Decimate har varit igång ett tag nu. Det är en riktigt bra blandning mellan hardcore och hårdare metall de spelar. Här har de svarat på en massa frågor från mig i augusti 2016.

 

Snälla berätta lite historia om gruppen?

-Decimate bildades redan 2000. Vi har alltid varit nära vänner som växte upp ihop och alla fick samma musik mycket tidigt i livet. I början av 2001 släppte vi vår debutalbum "In the name of God" på Blackfish Records och plötsligt befann oss på turné med Stampin 'Ground och bland de bästa i brittisk hardcore. Det hände väldigt snabbt för oss i början och var mycket att ta in då. Detta är faktiskt vårt andra besök till bords på ett sätt som bandet splittrades i flera år på grund av vissa mycket olyckliga saker inom familjemedlemmar och band och nära men har sedan reformeras och släppt en helt ny kollektion av hat och brutalitet i " Destroy or be Destroyed ". Den första videosingeln från albumet är nu klar och finns här. https://youtu.be/eZITxF3IhBY

 

Snälla berätta lite om varje medlem i gruppen just nu, ålder, familj, arbete, intressen och något dåligt om alla? Tidigare band? Andra band på sidan?

-Matt: Sång. Matt är frontmannen i gruppen. Matt är en fruktad snubbe och för att vara rättvis så älskar han kampsporter och dykning utanför högtalarlådorna. Jag minns att vi spelade en show i Dublin Irland och en minut in i första låten gjorde Matt gjorde han en spark och tog ut hela främre raden av mikrofoner. Hela låten spelades utan sång tills ljudkillen kom och fixade det hela. Matt sparkar ganska ofta ut din gitarr rakt ut ur förstärkarna samtidigt på scen med sin kampsport.

Phil & Ivan gitarrer: Dessa 2 killar står bakom musiken. Både Phil & Ivan har hemmastudios som används för att spela in spår och föra låtar till liv under skrivandet. Båda är mycket tekniska och professionella. Phil är en busig en. Alltid spelar han spratt för bandet och andra nära gruppen. Även under spelningar är han känd för att spela oss spratt. Ivan är en muskelbunden strimmel mästare

Jim: trummor. Jim är rytmen och älskar att spela allt snabbare live än på albumet och det orsakar oss alla att svettas en massa. Jim är en stor trummis och är den avspände i bandet. Alltid för cool för att oroa sig för någonting.

Nick: Bas. Nick är den kraftigt tatuerade killen i bandet. Riktigt bra basist och har ett nära samarbete med bokningsbolaget och ordnar videoklipp, kampanjer etc. Nick bara älskar att göra sönder saker och slå sönder fönster . :)

 

Jag kan höra mycket olika influenser, mycket hardcore och en del death metal? Favoriter från förr?

-Decimate kommer alltid att ha den crossover inställning till musiken eftersom vi alla är thrashers men samtidigt som vi påverkas starkt av hardcore och den energi som hardcore levererar. Vi anser att det är bäst att blanda upp saker och sätta den i en stor hög av brutalitet. Jag tror att favoritbandet för Decimate tidigare och nuvarande och bland de mest inflytelserika är: Death(Chuck Schuldiner är anledningen till att jag spelar gitarr för att vara ärlig.) At The Gates ända fram till metallkärnan och hardcorerötterna hos "All Out War "," Sworn Enemy "och Madball. Det är bra för oss att ha den blandningen som vi har och då erbjuds vi spelningar tillsammans med hardcore / metal-core band och samtidigt som vi ofta delar scenen med Death och Grind band.

 

Decimate är ni nöjda med namnet? Hur kom det upp? Ni var inte rädda att någon annan band skulle heta så här. Vilket är det bästa bandnamnet du vet?

-Det bandnamnet är resultatet när vi jammade som barn och drack öl efter repetitionerna. Namnet har bara fastnat och vi har aldrig ändrat det sedan dess. Det är ett par band som heter Decimate, eller åtminstone har det funnits några. Inte säker på om de är fortfarande är igång eller inte. Vi fick en del folk att undra en gång efter nedladdning av några spår från ett annan Decimate och som spelade gladpunk lol.

 

Vad är det bästa med att spela live?

-Det handlar om att spela live. Hela anledningen till Decimate är att 40 minuter till en timme eller så att du är på scenen. Det är en total frisättning, ett träningspass som inget annat. Att engagera sig med publiken och få alla att röra sig är vad det handlar om. Varje litet neggande eller negativa tankar släpps på scenen, det är en fullständig frisättning av energi.

 

Och var är bäst att spela? Och det värsta stället?

-Det spelar egentligen ingen roll var vi spelar. Vi kan spela på ett fullt ställe eller ett rum med 20 killar som står vid baren. Det spelar ingen roll för oss eftersom vi fortfarande kommer att spela samma show och gå ut som vi alltid gör. Jag antar hemstadsspelningar är alltid trevligt när du får att komma ihop med goda vänner.

 

Hur är det att spela den här sortens musik i England just nu? Vilka typer av band har ni konserter tillsammans med?

-Englands metall / hardcorescen är och har alltid varit densamma. Det är mycket underground och den är begränsad när det gäller lokaler och bokare. Det finns några fantastiska bokare här dock som håller scenen vid liv men det är svårt för banden på den tyngre änden av skalan.

 

Hur skulle du beskriva er musik med tre ord?

-Tung som fan ....

 

Vad betyder punk för dig, är det bara ett ord eller är det en livsstil?

-För mig betyder det "The Exploited" "Beat the Bastards". Jag älskar det albumet ...  Jag skulle definitivt säga att Punk är en livsstil ja. Det är ett sätt att leva. Decimate har aldrig varit kraftigt inne i hela punksaken som det var aldrig riktigt viktigt nog för oss att verkligen komma in. The Exploited är definitivt något som dDecimate gillar en hel del.

 

Hur ser du på nedladdning, mp3 etc?

-Det verkar vara hur saker och ting görs i dag. Nedladdning är vad folk gör. Vårt album hämtas mer från Itunes mer än det köps i en butik. När vi började var det bara skivor men nu kan du ha ett helt album på din telefon ipå några minuter. Jag vet inte riktigt ihåg hur folk får tag på vår musik. De kan köpa cd-skivor, ladda ner albumet, stjäla det, vad som helst, så länge de får tag i det och njuter av det så har vi inte något emot.

 

Hur är det att bo i England just nu? Politiskt?

-I England, de talar om för dig vad jag vill höra och se vad de vill att du ska se. Yttrandefriheten är välkommen så länge du säger vad de vill att du ska säga.

 

Finns det några bra band från England nu? Är punkscenen / hardcorescenen stor? Metalscenen? Hur är det i din hemstad?

-Hardcorescenen lever fortfarande i Storute just nu och spelar. Vår hemstad har alltid sin beskärda del av metall och pojkarna  från Birmingham just nu som också är våra goda vänner i Annal Nathrakh. Verkligen glad över vad de har uppnått och det är bra killar också. De är alltid ute i hela världen så att du kommer nog att se dem passera genom en stad nära dig snart.

 

Vad vet du om Sverige?

-At The Gates :-) Olof Mellberg Denna kille är en legend i Aston Villa,

 

Har du hört några bra band från Sverige?

-At The Gates ... Massor av bra band kommer från Sverige. "The Haunted", "In Flames",förr i tidenvar det '59 Times The Pain ". Ett av mina svenska favoritband och några av grabbarna i Decimate håller med mig var Face Down. 1995 tror jag det var, släppte de Mind Field. Jag tyckte alltid att de förtjänade att vara massivt stora. Fantastiska album men fick aldrig den framgången de förtjänade. Marco Aro fortsatte i The Haunted. Bra sång på den killen också.

 

Era texter, ven gör dem och vad  påverkar denne? Är det lättare att göra texter nu eller var det lättare att göra det när ni var yngre?

-Matt skriver alla texterna. Matt baserar många av sina texter på personliga erfarenheter och personliga känslor som han har. Texterna är mycket lätt att relatera till och jag tror att de flesta människor kan läsa dem och relatera till dem på något sätt. Jag tror att det enda sättet det kan vara enklare nu än när man var yngre är det att du har mer erfarenhet nu. Att skriva dem nu, det finns långt fler upplevelser som vi har gått igenom. Den första låten vi gjorde var titelspåret till vår första utgåva, "In The Name Of God". Den här låten är alltid vår sista låten på en spelning och en gammal favorit med bandet. 16 år sedan uttryckte vi vansinne att kämpa för religion och det verkar ännu mer relativt idag. Vi spelade in låten igen för det nya albumet också som ett bonusspår.

 

Finns det något ämne som ni aldrig kommer att skriva något om?

-Allt vi skriver om  antingen bygger på personliga erfarenheter eller livsfrågor som vi känner behov av att uttrycka. Texterna är mycket aggressiva men på ett positivt sätt. En känsla av att stiga över till viss del och bekämpa oss igenom. Alla går igenom kamper i livet och det  är bara om att kämpa igenom och vara stark. Vi skulle aldrig skriva fantasy / gore texter eftersom de inte har någon verklig mening. Det finns tillräckligt med sjuka saker på nyheterna varje dag.

 

Politik och musik, går det hand i hand? Vilken är er mest politiska låt?

-Jag gissar på In the name of God är den som har blivit den mest politiska för oss och även lite kontroversiell också ibland. Inte avsiktligt, det är inte för att förolämpa någon, det är bara vår syn på situationen och helt enkelt en fråga, är det verkligen värt att kämpa för? Svaret måste bli nej, men varje gång du tittar på nyheterna, så är det där igen. Vansinne, uslig och fullständig.

 

Bästa politiska band / artist?

-Inte riktigt säker på hela det politiska men ett band som jag beundrar för deras rakt på sak, inget skitsnack tillvägagångssätt är "Thy Art is Murder" Skitbra band och killen vet hur man uttrycker sig.

 

Tror du att musik (texter och så vidare) kan förändra någons liv, då menar jag människor som lyssnar på musik?

-Jag tror att det kan det på många olika sätt. Musik kan vara den mest kraftfulla inspirationskälla som är tillgänglig. Jag skulle inte spela i Decimate utan mina inspirationskällor. Jag tror att musik kan vara kraftfullt lyriskt också och kan hjälpa människor att relatera till vissa situationer och även bygga upp självförtroende och viljan att övervinna saker.

 

Ert omslag på er CD är riktigt snyggt, är det viktigt att ha en skivomslag som visar folk vilken typ av musik man spelar? Ditt favoritomslag? Vem gör omslagen? Och har ni några bra skivaffärer i din hemstad?

-Vi ville att vårt omslag skulle beskriva albumnamnet på egen hand. Vi valde att ha händerna i boxningslindor för att uttrycka uttalandet "Destroy or be Destroyed". Det är inte nödvändigtvis kämparsnack, det är mer ett positivt uttalande som kan tas i många samhällsskikt. Våra omslag är oftast en blandning av vår input och av en utsedd designer men den här gången så gjorde vi gjorde teckningen eftersom vi ville sätta vår egen personliga prägel på det. Skivaffärer finns inte många längre i Birmingham England . Det brukade finnas många stora butiker, men internet har dödat dessa oberoende butiker. Endast de stora finns kvar nu.

 

Är det viktigt att få ut fysiska skivor? Varför eller varför inte? Vinyl, CD, kassett, vad föredrar du om du kan välja? Är Mosh Tuneage ett bra bolag?

-Jag skulle definitivt säga att du måste ha skivor ute för att gå vidare. Det är ett sätt att få ut din musik över hela världen. Många promotorer och arenor kommer inte ens röra vid dig utan en release ute. Mosh Tuneage har varit bra för oss och har gett oss massor av frihet med det vi gör Albumet kommer också att ha en vinylpressning tillsammans med "Fear Me Music" runt oktober och det är vår officiella release datum tror jag. Det är alltid kul att få ut ditt album på vinyl. Verkar vara mycket oldschool nuförtiden.

 

Snälla berätta en rolig sak som har hänt under er karriär och under någon spelning?

-Jag kunde hålla på hela natten berätta om Decimate på turné. Den spelningen som  sticker ut en hel del för oss och vi pratar ofta om det är en show vi spelade i Liverpool med Knuckledust. Det fanns några dåliga äpplen i lokalen på natten och en av våra merch killar som vi hade med oss ​​den natten fick vissa problem med dessa pojkar. För att göra en lång historia kort så skulle vår sångare Matt hamnade med att sortera ut dessa killar och vi slutade med att komma ut ur arenan ganska snabbt. Jag körde bussen på natten och vi hade bråttom att komma undan i bussen och körde iväg snabbt. Vad jag inte insåg var att bussen hade backväxeln i och vi åkte bakåt in i en parkerad bil. Sedan i panik jag försökte ta oss ur det snabbt och trodde att jag hade valt första växeln men jag hade faktiskt valt omvänd igen så jag körde in i bilen igen. Jag minns när vår basist fall av scenen också på Ensign turné. Jag kunde inte spela så mycket skrattade jag.

 

Hur ser er publik ut? Vilka människor saknar du på era konserter? Vilket är det största bandet ni någonsin har spelat ihop med?

-Vår publik är vanligtvis ganska aggressiv. Vi verkar inte locka klappa händer och sjunga med publik. Vi saknar vår familj och vänner när vi är borta spelar men vi gör en punkt för att inte vara borta för länge dessa dagar. Familjen är mycket viktigt för oss. Jag antar att de största banden vi har turnerat med skulle vara Shadows Fall, Stampin 'Ground och God Forbid.

 

Snälla ranka dina fem favoritskivor och de viktigaste sakerna i livet?

-Ok, Jag tror att jag kan tala för hela bandet genom att säga att At The Gates Slaughter of the Soul "är nummer ett. För mig de andra fyra skulle behöva vara Deaths "Death “Symbolic”, Kickback “Forever War”, All Out War “Those That Were Crucified” och Madball "Set It Off".

De viktigaste sakerna i livet för mig måste vara min familj och vänner. Min familj är min värld och jag skulle dö för var och en av dem. Nästa skulle jag säga vår musik. Vår musik är vad vi gör och är viktigt för oss. Nästa skulle jag säga de mäktiga Aston Villa FC. Hela bandet är enorma Aston Villa supportrar och det är en massiv del av vår vardag.

 

Första, senaste och dyraste skivan du har köpt?

-Den första skivan jag någonsin köpte var "Appetite For Destruction med Guns N Roses, Den senaste skivan jag köpte var faktiskt svensk. Jag fick det nya Dark Funeral albumet. Den dyraste skivan jag någonsin köpte måste ha varit "Gomorra Season Ends" med "Earth Crisis". Jag fick Importera långt innan den släpptes i Storbritannien.

 

Är det tråkigt med intervjuer? Är det mycket intervjuer?

-Vi tycker inte intervjuer är tråkigt alls. Vi uppskattar de ansträngningar och tid människor tar sig för att få veta mer om bandet, vad vi gör och för att hjälpa oss att växa så vi är mycket tacksamma för det.

 

Om du kunde välja fem band från det förflutna och från idag och både döda och levande band att ha en konsert tillsammans med ditt band. Vilka fem hade du valt?

-Death. Jag skulle ha älskat att Decimate hade delat scen med Chuck Schuldiner eftersom han var orsaken till mig att gå med i ett band. Vi fick spela en hyllning till Chuck Schuldiner på en spelning en gång på Bradford Rios strax efter hans bortgång. Det är det närmaste vi kommer att komma Jag skulle älska att spela längs tillsammans med At The Gates, Slayer, Exodus och många många fler.

 

Är musik ett bra sätt att få ut frustration och bli en trevligare person utanför musiken?

-Absolut. Jag håller definitivt med om detta. Decimate är utlopp som inget annat. För oss att spela och uttrycka oss och visa känslor genom vår musik är det det bästa utloppet du kan ha. Om jag inte spelar så är jag på gymmet och får samma version medan du lyssnar på musik. Livet är fullt av kamp och problem och musik är ett mycket bra sätt att släppa allt. Det är faktiskt bra för kropp och själ också.

 

Vilken är den mest udda fråga ni någonsin fått i en intervju?

-Vi gjorde en radiointervju en gång och kvinnan frågade oss några konstiga saker. Varför vi var från Birmingham var en. Allt vi kan säga var, ja, det är där vi bor. Hon frågade också om vi gillade slumpmässiga saker som Rich Tea kex, det var mycket bisarrt..

 

Vilken är frågan du vill ha men aldrig får. Ställ den och besvara den?

-Ok,  Spelar ni på bröllop?

Oh ja. Låt oss få bruden och brudgummen in i gropen och göra stagediving

 

Framtidsplaner för bandet?

-De planer som är just nu är att åka ut och promota vår senaste skiva "Destroy or be Destroyed" så mycket som möjligt. Vi kommer att skriva nytt material på vägen och hoppas kunna komma tillbaka med en ny release 2018.

 

Visdomsord?

-Dröm som om du kommer leva för alltid, lev som om du kommer att dö i dag…..