Colossus Fall är ett schweiziskt band som jag skickade en intervju till för många månader sedan men här kommer äntligen svaren. December 2014.-2014

 

Snälla berätta lite historia om gruppen?
Efter att ha gjort en lång paus från scenen sedan 2001 när jag gick skilda vägar med mitt ex-band "Forge", har jag varit involverad i många projekt som studioinspelningar, arrangemang och upplevt många olika musikstilar. Önskan att gå tillbaka på scenen var starkare för varje år, så jag bestämde mig till slut för att starta ett nytt band och skriva låtar. Inte långt efter att jag träffade min gamle vän Philippe (ex- AMOK) och föreslog honom att gå med i projektet. Vi hade snabbt en hel del känsla att spela tillsammans och det skapade kärnan i bandet.
Bandet med sin ursprungliga line-up, mötte scenen för första gången den 11 november 2011 i Genève / CH som support till Saviours (USA). Projektet var redan igång eftersom processen hade varit igång i mer än ett och ett halvt år.
Tyvärr sedan vi startade vi inte haft mycket chans och vår line-up har ändrats två gånger, i dag är vi tillbaka till rötterna med vår tidigare trummis Bastien, vi har en ny basist Albert, och en ny sångare Mathieu, han sjunger också i ett fantastisk döds grind band som heter KESS'KHTAK.
Idag är vi åter redo att misshandla scenen som i våra tidiga dagar och arbetar hårt med nya saker för att släppa vår första fullängsskiva.

Snälla berätta lite om varje medlem i gruppen just nu, ålder, familj, jobb, intressen och något hemskt om alla?
Majoriteten av medlemmarna har barn och familjer. Våra åldrar är mellan 28 och 45. Vi har alla hel- eller halvtidsjobb för att kunna livnära oss själva och familjer men vi alla har en gemensam motivation: MUSIK

 

Colossus fall hur kom namnet till?
Vi ville ha något som kunde relateras till vår musik, "stora, intensiva och starka". Vi ville ha COLOSSUS men detta namn var redan upptaget, efter att ha talat, skämtat och skrattat åt det komvi äntligen fram till COLOSSUS FALL som lät bra för oss.

Jag kan tänka mig att ni är jävligt bra live, är det så?
Fråga fansen! De har rätt svar, men jag kan redan säga dig, scenen är den plats där vi föredrar att vara. J

Vad är det bästa med att spela live?
Det är detta adrenalin som du får i dig när du är på scenen, och det faktum att dela din musik med publiken och ha ett utbyte med publiken är bara fantastiskt.

 

Och var är bäst att spela?
Det finns bra ställen överallt. Men att spela utomhus är alltid fantastiskt.

Hur är det att spela den här sortens musik i Schweiz?
Vi är mycket lyckliga i Schweiz att ha bra band med mycket kvalitet och människor som verkligen försöker att gå framåt och utveckla denna scen.Det är säkert så att den här typen av musik bara talar till ett fåtal personer

Hur skulle du beskriva er musik med tre ord?
Vid- Stark - Mindre vanlig

Vad betyder punk för dig, är det bara ett ord eller är det en livsstil?
En livsstil och ett sätt att tänka.

 

Hur ser du på nedladdning, mp3 och sånt?
För mig är det en mycket bra sak, det tillåter och ger en chans att ditt band kan upptäckas av människor över hela världen och inte bara lokalt. Det finns alltid en polemik att säga på grund av att, band inte är mer säljande som i det förflutna. Jag tror att du mer pratar om illegala nedladdningar och allt det där. Det finns band som "Met ... ..ca" som är emot detta och säger att detta bör förbjudas. Jag tror inte att vi behöver oroa sig alltför mycket för sådana band när vi vet hur mycket de får betalt för en spelning och alla varuexponering de säljer. Om de är kända så bra i världen är det nog också, och en liten del kommer från det, så de borde vara ganska tacksamma för det.
Slutligen, om vi ser det som rör de senaste åren, det har alltid varit densamma, vi hade kassetter, minidisk och folket gjorde "olagliga kopior". För mig är det inte ett problem, i själva verket är det ett sätt att sprida din musik.
Vi lägger också ut gratis nedladdning av vår diskografi emellanåt.

 

Hur är det att bo i Schweiz nu? Politiskt?
Jag tycker att det vore bättre att inte svara, annars skulle utrymmet i denna intervju inte vara tillräckligt för att prata om det ämnet, men korrumperat som allt här i världen. Och ännu mer nuförtiden.

Finns det några bra band från Schweiz? Lyssnar ni något till de gamla band som Indigesti., Wrecteched etc?
Det finns riktigt bra band. Schweiz kan vara litet i storlek, men vad den saknar i storlek, jobbar den bra i alla fall, i form av metallband. Några av dem finns i det förflutna och är fortfarande en referens och kända världen över som Coroner, Celtic Frost, Krokus, Samael, Knut och många mer... .. Idag finns det band som är skitbra som Mumakil, Coilguns, ....

Vad vet du om Sverige? Blanda inte ihop ditt land upp tillsammans med Sverige som alla andra gör;-)
Ja det är sant, det finns en massa människor som förväxlarr det. Förutom det faktum att det är mycket meri norr från oss, så verkar det vara ett riktigt trevligt land med stora metalband. Personligen har jag fortfarande inte haft möjlighet att besöka det. Vem vet, kanske en gång vi ska ha möjlighet att turnera med COLOSSSUS FALL ??? Skulle vara roligt J

 

Har du hört några bra band från Sverige?
Ja verkligen, den listan är lång, det finns en hel del av dem i olika genrer som Messhuggah, Entombed, Katatonia, Opeth, At the Gates, och förmodligen min föredragna och vi ska verkligen inte glömma Breach.

Era texter, vem gör dem och vad påverkar er?
Denna del tillhör vår sångare. Ämnena är oftast fakta som påverkar oss i våra liv

Gör ni några covers när ni spelar live, vilka (om ni gör det)?
Ja, då och då gillar vi bara för att spela en låt här och där i vårt set bara för att dela en trevlig stund med allmänheten. Vi har gjort "Murder" av Breach, "Breed to Breathe" av Napalm Death, "Blood and Thunder" av Mastodon.

Politik och musik, går det hand i hand?
Politik är till för politiker. Men om du är känd nog, kan du förmodligen ha en inverkan på människor.

Bästa politiska band / artist?

Ingen kommentar

Tror du att musik (texter och så vidare) kan ändra någons liv. Jag menar folk som lyssnar på musik?
Folk som lyssnar på samma musik har liknande sätt att tänka och känna igen sig i detta

Har ni gjort något mer än dessa två skivor? Om ni har det hur kan jag få tag på dem?
Från och med nu är detta vad vi har med COLOSSUS FALL, men det finns mer som kommer snart.

Är det viktigt att släppa era skivor som "riktiga" skivor ?? Vilka etiketter har släppt era skivor?
Ja det är det! Vissa fans och lyssnare vill ha en fysisk kopia för sin samling med ett konstverk och paket. Lite som när vi var yngre, vi brukade köpa 33 rpm vinylskivor. Det var så bra att ha denna pjäs, något du kan röra vid med alla texter inuti.
Vår första EP är helt DIY och vi hade ingen etikett för den. Splitvinylen är ett samarbete med våra vänner, GACYS THREADS från Irland och vi hademycket tur att ha fyra etiketter som hjälpte oss att släppa det: Savour Your Scene - Irland, Incrediblenoise Records - Tyskland, Black Lake Records - Skottland och Left Hand - Frankrike. Vi är mycket välsignade att de kunde hjälpa oss för den här skivan.

 

Snälla berätta en rolig sak som har hänt under er karriär och under nån spelning?
Vi var tvungna att spela på en Metal Festival i Frankrike, vi gjorde soundcheck runt 14.30 pm och var tvungna att spela runt midnatt. Så vi har väntat och druckit hela dagen lång. När vi gick på scen kunde vi inte se våra händer. Detta var vår sämsta spelning någonsin, efter det har vi tagit lärdom J

Hur ser er publik ut? Vilka människor saknar du på på era konserter?
Detta kan ändras beroende på plats, men trevliga människor som tycker om att lyssna på tunga grejer. Vilka vi saknar?,

Snälla ranka dina fem favoritskivor, fem favoritkonserter och fem viktigaste sakerna i livet?
Skivor?

Det finns för många bra sådana, men för att nämna några: Botch – We are the Romans, Keelhaul – 360, Breach – It’s me God or Venom, Messhuggah – Destroy Erase Improve, Dillinger Escape Plan – Calculating Inifinity............... men jag kunde nämna så många mer.
Konserter?
Det finns alldeles för många. Men bara för att nämna en som markerade våra minnen, här i Genève, men för länge sedan när Breach och Neurosis spelade @ l'Usine / CH. Den natten var så underbar för många av oss, nästan för för bra.
I livet?
Familj, vänner, musik, allt som föder oss spirituellt eller fysiskt, respekt.

 

Jag jämför er lite med band som Burst, Hatebreed, kommentera det? Andra band som ni har jämförts med?
Mycket hedrad att jämföras med Hatebreed eller Burst, en del människor jämför oss också lite med Dilinger Escape Plan för vissa delar av vår musik.

Inga tankar på att sjunga på ert eget språk? Har ni någonsin gjort det?
Nej.

Framtidsplaner för bandet?
Ja, under de kommande månaderna så skulle vi vilja släppa ett fullängdsalbum och kunna turnera så mycket som möjligt.

För dig själv?
Ta hand om min familj och göra musik så mycket som jag kan.

Visdomsord?
Var dig själv!

Something att tillägga?
Boka oss i Sverige !!!
J