www.Civetgirls.com

Liza Graves från Civet är tjejen som svarar på vad Civet tycker om saker och ting och det är hon som berättar hela storyn om Civet. 2006 års andra intervju, läs och njut. 

 

Historia, lång eller kort men lite historia i alla fall?

-Civet är en heltjejgrupp som har varit tillsammans sedan 3-4 år för att göra lite ass-kicking kvinnlig punkrock musik 2005 släppte vi vår första skiva på Duane Peter´s Disaster Records. Vi har turnerat och orsakat problem sedan dess.

 

Snälla berätta lite om varje medlem, familj, ålder, intressen och något hemskt om varje medlem?

-Låt oss börja med Miss Suzi Homewrecker (som spelar gitarr och sjunger bakgrundssång)….hon är babyn i gruppen och hon är bara 17 år. Hon är en väldigt envis Oce och har aldrig behållit ett jobb. Som familj finns jag(Liza) som är syster till henne. Jacqui Valentine är vår basist och sjunger också bakgrundssång. Hon är 22 år och hon håller på med hår. Allt vårat hår , hela tiden och det funkar skitbra. Hon är också Oxe och riktigt envis men vi älskar henne för det. Jag, Liza Graves, är också 22 år och jobbar inom restuarangbranschen . Mitt värsta är att jag är ganska kontrollerande. Jag har kallats diktator på skämt. Bad Cat är bara 19 men hon rockar verkligen på trummorna. Hon är stommen i bandet och håller oss tillsammans. Hon är också arbetslös, det är bra att vara ung, huh? Hennes enda fel är att hon gillar äldre män. Nu kommer jag inte att säga några namn men vi pratar riktigt gamla män…shhh! Berätta inte för hennes pappa!

 

Många tjejband verkar hata etiketten på ett band(tjejband alltså) men ni verkar inte bry er? Är det konstigt om man jämför med andra band med tjejer i recensioner eller? 

-Yeah…Jag måste nog säga att vi är oftast rätt stolta over att vara ett tjejband. Vi kan inte ändra faktumet att så vi är rätt nöjda med det. Ifall ett annat tjejband vill bli sedda som ett “band” så är det deras egna personliga val men vi tycker att när vi säger ”hey, vi är ett tjejband och vi spelar riktigt bra hård punkrock, känn på det” så är vi inte bara förebilder för andra tjejer men vi tar del i något större. De flesta recensenter verkar inte kunna bryta ut från “att jämföra dem med ett annat tjejband” och det är OK. Corey Parks säger att jag låter som sångaren från Mudhoney …det är verkligen att bryta ut från det vanliga jämförandet.

 

Bryr ni er om intervjuer?

-Inte egentligen. Jag brukar inte vanligtvis läsa dem för att jag kommer inte att ändra mig…Vi spelar musiken på vårt sätt , du kan inte göra det för någon annan än för dig själv… 

 

Vilken är den konstigaste recensionen ni har fått?

-Um, vi fick en recension på spelning där recensenten verkligen rackade ner på oss ….och sade att vi var ett fruktansvärt tjejband men den här spelningen hade vi en annan trummis, en kille, så troligen hade inte recensenten sett oss spela live eller också hade han inte brytt sig. Hmmmmm….kanske jag läser recensioner ändå?

 

Vad är det bästa med att vara ett tjejband och det värsta med att vara det?

-Det bästa måste vara att vi är tjejer I gruppen. Jag älskar det…det är så roligt….det är som 24 timmars övernattning när vi är på turné…vi kommer in i så mycket knipor så det är löjligt. Det är också roligt när kvinnor kommer fram till oss och säger hur imponerade de är eller att de skall starta ett eget band…det är rörande. Det värsta är när folk avskriver oss som ännu ett tjejband, det försvinner när folk sett oss spela en gång men folk tror verkligen att tjejer inte kan spela, så vi måste kämpa för att det skall bevisas motsatsen.

 

 

Hur er medelpublik ut? Är det mest killar eller har ni mycket tjejer i publiken?

-Jag svår på att det är fifty fifty….gamla och unga också….vi har alla sorter…….

 

Hur skulle du beskriva er musik i tre ord?

-Femme fatale punk…

 

Vad driver er till att spela musik?

-Vi gillar att uttrycka oss genom musiken, få ut lite av vår aggression vi har mot pojkvänner och ex-pojkvänner….det är roligt också….vi kommer att spela tills vi inte kan spela mer. …

 

Varför detta makabra omslag på Massacre med allt blod?

-Det var den stora idén för albumet …vi skrev titellåten för att få till ett koncept för skivan med blod och mord….tyvärr kom det ut samma vecka som 50 Cents’ Massacre kom ut….men för historien, så var vi först!  

 

Hardcore bitch?

-Låten handlar om att lita på någon så mycket att man vill göra musik ihop med dem och sedan sakta se dem ge upp någonting de en gång eftersom de är totalt blaserade och unga. Det handlar mycket om en gammal bandmedlem som lämnar, folk som ändras… .

 

När ni gör texter, varifrån får ni inspiration?

-Oftast olycklig kärlek, det är lättast, vi är alltid beredda att skriva om det. På senare tid har det blivit lite mer hardcore, om livet och att inte vara glad.

 

Är det viktigt att texten handlar om något viktigt eller kan ni göra en simple kärlekssång också?

-Det finns inga simpla texter egentligen. Jag anser mig själv vara en skrivare före att jag är en musiker, så när jag skriver en låt kanske det är en simpel refräng men resten av låten är ganska tuff. 

 

Finns det några bra band i USA just nu?

-Nej…ha ha…ok yeah kanske några…Vi kommer från Orange County och jag tror att lokala band som jag gillar är som the Stitches, The Schemers, The Generators…det finns större band som Confession, The Black Halos, Ministry…etc.

 

Vad vet du om Sverige, vad är typiskt svenskt?

-Jag tackar Sverige för Ikea…Jag föddes i Tyskland och jag är ett fan av allt som är europeiskt och jag kommer ihåg att vi besökte Sverige som barn….jävligt imponerande. 

 

Har du hört några bra svenska band?

-Oh yeah! Troligen det enda tjejbandet som jag kan säga att jag gillar är Sahara Hotnights… vi ser dem varje gång de kommer hit och spelar. De är verkligen ballsoutgirlrockers och vi älskar dem. Det finns ju band som Randy och mycket annat som kommer ut på Burning Heart som vi gillar. 

 

Hur är det att bo i USA just nu? Politiskt??

-Det är spänt men jag tror inte att vi kan klaga för det slår att bo I tredje världen. Vi är alltid måna om hur resten av världen se oss och det suger, som land, har ett dåligt namn. Vi måste göra vårt bästa att vara snälla hemma, komma ihåg att rösta och sedan löser sig det mesta av sig själv. Men vi är inget politiskt band alls …

 

Har band som Donnas hjälpt ett band som ert någonting?

-Nej, egentligen inte. De har spelat ganska länge men det har inte funnits ett tjejband som influerat sedan The Runways. Det är ganska ledsamt….det är något att jobba hårt för. 

 

Har ni varit utanför USA och spelat?

-Nej, det har vi inte! Det är snack om att licensera vårt album för People Like You och kanske turnera där någon gång detta år. Vi håller våra fingrar korsade och vi kommer säkert till Sverige!

 

Är Disaster ett bra bolag? Vad tycker du om de andra banden där?

-Det är ett väldigt bra bolag. De bryr sig om oss men på samma gång låter de oss få vår frihet att ta våra egna initiativ. Vi har skitbra band där som  - The Hollowpoints, Union 13 och vilket som av Duane Peters (US BOMBS) projekt är skitbra.

 

Har ni gjort något annat än Massacre, (ifall ni har det hur kan jag få tag på det)

-Ja! Det har vi. Vi har släppt två album förutom detta, ett självbetitlat album  & Graceland. Du kan beställa de på interpunk.com och skriv in Civet där bara.

 

Idoler när du var liten?

-Våra föräldrar, Rainbow Bright & och alla Disneyprinsessor. Go figure, vi var unga. 

 

Första, senaste och dyraste skivan du har köpt?

-Första - Bush “16 Stone“, Senaste- Social Distortion ”Sex, Love, And Rock n’

Roll“, Dyrast- Sahara Hot nights (Import Vinyl)

 

Mest pinsamma skivan i samlingen?

-Suzi äger Hilary Duff och Ashlee Simpson skivor men jag tror vi alla kan erkänna att vi har Good Charlotteslivor, eller hur Waldorf?

 

Blir det mycket intervjuer? Är det tråkigt?

-Den är lång men den är riktigt riktigt bra(Jag menade intervjuer överhuvudtaget men jag tror hon svarade angående denna intervjun/Peter)

 

Frågan ni vill ha men aldrig får, stall den och besvara den?

-Vad kör ni med för fordon till era konserter och när ni är på turné. Vi har en bandvan som är Ford Econoline 350, det är en gammal Coronaölvagn med röd inredning….vi har också en körsbärsröd trailer som vi hänger på vanen när vi åker på turné ,,,, det är som hemma iväg från hemmet. 

 

Framtidsplaner för bandet?

-Vi skall spela in en ny CD detta håret och vi hoppas på en turné i Europa. Håll ett öga på oss eller kolla in oss på www.Civetgirls.com!

 

För dig själv?

-Vi kommer att fortsätta att jobba hart och föriska bli bättre människor…Det är ganska galet att växa upp så vi är glada för at vi fått en chans att spela musik!

 

Visdomsord?

-Gör vad som gör dig glad, inte vad andra folk vill att du skall göra!

 

Nåt att tillägga till dina svenska läsare och lyssnare?

-You fucking rock! Syns snart! Xoxo