Krmpa från Deafness by Noise spelar i en mycket bra grupp som startade redan 1991 i Kroatien. Intervjun ägde rum i oktober 2014.

 

Snälla berätta lite historia om gruppen?

-Vi startade 1991 under kriget i Kroatien flygattacker och bombningar var mycket vanligt på den tiden, så vi tillbringade mycket tid i skyddsrum och källare, och vi inte hade inget bättre att göra än att spela hardcoremusik för att få bli av med frustration och negativitet runt omkring oss. Vi lyckades till och med att ordna spelningar i skyddsrum och jag kommer fortfarande ihåg hur roligt det var scenen dykning mellan scenerna när du spelar Sodom`s "ausgebomt" eller Exploited Let`s start a war haha.

 

Snälla berätta lite om varje medlem i gruppen just nu, ålder, familj, arbete, intressen och något hemskt om alla?

-Bimbo är  basist 39 år, ingen familj, alltid på väg med en van med andra band. Hans yrke är heavy metal musik, berg och natur, han har inget tålamod kvar för folks dumhet och ja han kommer att bli Grizzly Adams snart. Frank är gitarrist, han kom från Tyskland för att spela med oss ​​för 14 år sedan. Han är nu 43 år gammal, ingen familj, hans passion är punk och hardcore musik sedan tidiga 80-talet . Han och hans bror Thomas aka Riesen gjorde en hel del spelningar i mitten av åttiotalet och i slutet av 80-talet  i Tyskland, eh jag glömde nästan, förutom att han inte kan leva utan den och den enda heliga ölen. Han är den verkliga öl älskare, om du någonsin träffar honom testa honom kanske du hittar något gemensamt. Andro är en trummis, den yngsta medlemmen i DBN, han är 31 år gammal, ingen familj. Hans passion är alla typer av musik, röka, trummor och trumma och ja naturligtvis trummande igen. Krmpa det är jag jag är bara en sångare med passion för musik, design och cyklar och hot rods. Jag är 38, ingen familj. Jag gillar också dykning, hav och gott vin. Var och en av oss har gjort något dåligt i livet, men man lär sig av sina misstag. Jag tror att jag inte kommer att nämna det Förlåt.

 

Ni gör en hel del covers på Roots baby roots, vilket av dessa band ni gör covers av tror du att ni är den närmaste med ert eget sound?

-Alla band påverkar DBN men om vi måste välja ett eller två så får vi säga Cromags, Bad Brains och Motorhead.

 

Era influenser kommer en hel del från gammal hardcore tror jag, har jag rätt? Favoriter från förr?

-Jo naturligtvis, mina personliga favoriter från förr är NOTA Ultra Violent LP, Verbal Abuse, Cromags The Age of Quarrel, Motorhead 1916, Bad Religion, Sham 69 Bimbo har olika influenser som Slayer, Exodus, Nuclear Assault, Sodom osv ..

 

Vad är det bästa med att spela live? Jag kan tänka mig med er snabba musik att det är vilt?

-Att vara på scen. Scenen är spännande och en underbar upplevelse om du får energi och respons från publiken.

 

Och var är bäst att spela?

-Om vi måste välja länder där vi hade den bästa responsen säger jag Berlin, Munchen i Tyskland,  Slovakien, Tjeckien, östra Tyskland och naturligtvis i Zagreb, Pula Monteparadiso, Zadar och Split.

 

Hur är det att spela den här sortens musik i Kroatien?

-Coolt.  Vi har en liten scen, vi har många bra band och vi håller hardcore som en underjordisk genre, inget utrymme för posers på vår scen.

 

Hur skulle du beskriva er musik med tre ord? 

-Hard core punk

 

Vad betyder punk för er, är det bara ett ord eller är det en livsstil?

-Det finns Ingen livsstil utan passion ? Efter 23 år av att spelaande är det mer än en livsstil, det är vårt öde ..

 

Politik och musik, går det hand i hand?

-För mig personligen har inget emot det, eftersom musiker är ingenting annat än politiker med mikrofoner. Så skit i musiker och skit i politik haha

 

Hur ser du på nedladdning, mp3 och sånt?

-Jag laddar personligen ned grejer bara för att höra det, om musiken är gratis eftersom jag vill höra låtarna innan jag köper, men några gamla och legendariska album kommer jag att köpa på en gång om jag inte har det redan har dem i min samling.

 

Hur är det att bo i Kroatien nu? Politiskt?

-Vi är en del av EU och vissa saker blir bättre men generellt är vi i skiten med skitregeringen och den ekonomiska krisen. Kroatien är det vackraste landet, men människors mentalitet är åt helvete.

 

Finns det några bra band från Kroatien nu? Är punkscenen stor ?? Hur är det i din hemstad?

-Många bra band som Overflow, Fat president, Upset, Cut the chord, Anger, Katran, Nulla osta, Pankreas, Crasso de odio, Step out, Stronghold, Pasmaters.

 

Vad vet du om Sverige?

-Land Av Grogg, sill och ABBA haha.

 

Har du hört några bra band från Sverige?

-Självklart Agent Attitude, 59 times the pain, Within reach, Anticimes, Bones, det är vad jag kommer ihåg nu. Men Sverige har alltid bra band i alla genrer.

 

Era texter, vem gör dem och vad  påverkar er?

-Jag skriver texterna och min inspiration är livet.

 

Finns det något ämne som du aldrig kommer att skriva något om?

-Musik är universell och texter är en del av den. Jag skriver vad jag känner och ser.

 

Bästa politiska band / artist?

-Propagandhi och Rage against the machine.

 

Tror du att musik (texter och så vidare) kan ändra någons liv, då menar jag människor som lyssnar på musik?

-Punk har förstört mitt liv haha men ja jag tycker ibland texter kan vara starkare än svärdet.

 

Ni sjunger bara på engelska, inga tankar på att sjunga på kroatiska?

-Engelska är det bästa språket för att uttrycka dig i världen.

 

Kan ni tänka dig att göra en hyllning låt till ett fotbollslag, djurens rättigheter eller något politiskt? Eller har ni gjort det redan kanske?

-Vi har aldrig gjort några tributlåtar till fotbollslag, inte ens om djurens rättigheter eller politiskt engagerade texter. Vi tror att det är en utopi. Vi gör vår musik för människor som vill ha kul och glömma den dåliga omvärlden ..

 

Snälla berätta en rolig sak som har hänt under er karriär och under någon spelning?

-Haha Massor av roliga saker, ibland publiken är publiken vild och till exempel i Slovakien gjorde en kille en motsatt stagedive och hamnade på våra trummor haha i slutet av showen haha, INTE! hahaha

 

Hur ser er publik ut? Vilka människor saknar du på era konserter?

-Vi skanra gamla cirlcepits, kaos punx och andan från 80 och 90-talet. Det är en typ av målgrupp som vi respekterar.

 

Snälla ranka dina fem favoritskivor fem favoritkonserter och fem viktigaste sakerna i livet?-1.Cromags „the age of quarrel“ 2. Motorhead „1916“ 3. Bad Religion „Suffer“ 4. Bad Brains 5. Slayer „Reign in blood“

Concerts 1991 Ramones Zagreb 1994 Slayer/Machine Head Ljubljana 1994 Napalm Death Zagreb 1996 Sick of it All Zagreb 2002 Motorhead Pula

1991 starten av DBN 2 1996 DBNs första album 3. 1999 armélivet 4 2004 Turnén med Madball / Sick of it all 5. 2012 20 års jubileum turné ochskiva på Strength Records

 

Är det tråkigt med intervjuer? Vilken är den mest korkade frågan ni har fått ??

-Nej det är inte tråkigt med intervjuer eftersom jag  gillar att kommunicera med vem som helst. Mest dumma fråga var hur väljer du vad du ska kläpå dig på scen?

 

Berätta lite om Strength Records? Ni har varit på många olika etiketter, varför?

-Strength Records är nu vårt hem. Förr i tiden var vi ute efter bättre deal  med bättre fördelning men nu i en tid präglad av online-kommunikation och musikindustrin söverlevnad är det nästan ett mirakel att ha ett bolag. Onno Cromag (Rip) var min vän och han hjälpte oss från början, utan honom hade det inte blivit något DBN som ni vet i dag.

 

Framtidsplaner för bandet?

-Vi är i fasen att skriva låtar till ett nytt album och demoinspelningar kommer att ske nästa månad. I april kommer vi att spela in ett nytt album med And Classen som vår producent och förhoppningsvis kommer det att finnas i butik till julen nästa år. Turné kommer att följa 25-årsdagens release.

 

För dig själv?

-Att hjälpa människor och att lära sig varje dag.

 

Visdomsord?

-Visdomsord skrivs som bläcket på min hud och bara en bra bok kan säga att jag har syndat, men måste erkänna mitt liv är annorlunda än du vill.

 

Nåt att tillägga?

-Nöjet var på min sida, du kan kolla in vår Facebook-sida och våra album. Ses i gropen hardcore lever!