Derita Sisters är ett band som har släppt en hel del skivor ... De har ett väldigt trevligt sound och de skickade mig en dubbel-CD att lyssna på och jag gillade verkligen det. Och jag njuter av denna intervju som gjordes med dem i april år 2015.

 

Snälla berätta lite historia om gruppen?

-Mark: Jag bildade bandet 1992 med min vän Jay Smith. Han lämnade bandet 2002 och jag fortsatte med nya människor. Det var mer av ett projekt och mindre av ett arbetande band. Det var bara en hobby. Vi gillar att jävlas runt i studion och fortsätta göra skivor av det. Vi hade inget sätt att sälja dem så vi bara gav dem bort till fanzines, tidskrifter, college radiostationer, etc. och det var så vi började bygga ett följe. Vi släppte fyra album innan vi hade spelat en enda spelning. Bandet grundades i Los Angeles tills jag flyttade norrut till Santa Barbara. År 2014 återvände Jay Smith till oss på scenen för två låtar för första gången på 12 år. Jag skulle säga att vi är mer av ett studio band än liveband. Vi var redan äldre när vi började så att vi inte har lyxen att hoppa i en van att gå ut på turné 200 dagar om året. Runt 1994 började vi få intresse från tyska skivbolag som startade en karriär för oss i Tyskland. Vi släppte vår första skiva i Tyskland på Incognito Records och den heter UNITED STATES OF THE WORLD och följde av tre skivor för HIGH SOCIETY INTERNATIONAL, en med PLASTIC BOMB och ytterligare tre för TRASH 2001, alla tyska etiketter.

 

Snälla berätta lite om varje medlem i gruppen just nu, ålder, familj, jobb, intressen och något hemskt om alla? Tidigare band?

-Rob: ... .bass ... 51 ... arbetar i det brittiska parlamentet ... punkobsessive ... Derita Systrar är min familj ... och jag kan inte säga en enda dålig sak om dem ... Jag föredrar att prata bakom ryggen ... Jag har varit i alltför många band att nämna alla, mennågra ... Chester, Sperm Wails, Cynical Culture, Sewers of the Strand ... listan är oändlig, och meningslös.

Ant: 37. singel, inga barn, gick på privatskola, hatar toffs. videokamera operatör / redaktör. Spelade gitarr i grungeband som tonåring. Såg en lokal annons i en musikaffär för punk trummis sökes ... blev vän med Rob. Spelade ingen musik alls från 2005 till 2012. Fortfarande nervös för att spela live.

Mark: För närvarande i bandet finns Rob Chester på bas från London. Rob har en lång stamtavla i att spela i punk och post-punk band i London sedan slutet av 70-talet. Rob arbetar för brittiska parlamentet och är en stor skivsamlare. Anthony "Ant" Oxmall spelar trummor. Han är från Cambridge, England. Ant är den yngsta medlemmen och har en mer modern stil än våra tidigare trummisar. Han arbetar som videographer för motorcykel och racing industrin. Franky Derita aka Frank Lukrawka är en lång tids medarbetare till Derita Sisters. Han är gitarrist. Han spelade med oss ​​från 2000-2003 och fr.o.m. 2012. Frank är från Hamburg, Tyskland och frontar sitt eget band Weekly carousel som är ett band som vi turnerat med sju eller åtta gånger. När Jay Smith var tvungen att lämna då hoppade Frank in och spelade med båda banden. Och så är det jag. Liksom i alla punkband nuförtiden är jag den enda originalmedlemmen, men igen, bandet har utvecklats under åren och bandet idag bär inga likheter med bandet från 1992. Jag bor i Santa Barbara, gör dokumentärfilmer och jag är en ensamstående pappa till en sex-årig pojke vid namn Harvey.

 

Jag kan höra både NOFX och tidigare band? Har jag rätt? Favoriter från förr?

-Mark: Jag var tvungen att skratta åt denna fråga. Ja, med Frank i bandet hörs NOFX eftersom det är hans favoritband genom alla tider. Jag hatar dem. Haha! Men jag välkomnar det samtida ljudet Frank (och Ant) tog till gruppen. Ett band måste utvecklas och gå framåt. Rob och jag är old school, 1977 fans. Vi växte upp med The Ramones, Clash, Sex Pistols, Damned, etc. De andra killarna hade olika influenser. En av mina favoritlåtar som Frank skrev är "77 SUCKS!" Det är verkligen roligt. Men Rob och jag går tillbaka ännu längre. Vi gillar en hel del riktigt obskyra band som föregick punken. Jag älskar Krautrock till exempel och vi älskar båda 60tals garage rock.

Rob: Noah Fecks? Är inte de som Monkees ... Jag gillar alla punkband Mark hatar ... vilket betyder att jag gillar nästan varje punkband någonsin ... Jag är en gammal man, så är mer hemma på 76-79 grejer ... nya band förvirrar mig.

Ant - Favoritband: Derita Sisters, UK Subs, Rollins, Fugazi, Nine Inch Nails

 

DeRita Ssiters är ni nöjda med namnet? Hur kom det kom upp? Jag har någon skiva med Derita Sisters och Junior? Vilket är det bästa bandnamnet du vet?

-Mark: Det är en lång historia och en mycket internt skämt. Vi trodde aldrig att vi skulle bli en legitimt band och fastna med namnet i 23 år. Men när vi började göra skivor började vi skapa en identitet så det skulle ha varit dumt att ändra namnet. Om du vet något om gamla amerikanska komedigänget The Three Stooges, det är en mycket obskyr hänvisning till dem. På 1960-talet reformerade The Three Stooges till barn tv-program och filmer. Det var bara Moe och Larry. Curly, den fete killen utan hår hade dött tidigare. Så de fick en ny fet kille utan hår som såg ut som Curly. Hans namn var Joe Derita och de döpte honom till Curly Joe. När Joe Derita var barn, hade han en vaudeville som agerat på 1920-talet med sin mor och systrar. Det kallades The Derita Sisters och Junior. Curly Joe var junior. Vi valde namnet eftersom Joe Derita inte vra rolig. De flesta människor hatade den nya lineupen av de tre Stooges. Vi var ett fruktansvärt band och tyckte att det var ett passande namn. Joe Derita var fortfarande vid liv på den tiden och boddenedåt gatan från mig. Vi besökte honom ibland och även berättade om bandet. Han trodde att vi var idioter. Hur som helst, efter ett tag, tappade vi "and Junior" och bara blev Derita Sisters. Massor av människor förväntar sig ett tjejband och de blir tyvärr besvikna.

Rob: Jag är bara bashoran och hade ingen säga om det ....

Ant: Derita Sisters är det bästa namnet jag vet ....

 

Vad är det bästa med att spela live?

-Mark: Jag har aldrig gillat att spela live i Kalifornien eftersom ingen någonsin kom till spelningarna. När vi började spela i Tyskland var det mycket roligare eftersom vi alltid  har haft en uppskattande publik. Det var människor som kommer ner till oss framför scenen, sjunger tillsammans, blir berusade och kommer på scen och sjunger med oss, chattar och dricker med oss ​​efter showen, etc. Och vi fick också betalt, de gav oss god mat och en plats att sova. Vi behandlades som rockstjärnor, även om vi inte var det. Det är en mycket annorlunda atmosfär i Europa. Du behöver inte arbeta så hårt för att få en bra tid.

Rob: Totalt fyra timmar tillbringade sitter vi  i en taskig bar när vi har soundcheckat, väntar på att spela. Vi får lyssna på andra taskiga band ... .och argumenterar över låtlistan ... och försöker få dina två fria öl till slut.

Ant: Spänningen, njutningen av att spela med andra musiker, ingen i det här bandet tar sig själv på allvar, alla trevliga människor, det finns inga egon eller mobbning (jag har upplevt det i band i det förflutna)

 

Och var är bäst att spela? Och det värsta stället?

-Mark: Jo jag har svarat lite redan. Europa i allmänhet är den bästa platsen för ett litet band att spela på. Tyskland speciellt. De älskar musik därborta, alla slag, alla genrer och det finns miljontals små arenor att spela. Vi har spelat på Rebellion festival i England två gånger och kommer att spela där igen i år och det är alltid fantastisk men platser som London är ganska mycket som Los Angeles. Om du inte är en del av den nuvarande trenden, bryr sig ingen. Los Angeles är den sämsta platsen på jorden för oss att spela.

Rob: Alltid roligt att spela på något nytt ställe ... det värsta stället är någonstans där de bokar oss som en del av ett "nytt band" kväll ... där du delar du med ett funkband, ett metalband och en man med en dansande hund

Ant: Bästa - Små pubar packade med stökiga personer

Sämsta - Tomma sport / konserthus ...

 

Hur är det att spela den här typen av musik i USA just nu?

-Mark: Det finns ingen marknad för det alls. Det kommer alltid att finns några diehard ungar som försöker hålla någon sorts scen igång men även då kommer det inte mycket folk. Punk är allt men död här, ungdomarna har sina egna musikaliska hjältar, att de inte vill se ett gäng gamla killar återuppleva sitt förflutna.

Rob: Tja jag är från London ... vi verkade gå bra i USA ... punkscenen är ganska hälsosam i Storbritannien ... bara en skam att det inte finns någonstans att spela ... de flesta av de bra platserna som hade  punkband har nedstängt ...

Ant: Kul, men inga pengar, samma som överallt.

 

Hur skulle du beskriva er musik med tre ord?

-Jag kallar det punk eftersom jag inte riktigt vet hur jag annars ska marknadsföra den. Det passar aldrig någon definition av vad punk är nu. Punk har blivit mycket homogeniserad och likriktad. Du är tvungen att låta på ett visst sätt, se ut på ett visst sätt och vi passar aldrig in i det möglet. 1977 lät ingen av banden samma. Det var bara en attityd. Starta ett band, göra några ljud. Punken var bara en etikett som uppfanns av pressen. Det är ganska meningslöst. Jag tycker bara vi är ett rockband. Om du tittar på så kallade punkare idag, de har alla skägg, bär truckerkepsar och hoodies, korta byxor och Converse skor. De ursprungliga punkarna hade stil och en bra känsla för mode. Jag hatar etiketter. Vi gör narr av punkrock i en hel del i våra texter.

Rob: Ramones. Andra, album.

Ant: Surf punk grunge

 

Vad betyder punk för dig, är det bara ett ord eller är det en livsstil?

-Mark: Som jag sa, den enda punk som betydde något för mig var 1976-79. Punk rock fanns i en viss tid och plats som nu är borta för alltid. När Pete Shelley odlade skägg då var det över för mig. Jag gillade några av de tidiga 80-talets hardcoreband som kommer från Storbritannien men efter det var jag klar. För mig betydde ordet helt enkelt att vem som helst kunde starta ett band och ha kul. Det var aldrig en livsstil för mig. När jag tänker på punk som en livsstil tänker jag på dessa smutsiga gatubarn som tigger om pengar fulla på öl och speed och rökande cigaretter. De är verkligen inte mycket annorlunda än hippies. Jag gillade musiken men jag var aldrig en "punk" vad det nu betyder. Jag har aldrig haft något att bevisa. Punk blev mycket förutsägbar och tråkig efter ett tag. Hur många sånger om att dricka och politik kan du skriva?

Rob: Jo det förändrade mitt liv och fick mig in i musik och att spela i band ... .Jag antar att du antingen "blir" punk eller om du inte ... och om du får det, stannar den med dig för livet. Punk är vad du väljer det ska vara ... det finns inga regler hur det är att vara eller man inte ska vara som punk ... mest av allt punk handlar inte om ge pretentiösa förklaringar om vad punk är!

Ant: Det är bara en typ av musik.

 

Hur ser du på nedladdning, mp3 och sånt?

-Mark: Jag älskar det. Det tog mig tre år att konvertera nästan 4000 cd till min hårddisk. Jag blev av med dem alla. Jag hatar CD-skivor. De repas, faller sönder, de låter skit. Nu har jag 60.000 låtar på en liten hårddisk jag kan lyssna på för resten av mitt liv. Nedladdningen blir bättre varje dag. Det är som det är och jag hatar att lyssna på människor som inte är framåttänkande. Vinyl var coolt när jag växte upp, men jag bryr mig inte om det längre. Jag har fortfarande en hel del kvar av min vinylsamling. Det var coolt att titta på omslagen och konstverken men jag har inte utrymme för allt det där längre. Jag älskar det faktum att du kan ställa in datorn som en jukebox och lyssna på vad du vill. Streaming kommer att bli nästa stora grej naturligtvis.

Rob: Vägen framåt ... Jag älskar vinyl ... det ser ut, låter och känns bättre ... men vad är poängen med att göra skivor om ingen kan spela dem ... jag har fortfarande en skivspelare och ändå inte spelar mina skivor mycket ....

 

Hur är det att bo i USA just nu? Politiskt?

-Mark: Jo det är bra och dåligt som i alla andra länder. Vi har en hel del problem med konservativa och deras bakåt tänkande ideologi. Den religiösa högern oroar mig. Jag är en fritänkare, en liberal, en ateist och att höra dessa gamla vita killar och deras viktorianska eran politik   irriterar mig verkligen. Men jag försöker att ignorera det. Det är alltför lätt att fastna i det. Jag gillar där jag bor och jag gillar att resa när jag kan. Jag gillar verkligen att besöka Europa, men ni har era frågor också. Det finns ingen plats som är bättre än någon annan plats.

 

Finns det några bra band från USA nu? Är punkscenen stor? Hur är det i din hemstad?

-Mark: Det finns ingen punkscen någonstans i USA egentligen. Du kanske kan ledas att tro att det är, men det är det inte. Folk sätter upp punk shower och kanske tio människor dyker upp. Det är ett arbete av kärlek för människor som lever i det förflutna. 35 år gamla band återförenas för en sista chans och kanske ett fåtal personer kommer att se dem. Santa Barbara är en liten stad med två arenor. Vi får oftast indie rock och hip-hop. Det är vad ungarna gillar så låt dem få det. Arenor stänga hela tiden i USA eftersom folk i allmänhet inte stöder levande musik här som de gör i Europa. Det är därför så många amerikanska band åker på turné till Europa. Bra amerikanska band? Jag vet inte riktigt Jag är 57 år gammal och håller mig inte ajour. Det finns inga bra NYA punkband om det är det du menar. Punk har kört sin grej för länge. De flesta amerikanska band nuförtiden spelar väldigt feminin soft-rock och bär skägg och flip-flops. Det finns ingen rock and roll alls såvitt jag kan berätta. Vi spelade nyligen med A pretty Mess. Jag tycker att de var bra. The Bombpops från LA är mycket bra. Murderland är också från LA är fantastiska. Det sista "nya" band jag gillade härifrån var The Thermals.

 

Vad vet du om Sverige?

-Mark: ABBA, Death Metal och några riktigt bra rock and roll band som The Peepshows, Backyard Babies, Hellacopters, Nomads, International Noise Conspiracy, Hives, etc. Några av den bästa rock and rollen någonsin har kommit från Sverige. Och varma nakna kvinnor förstås.

Rob: Den svenska mamma- och pappaledigheten är en av de längsta och mest generösa i världen, vilket gör att far och mor att kan ta ett gemensamt totalt 480 dagar (16 månader) ledigt med 77,6% av sin lön och antalet klamydia fall i unga svenskar fördubblats på ett år, då beslutades det att kondomambulanser skulle vara på standby tre dagar i veckan, väntande på samtal från de som fångas i en lovande situation, men utan skydd. Men bortsett från det praktiskt taget ingenting.

Ant: Ghostrider (galen svensk motorcyklist)

 

Har du hört några bra band från Sverige?

-Mark: Ja. Se ovan. The Sounds var bra. Det verkar som Sverige tog idén om tidig 70-talet amerikansk rock and roll och bara sparkade upp det till elva. Jag har aldrig varit i Sverige men jag vill gärna komma över och höra några riktiga rock and rollband.

Rob: Är Ebba Grön fortfarande igång??

 

Era texter, som gör dem och vad påverkar er? Texterna 77 sucks och I hate punkrock, berätta om  dem?

-Mark: Historiskt så har jag varit huvudtextförfattaren, men i början skrev Jay Smith  ungefär hälften av låtarna vi gjorde. Med den nya lineupen har vi bidrag från Rob och Frank som båda är stora låtskrivare och det hela verkar fungera när vi spelar tillsammans. Frank skrev "77 sucks" eftersom han är ett fan av senare punk och hatade alla tidiga banden. Jag tycker det är roligt. Han hatar saker jag gillar och jag hatar saker han gillar, men kan vi skratta åt det. Jag skrev "I hate Punk Rock" eftersom jag hatar vad det blev. Nuförtiden är det som en privat klubb. Det har inte någon av spänningen den gjorde i början. Det är inte farligt längre. Det är antingen dumma pop saker eller det är tråkigt politisk rytande. Och nu har du fått veganer och vegetarianer och djurrättsaspekter som kastats in och killar med skägg, och då har det verkligen blivit mer som hippierörelsen i slutet av 60-talet. Jag skriver mycket cyniska texter fulla av sarkasm. Jag har aldrig förstått varför tyskarna gillade oss eftersom de säkert inte förstår den verkliga innebörden av texterna. Haha.

 

Finns det någon fråga som du aldrig kommer att skriva något om?

-Mark: Nej, vi har täckt allt. Våldtäkt, mord, fucked up sexuell praktik, skit, fisa, barn ofredande. Vi har gjort narr av allt som finns. Men vi har gjort det på ett skonsamt sätt. Vi är inte arga, vi presenterar låtarna på ett roligt sätt.

Rob: Glädjen av att vara ett framgångsrik band och smaska ​​i oss koks och groupies ... .vi håller oss till ämnen som vi känner till ... .det är därför det finns massor av sånger om runkande

 

Politik och musik, går det hand i hand?

-Mark: Inte för mig. Jag bryr mig inte om det. Det finns en plats för det antar jag, men det finns band där ute som är utformade till det. Jag skulle hellre göra narr av politiken. Det är mer intressant eftersom i slutet av dagen är det ingen som bryr sig.

Rob: Så länge politiken är i en kärleksfull relation finns det ingen anledning till varför de inte skulle hålla varandra i handen ... men om saker och ting ser ut som de ska gå vidare bör de ringa e svensk kondomambulans.

 

Bästa politiska band / artist?

-Mark:  Conflict. Discharge. Varukers.

Rob: Måste vara Sub-Atomic Wasteland,det tidiga 80-talet brittiska band som spelade in en singel på SKUM etiketten 81. De beslutade att sjunga om statlig kontroll och det onda av krig och kapitalism var inte tillräckliga. De ville verkligen bidra till dess undergång. Så de splittrade bandet, trummisen blev en Högsta domstolen domare, gitarristen en börsmäklare och basist blev  general i armén. De långsamt förstör systemet från dess insida. Sångaren reformerade bandet med en ny line up och de spelar på Rebellion Festival i år.

 

Tror du att musik (texter och så vidare) kan ändra någons liv, då menar jag människor som lyssnar på musik?

-Mark: Visst. Förmodligen i tidig ålder. The Ramones förändrade mitt liv. Som de gjorde med många människor. De visade att du kunde ha begränsad förmåga och ha ett band och ha kul och kanske bli populär. Om de kunde göra det, kunde alla. Och de var inte de smartaste människorna i världen, låt oss inse det.

Rob: Hur många psykiatriker tar det att byta en glödlampa? En. Men glödlampan måste verkligen vilja ändra på sig ... som jag tror sammanfattar det!

Ant: Möjligen. I så det kan ge dig en release. Det kan påverka ditt humör.

 

Omslaget på er CD ser riktigt trevligt ut, är det viktigt att ha en skivomslag som visar människor vilken typ av musik man spelar? Ditt favorit omslag?

-Mark: Ett skivomslag är din chans att utöka musik med grafik. Det är väldigt viktigt att ha en god täckning. Eftersom den nya skivan LEGENDS NEVER DIE är den första skivan med  nytt material som vi har gjort på tio år, så tyckte jag att det skulle vara bra bara för att ha ett band foto på omslaget för att återupprätta oss. Vi har aldrig gjort det förut. Resten av paketet var bara minimal. Jag gick bara på med en fet bild. I det förflutna har vi haft några otroligt roliga skivomslag. Jag gick på grafisk design bara för att göra Derita Sisters skivomslag. Baksidan av Syllagomania visar den berömda bilden av den buddhistiska munken som satte eld på sig själv i protest mot Vietnamkriget. Den fanns på omslaget på en Rage Against The Machine skiva. Vi använde samma bild men med bandet som grillade marshmallows och varm korv över denna brinnande man. Det var ganska galet. Originalomslaget för The Great Satan visade World Trade Center i brand efter 9-11 med en amerikansk flagga fladdrande i fronten. Flaggan hade en bild av Satan på den. Skivbolaget ville inte släppa det, de tyckte inte att det var roligt så vi var tvungna att eliminera bakgrunden av World Trade Center. Vi har gjort en del fdumma saker men det är allt i namnet av humor.

Rob: Jag är väl ytlig nog att köpa skivor på grund av omslaget... omslagen är ofta bättre än skivorna. Bästa Omslaget? Never mind the Bollocks - så enkelt, men ändå så effektiv. Bästa singelomslag? Måste vara Sub-Atomic Waste s "You Die Today, We All Die Tomorrow” ep

 

Är det viktigt att få ut fysiska skivor? Varför eller varför inte? Inget skivbolag?

-Mark: Inte längre. CD-skivor är döda. Vinyl är för dyra att producera. Många band som oss ger helt enkelt ger bort gratis nedladdningar av deras senaste skivor och hoppas att tjäna pengar på biljett- och t-shirt försäljning på spelningarna. Det finns inga distributörer eller etiketter längre. Alla band kan spela sin egen skiva hemma och distribuera det själva på nätet. Det är den våg av framtiden som är. Skivbutiker stänger varje dag, det finns ingen plats att sälja produkten längre om du inte är på ett stort bolag.

Rob: Av ren egoism jag vilja ge ut så mycket grejer som möjligt ... det är något att visa dina barnbarn, men som alla Derita Sisters är homosexuella som inte gäller ...

Ant: Låtarna är gratis, så det är bara en annan form av distribution. vissa människor vill ha det, vissa människor inte, så det är bäst att ha alternativet för dem som gör det.

 

Snälla berätta en rolig sak som har hänt under din karriär och under någon spelning?

-Mark: Berusade nakna tyskar på scenen med oss ​​sjunger tillsammans i vår sång STOP ME BEFORE I FUCK AGAIN som vi skrev 15 år innan Dwarves versionen.

Rob: Där jag en engelsk sak som kallas The DeRita Sisters. Det är tre tjejer som klär upp sig som Rita Hayworth och sjunger Big Band hits från 40-talet. så tack vare en ihopmixning av Derita Sisters blev vi bokade att spela en show på ett hem för andra världskriget veteraner! Vi lyckades bluffa oss igenom det på något sätt och det var en av våra bästa spelningar!

Ant: Inte roligt, men en grupp nazistiska skinheads kraschade en spelning i Tjeckien och startade ett stort bråk. Polisen tårgasade arenan.

Oavsiktligt skakade jag hand med en nazist på Dolls Hut i Anaheim. - Visst inte ... kändes motbjudande efteråt.

 

Hur ser er publik ut? Vilka människor saknar du på era konserter? Vilket är det största bandet ni någonsin har spelat ihop med?

-Mark: Jo vi har spelat på Rebellion festival två gånger och kommer att göra det igen i år så kommer vi att ha spelat med alla de stora namnen i punkrock. Vi var kompband till Monkey, sångare i Adicts när han gjorde ett soloprojekt. Vi spelade tre spelningar som Monkey Midlife Crisis och vi öppnade för nya återbildade Dead Kennedys. Deras första spelning utan Jello Biafra. Vi har spelat med TSOL, Jughead Revenge, US Bombs, The Stitches, The Skulls, The Ataris, etc. Fans i USA ser inte ut som något speciellt. Ungar, studenter. Jag saknar heta unga flickor på konserterna. Punk rock genererar vanligtvis en korvfest om du vet vad jag menar.

Ant: Publik är slumpmässigt, en blandning av unga och gamla punkare och förbannade människor.

 

Snälla ranka dina fem favoritskivor, fem favoritkonserter och de fem viktigaste sakerna i livet?

-Mark: Dessa favoritlistor är svåra. Fem favoritskivor i ingen speciell ordning. Glad All Over av The Dave Clark Five. Fullham Fallout by The Lurkers. Första skivan med The Clash.  Allt by The Fall. . Favorit konserter är svårt eftersom jag går tillbaka till 1960-talet. Jefferson Airplane 1969. Hawkwind 1974. David Bowie 1976. Buzzcocks 1979. XTC 1978. Så många stora konserter och då är det svårt att räkna upp dem. Fem viktigaste sakerna i livet? Min son, Diet Coke, Asien och Mellanöstern mat, filmer och musik.

Rob: För jävelen!!! Det förändras vecka för vecka ... 1. Stranglers första album. Ramones första album, Buzzcocks första album. Saints andra album. Sex Pistols end album 2. Stranglers i Southend 2015 Buzzcocks i London 1979,  Cockney Rejects på 100 Club i fredags, The Tubes när de spelade på en liten pub i London, under Atomic Wasteland på Harrow Working Men Club 1980. 3. Fyra fingrar och en tumme på min högra hand ...

Ant: Viktigaste sakerna: att vara vegan, motorcyklar.

 

Är det tråkigt med intervjuer? Är det mycket intervjuer ??

-Mark: Vi har gjort hundratals intervjuer under de senaste 23 åren. Jag gillar dem. Det ger mig en chans att vara berömd i femton minuter.

Rob: Förlåt? Vad var frågan? Jag somnade lite där ... Jag är bara tacksam att någon bryr sig

Ant: Det är roligt, men vi inte få frågade så ofta eftersom vi är ett litet band.

 

Om du kunde välja fem band från det förflutna och historia och idag och både döda och levande band att ha en konsert tillsammans med ditt band. Vilka fem hade du valt?

-Mark: Ramones, Buzzcocks, Den ursprungliga lineupen med The Lurkers, MC5, de ursprungliga Stooges. Det är hårt.

Rob: George Formby, Sex Pistols, Lenny Bruce, 50-tals Elvis och Sub Atomic Wasteland

Ant: UK Subs, Vangelis

 

Är musik ett bra sätt att få ut frustration och bli en trevlig person utanför musiken ??

-Mark: Nej För mig musik ett utlopp för mig att vara en annan person. Ett alter ego. När jag får utanför scenen är jag tillbaka till mitt gamla jag. Precis som en skådespelare. Jag lever inte genom musiken, det är bara något jag har alltid tyckt om att göra som en hobby snarare än ett yrke.

Rob: Om det är en hobby sedan som alla hobbies är det en befrielse från rutinen i livet. Om du är en fitta, då är du fortfarande en fitta, men en fitta i ett band ... det gör dig till en dubbel fitta ..

Ant: Du bör vara trevlig ändå. Men det är bra roligt att spela.

 

Vilken är den mest udda fråga du någonsin fått i en intervju?

-Mark: Vem har den största kuken i bandet? (Förmodligen Rob men jag har inte sett dem alla)

Rob: När vi spelade på Veterans Home blev intervjuade för deras nyhetsbrev ... och fick en fråga om var vi hittat våra klänningar ... ??

 

Vilken är frågan du vill ha men aldrig får. Ställ den och besvara den?

-Mark: Har du någonsin fått ett ligg på turné? Nej.

Rob: "Kan jag boka ditt band?" ... Jag skulle vara alltför chockad för att svara

 

Framtidsplaner för bandet?

-Mark: Jag säger alltid att nästa spelning kan vara den sista. Det är svårare och svårare för mig att fortsätta. Jag börjar bli gammal, jag är en ensamstående pappa och har en hel del ansvar och mindre tid för musik. Bandet är baserat i England nu och det är svårt att hitta tid att komma över och det kostar en hel del pengar. Men vi ska hålla på tills det slutar. Vi har redan börjat skriva låtar till ett album. Inspelningen är alltid lätt och rolig. Jag skulle hellre spela in än att spela live ändå.

Ant: Släppa ett album varje år, göra en kort turné varje år. Fortsätt spela tills vi är döda.

 

För dig själv?

-Mark: Var en pappa, resa, göra filmer.

Rob: Att komma till slutet av detta frågeformulär innan jag dör

Ant: Hitta en del arbete. bygga en ekohydda att leva i. plantera några träd. få långt hår.

 

Visdomsord?

-Mark: Doitt JÄTTEskägg är INTE punkrock!

Rob: Det finns ingen rättvisa - det är bara vi ... (copyright Terry Pratchett.).

Frank: Ingen bryr sig!

 

Nåt att tillägga?

-Mark: Vårt senaste album LEGENDS NEVER DIE är tillgängligt för gratis nedladdning på CDBABY.COM. Där kan du också hitta en 50 låt greatest hits nedladdning som heter GGOOD RIDDANCE TO BAD RUBBISH och en ny liveskiva från 2012 som heter DERITA SISTERS DON’T LOVE YOU ANYMORE allt för gratis nedladdning. Gå och hämta dem.

Rob: Bara en nypa cayennepeppar ... men inte för mycket och bara i slutskedet av matlagningen

Ant: De saker du äger äger dig.