Dead End Lane spelar en riktigt kraftfull punkrock med inslag från många goda influenser, men de har i alla fall en egen stil. Här har de lyckats göra en riktigt lång intervju med mig ... eller jag med dem. Juni-2015.

 

Snälla berätta lite historia om gruppen?

T-Dead End Lane började när jag (The Salacious T/ gitarrist) startade bandet på college. Jag träffade vår sångerska Erin Demise på jobbet ca 7-8 år senare efter att ha tagit lite ledigt för att spela och snabbt fick reda på att vi hade en hel del liknande intressen i musik. Det var coolt, eftersom vi introduecrade varandra till olika band som Balzac, de Distillers, och några andra kvinnliga och psychobilly band. Den första låten vi spelade tillsammans var Dotted With Hearts av The Horrorpops och några andra Misfits låtar. Vi gick igenom några preliminära lineups och så småningom satte det sig  omkring 2010/2011 och vi spelade ute konsekvent lokalt och några regionala spelningar också. Nu har vi min bästa vän Colin på bas, vilket är fantastiskt, och den verkliga talangen Anthony på trummor i ungefär ett år nu !!! Fantastisk lineup och vi gör mer och kommer att göra mer än vad vi någonsin har.

Erin: Jag vet inte om vi har tillräckligt med utrymme för att lista hela historien (lol), men Tyler bildade gruppen, erhållde mina tjänster som en singer / screamer och sedan består vår nuvarande lineup av Colin på bas och Anthony på trummor. Båda backupsång / skrik. Colin och Tyler har varit bästa vänner sedan den förhistoriska åldern och han är en enastående artist och bra kille. Vi träffade Anthony när han trummade för Ghost Division, ett hardcore punk band från DC / Virginiaområdet i staterna. Vi bad honom att spela för oss eftersom han var en fantastisk trummis och mycket cool. Lineupen på Domestically Dead inkluderar våra goda vänner och före detta bandkamrater Matt (bas) och Joe (trummor). Det finns också ett spår som inkluderar vår tidigare trummis och gode vän, Kameron.

 

Snälla berätta lite om varje medlem i gruppen just nu, ålder, familj, jobb, intressen och något hemskt om alla? Tidigare band?

-T-Jag har alltid varit i Dead End Lane och jag har sysslat med andra band när jag var yngre, men det enda andra band jag spelat i är Snallygasters i slutet av 2000-talet. Jag spelade bas för dem och de var en old school/ Oi! band från Baltimore. Vi spelade några regionala spelningar och det var mycket roligt. Jag var alldeles för upptagen för att stanna mer än ett år medan jag arbetade och gick även i skolan. Huvudförfattaren / gitarristen var Mikey Stilts var från  Spit Fires United, ett riktigt framstående lokalt DC band från på 90-talet / början av 2000-talet om du har hört talas om dem. Mina intressen är musik, att träna, bandet/spelningar, äta, skriva och coola ned med mina vänner på fritid, dricka, sport, musik.

Erin: 29 är den ålder jag vill vara för den här intervjun, men jag är äldre ... Jag är gift med en rödhövdad italienare (Tyler) och har en löjligt söt Bombay räddningskatt som heter Sonoma. Jag gör trompe'loeil oljemålningar, gillar att rita och är en karaoke knarkare. Något hemskt om mig? När jag var fem, stal jag två stekta kulor från min mormors hus. Min mamma körde en timme tillbaka med mig för att återlämna dem till henne och jag var tvungen att be om ursäkt. Stjäla är fel, även om det är två kulor från din mormor.

Colin är en post-hardcore ovän. Jag känner mig som öm tumme i bandet, men förhoppningsvis kan jag ge några konstiga idéer till Dead End Lane. Jag är också med i screamy punkbandet Pandas som ledsångare. Stor beundrare av Blood Brothers, Retox och Tom Waits.

Anthony är trummis. Han hade inte tid att svara på grund av arbete, men han är den unge  i gruppen, extremt begåvad, och var tidigare med  i Ghost Division. Han brukade också ha skägg och var en del av skäggbröderna med Colin och är en fantastisk artist och kommer att hjälpa till med konstverk, design, och merch.

 

Jag kan höra mycket Social Distortion, No Doubt, Vice Squad och lite psychobilly här i er musik? Har jag rätt? Favoriter från förr?

-T-Erin är en stor No Doubt fan och jag gillar deras tidiga grejer och vi är stora Social D fans.  Det intressanta med vår musik är att som huvudmusik författare och några av de tidiga texterna också, mitt mål var att vara en riktigt bra punkband och har en hel del mångsidighet. Aldrig skriva samma låt två gånger, men med en stor punkkänsla. Från vad du hör, det är en gedigen samling av punk från kärnan, men många variationer och det är vad jag vill. Jag älskar horrorpunk också och är ett enormt Misfits f an, men jag älskar Rancid, Minor Threat, The Nekromantix, och även Doo Wop. Som med Misfits är även de ett punk / hardcore band från kärnan och jag är glad att vissa människor hör dem i oss, men de brukar säga att man kan höra inflytande, men att vi är annorlunda, vilket är bra eftersom jag aldrig ville kopiera dem eller något annan punkband.

Erin: Tack-jag växte upp med Social D och No Doubt. Jag gillar psychobilly, också, så det är coolt att du fångat  det. Jag bodde med mina farföräldrar och föräldrar och lyssnade mestadels på doo-wop när jag var yngre på grund av dem. Så, märkligt nog, doo-wop musik och sångare som Roy Orbison, Patsy Cline och Connie Francis är mina favorit sångare. Oh och sedan finns det Brody Dalle och Shirley Manson, de två coolaste brudarna på jorden ...

 

Dead End Lane är ni nöjda med namnet? Hur kom det kom upp? Vilket är det bästa bandnamnet ni vet?

-T-Jag kom upp med bandnamnet. Det var något jag födde från en kombination av mina skrifter, musik, texter och idéer som jag hade och filmer, böcker, etc. Jag ville ha något djärvt och mörk, men inte alltför over the top eller kliché. Meningen med det är att Dead End Lane är melodin, men med aggression, och varianter, alla belagda med en mörk överton och var en text jag skrev som förklarade detta. Det är också en låt jag vill skriva för bandet, men bara har inte kommit upp med det perfekta riffet ännu. Det handlar om domedagen. Du är en ängel eller demon, du är dömd, och du går ner i Archangel stil. Inga tvivel om det. Vissa kanske föredrar det ena eller det andra, och du kan inte vara något som du inte är. Det är skarpt, intensivt och öppet för tolkning. Det är roligt eftersom jag känner att bandnamn tar bara på personligheten av bandet med så många namn där ute som bara plockas från himlen eller inte kongruent med stilen av bandet alls. Det var bara något jag gillade och trodde att det skulle gå bra och att vara lätt att komma ihåg och säljbarhet i kombination med mitt skrivande.

Erin: Ha- inte jag. Jag har en accent så att folk alltid tror att jag säger att jag sjunger i ett band som hette "Dead And Lame". Så jag behöver bara utveckla en ny accent, antar jag.

 

Vad är det bästa med att spela live?

-T-Spänningen och adrenalinet av intensiteten av vår musik och att kunna släppa loss när du ansluter med energi och önskningar från publiken. Jag älskar att gå på spelningar, dansa, kasta dropkicks, cirklapits, det funkar. Bara total befrielse till musiken som driver önskningar av känslor. Det enda som är bättre är att kunna stå på scen och göra det. Den ultimata högheten och även att veta att du skrev och har bidragit till vad alla hör och uppskattar. Det konstnärliga och inre tankar som alla får ut i ett livligt och skickligt tillstånd som reser från medlem till medlem, band till publiken, och band med andra band / likasinnade band som du möter på vägen till någon framgång är bara en fantastisk känsla. 

Erin: Den samhörigheten du får med de människor du spelar framför.

Colin-Blod, svett och tårar.

 

Och var är bäst att spela? Och det värsta stället?

-T-Min favoritplats att spela är Otto Bar i Baltimore, MD. Det finns en hel del stora arenor i Baltimore, men detta är min favorit. Värsta osäker. Någon plats som inte är färdig, för mycket skruvade personer, eller personer som är endast i det för sig själva är platser jag undviker, men jag kan inte tänka mig någon plats i synnerhet.

Erin: Vi har haft turen och spelat på en hel del mycket häftiga shower på många olika platser-större konsertlokaler i staterna på den östra kusten, husshower, kyrkor, även vid eldar på sädesfälten. För mig är den bästa platsen att vi bara spelar med mitt band. Vi kommer att få det att fungera ...

Colin-Bästa stället att spela: Metro Gallery.

 

Hur är det att spela den här typen av musik i USA just nu? Vilka typer av band har ni konserter tillsammans med?

-T-Undergroundmusiken frodas i USA just nu och det börjar äntligen blöda i mer större independentstilar och närmar sig mainstream. Hardcore är enormt nu och punk och pop punk vinner mark igen. Horrorpunk är också verkligen något som sätter sin prägel, vilket är bra, men långt ifrån lika stor som hardcore. Det är en riktigt bra scen. Du kommer att höra några alternativ här och där och ska är typ av i mitten av en tredje våg också. Vi ska spela med några bra. Vi älskar punkspelningar och horrorpunkspelningarr är också bra för oss. Hardcore, några posthardcore, ska / reggae, punk, pop punk, street och även S & M punk, vi kommer att göra allt. Band: Terror Inc., By The Graveyard Tree, Professional Victim, Idle Gossip, Sonic Creeps, Summer’s End, the Primitives, Bullets, Hand In Hand, Evokatones och så många fler.

Erin: Folk verkar mottagliga, men det är inte allas kopp te, skulle jag tänka mig precis som med allt annat i livet. Vi har träffat en massa bra band som vi har blivit vänner med och spelar ofta med i staterna på hardcore och punk scener. Vi har också haft möjlighet att dela scenen med Adicts, de Misfits, Business, Marky Ramone, Michale Graves, Juicehead, Calabrese och Agent Orange.

Colin- Med hänvisning till min andra band, mycket mer folk verkar mottagliga för DEL. Med detta sagt, aggressivt, högt, och visceral

 

musik verkar vara mycket mer en gemensam plats just nu, åtminstone i Baltimore.

 

Hur skulle du beskriva er musik med tre ord?

-T-Realistiskt svar: Punk, Hardcore, Skräck

Kul svar: Melodisk, Aggressiv, Out-of-control-stage-show (Erin är en banshee på scenen och jag och de andra spelar med trådlös gitarr / bas)

Erin: "Vad var det?"

Colin- Frantic, Vårdslös, svallande.

 

Vad betyder punk för dig, är det bara ett ord eller är det en livsstil?

-T-Bra fråga. Punk är en livsstil för mig. Det är en inte ta skit mentalitet där du inte bryr dig om vad andra tycker om dig och det du gör, säger, tänker och agerar på det sätt du vill. Det är hur jag tror att vi alla borde vara. Det kommer att göra världen till en bättre plats. Jag får förstår aldrig hur andra tänker när man ska tänka precis som dem, eller de är alltid har rätt, eller om du behöver kontrolleras. Vem bryr sig om vad jag tycker, ​​hur mitt hår ser ut, hur jag agerar offentligt, och hur människor uttrycker sig så länge som jag agerar å¨ett ganska moraliskt lämpligt sätt (ingen döda, stjäla eller utnyttjande / trakasserier).

Erin: Jag ska låta pojkarna svara här i större detalj ... Jag anser mig inte vara något annat än "Erin" adjektiv. Jag alltför komplicerat lol. Ok, nu ljög jag- jag antar "komplicerat" skulle vara det andra adjektivet.

Colin- Något ärligt, kompromisslöst och högt.

 

Hur ser du på nedladdning, mp3 och sånt?

-T-Musik ska vara tillgänglig, men endast om bandet tillåter det. En gratis nedladdning på deras sida, så här, gör det om de tillåter det, men det är ett företag och en massa band kämpar för att gå ihop eller helt enkelt rätt att du köper deras produkt. Inga övriga frågor är så här. Band har körts över flera år med dålig popmusik, en hel del stora etiketter som inte fungerar för bandet, och slits av alla under solen. Det finns så många sätt för band att vara populära och folk kommer att lyssna till någonting. Jag kan inte förstå hur människor tycker att det är okej att stjäla ett bands musik som de skrev, betalat för, och lever på, särskilt de oberoende band som är mindre lyckligt lottade eller ges färre möjligheter än popband / popmusik.

Colin- Omfamna den digitala framtiden. Fler människor än någonsin hör mer och mer varierad musik, och det är mycket bra. Alla fysiska medier vid denna punkt ses mer som en komplett artefakt sedan bara ett medel till ett slut för att höra musiken man gillar. Jag känner att det är därför vinyl har blivit så populärt igen. Du kan ladda ner låtar och har fortfarande en mycket dekorativ del att ha på displayen hemma.

 

Hur är det att bo i USA just nu? Politiskt?

-T-Konstigt och mycket polariserande. De politiska partierna är som värst i min mening. Kampanjfinansiering och företag har verkligen påverkat valet, media, och egenintressen som har vissa parter att vara allt annat än demokratiskt. Värsta delen är, världen har blivit mer en liberalsocial, men valet har sällan fokuserat på dessa frågor och ibland vad människor vill bryr de sig inte om. Det är ett kluster och det finns några allvarliga problem som vi måste lösa. Å andra sidan har vi drastiskt förbättrat ekonomin, sysselsättningen, börsen, hälso- och sjukvård, och grön energi gör framsteg. Det har alltid varit så många fantastiska saker runtom oss inklusive möjligheter, nattliv, frihet och så många stora städer. Det understryker frågan om politiken som är ganska skum just nu och förhoppningsvis kan vi ändra SVULSTIGHETEN av politiken från bombastiska galenheter ibland, att fastställa vissa saker och verkligen göra det här landet till ett komplett land och blomstra ännu mer än vad vi har gjort på åratal. En sista sak så är dock de sociala medierna bra, men utom kontroll här. Alla har en åsikt och för många människor tar anstöt på allt.

Colin- Politik i USA just nu är så fokuserad på den ena sidan mot den andra, med båda dessa sidor att dra nytta av dem är de enda två rösterna. Det är synd att i slutändan de flesta människor inte är överens om de stora frågorna som korruption, krig, övervakning, etc., men det hängs upp på ett par nyckelfrågor på båda sidor. Om det kan finnas en enhetlighet i de här frågorna nu, då skulle alla vi kunde får ut mer av ett tvåpartisystem.

 

Finns det några bra band från USA nu? Är punkscenen stor? Hur är det i din hemstad?

-T-Det finns en massa bra band nationellt och lokalt. Den punkscenen växer. Det tog gick nedåt slutet av 1900-talet till omkring för ett år sedan. Det finns en hel del pop punk, men de verkliga punkbanden kommer långsamt fram. Det finns en hel del skillnader och genres men sann punk är det bästa i min mening. Saker svänger mot hardcore, pop punk, horror, horror rock, ska, och metalcore / noise / black metal. Punk har en anständig plats i Baltimore. Det är en punk stad. Det är inte stort just nu med många avvikelser men lite mer populär, men punk är enorm vid basen av Baltimore. Det är en vass stad med många skillnader i klass, men det är en fartfylld stad med behovet av att låt det komma ut , aggression, och kamratskap, så punk passar rätt för oss.

Colin- War on Women är det bästa bandet i Baltimore just nu. Om du inte har hört dem, kolla in detta.

 

Vad vet du om Sverige?

-T-Det är uppe i norr, blonda hår, och banker !!! Inte mycket !!! Verkar vara en plats som jag vill besöka , verkar spännande och jag gillar att resa, förhoppningsvis med bandet en dag.

Erin: Att jag gick vilse på Ikea :)

Colin- Om Sverige kan göra band så  som Refused, så är ni bra i min bok.

 

Har du hört några bra band från Sverige?

-T-En del. Älskar Millencolin. Colin och jag såg dem på Warped Tour 2000 och cirlcepiten var galen. Mycket mer intensiv än jag skulle ha förväntat mig. Vi såg ut som vi har gått igenom en kvarn efter det. En stor beundrare av deras första album. Liksom Driller Killer och The Rudeboys också.

Erin: Dancing Queen .... unga och söta som bara sjutton .... min mamma brukade spela dem för mig hela tiden nar jag växte upp. Jag var ett Abba och Thriller barn.

 

Era texter, vem gör dem och vad påverkar er?

-T Jag skrev ursprungligen skrev alla texter, men då när Erin började sjunga, började hon bidra och hennes första par låtar var Killing You, Natural Born Sinners, och Black Widow,, så det tog inte lång tid för att överlämna dem till henne! !! Plus, som sångare, var det bäst för henne att bidra som alla bör om de i bandet är bäst talangmässigt och produktionsmässigt. Det finns några låtar som hon och jag kommer att arbeta här tillsammans och det där jag till en lyrisk eller kör, men mestadels alla henne. Colin och Anthony kommer också ibland komma måed något man tror att en god sångdel eller idé som kommer att gå, men hon bestämmer över den. När det gäller min första texter var mina influenser  en kombination av vad jag gillade. Punk, gotiskt, horror, gotiskt humor som Sheila. I grund och botten, jag älskar symbolism, bildspråk, och saker som bara kommer med eftertryck att slå dig i ansiktet. Det finns också tillfällen där jag skriver om ett ämne eller skådespelare / figur som jag tycker är riktigt tilltalande eller intressant.

Erin: Jag skriver en majoritet av låtarna nu, men alltid letar jag efter input från mina bandkamrater. Jag skriver vanligtvis om vad som är i mitt sinne. Melodin kommer lättare för mig än texter, i ärlighetens namn.

 

Finns det något ämne som du aldrig kommer att skriva något om?

-TI Tror inte att jag någonsin kommer att skriva om Mellanöstern eller andra länder / regioner. Jag kan bara inte se att det skulle ske Jag tänker inte kasta runt saker om det eller andra kulturer.

Erin: Jag ska aldrig säga aldrig ...

 

Politik och musik, går det hand i hand? Vilken är ern mest politiska låt?

-T-Vísst. För vår del, inte så mycket. Jag är väldigt politiskt påstridig och har studerat det i skolan. Om det är något riktigt äckligtså skulle jag förmodligen inte komma att ha alltför många låtar som är politiska och ibland är det alldeles för aktuellt för vad jag vill ha som en sång. Jag tror att viär där vi träffade huvudet på spiken och ibland igenom i hur politiken i samhället rider på det. Vi kan säkert skriva om politik . Med tanke på Erin skriver texterna nu, så kande det blir lite mer omtvistat.

Erin: Jag tror att går för en massa band , men ärligt de låtar jag har lagt texter till är inte särskilt politiskt drivna. De är mer om samhället som helhet ... och mina observationer. Av alla låtar vi har, skulle jag säga att Killing You är den mest politiska sång vi har- det handlar om abort.

 

Bästa politiska band / artist?

-T-Band-Dead Kennedys. Artist- på senare tidGeorge Carlin. TV-Bill Maher.

Colin- Antingen War on Women, Fugazi, and Blood Brothers. Alla riktigt bra.

 

Tror du att musik (texter och så vidare) kan förändra någons liv, då menar jag människor som lyssnar på musik?

-T-Definitivt och jag tror att det redan har många gånger. Människor vill uppleva saker och har influenser oavsett om de är på botten, eller i det gröna, eller på toppen, eller har massa erfarenhet. Melodier, haverier .texter, talang, skanderande, meddelanden, vill vi alla ha och uppleva det. Jag tror att en viss dämpning behövs alltid, men människor påverkas av något oftast utanför sina egna erfarenheter ibland och musik är verkligen mitt största inflytande.

Erin: Jag tror det. Vårt andra album (som vi spelar in nu) där finns det ett mycket starkt tema om att övervinna motgångar och ångest och hitta din inre styrka.

Colin- Ja

 

Ert omslag på er CD ser riktigt bra ut är det viktigt att ha ett skivomslag som visar människor vilken typ av musik man spelar? Ditt favorit skivomslag? Vem gör era omslag ...

-T-Tack !!! För vår första / enda album, hade vi en lite av ett tema och ville att vår bild på omslaget bara så att folk visste vem vi var, hur vi såg ut, och jag vill gärna tro några av oss är attraktiva. Vi tyckte det var viktigt och jag tror att folk älskar bilder. Vi hade några olika idéer och några av oss har starka drag eller kreativitet. Domestically Dead är en låt från albumet och omslaget gick hand i hand med det och en idé som vi trodde att vi kunde dra nytta  av. Punk, mörker, oss, utan också med stor sarkasm. Perfekt. Jag tror inte att det är alltid nödvändigt att ha oss på omslaget, men omslaget är ganska viktigt. Du vill att det ska vara coolt, det är en representation av bandet, och bör vara marknadsmässigt. Mitt favoritomslag är vårt !!! På fullt allvar, kan jag inte tänka mig något som är min favorit från toppen av mitt huvud !!!

Erin: Tack! Min vän Talia var fotograf för vår CD och Matt och jag arbetade i flera sömnlösa nätter med att utforma inlays och omslag baserat på bandets idéer och koncept. Vårt omslag stämmer med en av låtarna på skivan, men jag ärligt talat tror inte att det är nödvändigt att ha ett omslag som visar vilken typ av musik du spelar ... Jag är en stor beundrare av överraskande människor. Anthony har arbetat med att utforma album för vår nästa omslag och  han är mycket begåvad och jag är superglad att se att när den är klar.

 

Är det viktigt att få ut fysiska skivor? Varför eller varför inte?

-T-Jag tror definitivt det. Jag använder fortfarande cd-skivor och det är lättare att sätta i en cd-skiva än en spellista ibland. Jag njuter av konstverk och att läsa texter /tacklista, eller vad som ingår. Jag älskar att göra det med andra band och vill ha någon som köper vår CD att ha den möjligheten också.

Colin- Jag vet inte om resten av bandet, men jag skulle mycket trycka en vinyl  inom en snar framtid. Om människor kommer att köpa fysiska media, så vill de flesta att vilja ha vinyl.

 

Snälla berätta en rolig sak som har hänt under er karriär och under någon spelning?

-T-En gång när vår gamla basist Matt hade en egen ihålig  bas som han tog för att få signeras av headlinen, som var Michale Graves som sjöng för Marky Ramone. Han fick några riktigt grymma signaturer under åren på det. De var verkligen imponerad och började spela den också. Jag gick tillbaka med honom för en andra runda med tanke och jag tyckte att det var häftigt. När vi gick, skrek Marky, vem är det,kom in. Vi kommer in och det verkar inte vara någon där. Vi kollar runt och det är bara han som sover på en svart soffa, klädd i svart, med en svart skinnjacka på sig. som en filt och han sover. Vi var som, skit. Vi tappade bort en del merch och sedan sprang vi därifrån. En rolig sak på scenen för oss var när vinyligen spelade med det här verkligen häftiga S & M punkbandet GASH från Philly. Vi går på efter dem och i mitten av vår uppsättning, byter vi till en ren låt som blir förvrängd halvvägs. Någon spillde vatten backstage så min fotpedal var våt och jag hade den inte inkopplad  från början. Jag går för att koppla in den och de två tjejerr från bandet, sångaren och en till som är backstage och sre mig och de går, nej, du är inte klar. Åtminstone en till. En till. De trodde att jag höll på att packa upp. Erin och jag sa till dem att vi hade några fler. Så fort jag börjar spela, de kommer krypande på alla fyra på scenen och börja mosa upp, bita, och försöker att kittla Erin. Det var ovärderligt. Det var också ironiskt med tanke på att det var vår enda långsamma låt och vi hade en video som är i grund och botten ögonhöjd med det hela att gå ner.

Erin: Jag dansade så hårt en gång att min kjol föll av. Jag var klädd i dessa spandex gym byxor under men som "leggings", så lyckligtvis var det inte en stor sak. Jag har också framgångsrikt fällt Matt på Agent Orange spelning tre gånger med min mikrofon sladd på en enda låt.

 

Hur ser er publik ut? Vilka människor saknar du på era konserter? Vilket är det största bandet ni någonsin har spelat ihop med?

 -T-Vår publik är ganska punk. Vi har några horrorungar, som är punkare, men vissa har lite mer svart. Hardcoreungar, skaungar, en stor blandning av punk. Inte säkert någon som vi saknar, förutom att försöka att alltid få fler människor från fler länder att komma och se oss att spela !!! Största band vi har spelat med är Misfits.

 Erin-Vi har haft äran att spela med både Misfits och Adicts innan. Vår publik varierar beroende på vilken typ av show det är  och när och var. Jag har alltid kul att och interagerar med publiken. Jag gillar att få kontakt med människor.

 

Snälla ranka dina fem favoritskivor, fem favoritkonserter och fem viktigaste sakerna i livet?

-T-Records:  Misfits-Static Age, Balzac-Deep Teenagers From Outer Space, Operation Ivy-Energy, Offspring-Smash, Dion-Presenting Dion and the Belmonts.

Konserter -Danzig and Doyle 3/2/05 i Philly, Rancid 8/2006 på Blackcat i DC, Warped Tour 1998 i VA, Rancid på the Capital Ballroom i 9/2000, och Agnostic Front, Dropkick Murphys, och US Bombs den 3/1998 på the Capital Ballroom in DC.

Livs- vara sig själv, vara ärlig, arbeta arslet av dig, vårda dina vänner och bara behålla de goda, och sträva efter att göra vad du älskar och uppleva det med så många människor som möjligt.

Erin: Jag säger fem favorit saker i livet .... 1) Humor. 2) Ärliga människor 3) Root beer 4) vänner och familj 5) konst i allämnhet.  Det känns som musik är min vänstra arm och målning är min högra. Och dessa saker är inte i ordning. Vanligtvis kommer root beer efter familj och vänner ...

 

Är det tråkigt med intervjuer? Är det mycket intervjuer ??

-T-Aldrig. Älskar intervjuer. Vi har haft en del och åtminstone njuter jag av dem kraftigt. Jag älskar att tala, skriva, uttrycka mina tankar, och gärna prata med alla som är intresserade av bandet.

Erin: Jag älskar intervjuer !! Jag vet inte hur många människor som älskar mina intervjuer, men det uppskattas att att det ställs dessa frågor och ges möjlighet att svar - tack!

 

Om du kunde välja fem band från det förflutna och historia och idag och både döda och levande band att ha en konsert tillsammans med ditt band. Vilka fem hade du valt?

-T-The Misfits, Rancid, Elvis, Wendy O'Williams, och Balzac.

Erin: Jag skulle älska att göra det med Distillers, Garbage, Blondie, the Misfits och samtidigt inte en musiker, jag vill gärna att Lucille Ball kommer ut och gör en komedi som förband. Kanske med George Carlin !?

 

Är musik ett bra sätt att få ut frustration och bli en trevlig person utanför musiken ??

-T- Verkligen. . Antingen det eller att det du får ut av musik är positivt. Så många saker som ska ut och dagliga känslor i vardagen.

Erin: JA! Sång är mycket terapeutiskt för mig.

Colin- Jag använder musik på det sättet. Det verkar fungera för mig. Kanske är det inte så mycket renande som det är möjligt för att ta kontroll över scenen, ljudet, etc. Det är mycket givande för mig, men jag kan bara tala för mig själv. Alla som skapar något gör det ur sin egen personliga enhet för att göra det.

 

Vilken är den mest udda fråga du någonsin fått i en intervju?

-T-Kan inte tänka på något alltför konstigt.

Erin: Jag är inte riktigt säker på att det har varit alltför udda för en fråga som någonsin frågats. Jag är en ganska slumpmässig person. Jag gillar frågor, även när de är slumpmässiga.

 

Vilken är frågan du vill ha men aldrig får. Ställ den och besvara den?

 -T-Vilket band vi hatar. Jag hatar Beatles. Jag älskar bara att säga det. Jag tycker verkligen inte om dem, men jag tror att alla alltid får frågan vem de gillar eller om de gillar dem och en majoritet av folket säger att de gillar dem. Så jag kommer att göra det till en vana att säga att jag hatar dem, de påverkade inte mig, och jag tror att de var bara en drogband som hade ett tur, ett läkemedelsband senare i drogkulturen, på rätt plats vid rätt tidpunkt , och de kan inte sjunga .

 Erin: Jag antar att jag skulle vilja svara på varför jag fick faktiskt till sången- min farfar älskade det. Han spelade alltid kassettband nerifrån.  På fritiden, skulle han alltid läsa tidningen och hade musik i bakgrunden ... han hade  tusentals band ... det var hans liv. Han hade en sann kärlek till musik och det gör att jag känner mig väldigt nära honom i dag, trots att han har dött.

 

Framtidsplaner för bandet?

-T-Vi har ett andra album på gång. Vi har bara spelat in hälften av det i helgen och om du vill hära detta , låt oss bara veta !!! Riktigt bra låtar på denna  och med vår nya lineup sedan ett år nu. Mycket mer högljudda delar, mer definierat ljud, och en stor blandning av riktigt melodisk punk och hardcore med Erins speciella prägel på många av dessa. Vi vill också turnera. Jag vill turnera 4 veckor / år. Inte säker på hur mycket vi kan, men jag ska verka för vad vi kan. En etikett skulle vara häftigt om det händer, men vad som helst. Bara göra mer mark, få nya vänner, och komma med större och bättre visar !!!

 

 För dig själv?

 -T-Mitt liv är mycket komplett och min prioritet är musik, min fru, som är sångaren, så bra för mig, och mina vänner. Jag vill fortsätta spela, skriva och göra något annat samarbeten med människor att göra min prägel på livet, få ut mina konstnärliga tankar, och ta det till olika platser.

 

Visdomsord?

-T-Du kan göra vad du vill, du måste bara försöka och ibland arbeta arslet av dig, arbeta arslet av ännu hårdare då och sluta aldrig. Vara innovativa på alla sätt. Var respektfull för detta i allmänhet, men framför allt de som faktiskt förtjänar din respekt.

Colin- Innovate.

 

Nåt att tillägga?

-T-Tack så mycket för att du kontaktade oss och fär recension och intervju. Jag älskar att prata om musik, och när någon fattar intresse för vad vi gör, och att kunna uttrycka mina tankar som förhoppningsvis någon slags resonans på något sätt för andra. Jag ska kolla igenomatidningen var så  säker och alltid vara mycket lojal mot dem som jag kommer i kontakt med. Tack till alla som har haft intresse för oss. Tack till alla som har hjälpt oss på vägen. Lycka till med dina nu 30 plus år för att göra detta och håll utkik efter mer Dead End Lane !!!

Erin: Bara min uppskattning av att du tar ett intresse för vårt band, Peter, och för din tid att upprätta intervjun, lyssna på vår skiva, och ta med oss ​​i ditt magazine- tack så mycket.