Bobby är sångare i denna grupp och jag tror att han tyckte att detta var en alltför lång intervju så han skar bort vissa frågor, men jag tror att den här intervjun med Coyotes ger mycket ändå ... September 2015.

 

Snälla berätta lite om varje medlem i gruppen just nu, ålder, familj, jobb, intressen och något hemskt om alla? Andra band förut?

-Bobby - Sång Max - gitarr Nick - gitarr Norman - bas Tim - trummor

 

Jag tror att jag kan höra både hardcore och lite lugnare musik i er musik .. Har jag rätt? Favoriter från förr?

-Ja du har rätt. Vi försökte alltid att blanda dessa stilar på ett intressant sätt. Varje låt på vår skiva "Only to call it home" har något som liknar en naturlig tillväxt och inkluderar inte något sådant som en vers eller refräng. Influenser från det förflutna är band som Underoath, Tre gånger, Alexisonfire, Story of the Year, The Chariot, Mayday Parade och Brand Newkulle jag säga.

 

Coyotes,vem var det  som kom upp med namnet, är ni nöjda med det? Vilket är det bästa bandnamnet du vet? Är det viktigt att ha ett namn som är lätt för människor att komma ihåg och visar vilken musikstil man spelar?

-Det viktigaste för ett namn är att du kan identifiera dig med det och att det transporterar en känsla och en bild som du har i åtanke när du tänker på ditt band. I slutet av vår förra tourvideo för APRIL UPRISING använde vi en en låt av JAN RÖTTGER, som är en artist från vår hemstad och god vän till oss. I den här låten sjunger han denna rad: Vem behöver ett rim när Quixotes härskar min värld. Vid den här tiden vi visste redan att vi behöver en förändring. När jag såg videon och hörde denna linje förstod jag orden "när Coyotes härskar min värld". Det kändes direkt rätt för mig och återspeglade den rätta känslan och energin.

 

Vad är det bästa med att spela live?Är det skillnad på att spela nu och när du började spela?

-Att spela live är den punkt där du får den djupaste anslutningen till dina fans. Det är det viktigaste ögonblicket för oss som band. Skillnaden mot tidigare spelningar är att vi är mycket mer professionella på scen både före och efter showen.

 

Och var är bäst att spela? Finns det någon plats du verkligen hatar att spela på?

-Vi älskar att spela överallt där vi kan träffa trevliga människor som delar samma kärlek till musiken som vi gör.

 

Hur är det att spela den här typen av musik i Tyskland?

-Jag tycket att idag har vi en stor och allt mer växande hardcorescen i Tyskland. Det beror alltid på staden du spelar i, men det blir mer och mer accepterat.

 

Hur skulle du beskriva er musik med tre ord?

-Hög, intensiv, gränslös

 

Hur ser du på nedladdning, mp3 och sånt?

-En välsignelse och en förbannelse jag skulle säga. Hela internetgrejen gör det möjligt att nå många människor på en gång, men också gör det svårt för ett band att få uppmärksamhet eftersom det finns så mycket att lyssna på. Utan internet skulle jag inte har hört så många låtar som jag älskar så mycket, men å andra sidan kan det sänka den musikaliska upplevelsen. Du behöver inte lämna huset och gå till en skivaffär, köpa en CD eller vinyl, gå hem, packa upp och lyssna på den hemma på ett medvetet sätt. Numera går du bara in iTunes för att köpa en enda låt på väg till nästa möte eller hämta det olagligt hemma. Vi som ett band bryr oss egentligen inte hur våra fans får vår musik från så länge de lyssnar på den. Ett tips från mig: Stöd artister du verkligen älskar och vars låtar som verkligen berör din själ och köp din musik lagligt. Det känns mycket bättre för dig.

 

Hur är det att bo i Tyskland nu? Politiskt?

-Jag antar att det inte finns något att klaga på egentligen. Vi har ett gott hälso- och sjukvårdssystem som är viktigast. Kulturdelen och i synnerhet musiken kunde haft lite mer stöd.

 

Vad vet du om Sverige?

-Heta flickor och IKEA

 

Era texter, vem gör dem och vad påverkar er?

-Vår trummis och jag. Våra liv!

 

Finns det något ämne som du aldrig kommer att skriva något om?

-Ehm Fotboll ?!

 

Hur kom sakerna med körerna i musiken upp, inte så vanligt att hardcoreband gör en sådan sak ...?

-Hela låtskrivandet och instrumenten i OTCIH är mer ordnade som en orkester än ett popband, så körerna monteras mycket bra i vår stil om vad albumet ska låta som.

 

Politik och musik, går det hand i hand?

-Säkert! Varje ämne som berör människor är politik.

 

Tror du att musik (texter och så vidare) kan ändra någons liv, då menar jag människor som lyssnar på musik?

-Ja Det inspirerar, motiverar och tröstar.

 

Första skivan, senaste skivan och dyraste skivan du har köpt?

-Min första skiva var en Status Quo kassett och senaste skivan jag köpte på iTunes var Notorious BIG - Ready to die! Jag bryr mig inte om pengar när det kommer till musik. Om jag älskar en låt så köper jag den oavsett vad det kostar.

 

Är det viktigt för dig att få ut era skivor fysiskt också? Nya saker på gång? Vad är det bästa med Swell Creek Records?

-Det är mycket viktigt för oss alla. Det är en bra känsla att hålla din senaste CD i dina händer. Ja, vi är på väg att spela in ett nytt album just nu. Bäst med SC är att de stöder oss på det sätt vi är och aldrig försöker att ändra oss. Så vi har full rätt att bestämma vad vi vill.

 

Hur ser er publik ut? Vilka människor saknar du på era konserter?

-Det är en stor blandning av alla typer av människor.

 

Framtidsplaner för bandet?

-Göra musik!

 

Jag tycker att ert omslag är riktigt fräckt, vem kom med idén? Vilket är ditt favoritomslag annarsr?

-Vi började fundera på att göra en video för vår andra singel heter "Out there". För den här videon byggde vi en helt fristående rum i ett magasin nära vår replokal så att hela videon kudne spelas in där. Det tog oss 3 veckor, sömnlösa nätter och ett helvetes arbete för att avsluta det, men i slutet vi var så nöjda med resultatet, att vi började fundera på att låta detta rum blir hela vår albumartwork. För oss visade det hela album ämnet perfekt och så som vi gjorde det.