En streetpunksgrupp är alltid intressant att intervjua och den engelska gruppen Crashed Out är inget undantag och här kommer de i min första intervju för 2009. Chris svarar på frågorna här.   

 

BI startade gruppen för länge sedan , har ni varit aktiva hela tiden?  

-Ja bandet bildades 1995 och splittrades 2000 men började igen 2001 med en ny sättning med mer attityd och mer engagemang.  

 

Snälla berätta lite om varje medlem, familj, intressen, ålder och något hemskt om varje medlem?

-Chris Wright (sång) gick med i bandet 2001 ägare av Viking Tattoo studio, exboxare med 70-56 . Är 39 år och har 2 döttrar och lever med en flickvän sedan väldigt länge. Det finns inget dåligt med Chris alls!!!

Lee Wright (gitarr) startade bandet när han var 15 år och han är också tatuerare och jobbar på Viking Tattoo studio. Lee är 30 år ung och gift med och har två söner. Lee är väldigt väldigt petig med vad han äter.  

Geordie Brown (bas) Gick med I bandet 1996 Geordie jobbar I byggindustrin, lever med sin flickvän och har två barn, en son och en dotter. Geordie är alltid trött när han är ute på turné och kan inte hantera spriten!

Johnny Hallings (trummor Johnny är den yngste i bandet och han är bara 19. Han bor hemma med sina föräldrar och han skall bli elektriker. Johnny har en fruktansvärd vana att snora.

 

Har det varit många ändringar i sättningen?

-Bandet återbildades 2001 med en ny sättning men Lee och Geordie var med från början och Chris och Decca Wade (trummor) kom med senare.  Decca är en exmedlem av Angelic Upstarts och spelade in 2 album med Crashed out . Decca slutade 2006, vi hade ett par trummisar som kom och gick tills Jonny kom med oss 2008. så vi har haft några trummisar genom åren och 2 sångare.

 

Har ni några band på sedan av Crashed Out?

-Chris sjöng för Angelic Upstarts medan Mensi var sjuk 2007, Lee spelade också för Upstarts 2005-2006

 

Ni har spelat med en massa stora band som Misfits, Undertones, Damned etc? Vilka har varit roligast att spela med?

-För att saga sanningen så är det roligare ihop med de mindre banden, en del av de store banden har huvuden uppe i sina egna arslen och de verkar ha glömt varifrån de kom från början, inte alla men en del som jag inte vill nämna. Bad Manners är riktigt trevliga killar och vi har nyss turnerat med Toxpack från Berlin och det är underbara människor och vi hade det roligt ihop med dem. Även Stage Bottles och Upstarts är roligt att vara ihop med. The Briefs från USA är coola och vi hade en bra tid med dem och jag tatuerade gitarristen också.

 

Ni har spelat konserter ihop med psychobilly/rockabillyband också? Gillar den publiken er?

-Vi brukar oftast vinna massorna efter hand , när vi spelar hemma är vår publik mixad med en massa olika sorters folk. Street rock n roll är för alla(förutom de förfärliga emosarna)

 

Men är det mest punx och skins som kommer till konserterna?

-Som ovan

 

I början av oi/streetpunken så var det en massa rasism, har det lugnat ner sig?  

-Vi har aldrig märkt någon sådan skit på våra spelningar som tur är.  

 

Varför har så många oi/streeband en fascination för filmen A Clockwork Orange tror du?  

-Vet inte säkert ? Kanske för att den var bannlyst I många år och blev en kultfilm. Så fort något är bannlyst så vill folk revoltera och se den och stötta den. Det är kanske därför tror jag. Vet egentligen inte men det var en bra film också!

 

Huliganproblem, hur har ni det med dem nuförtiden?

-Hör inte så mycket om det nuförtiden och några av mina kompisar är verkligen inne på fotboll men jag har aldrig varit intresserad av det och har aldrig varit på en fotbollsmatch i hela mitt liv. Haha min sport var boxning en man på en annan man(hoppas inte det lät för bögigt? ha ha ha

 

Har du något favoritlag i fotboll?

-Newcastle United bara för att det är min hemstad och mina kompisar är fans till dem. Så det gör jag också, bara för att göra dem glada!!!!

 

Jag har bara This is our music, pearls before... och live-Cd:n du skickade till mig`Vad har ni gjort annars och hur kan man få tag på dem?

-Vi har också gjort: ‘Here now and real’ (1998) ‘Back for more’ (2001) ‘Workingclass aggression’ en best of cd (2003) ‘The one and only’ en best of cd (2006) Vi har också gjort en splitsingel med The Templars och har varit med på en masa samlingar över hela världen.  

 

Du har en tatueringsstudio, är det så i England att det bara var “udda” människor som tatuerade sig förr men nu är det så att “alla” har en tatuering på kroppen(så är det i Sverige i alla fall)  ?

-Ja, jag äger Viking Tattoo Studio här i Jarrow min hemstad och har haft den open I 13 år. Jag har tatuerat i ungefär 23 år. Ja ,de en massa mer folk tatuerar sig vilket är bra men baksidan är att många mer vill bli tatuerare. De flesta har inte en aning om vad det är och de har sett Miami Ink på TV och tycker det ser coolt ut. Så vi har en massa klottrare som har börjat att smycka folk och vi får göra i ordning dem efteråt men det är så det är nuförtiden. Det har fått mig att skjuta upp min plan att göra en gigantiskt verk. Det påverkar inte min syn på detta men jag hatar att se min konstart vara orespekterad av dessa  fuck-wits!

 

Olga från Toy Dolls kommer att producera nästa CD, hur kommer det sig?

-Olga är en bra kompis till Crashed Out och vi har gjort bakgrundssång på hans sista skiva och vi sa att vi jobbade på ett nytt album och han erbjöd sig att producera det och vi sade ja. Olga spelar också på vår låt Freakshow på vårt Pearls Before Swine album.

 

Var står ni när vi snackar om downloading och mp3?

-Det har ingen store effekt på oss eftersom vi inte är något stort band, det kanske är bra för oss om mer folk lyssnar på vår musik. Jag kan förstå band som har blivit arga på det men vad kan de göra åt det? Inget. Jag föredrar fortfarande att köpa album och att ha originalet.  

 

Hur är det att bo i England nuförtiden? Jag menar politiskt?

-Dåligt just nu med nedgång I min del av världen och folk förlorar sina jobb varje dag. Så alla kollar vad de spenderar och det är som vi går tillbaks till 80-talet och tillbaks till ruta ett. Jag tror vi skall göra en ny version av 2,000,000 voices!

 

Tror du det kommer att bli någon ändring i världen med Barack Obama?

-Jag hoppas att han skakar om Amerika, förhoppningsvis till det bättre? Vem vet vem som egentligen drar i trådarna.

 

Snälla ranka dina fem favoritskivor, fem favoritkonserter och fem viktigaste sakerna i livet?

-Sex Pistols Never mind the bollocks, Angelic Upstarts 2,000,000 Voices, Iron Maiden Powerslave, The Clash London Calling, AC/DC Highway to hell,

Sex Pistols Finsbury park 1999 (tror jag) Iron Maiden Donnington park 2000, Guns n Roses Gateshead 1997, Rancid Brighton 2005 (tillsammans med oss) The Dickies Newcastle 2008 (tillsammans med oss)

Min familj, mina kompisar, tatueringar, mitt band, min motorcykel.

 

Första, senaste och dyraste skivan du har köpt?

-Första köpet var Alvin stardust Koo ca choo (ha ha ha) den dyraste var en Pink Floyd samling jag köpte i USA för $60

 

Den mest pinsamma skivan i samlingen?

-Alvin stardust Koo ca choo

 

Många gamla punkare har kommit upp i ålder, är det patetiskt att de fortfarande håller på?  

-Självklart inte eftersom man njuter av musiken och vill ha något att saga så varför i helvete skall man då sluta? Det har inte stoppat Mick Jagger AC/DC eller Lemmy, Några av de bästa banden jag har sett live har varit gamla band som har hållit på i over 30 år. Punkrock handlar om att göra de saker man vill ifall du gillar att göra dem och punken skall inte säga att nu är jag 45 så nu måste jag stanna hemma för resten av mitt liv och lyssna till Bing Crosby.  

 

Vilken är den äldste punkaren du känner?

-Alla favorit är vår gamle punklegend Charlie Harper

 

Vad betyder punk för dig, är det bara ett ord eller är det en livsstil?

-Jag förmodar att det är en livsstil. Jag har alltid varit lite av en rebell, aldrig haft så bra förhållande till auktoriteter som fick mig in I trubbel när jag var yngre. Jag har alltid gjort saker på mitt eget sätt. Punkrock skall handla om att ha nåt att säga och inte ta skit från någon, gör vad du vill(till en viss gräns haha). De dagar det är för mig är när jag är ute med bandet och spelar och gör folk glada och får dem att tänka.

 

Vad vet du om Sverige?

-Ni har frodiga kvinnor och det är kallt.

 

lHar du hört något svenskt band som du gillar?

-Tyvärr har jag inte det

 

Framtidsplaner för bandet?

-Släppa det jävla albumet, fortsätta spela här och där runtom i världen för att blåsa folks hjärnor med vår punk rock n roll show.

 

För dig själv?

-Se till att mina ungar för ett jävligt bra liv.

Att vara upptagen med mitt band i studion, jobba på mer tattoosammankomster, köra motorcykel mer och lära mig kajak. Parta hårdare.  

 

Visdomsord?

-Du har bara ett liv, lev det! Håll dig fri!

 

Nåt att tillägga?

-Tack för intresset med Crashed Out alla därute som vill komma i kontakt med oss , vi är alltid intresserade i vad du har att säga. Tack till alla. Chris x