Eric från Deathjocks skickade mig två skivor en med Deathjocks och en med sitt andra band Jack Torrance, vi börjar med det här bandet som spelar vacera och bra amerikainfluerad hardcore. November-2019

Berätta för historia om gruppen?

-Vi bildade bandet för cirka 12 år sedan. Vi var alla vänner sedan förut och spelade i andra band. Under åren har vi släppt 1 Demo, 1st Album: Deathjocks -  Morality is what we breathe. (LP / CD), 2: a albumet: Deathjocks - In Jock we trustpå. (LP / nedladdningskod-kod). Just nu skriver vi nya låtar som vi vill släppa som nytt material 2020. Vi har gjort några Promo-videos som du kan hitta på Youtube. Så som Walk on by eller Codex Kids.


Berätta lite om varje medlem i gruppen just nu, ålder, familj, arbete, intressen och något dåligt om varje medlem? Tidigare band? Andra band vid sidan? Jag vet att du har Jack Torrance ...

-Tja, vi är fyra individuella killar som har alla slags olika influenser i musik. Som 70-tal. Psychedelic rock, Stoner Rock och Oldschool hardcore, vilket jag tror gör Deathjocks låter mycket unikt. Jag är Eric, 38 år. Jag är Deathjocks sångare och skriver de flesta texterna. Jag arbetar för en skivbolag som heter PHNX Records. Jag har en son och jag spelar också trummor i ett band som heter Jack Torrance. Jag är också sångare i ett band som heter "Anti-Control" och det är mer av lite Anarcho Hardcore.

Min bror Sven är gitarrist i Deathjocks och han har 2 barn. Han är 48 år. (Han var en av de som bildade Anti-Control) Han skriver de flesta av låtskonstruktionerna i Deathjocks och några av texterna här och där.

Fuzzy är basspelaren i gruppen. Han har tre barn och han ger en hel del blueskänsla i hur han spelar basgitarren i ett hardcore band som Deathjocks. Han arbetar som teatertekniker nära Frankfurt.

Andi är trummisen och han tar med sig mycket från "Pete Finestones" (Bad Religion Drummer 81 - 90) trumkänsla i bandets ljud. Han har en dotter och väntar på sin nästa unge just nu.

Vi älskar alla musik i allmänhet och vi delar samma idé om att använda musik / konst som vapen. Våra låtar är ammunition på ett sätt. Ju fler människor du når desto fler människor kan du ge något. Som idéer, hopp, stöd eller transport av något i våra texter.


Jag kan höra mycket olika influenser men mestadels gammal amerikansk hardcore-musik? Favoriter från förr?

-Ja Peter, det är sant. vi gillar alla typer av musik. Och du kan definitivt höra alla dessa influenser i våra låtar.

Från hardcore-rörelsen skulle jag säga att de flesta av våra influenser är band som: Bad Brains, Black Flag, J.F.A., Off! (Den gamla 80-talsbandet) Bad Religion och Circle Jerks. Men naturligtvis också texterna av Jello Biafra hade en enorm inverkan på oss.

Och vi har komiker som Richard Pryor som mycket viktiga influenser på konst och texter.

 

Deathjocks är ni nöjda med namnet? Hur kom det upp? Ni var inte rädda att något annat band skulle heta så här? Vilket är det bästa bandnamnet du vet?

-Tja, jag kom på bandnamnet. Och eftersom ordet "Deathjocks" är ett självskapat ord, var jag ganska säker på att ingen annan skulle komma med det här namnet. haha ..

Vi ville komma med något element från 80. Filmer. Så vi kom på ordet jock. Du vet ... dessa fotbollskillar på gymnasiet. Fula frisyrer, college jackor, slår alltid de unga, svaga och töntigaskolbarn. Och ordet död passade ganska mycket som ett skämt i våra ögon. Skapar en mycket konstig bild för att beskriva en person. En deathjock. Missförstå mig inte, vi gillar inte idén att "jockor" springer runt i skolor eller barer och letar efter slagsmål. Vi kombinerade dessa två ord och gillade tanken på vad det kan betyda. Vad det säger. Från hur en nörd ser det eller en svag kille full av rädsla inför killar som dem. Ungefär som... Åh fan, jag måste gå på skolbussen igen i morse. Att veta att ett gäng idioter till pojkar väntar

på dig och vill använda dig som dörrmatta.

Vad är det bästa med att spela live?

-Tja, en Deathjocks-show är alltid en upplevelse för både  bandet och publiken. Jag personligen gillar att spela live eftersom jag intergrerar med publiken så mycket som möjligt. Jag älskar dynamiken i att spela live.

Speciellt med vår trummis Andi och du vet aldrig hur snabbt han kan spela. Haha ..

Jag älskar också när folk kommer och sjunger med i dina texter tillsammans med dig. Visar bara att de vet vad du gör, vad du tänker på. Eller bara uppskattar din produktion och kreativitet. det är väldigt coolt som en sångare måste jag säga!

 

Och var är bäst att spela? Och det värsta stället?

-Oh, vi älskar verkligen att spela överallt. Vi har aldrig varit i England eller Sverige. Förhoppningsvis läser någon svensk promotor det här och vill fixa en spelning för oss !? Eftersom vi skulle verkligen gärna spela i Sverige.

Jag tror att du kan bli besviken över människor överallt i publiken. Spelar ingen roll vilket land eller vilken nationalitet. För att vara ärlig tror vi inte på nationaliteter.

Men även på andra sätt kan människor positivt överraska dig också här och där.

Jag tycker att Italien har fantastiska platser, och det har Frankrike och Tyskland också.

Hur är det att spela den här typen av musik i Tyskland just nu? Vilka typer av band har ni konserter tillsammans med?

-Det beror på staden och arenorna, i vissa städer dyker det upp cirka 200 personer i andra städer som du är i är det 30 personer. Men ibland är de mindre spelningarna bättre än opersonliga shower med 100 personer plus ...

 

Hur skulle ni beskriva din musik med tre ord?

-Rätt fram Oldschoolinfluerad hardcore. (4 ord haha ​​..)

 

Vad betyder punk för er, är det bara ett ord eller är det en livsstil?

-Tja, jag tror att om du tittar på musik över hela världen från rock till pop, Techno osv. Jag tror att denna punksak är en mycket familjär sak. Ett gäng underdogfolk som har många saker gemensamt.

Politiska idéer, ideal och en ganska gemensam syn på världen.

Orolighet och världens ondskhet. Det är tydligt att när du spelar en punk/hardcore-show någonstans så förstår människorna i publiken eller vet vad du handlar om. Det är också lättare att få kontakt med andra band och promotors runt om i världen. EFtersom det inte handlar om att bli berömd eller något liknande. Som sagt är det mer familjärt. Det handlar inte om affärer. Jag menar för det mesta.

Vilken låt/album eller grupp var det som tog dig till punk/ hardcore?

-I mitt fall var det "Dead Kennedys - MTV get the air" live videokassett. En live-show från 1984. Jag var 14 år, inne i rockmusik och alla slags musik jag kände till från vänner och föräldrar.

Och min bror kom med den här videon han hade köpt i Amerika på semestern. Vi tittade på det tillsammans och inom 10 minuter förändrades min hela poäng om musik och vad jag trodde att jag visste . Jag har aldrig hört eller sett något liknande! DET VAR EN FUCKING BLAST. Och jag ville vara en del av den här scenen. Snart hoppade jag in i en grupp äldre punks från min hemstad och de visade mig till Misfits - Earth AD, Schleimkeim-Abfallprodukte der Gesellschaft, Crucifix - Dehumanization, TSOL, Anti Cimex, Mob 47, MDC, Crude SS och Black Flag, etc...

Och jag och min brordelade nya band när vi hörde ett nytt band.

Det ändrade allt !!!!!

 

Vad ska en ung kille göra idag för att chockera sina föräldrar som vi gjorde när vi var små? De har redan sett allt ;-)?

-Hmm, det är en bra fråga. Det beror verkligen på föräldrarna. Jag var aldrig rebellisk mot mina föräldrar eftersom de var väldigt coola med många saker jag gjorde. De var faktiskt ganska mycket stödjande. För mig var det mer upproret mot samhället och systemet vi lever i. Och jag tror att det inte är svårare att gå mot strömmen och mot systemet nuförtiden. Jag tror att det är lika enkelt som någonsin. Eftersom ingenting har förändrats. Omvänt har vi ett enormt problem med nationalistiska tendenser här i Tyskland. Den politiska spänningen runt om i världen är drastisk för oss och kanske handlar det inte bara om chocka utan mer om att agera i en fråga. Gå till demonstrationer och ja, blir mer aktiv.

Hur är det att bo i Tyskland just nu? Politiskt? Fascister?

-Tja, det är  en sak som aldrig försvann här. Vi har alltid ett problem med det. Jag tycker bara att det är viktigt att våra barn blir utbildade. Och berätta för dem om det förflutna. Utbilda människor i skolan och se till att folk vet vart de ska gå, vem som är bra och vem som är de dåliga människorna. Titta bakom strukturer hos företag. I den östra delen av Tyskland är det fortfarande svårt att vara ett punkband. Du måste verkligen se dig om. Det finns ockuperade hus som behöver skydda sitt samhälle och spelningar med vapen och massiv säkerhet för att se till att de inte blir slagna av nazisterna. Jag känner att människor överallt är väldigt enkla att manipulera. Särskilt när det gäller flyktingpolitiken för tillfället. Detta är jorden där all denna nationalistiska galenskap växer. Och det är ett enormt problem. Även det faktum att människor inte är villiga att bestämma sig för saker som leder mig tillbaka till människor som inte är utbildade. Det är en ond cirkel.

 

Finns det några bra band från Tyskland just nu? Är punkscenen/metallcenen/hardcorescenen stor? Hur är det i din hemstad?

-Ja, jag skulle säga att vi har en stor scen här i Tyskland. Vi har också så många fantastiska band också. Som Berlin Blackouts, Scheiße Minelli, Pascow, WWK, Rawside, Abriss, etc.

I min hemstad är det inte så bra för tillfället, för många ungdomar flyttar till andra städer. Regeringen stängde många klubbar och barer.


Vad vet du om Sverige? Har ni varit här någon gång?

-Vi vet inte så mycket om Sveriges Musicscen. Naturligtvis känner vi till många band därifrån. Men mer  oldschoolband som, ... Totalitär, Mob 47, Anti-Cimex, Asozial, Refused, DS-13 eller Disfear.

Vi vet att ni har många fina kuster där, cirka 9 miljoner människor bor där och Stockholm är huvudstaden.

Vi har hört talas om kommunen Christiania, som låter väldigt intressant! (Tyvärr är det i Danmark) Men det är det vi vet.

 

Har ni hört några bra band från Sverige?

-Totalitär, Mob 47, Anti-Cimex, Asozial, Refused, DS-13, upphöjd knytnäve, rå SS, Disfear, Asta Kask, Operation, Hellacopters, Dozer, The Hives och Sötlimpa. Jag skulle säga att det är våra favossar.

 

Era texter, vem gör dem och vad påverkar er? Aldrig på tyska (jag gillar verkligen det språket som en punkspråk)?

-Livet ger inspiration. Om du går med öppna ögon och ett reflekterande sinne, finns det mycket att skriva om. Min bror och jag skriver texterna.

Ja, eh ... vi bestämde oss för att engelska eftersom runt 330 miljoner människor världen över talar engelska. Så det handlar om att nå människor. Plus för mig att sjunga på tyska inte har något flöde! men tack Peter!


Finns det något ämne som ni aldrig kommer att skriva något om?

-Något du aldrig kommer att läsa av mig eller i mina texter skulle vara:

- Pro abort. (jag tror att det är något som bara en kvinna KAN bestämma)

- Flyktingar tar våra pengar och jobb och sådan skit! (Det finns en anledning till att flyktingar är i vårt land. Det beror på att vi förstör deras länder medan vi tjänar mycket pengar på att leverera vapen. / Två moraler möts) sådana saker ...

 

Politik och musik, går det hand i hand? Vilken är er mest politiska låt? Är det viktigt att få fram era åsikter i musik?

-Ja, jag tror på ett sätt att detta också är en del av punk. Men vi skulle aldrig få någon typisk inställning som att rösta så eller så eller gör så eller så.

Vi har bara politiska låtar/texter, men mer i en "hur vi ser på saker" stil. Du förstår vad jag menar?

 

Bästa politiska band/artist?

-Dead Kennedys, Crucifix are två jag skulle vilja nämna.

Tror du att musik (texter och så vidare) kan förändra vem som helst, jag menar människor som lyssnar på musik?

-Tja, det är svårt att säga. Men jag tror att det är en stor chans att prova.

Att nå människor där ute och försöka ge en glimt av hur vi ser på världen eller vad som är viktigt för oss. Kanske någon hittar sig själv i dessa texter.

 

Ditt favoritplattaomslag alltime? Vem gör era omslag?

-Bästa skivomslag ?? Puhh ... det är väldigt svårt. Jag skulle säga: DEAD KENNEDYS - PLASTIC CHURGERY DISASTER (men det finns massor av bra skivomslag , Bad Brains -Roir Tape, Bad Religion - Suffer or Crass - Feeding of the 5000) Omslagen transporterar idén och innehållet på skivan/albumet. Går hand i hand.

Tja, min bror är väldigt smart i att göra layout. Så han gör alla våra omslag. Och vi älskar alla!


Är det viktigt att få ut fysiska skivor? Varför eller varför inte? Vinyl, CD, kassett, vad föredrar du om du skulle kunna välja vad som helst?

-Vi gillar den här oldschool-idén med att producera skivor. Som förr i tiden! Vi försöker bli av med den här CD-plastskiten. Så vi försöker ha en nedladdningskod i varje skiva nu.

 

Berätta en rolig sak som har hänt under er karriär och under någon spelning?

-Ohh, wow. Det finns massor av historier om du har varit igång i över 10 år. HA! En gång spelade vi en husspelning i en trappa med trummorna i trappan. Showen var galet kul.

Vi spelade en show och målade våra kroppar i blå färg. Vi spelade en fullständig playback-show på MTV och gjorde det ännu värre. (Du kan hitta detta på Youtube) Vi blev fulla en kväll innan och kom in i studion jätteberusade och alldeles för sent!

Människor gick vilse på turnén, borstade tänderna med Jack Daniels, svimmade av på scenen, sådana grejer...

Hur ser er publik ut? Vilka människor saknar ni på era konserter? Vilket är det största bandet ni någonsin har spelat tillsammans med?

-De flesta av spelningarna är väldigt blandade. Så det beror verkligen på var vi spelar. Men jag gillar verkligen när det är blandat. Flickor, killar, svart/vita, vanliga människor, freaks osv. Alla är välkomna. Vi har spelat med Poison Idea, Fang, Slime och Jello Biafra & School of Guantanamo och Total Chaos.

 

Snälla ranka dina fem favoritskivor, fem favoritkonserter och fem viktigaste sakerna i livet?

-5 fav. Skivor:

Scream - Still Screamin´, Bad Brains - Roir Tape, Dead Kennedys - Plastic Surgery Disaster, Crucifix - Dehumanization, M.I.A. - Murder in a foreign place.

5 fav. konserter:

Saul Williams, Converge, Neurotic Arseholes, Gang Green, Fugazi.

5 mest viktiga sakerna i livet:

Sann kärlek, Min son (familj i allmänhet), hälsa, lojalitet med de människor jag är med (arbete / konst), frihet i alla former av form.

Den dyraste skivan du köpt?
-Dave Brubeck - Take 5 (original 7") för 60 €

Är det tråkigt med intervjuer? Är det mycket intervjuer?

-Nej, vi gillar intervjuer. Normalt gör vi intervjuer efter spelningar och inte så ofta via internet. Den här var trevlig. Det handlar om frågorna på intervjun. Vi gillade din!

 

Bryr ni er om recensioner? Vilket är det mest märkliga ni någonsin har fått, med det här bandet eller något annat band ni har varit med i?

-Ja, vi tycker att recensioner är viktiga. Men de är mer eller mindre på samma nivå. Var och en är annorlunda men det är väldigt intressant att läsa alla olika åsikter från människor. Hur de ser eller hör albumet.

 

Vilka band jämför folk er med, är det tråkigt att folk jämför er med andra band eller är det förståeligt?

-Ingen aning! Helt ärligt. Jag vet inte.

 

Om du kunde välja fem band från förr och nutida band och både döda och levande band att ha en konsert tillsammans med ert band. Vilka fem hade du valt?

-J.F.A. , T.S.O.L., Dead Kennedys och Bad Brains.(Det var väl bara fyra?)


Är musik ett bra sätt att få frustration och bli en trevligare person utanför musiken ?

-Tja, jag skulle säga att det är en mycket viktig ventil. Inte en bättre person men jag tror att det är en del av en reflektion om du försöker vara en mycket ren person på scenen. Som en rengöringsprocess på scenen. Som att ge allt du har. Det kan göra att du blir väldigt tom i slutet av en spelning. (på ett bra sätt)

 

Vilken är den konstigaste frågan du någonsin har fått i en intervju?

-Kommer jag inte ihåg? Kanske vad är min favoritmat eller något? ... vet inte.

 

Vilken är frågan du vill ha men du aldrig får. Fråga den och svara på den?

-Varje intervju är annorlunda. Din hade ganska mycket av alla bra frågor.

 

Framtidsplaner för bandet?

-Vi skulle gärna fortsätta att spela in nya saker, och vi skulle gärna åka till länder vi inte har möjlighet att ha varit i ännu!

Som Sverige eller Portugal, USA..

För dig själv?

-Tja, jag älskar att resa med min flickvän runt om i världen. Jag hoppas att tiden och pengarna tillåter oss att resa mycket nästa år. Jag vill vara kreativ i många saker, som målning och andra musikproduktioner.

 

Visdomsord?

-Utbilda och var bra mot dina barn om du vill förändra världen.

 

Något att tillägga?

Tack Peter för att du kontaktade oss.

Om folk är intresserade av att ha en spelning med oss eller vill komma i kontakt med oss vänligen skriv till swcrecords@gmx.de

Vi har också några Youtube-videos om du vill kolla.

 

Tack så mycket. Eric Deathjock

eric@phnxrecords.com: