Detta band kommer från Serbien och spelar humoristisk skapunk. Jag gillade dem på en gång och jag var "tvungen" att intervjua dem Detta gjordes i oktober 2014.

 

Snälla berätta lite historia i gruppen?

-Zveky: Serbiska humoristiska ska/punkbandet "CVRGE" ("Finger Flicks" på engelska) bildades 2011. grundarna av bandet (Miodrag Milovanovic och jag) ville basera vår musik på ett hård gitarrljud som åtföljdes av melodiska trumpet avsnitt och en glad skarytm, med humoristiska texter som behandlar aktuella frågor som plågar oss både som samhälle och individer.

I maj 2011, "CVRGE" säkrade 3: e plats på den traditionella årliga Battle fo the bands som hölls i Pozarevac (vår hemstad), och under 2012 använde vi prispengarna för att producera vår första demoinspelning med tre spår. Eftersom låtarna blev väl mottagna av allmänheten, bestämdevi oss för att spela in en musikvideo till en av låtarna (Sajber Kurajber) som medförde ännu mer positiv medial uppmärksamhet till bandet. Efter detta, gjorde bandet ett flertal framträdanden på klubbar och på evenemang i hela Serbien.

Under året 2012, "CVRGE" hade ett intensivt arbete med egna låtar och som ett resultat av detta arbete, så spelade vi in vår studiodebut sommaren 2013 med titeln "SkaVulgarismo". Albumet möttes med goda recensioner av allmänheten och medierna, satte fokus på "CVRGE" i många tidningar, portaler och fanzines, både lokalt och i regionen.

"CVRGE" tjusade sina fans i slutet av 2013 med en video till låten "Viagra", som fick utmärkta recensioner.

 

Snälla berätta lite om varje medlem i gruppen just nu, ålder, familj, arbete, intressen och något hemskt om varje person?

-Zveky: Vi är bandet med en ganska stor åldersspridning (19-32), hahaha !!! Marko Pajkic (trummor) och Petar Marinkovic (gitarr) är yngst i bandet (19 år), Nikola Cvijanović (bas) 27 år, Miodrag Milovanovic (gitarr) och jag (trombon och sång), vi är 28, och Ivan Stanojevic (trumpet) är 32 år gammal. Ingen är gift, woo hoo, hahaha! Våra intressen är baserade på musiken och en vänskap med en massa bra människor i hela världen. Något dåligt? Hmmm ... För mycket alkohol, ahaha!

 

Ni sjunger endast på serbiska språket?

-Zveky: Vi ska ändra det, helt klart. Några nya låtar kommer att medföra några andra språk i framtiden. Våra texter kan förstås i varje land där det råder en kass situation.

 

Era influenser kommer en hel del från gamla ska och reggaegrupper och lite punktycker jag, har jag rätt? Favoriter från förr?

-Zveky: Ja, du har rätt! Våra favoriter är band som "Catch 22", "Voodoo Glow Skulls", "The Specials", "The Toasters", "Distemper", och många fler ...

 

Vad är det bästa med att spela live? Jag kan tänka mig att med er snabba musik blir det vilt?

-Zveky: Vi gillar att få nya vänner, det är det bästa, definitivt! Ska är en typ av musik som gör människor lyckliga, punk gör dem positivt galna. När du blandar det, får du en explosion, hahaha!

 

Och var är bäst att spela?

-Cvija: Var som helst där någon bjuder in oss !!! Jag föredrar pubar, till exempel, och de andra är mer för festivaler.

 

 

  

Hur är det att spela den här sortens musik i Serbien?

-Cvija: Serbien och hela Balkan är ett bra område för Ska och punkmusik. Många splittrade band är aktiva igen och vi har massor av nya bra band! Det är riktigt coolt!

 

Hur skulle du beskriva er musik med tre ord?

-Cvija: Vild, satirisk, sexig! Hahaha !!!

 

Vad betyder punk för er, är det bara ett ord eller är det en livsstil? Jag vet att nispelar SKA?

-Cvija: Det är en livsstil, förstås! Punk är i vår hjärtan, är det en attityd !!!

 

Hur ser du på nedladdning, mp3 och sånt?

-Cvija: Vi är coola med det. Vi gjorde en CD-version av vårt album "Ska Vulgarismo" för samlare, men vi har en gratis nedladdningsversion på vår webbplats (www.cvrge.com). Om folk vill ha din cd, kommer de att köpa det, men vi vet också att pengarna är ett problem. Människor kan ladda ner din musik och lyssna på den. Band förlorar inte på något sätt, publiken blir större! Det är enkelt, haha!

 

Hur är det att bo i Serbien nu? Politiskt?

-Mile: Det är inte riktigt bra. Fattigdom finns överallt ... Examinerade studenter utan jobb, små löner, bara på grund av politik! Många politiska alternativ för ett litet land som Serbien som är löjliga !!! Men, serberna är starka människor, vi står ut mer, hahaha!

 

Finns det några bra band från Serbien nu? Är punkscenen stor, skascenen ?? Hur är det i din hemstad?

-Mile: Ja, har vårt land en en ganska stor punkscen och skascen!!! Totalni Klosari, Cepeni Cunci, Zentare u Klincu, Nablesnotesni, Mrka Kapa, Zuta Minuta, Neprijatelj Prelazi Zeku, Nade Iz Inkubatora, UPS!, Deponija, Jorgovani, Vrisak Generacije, Atheist Rap, KBO!, Goblini, Ritam Nereda, Trula Koalicija, Six Pack, Gavrilo Princip är bara några namn på vår stora punkscen (i väntan på att bandet heter "Direktori" ska bli aktiv igen och då är vi kompletta hahaha), och Neke Face, Proces, Samostalni Referenti, ZAA, Nek’ Svira Ko ‘oce, Skadrilla, Proces, Ringispil, Lost Propelleros, Josip A Lisac, Neozbiljni Pesimisti är några namn på skascenen i Serbien (ledsen om jag har glömt någon)! I vår hemstad finns det också några utmärkta band som Divert, Ab Re, Guybrush Treepwood, Transfer Blama…

 

Vad vet du om Sverige?

-Mile: Ni har underbara tjejer (tur du, haha),  Stockholm är huvudstad, Volvo, Abba, gott bra öl finns hos er, haha, än vikingar ...

 

Har du hört några bra band från Sverige?

-Mile: Naturligtvis, Liberator och Chickenpox är utmärkta band!

 

Era texter, vem gör dem och vad som påverkar er?

-Mile: De flesta av texterna är Zveksy arbete. Vår vän Vladimir Cejovic skrev en text till en låt från vårt album "Ska Vulgarismo" (Sajber Kurajber) och Milos Radovanovic (vår fd basist) skrev texter till den andra (Ona i Ja). Våra texter är som "finger flicks" till dagens samhälle i Serbien, hahaha!

 

Finns det något ämne som dni aldrig kommer att skriva något om?

-Petar: Visst ... Vi kommer inte att skriva något om politikerna personligen,vi vill inte slösa vår tid på dem, haha!

 

Politik och musik, går det hand i hand?

-Petar: Vissa  band gör de sakerna, men det är skitsnack för mig! Som förstör musik. Allt kan sägas på ett annat sätt, satirisk sätt! När man spottar på deras namn direkt, blir du ett av banden som gör samma sak, och sedan överförs till lyssnare som redan trött på den skiten.

 

Bästa politiska band / artist?

-Petar: Hmmmm ... Dead Kennedys är det bästa politiska bandet och Bob Marley är den bästa politiska artisten ...

 

Tror du att musik (texter och så vidare) kan ändra någons liv, då menar jag människor som lyssnar på musik?

-Petar: Ja, det kan det, men bara om musik kommer med ett starkt budskap i sina texter, toner ... annars blir musiken blir kommersiell skit!

 

Första, senaste och dyraste skivan du har köpt?

-Petar: Rancid-Life wont wait(första skiva jag köpte), Ska-P - 99% (sista skivan köpt) ... Hmmm ... Dyraste skivan var The Toasters-Pool shark (till Miles födelsedag, hahaha)!

 

Kan du tänka dig att göra en hyllning låt till ett fotbollslag, djurens rättigheter eller något politiskt? Eller har ni gjort det redan kanske ??

-Marko: Vi har inte gjort det ännu, men jag skulle vilja göra en hyllningssång till ett visst fotbollslag!

 

Snälla berätta en rolig sak som har hänt under er karriär och under någon spelning?

-Marko: Vi åkte till spelning med några gamla mini-bussar, det började snöa, när vi kom fram var det mer än roligt att vara vid liv, haha! Det var inte så roligt då ... Jag hör fortfarande ljudet av dåliga bromsar i mitt huvud ...

 

Hur ser er publik ut? Vilka människor saknar du på era konserter?

-Marko: Vi har en bred målgrupp ... Från 15-45 år ... Folk gillar våra roliga texter, vårt uppträdande på scenen ... Mestadels har vi tjejer i publiken, hehe!

 

Snälla ranka dina fem favoritskivor, fem favoritekonserter och fem viktigaste sakerna i livet?

-Marko: Topp 5 favoritskivor är:

1.The Mighty Mighty Bosstones - Let's Face It

2.Catch 22 - Keasbey Nights

3.Distemper - The World is Yours

4.Voodoo Glow Skulls - The Band Geek Mafia

5.Streetlight Manifesto - Everything Goes Numb

Jag har ingen favorit konsert, varje konsert är ett kärt minne för mig, men Topp 5 viktiga saker är:

Sex

Musik

Vänner

Öl

Gräs

 

Är det tråkigt med intervjuer? Vilken är den mest korkade frågan ni har fått ???

-Marko: Nej, alla band gillar att intervjuas, antar jag. Så då skulle detta vara den mest korkade frågan jag någonsin fått, hahaha!

 

Har ni gjort några nya låtar, hur låter de?

-Ivan: Vi har  gjort 3 nya låtar till den kommande singel. Zurka (Party), Svakidasnja (vanligt) och Moj grad (Min stad) kommer att spelas in inom kort, och som ska ges ut  i november 2014 De låter mer offensiva än de gamla låtarna, mycket kraftfulla och mogna.

 

Framtidsplaner för bandet?

-Ivan: Ny singel, ny video ... Du kommer att kunna ladda ner den på vår webbplats www.cvrge.com . Vi ska försöka spela spelningar så mycket som möjligt över hela Serbien, Balkan och världsomfattande.

 

För dig själv?

-Ivan: Jag måste köpa en ny trumpet, helt säkert, hahaha!

 

Visdomsord?

-Ivan: "Bonus penis, pax in domus" ...

 

Nåt att tillägga?

Ivan: Snälla, skicka oss svenska öl till följande adress:

Danijel Panic

Sumadijska 63/8

12000 Pozarevac, Serbia

Det är adressen till vår arbetsplats, ahahahahahahaha! Skål och hälsningar från Serbien!