Iain är medlem i riktigt bra grupp Control och han driver även Mainstage Merch där han säljer t-shirts och andra saker med anknytning till punk. Gå in där och köp lite grejer så att han kan få mat för dagen;-) oktober 2014

 

Snälla berätta lite historia om gruppen?

-Vi började 2008 och ville erbjuda något lite annorlunda till scenen, vi tror att vi uppnår detta som bandet har fått stora lovord från några av de största namnen i scenen som ser band överallt och hela tiden och Charlie Harper i UK SUBS och Lars från Rancid sa båda  att vi har gjort ett av de bästa albumen under de senaste 10 åren med Punk Rock Ruined My Life.

 

Snälla berätta lite om varje medlem i gruppen just nu, ålder, familj, arbete, intressen och något hemskt om alla?

-Vi är alla runt 20 30 och 40 och alla bara älskar att spela rock & roll, ta ett par öl och resa runt om i världen med vårt budskap. Jag gillar fotboll och hålla sig frisk, Shifty älskar racing och snabba bilar, Ryan gillar att dricka och göra tatueringar och Stitch gillar också att bli tatuerad och dricka som en fisk. Vi spelar inte berusade men vi gör det för att fira efter spelningen. Vi har alla barn utom Ryan och endast Stitch jobbar för någon annan, vi alla gör våra egna saker. Jag kör Mainstage Merch som levererar en hel del av de bästa banden i scenen t-tröjor etc, Shifty restaurerar klassiska bilar och Ryan är en ölprovare.


Ni har några olika åldrar i bandet verkar det som, vad är skillnaden för er äldre i gruppen att spela i dag om man jämför med när du började spela ??

-Idag mycket bättre när det kommer till hur mycket trubbel på spelningar det fanns , som det finns mycket lite av idag, om något alls, men jag skulle inte vilja byta mig och Shiftys gånger när han spelade förr för någoting eftersom det gör oss till de människor vi är.

 

Era influenser är lite äldre grejer som jag tror? Sham 69 har ett stort inflytande? Har jag rätt ?

-Vi växte upp lyssnade på alla möjliga bra punk och oi! och rock & rollband som jag tror att du kan höra i vår musik har lite av allt där. Nej, Sham69 var inte en stor influens men de skriver  bra låtar. Vi har spelat en del spelningar med rätt Sham 69 med Jimmy Pursey nyligen och de är fortfarande fantastiska, eftersom klass är permanent och på många sätt som dessa band blir äldre blir de bättre musiker.

 

Vad är det bästa med att spela live?

-Att åka15 timmar på ett flygplan och när du kommer till spelningen så finns det 15-åriga barn till 50 år gamla killar som kan varje ord i våra låtar. Det kommer människor som kommer för att visa sina Control tatueringar, det är helt fantastiskt och får dig att inse att vår musik och budskap betyder något för dem.


Och var är bäst att spela?

-Vi har ingen favorit ställe att spela men på de senaste 12 månaderna har vi spelat i Sverige, Norge, Holland, Frankrike, Tyskland, Skottland, England, Irland, Wales, USA, Belgien och nästa gång ska vi åka till Ryssland. Under det senaste året spelade vi minst två helger varje månad samt att att vi gjorde 2 turnéer.

 

Hur är det att spela den här sortens musik i England? Är scenen stor? Har en festival som Rebellion gjort mycket för denna typ av musik?

-Scenen i Storbritannien är den bästa och har varit det i 20 år och nyligen började vi vara huvudband på samma arenor som de etablerade banden som The Business, UK SUBS, Anti Nowhere League etc och har fyllt arenor varje gång, det bevisar att scenen lever och mår bra och blir starkare.

 

Hur skulle du beskriva er musik med tre ord?

-Styrka, Passion, Verklig

 

Vad betyder punk för er, är det bara ett ord eller är det en livsstil?

-Du frågar fel kille! Min enda form av inkomst är från att spela i bandet och köra en punkrock webbutik så, Ja, jag är fattig men glad och när jag skrev låten "Punk Rock Ruined My Life" som blev albumets titel, var det en sann historia om mitt liv. Jag hade ett mycket välbetalt jobb när vi erbjöds chansen att börja turnera världen runt med Dropkick Murphys och jag gav upp jobbet och gick ut på turné eftersom man lever bara en gång och det var något jag behövde göra. Den som tycker att det är glamoröst och gör dig rik inte kunde vara mer fel ute. Vi spelade som support till Dropkick Murphys över hela USA för tusentals människor varje kväll och vår lön var $ 50, ja 50 $. Vi var tvungna att betala deras gitarrist $ 50 för att köra oss, så räkna lite matematik. De kunde ha fått band att turnera med dem gratis för skivbolagen gerdem tusentals kronor för att ta bandet på turné så det var mycket trevligt av dem att ta med oss och vi uppskattar det verkligen eftersom om vi hade gjort det ensamma så skulle vi ha spelat inför två män och en hund de flesta nätter så det var en fantastisk möjlighet. De kan ha gjort$ 20.000 plus en dag de flesta dagar, men de förtjänade det eftersom de lockade enorma folkmassor och samtidigt bevisade det att det finns en massiv publik för punkrock ute om din produkt är bra nog. Efter bara en turné (vi har sedan gjort cirka 250 spelningar i USA) Jag hade fel, så vi blev ett turnerande band. Detta var med Beerzone.


Hur ser du på nedladdning, mp3 och sånt?

-Skivor säljer inte i de siffrorna som de brukade, även om var och ett av våra 3 album har sålt tusentals, så om en unge laddar ner och tycker om musiken, då finns det en chans att han kommer att dyka upp på en spelning och stödjer dig på det här sättet så det är det bästa du kan verkligen hoppas på.

 

Hur är det att bo i England nu? Politiskt?

-England har många bra människor som bor där, men det verkar vara en mycket olycklig plats efter 30 år av fruktansvärda regeringar och massiva misstag och det verkar bli värre och värre.

 

Finns det några bra band från England nu? Hur är det i din hemstad?

-Det finns en massa bra band i Storbritannien inklusive No Thrills, Murdaball, Foreign Legion, Panic Attak, Epic Problem, Gimp Fist, Crashed Out, Argy Bargy för att nämna några.


Vad vet du om Sverige?

-Sexiga kvinnor, inte mycket bra fotboll  (jag är skotsk ha ha), vackert land, god öl, frisk luft och fan så mycket bättre än i Storbritannien i dag.

 

Har du hört några bra band från Sverige?

-Jag kan bara Perkele egentligen som verkar mycket populära och On the Job som är bra killar och ett mycket bra band.

 

Era texter, vem gör dem och vad påverkar dig?

-Jag skriver dem alla och det handlar om saker i vår vardag.

 

Finns det något ämne som du aldrig kommer att skriva något om?

-Om något påverkar oss, kommer vi att skriva om det.

 

Politik och musik, går det hand i hand?

-Det verkar förstöra varje bra musikscen med alla dessa clowner som automatiskt märker ditt band på högerkanten eller vänsterkanten om du inte går ut och säger "vi är detta, eller vi är detta". Vi är ett arbetarklass protest punkband som försöker leverera ett meddelande av trots mot myndigheten när de gör dumma regler som påverkar våra liv. Inget mer och inget mindre.

 

Bästa politiska bandet?

-Dead Kennedys


Tror du att musik (texter och så vidare) kan ändra någons liv, då menar jag människor som lyssnar på musik?

-Jag tror att musik kan ge dig hopp, få dig att känna att du tillhör något, stoppa dig att känna dig ledsen och ensam och ger dig kraft att ta dig samman och försöka göra något av dig själv när det ser dåligt ut. Vi ser band som nu spelar några av våra låtar och de berättar om det var vårt band som gjorde de plockade upp och lärde sig instrument och startade ett band. Detta gör att vi känner oss mycket stolta eftersom det betyder att vi betyder något för människor och om vi kan starta ett band, kan vem som helst göra det!

 

Har ni någonsin tänkt på att göra en hyllning låt till ett fotbollslag eller så? Är du intresserad av fotboll, om du bryr dig vilket lag?

-Egentligen inte för att vara ärlig, jag älskar fotboll, men är den enda killen i bandet som gillar det. De är alla riktiga rockkillar, och jag har svikit dem ha ha! De mäktiga St.Mirren i skotska Premier League som också gillas av Lars Frederiksen och Captain Sensible.

 

Randale är det ett bra bolag? När kommer nästa skiva?

-Diana är en mycket hårt arbetande kvinna och en mycket trevlig person som är mycket affärerssinnad så hon tror på vad hon gör och arbetar mycket hårt för att försöka få hennes bands musik till så många ställen som möjligt.

Vi anslöt till Randale efter att bolaget mycket starkt rekommenderas för oss av mycket inflytelserika personer och eftersom jag är en mycket lojal person så kände jag mig när vi lämnade Contra / Steg-1 och Longshot, men Diana var mycket, mycket angelägen om att få arbeta med oss ​​och trots Contra varit bra killar, att få dem att göra något i en hast är nästan omöjligt, men jag älskar dem alla, men när jag vill ha något gjort, måste det ske på en gång, speciellt när dina skivor säljer så många exemplar.

Inom en månad efter att  Ballad of the Working Man kom ut på Randale, så mailade hon oss och bad om att vi skulle göra en skiva med henne så fort som möjligt, så jag tar det som att hon var nöjd med försäljningen!

 

Snälla berätta en rolig sak som har hänt under erkarriär och under någon spelning?

-Det har varit så många galna saker som har hänt som under åren har vi spelat hundratals spelningar men det mest galna måste vara att bli tårgasade på scenen och sedan bli beskjutna.

 

Hur ser er publik ut? Vilka människor saknar du på era konserter?

-Vi är lyckligt lottade som  får punkare, skins, vanliga,  mckillar, scooterkillar och alla möjliga på våra spelningar eftersom vår musik verkar tilltala  en rad olika scener och vi hör ganska ofta"Jag brukar inte gillar punk men ni är bra ", det måste vara ett mycket gott tecken.

 

Snälla ranka dina fem favoritskivor, fem favoritkonserter och fem viktigaste sakerna i livet

-California Uber Alles - Dead Kennedys

Step Down - Sick of it All

Dead Cities - Exploited

Another Dead American - Lars & The Bastards

Skinhead on the MBTA - DKM

 

Melbourne - Australia

Glasgow - Scotland

Amsterdam - Netherlands

Bristol - England

San Francisco - USA


dina barn

din hälsa

din lycka

din familj

frihet


 

Är det tråkigt med intervjuer? Vilken är den mest korkade frågan ni har fått ??

-Den dummaste frågan någonsin var "vi vet att ni bara gör det för pengarna ...." Vilken jävla idiot!

 

Finns det några nya låtar på väg? Hur låter de?

-Ja, vi är i mitten av repeterarandet av det material som kommer att vara vårt fjärde album, som vi kommer att släppa på Randale igen.

 

Framtidsplaner för bandet?

-Att fortsätta spela över hela Europa och världen och få ut vårt musikbudskap till så många människor som möjligt. Vi är inte ett av de trendiga band som är älskade av ungdomar, vi bara låter vår musik sköta snacket och det tar mycket längre tid på detta sätt men grädden kommer alltid att stiga i slutet så ju mer vi ignoreras, desto starkare och mer beslutsamma blir vi. De måste bara ge oss en chans och lyssna.

 

För dig själv?

-Försöka att bygga upp Mainstage Merch, fortsätta skriva låtar men viktigast försöka se till att mina barn och familj är glada, friska och säkra. (Jag kanske måste sluta med denna punkrock nonsens och skaffa ett riktigt jobb då ha ha!)


Visdomsord?

-Om du läser detta och gillar vad vi har att säga, kolla in oss på www.hooliganrocknroll.com och om du vill få tag på någon av vår musik och merch och om du gillar det du hör på nätet, www.mainstagemerch. com

Om du gillar några av UK SUBS, Bishops Green, The Damned, Cock Sparrer, Noi!se, Rancid, The Old Firm Casuals, The Business, Last Resort, Argy Bargy, Harrington Saints, Crashed Out, Lars & The Bastards då msåte du verkligen  kolla hemsidan ut, www.mainstagemerch.com

Du vet att det gör skillnad

 

Nåt att tillägga?

-Kan jag gå nu snälla har massor av arbete att göra? ha ha!

Tack Peter och hoppas du gillar svaren, fortsätt det bra arbetet och tack för ditt intresse.