JeffMagnum från Dead Boys var så vänlig att berätta lite från förr.

Hur var det att spela med Dead Boys?  
-JM:  När vi höll på som mest med det så fanns det nog inte något bättre band i USA. och när vi inte var det så jag tror du vet resten. Ibland kunde publiken bli lite vild men det fanns ingen stagediving och folk gick upprätt och uppträdde civiliserat. Men jag kommer ihåg en spelning i Providence,Rhode Ilsand och det var ett ställe som hette Lupo´s där folk kastade allting på oss hela natten. Askfat, flaskor, det var barnsligt. Jag snackade med en kille efteråt och han talade om för mig att de trodde att vi skulle agera på det viset och gilla det för det hade de läst i en tidning. Det var helt urlöjligt.

Hur var en bra spelning med Dead Boys?
-JM: Nja, låt oss se, ifall någon av oss(även våra roadies inkluderade) blev arresterade eller slagna, och klubbägaren inte fick oss att känna oss skyldiga för ett PA system och några söndriga mickstativ då hade det varit ett riktigt bra gig.  i

Favorit Dead Boys låt?
-JM:  Jag har spelat de där låtarna så många gånger i mitt liv så det är svårt att plocka upp någon favorit men vilken liveupptagning som helst med Dead Boys skulle jag vara nöjd med.

Favorit Dead Boysinspelning?
-JM: jag gillar "Twisted On The Devil's Fork" CD, men min favoritinspelning med oss är 3låtarsdemon "Frankenstein" från 1975. Det var så vi lät, högt och rått. Gitarrerna var så levande och Blitz var en underbar trummis. Folk snackar om den dåliga och fattiga kvalitén och jag var alltid tvungen att skratta. Det var ju precis så som vi lät på den tiden.

Har du hört några amerikanska band som du gillar?
-JM: Inte många. 1998 fanns ett band som hette 30 Lincoln och de släppte ett album som hette "Avanti" som jag fortfarande spelar. För mig är det det närmaste Dead Boys soundet jag har hört någon spela. Jag gillar Murder City Devils och ett band som heter Satan´s Satellites.

Några svenska band du gillar?
-JM: The Hellacopters.  Kenny Hellacopter är en kompis och när de var här på CBGB´s sista gången så rockade de fett.

5 favoritskivor?
-JM:  Iggy and the Stooges--Raw Power    
Lou Reed--Rock and Roll Animal
Jefferson Airplane--Bless It's Pointed Little Head               
Alice Cooper--Killer
Sex Pistols--Never Mind the Bullocks...

Favoritbasist?
-JM:   Jag växte upp på 60-talet och lyssnade till allt som var högt och gillade basister som spelade drivigt och som kunde märka att de kunde ta en dålig låt och göra den till något lyssningsbart i vilket fall. En kille var mästare på detta, det var Jake Casady från Airplane. Han hade ton och stil och fick alltid saker att röra på sig. Jag gillade att lyssna på honom hela tiden och jag kan inte tänka mig vad som gick om kring i hans huvud med tanke på den underbara basslingorna han spelade. Han var den bäste.

Favoritsida på Internet?
-JM:  www.findagrave.com    Var säker på vilken grav Telly Savalas ligger i.

Tankar på dagens musik?
-JM:  Oh, måste jag verkligen tala om det hemska? Populärmusik har alltid varit dålig så länge jag kan minnas men skiten säljer miljoner i alla fall på grund av en hjärndöd publik som är villiga att köpa skiten och det gör mig arg. Rockmusik idag är så vattenkammad och vem bryr sig egentligen om den?