som deras djävul. Det går tillbaks till Nero och Caligula. Det är bra att bli jämförd med sådana despoter(eller var eller kommer de ihåg segrarna som alltid skrev historia och försökte att visa fienden värre än vad den var.

 

Andra band som Destructors har blivit jämförda med är såpass ovanliga namn som Blitz, Stooges, Damned, Vixen, Virus, Wratchchild, Tygers of Pan Tang, NOFX och Raven. Allen tycker att en recension bara är en persons åsikt men att den åsikten kan bryta upp ett band:- Ifall recensenten är ärlig utan en agenda så kan vi ta notis om vad denne säger. Inte bara om det är någon som skriver det för att vara jävlig och aldrig vill ge dig en bra recension så bryr vi oss inte om den. I slutändan är det artisten som skall vara nöjd med resultatet. Den konstigaste recensionen vi fått var i Zig Zag magazine. Det var en gästskribent från Comic Strip och han sade att min röst var den mest feminine han hade hört

 

Fullängdare i april

De har släppt lite av sina gamla skivor på Captain Oi men det är fortfarande några mer skivor som  skall komma och det är Armageddon in Action, Bomb Hanoi Bomb Saigon, Bomb Disneyland(de två sista är 2 bootlegs) Plus att det finns en massa outgivet. Det beror på om Captain Oi vill släppa dessa mer. Punk singles collection komemr ut på vinyl i Italien(Pure Records) med extra livelåtar. Det följs av ännu ett album med original Destructors demos och ett komplett livegig. Jag undrar också om det inte kommer en fullängdare snart efter alla dessa splitsinglar och Allen säger ;- Vi jobbar på en fullängdare just nu ( Many were killed but few were chosen) Det borde vara ute i april 2007. Det kommer att vara 15 låtar med nya versioner från singlarna plus fem nya låtar.  (1970/Stooges) Pavement Pizza song, Voice from Beyond the grave, Baby heart attack och the Valley of the Dolls of the New York Dolls.

 

Skillnaden med att spela idag om man jämför med I början är att det inte är en massa gnabbande. Plus att de har fått en yngre indie rock publik efter deras splittar med  Ruined/925´s, Radicus & SUP och han tycker att det är mycket roligare än förut..

Allen började som sångare och fortsatte med bas och nu är han sångare igen och han har bara gått tillbaks till originalsysslan: - Jag kan inte ersätta Neil men jag gör bara min version av The Destructors som om Neil aldrig hade varit med

 

Att leva i England är précis som det alltid har varit.Den enda skillnaden är att man kan få en billig rörmokare8polsk). Och när jag frågar honom om regeringen säger han något som jag inte kan översätta(försök själva):-: - I can´t wait for the Devil to be pitchforking the antichrist Tony Kitsch and using John Prescot´s blubber to baste the bastard and the wicked witch being burnt for ever on a funeral pyre.

 

Han tycker att musik och politik hör ihop men han undrar hur många som egentligen lyssnar på texterna. Som bästa politiska band nämner han Chumbawamba och Levellers och i England finns det en massa bra band just nu som  The Ruined, 925´s, Dustins Bar Mitvah och Towers of London. Det han vet om Sverige är inte så mycket men han säger att vår främsta exportvara är järn och han nämner Jönköping, Baltiska Havet, Skagerack och Kattegatt och svenska band som han har hört Hellacopters och Leather Nun.

På frågan vad han ligger i relation med punken:- Jag tycker att det mer av en attityd och ett sätt att tänka.  

 

Rankar Sex Pistols högt

Hans fem favoritskivor består av Anarchy in the Uk-Sex Pistols, United-Throbbing Gristles, New Rose-The Damned, The faith Healer-Sensational Alex Harvey Band, Roadrunner- Jonathan Richman and the Moderns lovers. Hans favoritkonserter är Throbbing Gristles på ICA London, Sex Pistols på Cromer Pavilion, Southern Death Cult på Retford Porterhouse, Ramones på the Roundhouse och Eddie and the Hot Rods på The Marquee när de spelade ihop med Sex Pistols. Och de viktigaste sakerna för honom är första singeln med The Blanks-Northern Ripper, Vinna Telly addicts 1995, Spela I Århus och Basel med Destrcutors V, Spela in första EP: med Destructors 666 , tre låtar inspelade och mixade på 8 timmar efter 2 och en halv times repning. Återutsläppet av  Excersise the demons of youth på Captain Oi men hank an inte förmå sig att lyssna på den. 16 låtar inspelade på timmar. Total kostnad 125 pund. Detta gjordes på lördagsnätter(23-0700) efter att ha druckit på en pub. Den första skivan han köpte var Gary Glitter-Rock n roll Parts 1 & 2 och den senaste var Hoodoo Gurus Stoneage romeos och den dyraste måste vara Throbbing Gristles – 2nd annual report  1977det var en massa pengar) och den mest pinsamma skivan måste vara Edith Piaf.  

De gör några covers på scen och det är låtar som  1969, Kick out the Jams, Psychotic Reaction och Action women.

Ett band som har hållit på så här länge måste ha gjort en massa intervjuer…är det aldrig tråkigt att  bli intervjuad? – Samma frågor om och om igen är tråkigt för man får upprepa samma information om och om igen.Men i och med de nya inspelningarna så har vi något nytt att säga. Jag blir aldrig uttråkad när jag gör en intervju, säger Allen..

 

Frågan ni aldrig får? – Varifrån kommer namnet Destructos ifrån? Det är en del av av en historia som Graham Greene har gjort som hetervThe Destrcutors där de förstörde en gammal man´s hus till grunden. Vi var fruktansvärda i starten med The Destrcutors kill music.

 

Har spelat i Danmark

På frågan om det finns någon chans att se dem i Sverige snart så skakar Allen på huvudet. De har spelat i Danmarkmmen skull erbjudandet komma så skulle de vara här snabbt som blixten. Allen tycker det är bäst att spela i Europé eller USA. En bra spelning med gruppen ’är när gruppen kommer ihåg orden och publiken är med dem. Allen tycker att Adverts är det bästa punkbandet genom tiderna och att den viktigaste punklåten som är gjord är Sister Ray med Velvet Underground.. Deras bästa låt är Flying saucer och deras mest önskade är nog Bullsbit- Den låten kommer att jaga mig överallt.   

 

Alla deras fans verkar bära svart nuförtiden , detta ifall man skall säga det är något speciellt med dem. Framtidsplanerna för bandet är att spela mer och fortsätta släppa singlar. 6 stycken till detta år. I maj har de spelat in 14 originallåtar, 7 gamla Destructorslåtar och 7 covers. -Inte dåligt på ett halvt år. Vi går tillbaks till 1976. När det inte fanns någon punkuniform. Och man spelar in fort och ger ut så fort som möjligt. DET VAR SNABBT. DET VAR LÄTT KOM IGEN DU KAN GÖRA DET!  

 

Hans egna framtidsplaner är att slutföra den 6-åriga plan han har spikat ut för Destructors666 och att skriva sina punkmemoarer “The Gob´s gone hard on my bass cab”. Hans visdomsord är: - Var obekväm, var sand, inte olja i maskineriet I världen. Ifall vi kan stoppa världen så kommer vi att bli utslängda i rymden. Hjälp alltid andra band för när de blir stora så hjälper dom dig..