Ryska punkgruppen Choix är en ung punk grupp (unga om man jämför med mig) och Melkiy har svarat på några frågor från mig ... november 2014

 

 Snälla berätta lite historia i gruppen?

 -Vi började spela i augusti 2007. Vi var fem stycken och innan hade vi bara erfarenhet av några skitband. Jag har inte någon erfarenhet alls. Egentligen var vi inte så nära den tiden. Två av oss träffade varandra första gången på vårt första rep. Det verkade vara vara mest kul och var inget allvarligt. Vi hade inte några mål eller förväntningar, men efter ett tag visade det sig vara en allvarlig sak. Några stora musiker från kända ryska band som Unkind Revolt, Mutagen och What we feel var en del av Choix. Vår nuvarande trummis spelar också i bandet som heter One Way Street.

 

Snälla berätta lite om varje medlem i gruppen just nu, ålder, familj, arbete, intressen och något hemskt om alla?

 -Som jag sa tidigare är Choix ett femmannaband. Mitt namn är Melkiy, jag är 27 och när jag  inte skriker i ett band jobbar jag som glasblåsare.

 Spirin spelar gitarr, han är 31 eller 32, han glömde sin ålder och det gjorde vi också. Vi kallar honom en gammal man. Han är molekylärbiolog, phd, gift ...

 Fitil, är 26 år gammal en galen andra gitarrist. Han är biträdande chef för ett laget om jag inte misstar mig .

 Homiak spelar bas, han är 26 och han är ingenjör i en hemlig regeringsfabrik. Skojar bara, det är han inte.

 Lays är vår trummis, han är bara 20 så vi kallar honom youngster och han jobbar på en biltvätt.

Jag skulle inte skriva om eventuella intressen i synnerhet eftersom jag inte är säker på våra personliga intressen. Jag kan bara säga att vi älskar punkrock, sprit, att slåss och vi är jävligt fina rövhål.

 

Namnet Choix, vad betyder det, vem kom på det?

 -Jag tänkte på bandnamn ganska länge. Jag bestämde mig för att "val" som är namnet jag skulle vilja ha. Jag försökte hitta den bästa stavningen och uttalet på olika språk. Jag har försökt på tjeckiska, polska, serbiska och ryska förstås. Men till slut , upptäckte jag den franska versionen. (Jag bodde i Frankrike som liten grabb, så kanske jag har hittat det i mina minnen). Choix är "val" på franska. Det låter trevligt. Jag sade det till de andra bandmedlemmarna och vi beslutade att kalla oss så.

 

 Era influenser är lite olika punk, både hardcore och streetband? Har jag rätt ??

 -Oi !, Old school hardcore och street är de saker vi gillar mest. Ändå vill jag säga att vi är påverkade av ännu mer musik. Vi försöker att lägga till lite rock'n'roll och ska ibland. Vi försöker spela vad vi vill utan att sätta oss i gränser till en viss musikstil. Jag hoppas att vi en dag har vi mer inspelade låtar än nu och då kommer du att  höra hela komplexiteten i vår music

 

Vad är det bästa med att spela live?

 Konserter är perfekta. Först för man umgås med dina vänner innan showen, du dricker öl och pratar och efter en stund får man sjunga tillsammans med dem. Du gör det på scenen eller i publiken. Det är ren känsla och adrenalin. Jagt änker inte på det när jag spelar en splening, jag känner bara känslor. Det kan vara aggression eller ren vänskap, sprit kul, vissa allvarliga grejer. Jag sjunger om det och jag känner det. Vad kunde vara bättre?

 

 Och var är bäst att spela?

 -Tyvärr har nte alla av oss internationella pass. Därför får vi inte resa utomlands, helt enkelt då kan vi inte kan ansöka om utländska visum. Från vad vi har sett skulle jag säga att Moskva är alltid perfekt och vi hade några stora gigs i Kaliningrad, Vologda, Kazan och Izhevsk. Skål till alla därute.

 

 Hur är det att spela den här sortens musik i Ryssland? Är scenen stor?

 -Jag skulle säga, vi började spela när scenen började växa, tidigare var det lite hemligt på grund av polisbrutalitet och nazi hot. Det var farligt att spela och gå till en punk rock show. Precis innan vår första spelning så dödade de galna rövhålsnazisterna en ung grabb.

Det är fortfarande ganska farligt att vara en antiracist i Ryssland. Men nu har vi några spelningar och de är öppna för alla. Stage Bottles, Oppressed har spelat i Moskva. Håller tummarna för en Los Fastidios spelning nästa vår. För fem och tio år sedan var det nästan omöjligt..

 

Hur skulle du beskriva er musik med tre ord?

 -Argt, snabbt och bortkastat!

 

Vad betyder punk för er, är det bara ett ord eller är det en livsstil?

-Punk är inte en livsstil. Det är livet självt. Punk skapade min identitet och personlighet. På grund av det, jar jag min egen stil, jag jobbar på ett jobb jag respekterar och jag har människor med vilka jag kommunicerar. Mer eller mindre allt i mitt liv är relaterat till punk.

 

Hur ser du på nedladdning, mp3 och sånt?

 -Positiv! På grund av internet, har vi en möjlighet att dela musik och information över hela världen. Vi kunde ta reda på så många intressanta band. Dela CD-skivor och vinyl skulle uinte ha en sådan inverkan. Å andra sidan, stöder jag verkligen band jag gillar. Jag köper merch, zines, och musik. Det är viktigt. Samtidigt som man stödjer banden har du också vissa bitar och minnet av den, även små grejer.

 

Hur är det att bo i Ryssland nu? Politiskt?

 -Som vanligt - skit. Det var som förut och det kommer att vara detsamma i framtiden. Det är svårt att hitta bra jobb med tatueringar eller piercing. Många av mina vänner arbetar bara för att kunna betala hyran. Det suger.

 Politiskt är allt samma som tidigare. Jag menar skit. Dock skulle jag säga att vi inte har tanks på gatan och vi lever i fred. Ibland ligger media på så mycket att folk börjar hata vissa län eller befolkningen utan någon anledning ... Det händer allt oftare när punkband kommer till Ryssland och deras fans utomlands undrar på facebook: "varför kommer ni  till denna nazistiska staten? "Allvarligt, wtf?

 

 Finns det några bra band från Ryssland nu? Hur är det i din hemstad?

 -Det var alltid viktigt för mig att umgås och spela med bra killar, människor som delar samma idéer och normer som jag gör. Jag är tacksam för att ha sådana människor i mitt liv och jag skulle verkligen vilja rekommendera sådana band från Moskva som  Bystreet, The Zapoy!, The Poseurs, Changes, 210, What we feel, Mutagen, One way street, Ноги винни-пуха, Distemper, Zuname.

Alltid glad att se och vara värd till banden från andra städer i Ryssland som: Truckdrivers, One big pack, Dice, Citramons, Distress, Next Round, The Riot gang, etc etc…Det finns många duktiga ungdomar där ute

 

 Vad vet du om Sverige?

 -Stereotyper Haha. Jag vet att ni människor har hög levnadsstandard och att även brottslingar i fängelserna lever bättre än våra vanliga medborgare gör. Dessutom gav ni födelse till de bästa metalbanden! Är inte ni alla vikingar med håriga skägg? De kanske var norrmän ... ursäkta!

 

 Har du hört några bra band från Sverige?

 -Jag Har denna webbplats www.kidsofthestreets.ru där jag laddar upp en hel del musik. Så om någon ber mig att lägga ut. några band från Sverige och då vill: Perkele, The Negatives, Sabotage, Antipati, Oldfashioned ideas, City saints, Vindicate this!, Prins Carl, Saturday's heroes, Targetpoint, Guttersnipe och många andra. NI har verkligen mycket bra musik

 

Era texter, vem gör dem och vad påverkar er?

 -Jag och vår gitarrist Spirin skriver alla texter. Han hjälper mig och jag hjälper honom. Den miljö vi lever i påverkar alla texter. Det är vår reflektion till vad vi vill (som att dricka öl och ha vänner) och vad vi inte gör (politik, krig). Vi har inte bara slumpmässiga texter så varje låt har en historia bakom sig.

 

 Finns det något ämne som du aldrig kommer att skriva något om?

 -Jag tvivlar på det. Jag är skäms inte över min egen åsikt. Visst finns det vissa saker som jag skulle inte ens prata om men jag tror inte på att censurera mig själv och jag gör aldrig det.

 

 Politik och musik, går det hand i hand?

 -Jag är inte intresserad av politik alls. Ingen hand i hand med politik!

 

 Bästa politiska band / artist?

 -Har inte gillat och känner inte till  några politiska band jag skulle rekommendera. Jag är försiktig när det gäller politik och allt som hör till det. Tycker inte om sånt här och aldrig hört något gott ...

 

Tror du att musik (texter och så vidare) kan ändra någons liv, då menar jag människor som lyssnar på musik?

 -Jag tror inte det. Jag vet det! Musik förändrade mitt liv, så det kan förändra någon annan liv. Vissa låtar kan vara en inspiration. Vissa skulle kunna hjälpa till att hitta din egen väg. Och vissa låtar är bara en bra bakgrund för en fest eller gammal god kamp. Lyssna på musik!

 

Ni låter arga ibland, är ni det? Jag tror att tidigare österneuropeiska punkband har mer rätt att vara arg än oss västernpunkare? Vad tycker du om det?

-Vet inte vad  jag ska säga. Du har din åsikt! Östeuropeer är samma som västerländska. Men vårt samhälle är inte så utvecklat och rikt. Vi har lägre levnadsstandard och inte tillgång till några vanliga saker. Byråkrati, korruption, obligatorisk armé, låga löner och pensioner, höga räkningar .... Skulle du vara arg? Vi är alla ensamma mot omvärlden. Vissa människor överlever i stället för att leva.

 Vi är inte rika; vi har inte "sociala kontakter". Så visst vi är arga haha!

 

Släpper ni era skivor själva utan etikett? När kommer nästa skiva?

 -Vår första kassett var DIY. Vår andra skiva fick hjälp av våra goda vänner från en Moskva etikett, men de bara hjälpte till med CD tryckeriet. Just nu reparr vi varje vecka, vi spelar inte några lokala spelningar bara för att vi vill ha allt färskt och nya saker att presentera och släppa. Vi planerar en ny skivai början 2015. Eller kanske innan hösten ^) Jag hoppas det!

 

Snälla berätta en rolig sak som har hänt under er karriär och under någon spelning?

-Vi är verkligen ett katastrofband! Jag har brutit min hand några gånger,  vår gitarrist skadar huvudet varje show. Det är ok. Föraren kunde pissa sig när vi var på turné. Lådan med merch ramlade ur vår van vid körning i full fart. Det sista jag minns är att jag sjöng en Agnostic Front cover med Duffman - en maskot för det tyska bandet Gumbles. Jag var full som fan, det var Duffman också. "From the Berlin to the Moscoooooow gotta gotta gotta go!" och jag föll ner från scenen och han låg på  trumsetet. Fy skäms på mig!

 

 Hur ser er publik ut? Vilka människor saknar du på era konserter?

 -Punks, Skinheads, hc ungar. Vi saknar inte någon, allt är bra!

 

Snälla ranka dina fem favoritskivor fem favoritkonserter och fem viktigaste sakerna i livet?

 -Det blirsvårt. Mina intryck och minnen är i ständig förändring. I alla fall finns  det några saker jag kommer att minnas i all evighet:The Skoidats - The Times (1997), Bora - Battery cage (2001), Discipline - Rejects of society (2003), Mister X - Punx & Skins Unite & Win (Demo EP) (2005), Soultamer - The Remedy Comes in Disguise (2007)

Fem spelninggar:

 -Det finns inte så många spelningar som vi har haft i Ryssland.

 Los Fastidios 2007 i Petrozavodsk, 2007 - Bad Manners i Moskva, livespelningar med Oppressed и The Last Resort och sista födelsedagsshowen med Distemper Fem saker:

 Familj, vänner, Punk Rock, Stolthet utan fördom och humor!

 

Är det tråkigt med intervjuer? Vilken är den mest korkade frågan ni har fått ??

-Jag har inte gjort så många intervjuer än så länge så jag vet inte hur man kan jämföra. Ibland är det tråkigt, ibland intressant och oväntat. Tycker inte om frågor om politik. Dessutom, jag är förvirrad om mina personliga intressen. Vem bryr sig om jag gillar att simma mer än skidåkning ..

 

Första, senaste och dyraste skivan du har köpt?

 -Första skivan jag köpte var i staden Chernogolovka (60km från Moskva) i mitten av 90-talet. Antar att det var kassetten med Naiv, Tarakany! eller Purgen - mest kända punkbanden på den tiden. Visste inte någon annan på den tiden :(

 Förra skivan var en present från tyska kompisarna från Small Town Riot. De är de bästa. De spelade i Moskva. Dessutom har vi festat hemma hos mig hela natten. De var till och med drack lite vodka med min mamma. Allvarligt så var de det.

 

 Framtidsplaner för bandet?

 -Vi förbereder oss för en turné i Ryssland i Petrozavodsk, Archangelsk, Vologda och Kaliningrad. Ny skiva är en annan stor milstolpe. Verkligen, ser fram emot att spela med Los Fastidios (Jag trodde aldrig att jag skulle spela med dem, även om de var här för 7 år sedan när de hade en första turné i Ryssland). Min verkliga dröm är att turnera i Europa en dag: åka till Tyskland, Tjeckien, Frankrike ... och kanske Sverige)?

 

För dig själv?

-Egentligen Jag har precis ansökt om internationellt pass som man behöver för att resa utomlands. Håll tummarna.

 

 Visdomsord?

 -Snälla drick öl, ha kul, gör inte ett skit, var inte rasister. THX

 

 Nåt att tillägga?

 -Tack för intresset och lycka till