Hej Peter!

 

Här är äntligen svar på dina frågor :) Vi gjorde dem alla tillsammans, så det finns kanske några fullständigt olika svar, eftersom alla av oss har sina tankar och idéer till många av de frågor du frågade!

 

Så här är svaren från Dagger in Hand och de var färdiga i december 2017.

 

 

Snälla berätta för mig en liten historia om gruppen?

 - Börjades sommaren 2015 som 5-personersband med kvinnlig vokalist (Linda) och  dagens sångare David som basist

- Direkt började vi skriva egen musik med stora influenser från 90-talets NY Hardcore som Terror, Madball, Agnostic Front, etc.

- De första sångerna "My friend called Icarus" , "The Night" & "The Game"

- David flyttade tillbaka till sången, Linda kickades

- Dagger in Hand som Bandnamn

- Första konserten på Art Can Robert, Rastatt med Trapped, Dismember 187 & Mental Cruelty utan basist (slutet av 2015)

- Nye basisten Carsten ansluter sig till oss -> line up komplett

- Första 9 låtarna klara

- Gigs i Mannheim, Bad Durkheim, ...

- Split ep "Paraiyar" (med Trapped) inspelade,mixade och mastrade i april 2016 i Minorfatdiner studior

- Gigs iOffenburg, Karlsruhe, Frankfurt, Rastatt, Bad Dürkheim, Landau

- Nya låtar och en ny stil blir utarbetade: mer variation, mer metall, mer groove, mindre traditionell hardcore (stora influenser av tidiga Sepultura, Suicide Silence, 90-talets Deathmetal)

- 1: a upplagan av vår egen festival "Neckbreakerfest" den 17 januari

- Första kompletta egna EP "Bullet in Mind" inspelades, mixades och mastrades i mars 2017

- Gigs iStuttgart, Landau, Karlsruhe, Weinheim, etc., första större festivalen (Fallen Fortress Open Air 2017)

- 2: a upplagan av Neckbreakerfest den januari 18

 

 

Snälla berätta lite om varje medlem i gruppen just nu, ålder, familj, arbete, intressen och något dåligt om alla? Tidigare band? Andra band på sidan?

 -Sång: David Schmidt, 25, nygift, student som lärare i kemi och fysik, veggieboy, intressen : resande; matlagning; camping; musik; basspel, bandens Hardcorefan

Rytmgitarr: Simon Schmidt, 28, förlovad, socialarbetare, Davids bror, husägare, passionerad med: resande; camping; dricka; festa; Jägermeister, band Partyboy

Blygitarr: Alexander Caspar, 27, student i maskinteknik, älskar musik, särskilt Prog (King Crimson, Zappa, Dream Theater, ...), älskar Death & gamla Sepultura, för mycket hår för hardcore, för mycket motivation för hardcore, band Drill Sergeant och Biggest critic, men också deras riffmästare, intresserar sig för alla typer av musik, reser, lagar mat, fester, gitarr, flygplan. Spelar också gitarr i 60-talets och 70-talets Rock Tribute Band "Mind Trip". Spelade trummor tidigare.

Bas: Carsten Krebs, 28, studerat till ljudingenjör, klichebassist med intresse för musikproduktion, ljud och inspelning. Spelade tidigare i Skapunkband som "No Matter How" & den alternativ rockgruppen "Noise Story". Bandets producent och expert på ljud.

Trummor: Johannes Weiner, 25, trämodellerare, trummat i 13 år, känner schmidtsarna sedan de är barn och gör musik med dem, groovemonster !!!, mediamaster (desginar vår teaser, affischer, driver alla våra sångplattformar. ..) Intresserad av: dricka, röka, resa, alla sorters musik, festa och sova ... Band Sloth

 

Jag kan höra mycket olika influenser men mestadels hardcore men jag ser att du gillar massor av metallmaterial på din Facebook etc? Favoriter från förr?

  -Vi har alla väldigt olika influenser i vår musikaliska bakgrund och intresse för olika stilar.

Medan David, Simon och Hannes mestadels lyssnar på hardcore, är jag Prog- / Metalhead och Carsten är mer eller mindre Rock och Punk-lyssnaren i bandet.

Våra största influenser när vi skriver låtar och riff är följande:

Obituary, Cavalera conspiracy, Slipknot, Suicide silence, Obey the brave, Parkway drive, Slayer, Sepultura and Municipal waste

 

Dagger in Hand är ni nöjda med namnet? Hur kom det upp? Var ni inte rädda för att något annat band skulle heta så här? Vilket är det bästa bandnamnet ?

 -Vi älskar vårt namn! Jag lyssnade alltid på Slayer-spåret "Altars of sacrifice", och avgudade texterna och en av de mycket accentuerade delarna är High priest awaiting dagger in hand

Spilling the pure virgin blood Satan's slaughter, ceremonial death Answer his every command"!  Och vi ville alltid ha en konceptuell koppling mellan texter, sånger och bandnamn! Dagger symboliserar ett verktyg för att peka åt folket för att tänka på vad som är fel i vardagen! Låt folket tänka på de sociala orättvisorna och ge dem chansen att agera på ett annat sätt. Det symboliserar början på en tänkande process alla som lyssnar på vår musik bör ha!

Bästa bandnamnen: Violator, Slayer, Excrementory Grindfuckers :) :) :) :)

  

-Festen, folket man pratar med, energin, känslan

 

Och var är bäst att spela? Och den värsta platsen?

-Bäst: Klubbshow med festande publik

värst: Har vi redan gjort:):):):):):):)

 

Hur är det att spela den här typen av musik i Tyskland just nu? Vilka typer av band har ni konserter tillsammans med?

-Svårt, på grund av den svåra scenen just nu. Du har oldschool hardcore-fans, och new-school(post-hardcore) och de delas och tjatar på varandra vilket gör det nästan omöjligt att förena alla människor att ha fest tillsammans.. Och scenen i allmänhet är inte så stor och det finns många många band.

 

Hur skulle ni beskriva er musik i tre ord?

-Kraft,  Diversiv, Annorlunda

 

Vad betyder punk för dig, är det bara ett ord eller är det en livsstil?

-Det är en attityd! Punk för oss betyder avvikelse från normen och går inte alltid rätt och är på ett enkelt sätt, men tänker och frågar om frågor i livet.

 

Hur ser du på nedladdning, mp3 och de sakerna?

-Många band som vi behöver varje annonsering de kan få, så vi behöver folk som laddar ner våra låtar och lyssnar på dem, men i allmänhet är det alltid bättre att få en fysisk kopia av din favoritmusik (CD, ...)

 

Hur är det att bo i Tyskland just nu? Politiskt? Fascister?

 -Det är ett av de rikaste landet på jorden, så vi är verkligen inte i stånd att klaga, men vi har naturligtvis stora politiska rörelser som inte alltid är positiva. Sedan Tyskland fick de stora invandringarna växer den fascistiska scenen större och får verkligen mer uppmärksamhet från många människor som är för lata för att tänka.

Många många människor är bara olyckliga på grund av sociala orättvisor och det är lätt för dem att tro att invandrare kan skyllas för det. Allt vi kan göra är att lätta upp människors sinnen och få dem att tänka i nya riktningar och bli mer toleranta. Sammantaget bor vi verkligen i ett öppetsinnigt land och det borde bli som det är nu!!!

 

Finns det några bra band från Tyskland nu? Är punkscenen/hardcorescenen stor? Hur är det i din hemstad?

 -Rammstein, Ahab, Obscura, GWLT, AYS, Tausend Löwen unter Feinden, All fucked up ....

Scenen är inte så stor som i andra länder. Vår hemstad har en liten plats för att ha konserter (Neckbreakerfest ...), men det är svårt att få det fyllt av människor som lyssnar på tyngre musik.

Vad vet du om Sverige?

-Vackra kvinnor, vackra landskap och städer, bra politisk och social hälsa, läckra köttbullar :) :) :) :), så många bra, legendariska band !!!

 

Har du hört några bra band från Sverige?

-Det finns så många!!!! Hypocrisy, Sabaton, Yngwie, Arch Enemy, Carcass, In Flames, Abba, Amon Amarth, Hammerfall, Candlemass, Dark Funeral, Adept,.........

Vad är det bästa med att spela live?

 

Era texter, vem gör dem och vad påverkar er? Är det lättare att göra texter nu eller var det lättare att göra det när ni var yngre?

-David och jag skriver alla texter. Nej vi båda tycker att det är lättare idag, för att du är mer öppen och uppenbar i din attityd och påståenden.

 

Finns det något ämne som ni aldrig kommer att skriva något om?

-Vi skiljer oss tydligt från att vara machos eller någon homofobisk skit! Vi hatar alla slags poserander!

 

Politik och musik, går det hand i hand? Vilken är er mest politiska sång?

-Ja, det politiska tänkandet går djupt in i musiken! Det handlar om attityd! Mest politiska sång: Working Class Hero

 

Bästa politiska band / artist?

-Stray from the Past

 

Tror du att musik (texter och så vidare) kan förändra någons liv, då menar jag människor som lyssnar på musik?

-Vi hoppas och vill gärna!

 

Omslaget på er CD ser väldigt trevligt ut, är det viktigt att ha ett skivomslag som visar vilken typ av musik du spelar? Ditt favoritomslag? Vem gör era? Och har ni några bra skivbutiker i din hemstad? Har ni gjort något mer än splitten med Trapped och Bullet in Hand?

-Ja, det är en del av vårt koncept! Omslaget passar med texterna, texterna är våra inre tankar, omslaget visar tankarna på en stark bild!

Favoritomslag: Rage mot maskinen (den brinnande prästen)

Våra omslag (inklusive alla bilder) görs av min flickvän Natascha Hahn!

Vi har inte någon bra skivbutik i vår hemstad, och nej vi har inte gjort något mer än de skivorna.

 

Är det viktigt att få ut fysiska skivor? Varför eller varför inte? Vinyl, CD, kassett, vad föredrar du om du kan välja vilket som?

-Ja, vi tycker att det borde vara syftet för varje band att få en fysisk skiva släppt! För oss är det en del av att vara professionell och det gör oss stolta!

Vi väljer allt, för alla format har sin egen charm!

 

Please tell me a funny thing which have happened during your career and under some gig?

- Trummis är så full att han faller på scenen

- Basist förstör alltid gitarristens fotspedaler med sina stora fötter

 

Hur ser er publik ut? Vilka människor saknar ni på era konserter? Vilket är det största bandet ni någonsin har spelat tillsammans med?

-Blandade åldrar, kön och stilar :)

Vi saknar fler människor som är öppna och uppmärksammade på någon form av musik utan att gnälla om stil eller genre. Människor som är där för bara glädjen av musik och en live konsert.

Största band: Billy Kid, Betraying The Martyrs, Polar

 

Var god ranka er fem favoritskivor, fem favoritkonserter?

-Alla valde en av varje!

Skivor: Thy Art is Murder - Hate, Parkway Drive - Deep Blue, Alter Bridge - One Day Remains, Walls of Jericho - The American Dream, Cavalera Conspiracy - Psychosis

Konserter: Rammstein, Xibalba, Rise of the Northstar, Motörhead, Iron Maiden, Dream Theater

 

Första senaste och dyraste skivan du köpt?

-Första: Slipknot - Slipknot (1999)

Senaste: Cavalera Conspiracy - Psychosis

 

Är det tråkigt med intervjuer? Är det mycket intervjuer?

-Nej + nej

 

Ifall ni kunde välja fem band från nutid och dåtid att ha en konsert tillsammans med Dagger in hand, vilka fem skulle ni ha valt?

1) System of a Down

2) Sepultura (Classic Line Up)

3) Nirvana

4) Parkway Drive

5) Rise Against

 

Är musik ett bra sätt att få ut frustration och bli en trevligare person utanför musiken ?

-Ja självklart! Det hjälper dig att komma igenom dagen och genom dina positiva och negativa stunder i livet! Det är en del av ditt tänkande :)

 

Vilken är den mest udda frågan ni någonsin har fått i en intervju?

-Ingen

 

Vilken är frågan ni vill ha men ni aldrig får. Snälla fråga den och svara på den?

-Fråga: Vad handlar dina texter verkligen om?

Svar:

- Att få folk att tänka och ifrågasätta vardagen

-mänskligheten

-kritisk självanalys

-psykologi

-gåvan att vara en bra person i livet

 

Framtida planer för bandet?

-Fullängdsalbum med turné och ett större utbud av spelningar, kanske en festival borta från hemmet

 

För dig själv?

-Lycka i familj och arbete, hålla mig frisk, håll mig stark och psykiskt balanserad

 

Visdomsord?

-KUNSKAP ÄR MAKT

 

Något att lägga till?

-Som något annat band berättade för världen: Vi som inte är som andra! 

 

 

Neckbreakerfest Teaser: https://www.youtube.com/watch?v=8i-KCREItGg

 

www.facebook.com/daggerinhand

 

Spotify: https://open.spotify.com/artist/0aszmklSA8ptn82pCxGI3F