Dead Notes är ett tyskt band som låter jävligt bra. De tog sig tid och svarade på mina frågor och här är de slutligen...vad? Svaren menar jag...oktober 2010.


Historia?

è    The Dead Notes började i Oktober 2003. Det som först var meningen att vara en liten jamsession med några vänner slutade i ett skitbra rockband från Bavarien. Notes har gjort över 100 spelningar och de flesta av dem i södra Tyskland men även några spelningar i Österr8ike och Tjeckien. de har dela band med band som Peter Pan Speedrock, The Bones, Against Me!, The Turbo A.C.’s coh Bloodlights!

Tills dagens datum har de gett ut en EP som hette‘More than alive’ och sitt debut album ‘Down with clichés’.

Just nu jobbar grabbarna på att skriva låtar till ett kommande album. Låtarna börjar bli mer och mer åt hårdrockshållet med Dead Notes kommer fortfarande ihåg sina punkrötter. Kolla in, Dead Notes komemr med sin monsterskiva 2011.

 

Snälla berätta lite om varje medlem, ålder, familj, intressen, arbete och något hemskt om varje medlem? e

è    Tobi (28):

Familj: Magge’s bror, har sällskap. ,

Intressen: The Dead Notes; Sång, Fotboll, konserter, öl och rock n roll

Arbete: Studerar industriell administration

è    Magge (31):

Familj: Tobi’s bror, gift, far till 2 barn

Intressen: The Dead Notes; kompgitarr, hans barn, konserter, öl och rock n roll.

Arbete: Industrial Clerk, Accountant (??)

è    Christoph (29):

Famij: I ett förhållande

Intressen: The Dead Notes; Sologitarrer, konserter, öl och rock n roll.

Arbete Studerar till industriell maskinist

è    Juli (28):

Familj: Singel

Intressen:: The Dead Notes; Bas, Fotboll, Konserter öl och rock n roll ,

Arbete: Studerar Media teknik

è    Christian (31):

Familj: Singel

Intressen: The Dead Notes; trummor, konserter, öl och rock n roll

Arbete: Studerar till industriell maskinist

 

DEAD NOTES-DOWN WITH THE CLICHÉS(CD-MODERN NOISE MN 023)

********

Dead Notes låter som ett band som jag vill att band skall låta. Snygga melodier, tempo, körer och liknande. Inte så att de låter som Bad Religion utan mer som en blandning av Bad religion och Social Distortion med ett poptouch. Riktigt bra alltså som ni kanske förstår av min beskrivning och jag ryser av välbehag när jag lyssnar på deras musik. Mycket känsla och en hel del bra influenser alltså och Dead Notes borde ha en högra status i punkkretsar och varför inte West Coast Riot nästa år? Skivan kom ut 2007…när kommer nästa?  30/9-2010

Vad gillar ni den?

è    Accepterad ;-)


Finns det några andra band som ni jämförs med?

è    En del säger att vi låter lite som Backyard Babies, en del säger Bad Religion, en del tycker Social Distortion mixat med Danko Jones . Vi försöker hitta vårt eget sound med alla de band som vi lyssnar på. Vi gör vad vi vill men vi är definitivt ett ROCK band.!!


Bryr ni er om recensioner?

è   Ibland gör vi det och ibland inte. En del recensioner ärriktiga och det känns som om de fattar vad vi gör. Kritik är också välkommet så länge en är objektiv för de recensionerna kan få dig längre. Men vi hatar när vi får recensioner från folk som bara återupprepar gamla fraser. Bättre att komma till saken, säga vad man menar och lämna det. Andra viktiga saker är att det är bara folk som bara är inne på en stil av musik som skriver sådana saker. Hur skulle ett deathmetalfan skriva en bra och objektiv recension för ett melodisk punkrockband?


Vilken är den konstigaste recensionen ni har fåttt?

è    En gång fick vi en recension som jämförde vår musik med att ta kokin på morgonen. Det var en av de recensionerna utan något viktigt attsäga. Jag menar vilken bild får man av vår musik när man läser det? Men vi blir inspirerade av skitsnacket och gjorde våra egna meddelanden i en av våra nya låtar.


Hur skulle du beskriva er musik med tre ord?

è    Rock and Roll

 

 

Hur är det att bo i Tyskland?

è    Vi kommer alla från mindre städer i Bavaria. En del skulle säkert säga att det är trpkigt men det finns en hel del tillfällen för band att spela där och folk hungrar efter live musik. Hela scenen är ganska familjär och det är därför en hel del underground rockband är omtyckta i vår region. Och det är mycket billigare och lättare och mycket billigare att få tag på en replokal. Vi vet en del band som måste betala massor av pengar bara för att få hyra en replokal. Jag tror att vi alla är nöjda med att bo i södra Tyskland, där gräset är grönt och flickorna är snygga  ;-)


Vad tycker ni om regeringen?

è    Vi är inget politiskt band- Vi har alla våra personliga åsikter om regenringen men det är ingen del av våra låtar. Vi har några kritiska sånger om samhället vi lever i men vi skulle aldrig säga vad folk skulle göra och inte göra. Vi vill inte få folk att tänka på problem men vi vill ge dem utrymme för egna tankar. Det är mer att vi höjer vår mellanfinger mer än framfingret.  


Tycker ni att musik och politik går hand i hand? Vad sjunger ni om?

è    Ibland är det bra att föra dem tillsammas eftersom det får en hel del folk att tänka på olika problem i politik och samhället. Men vi är inte ett sådant band! Den mesta tiden vill vi ha roligt och vi vill att folk ska ha roligt. Vi sjunger om tjejr och party, om förhållanden och uppbrytanden, om rock and roll. Det beror alltid på vad som händer i våra liv just nu och för tillfället. Jag tror att livet är den bästa låtskrivaren!

 

Bästa politiska band?

è    Rise against!

 

Finns det några bra band i Tyskland just nu?

è    Självklart, vi har en massa bra band och alla band har sin egna stil. Vi har ett band som vi delar replokal med Cashless, vi har kvinnobandet  AThe Scaredycats, The Rudes, The Baboons, Black Velvet, Black Cat Zoot och många mer. Kolla in våra toppvänner på vår My Space-sida. Mer folk skulle ge bavariska band chansen. De vet inte vad de missar.!

 

Vad vet ni om Sverige?

è    Några av våra favoritband kommer från Sverige som Hellacopters(R.I.P.) Backyard Babies och Hardcore Superstar. Jag tror att folk gillar de lokala banden lite mer än de tyska gillar sina egna, gör de inte det? Stieg Larsson var en av de bästa svenska thrilelrförfattarna och en stor kämpe emot rasism. Och vi vet att ni har Nils Holgersson på en av era sedlar, är det inte 20 kronors sedeln. Vad vet vi mer, att vi vil spela i Sverige i framtiden...hoppas att detta händer någon dag.


Har ni hört några svenska band?

è    Som jag sade så älskar vi band som Hellacopters, the Backyard Babies och Hardcore Superstar! WVi gillar även Bones, Psychopunch, the Hives, Bombshell Rocks ochNicke’s nya Band Imperial State Electric! På något sätt var det väl så att den skandinaviska punk rock n roll explosionen på det sena 90-talet var det som gjorde att vi startade ett band!


Vad betyder punk för er? Är det bara ett ord eller är det en livsstil?

è    För oss har det alltid varitPunkROCK! Vi har aldrig varit punkare eller något liknande men vi har alla växt upp med punkmusik. Kanske har livsstilen påverkad oss lite grand men det har alltid handlat om musiken. Men ifall punk står för frihet och att göra vad du vill då är vi punkare i alla fall i den musikaliska delen av våra hjärtan.


Snälla ranka dina fem favoritskivor, fem favoritkonserter och fem viktigaste sakerna i livet?

è    det här är inte så lätt. Vi lyssnar till så mycket skivor och vi har varit på så många konserter...men här är några av våra favoritalbum och konserter.

Skivor:

-          The Backyard Babies – Diesel and Power

-          The Hellacopters – High Visibility

-          Gluecifer – Soaring with the eagles at night

-          Airbourne – Running wild

-          Volbeat – Guitar Gangsters and Cadillac Blood

 

Dead Notes Konserter

-          Release Party ‘Down with clichés’ 2007

-          Leonberg Open Air 2005

-          Passauer Pfingst Open Air 2006

-          Against Me! Support @ Club Vaudeville Lindau 2006

-          Peter Pan Speedrock Support överallt

 

Konserter

-          New Bomb Turks, Murder City Devils, Zeke, Cellophane Suckers Tour 2000 @ Backstage/Munich

-          Gluecifer med The Gaza Strippers – Tender is the savage Tour 2000 @ Backstage/Munich

-          Hellacopters medThe Hydromatics and Zen Gurilla @ Incognito Munich 1999

-          Mighty Mighty Bosstones @ Georg Elser Halle Munich

-          ACDC – Stiff upper Lip Tour 2000 @ Olympiahalle Munich

 

Livet:

-          Familj

-          Vänner

-          Musik

-          Roligt

-          Glädje


Första,senaste och dyraste skivan du har köpt?

è    Christian: Den första skivan jag köpte var Green Jelly – Cereal Killer Soundtrack

è    Christian: Den senaste skivan jag köpte var Volbeat senaste skiva ‘Beyond Hell Above Heaven’

è    Christian: Jag vet inte vilken som är den dyraste

è    Juli:                      Den första skivan jag köpte för egna pengar varHighway to Hell (AC/DC)

è    Tobi: Jag vet inte rktigt. jag tror att det var Michael Jacksons Bad (Vilken skam...). Den senaste skivan jag köpte är samma som Christian Volbeat med Beyond Hell Above Heaven’. den dyraste skivan måste vara Diesel and Power av Backyard Babies. Det var en japansk version. Tyvärr fanns det ingen annan när jag köpte den

                     
Den mest pinsamma skivan i samlingen?

è    Christian: Bon Jovi – Unplugged

è    (Juli: David Hasselhoff – Jag var ungefär fem år när jag fick den)

è    Tobi: Jag är inte riktigt säker på detta . Jag tror jag har mer än en som jag skäms för. Till exempel: Ace of base

     

Är Modern Noise ert eget bolag? Är det ett bra bolag?

è    Modern Noiseär inte vårtbolag. Det är ett litet bavariskt bolag och vi är en del av deras bolag sedan vår första skiva   ‘Down with clichés’. Vi var väldigt glada för att ha ett bolag men efter hand har vi märkt att det är bättre att göra allt själva istället. Så nästa skiva gör vi nog själva istället om det inte finns ett större bolag som vill signa oss. 


Vilken typ av folk kommer till era konserter?

è    Folk, som vill rocka, dricka och ha det trevligt. Det finns ingen speciell still eller scen som kommer ill våra konserter. Alla är välkomna och det spelar ingen roll om du är punk, metallhuvud, rockare ller indiefan.  


Blir det mycket intervjuer?

è    Vi har gjort några intervjuer det senaste men inte så många. Vi är fortfarande ett litet undergroundband från Bavaria och det är inte så många som är intresserade. men alla som vill ha intervjuer är välkomna. Vi tycke raldrig att det är tråkigt!


Vilken är frågan ni aldrig får men vill ha, ställ den och besvara den?

è    Vill ni spela ihop med AC/DC? – Ok!


Finns det någon chns att se er spela i Sverige någongång?

è    Det skulle vara underbart att göra några spelningar i Sverige. Vi hoppas att det blir möjligt i framtiden. Ifall du har några känningar så låt oss veta!


Var är bäst att spela?

è    Vrje ställe är bra så länge som ljudet ärbra och folk är redo att rocka sina hjärtan!


Hur är en bra spelning med er? Och vilket är det största bandet ni spela ihop med och varit förband till? Vilket är det största bandet som ni har haft som förband?

è    En bra spelning är när publiken är vild när alla har det bra och lyssnar till vår musik, dansar och dricker. Vi älskar att spela ihop med band som vill festa efteråt. Vad som också är väldigt viktigt är ett bra ljud både framför scen och på scen. Och finns det fortfarande några pengar kvar efter konserten efter körandet och allt så är det en riktigt bra spelning!

è    Vi har varit förband til band som AgainstSedan har vi spelat på några festivaler där band som  Rise Against och Sick of it all också har spelat på.

è    Vi har inte haft några stora band före oss. Vi spelar ihop med större band och tillsammans med vänner till oss!


Namnet varifrån kommer det, jag vet att det är en tråkig fråga men är tvungen att fråga?

è   När vi startade bandet så hade vi ingen idé alls om vad vi skulle ha för namn på bandet. Vi började bara att spela. Efter några månader så hade vi tillräckligt med låtar för att göra vår första spelning. Men vi hade fortfarande inget namn men vi hade en lista med förslag. Tiden började att rinna ut så några goda vänner till oss valde namnet. Det var dagen då The Dead Notes föddes. Vi letade efter ett namn som folk kan komma ihåg.

.

Vad skall vi göra åt alla rasister?

è    Aldrig sluta att slåss emot dem!


Bästa bandet i punkhistorien?

è    Svår fråga för det är så många. Kanske Ramones eller Cocksparrer eller Clash eller Social Distortion eller The Misfits. För att inte glömma Sex Pistols, Rancid, Bad Religion och NOFX


Den viktigaste punklåten?

è    Alltid svårt att säga! Kanske Blitzkrieg Bop…


Famtidsplaner för bandet?

è    Vi vill släppa vår andra skiva nästa år. Det är vårt huvudmål just nu. Vi har jobbat hårt på nya låtar och än så länge gjort några riktigt bra. Efter släppet av den så ska vi turnera igen och göra så många konserter som möjligt , kanske i Sverige också.


För dig själv?

è    Vi vill växa upp ,men vi vill aldrig bli gamla!


Visdomsord?

è   Gör vad du älskar och älska vad du gör!


Nåt att tillägga

è    Se upp 2011!!!