Chemical X är en bra grupp som är i hardcoreera som gamla amerikanska grupper. Jag uppskattar verkligen deras musik och jag var "tvungen" att göra den här intervjun i april 2015.

 

Berätta lite om  historien om gruppen?

-Vi satt en dag och insåg vi att vi är riktigt riktigt snygga. Vi kunde inte låta våra blickar gå till spillo så efter lite brainstorming beslutade vi att starta ett band med stiliga män och här är vi idag. När allt ser bra ut är det allt som betyder något, eller hur?

 

Snälla berätta lite om varje medlem i gruppen såsom ålder, arbete, intressen och något hemskt om alla? Har ni  varit i några andra band innan?

-Kalon (Sång / gitarr):

Ålder: 21

Arbete: Sexleksaks distributionscenter (Detta är faktiskt sant)

Intressen: Tuttar och öl

Dåligt Alltför snygg

Andra band: THEE S.O.BS och Truckasaurus

 

Human Steve (Bas):

Ålder: 25

Arbete: Rymdcowboy

Intressen: KISS

Dåligt: Beroende av eBay

Andra Band: THEE S.O.BS , The Kaotix, Sinnin 'Saints och Captain Blood

 

Tavo Skelebones

Ålder: 25

Arbete: Professionell Tuff kille

Intressen: Horor  och Serietidningar

Andra Band: Sinnin 'Saints och The Nica-Teens


Jag kan höra gammal amerikansk hardcore i er musik, har jag rätt? Favoriter från förr?

-Ja, säkert. Några av våra favoriter är Negative Approach, Agnostic Front, SSD, Minor Threat, Black Flag, och The Derelicts bara för att nämna ett par.

 

Chemical X är ni nöjda med namnet? Någon djupare mening? Hur kom det upp? Vilken är den bästa bandnamnet du vet?

-Namnet kom verkligen inte till oss genom att titta Power Puff Girls eller något ... haha Det bästa bandnamnet i min mening kommer faktiskt från ett annan Denver-band,  Lyin' Bitch and the Restraining Orders.

 

Vad är det bästa med att spela live?

-Att spela riktigt jävla högt och göra människor obekväma.

 

Och var är det bästa stället att spela? Och det värsta stället?

-Vi gillar att spela var som helst som vill ha oss, de enda platser vi hatar spelar är de som har en skithög till promotor.
 

Hur är det att spela den här typen av musik i USA just nu?

-För det mesta är det bra! Punken är inte död i Amerika. Det finns massor av grymma band ständigt är ute, det finns en hel del engagemang på scenen och en hel del människor som fortfarande kommer till spelningar (gamla punkare och nya punkare)

 

Hur skulle du beskriva er musik med tre ord?

-Aggressiv, svettig och erotisk.

 

Vad betyder punk för dig, är det bara ett ord eller är det en livsstil?

-Alla tre älskar punk, det är därför vi är fortfarande här efter alla dessa år. Det finns ingen verklig definition av punk, alla tolkar det annorlunda. För oss är det främst ett sätt att tänka, vi ifrågasätter allt och talar från våra sinnen. Vi är bara ett gäng arga galningar som aldrig passar in med normala människor, och jag tror att det är ett lämpligt för oss.

 

Hur ser du på nedladdning, mp3 och sånt?

-Det ersätter inte fysiska kopior av musik. Fysiska kopior gör att du uppskattar det arbete som har gjorts merch du får ha konsten och arbetet från dem som är den största meningen. Nedladdning kan vara bra också, det är ett bra sätt att få ett album som du kanske inte kan hitta i skivbutiker. Det viktiga är att du betalar för den musik du laddar ner. Det handlar inte om pengar (kom ihåg att vi gav vårt album ut gratis), men banden behöver pengar för att fungera. Inspelningar, merch, bandutrustning, turnerande allt kostar mycket pengar så se till att stödja banden du gillar genom att köpa åtminstone någon form av merch från dem..

 

Finns det några bra band från USA nu? Är punkscenen stor? Hur är det i din hemstad?

-Det finns alltid bra band som kommer från USA. Många människor gör en stor insats för att hålla punken vid liv. Det mesta är fortfarande underground också vilket är trevligt. Denver har en ton av skitbra-band. Denver har band som Havok, Speedwolf, The Potato Pirates, The Bad Engrish, MF Ruckus, 99 Bottles, 4 Minute Warning, Dead Temple, Truckasaurus, The Kaotix, The Pitch Invasion och listan kan göras lång därifrån.

 

Vad vet du om Sverige?

-Den ledande exporten från Sverige är internationella super babes. Det är ungefär allt vi vet. Vi vet att vi vill turnera där säkert!

 

Har du hört några bra band från Sverige?

-Perkele, Totalitär, Mob 47 och Anti Cimex är de enda som vi kommer på med en gång. Vi vill veta mer om du har några förslag.

 

Era texter, vem gör dem och vad påverkar er?

-Kalon skriver de flesta texterna. Vi skriver om konspirationer/regeringen mycket (förmodligen för mycket) och allt annat som dyker in i våra huvuden.

 

Finns det något ämne som du aldrig kommer att skriva något om?

-Inte i synnerhet. Allt är ganska rättvist spel. Vi har aldrig skrivit en låt som har någon positivitet men det är inte tabu. Kanske en dag kommer du att höra oss säga något trevligt i våra låtar (Förmodligen inte).

 

Politik och musik, går det hand i hand?

-Jag tycker politiken bör diskuteras i musik för säker men det måste finnas en balans. Att öka medvetenheten om viktiga frågor i dina låtar är fantastiskt och det kan hjälpa människor att se din synpunkt. Men varje låt kan inte vara politiskt driven, det blir för mycket. Om du vill att ditt budskap till en bredare räckvidd så måste du få människor intresserade av andra ämnen också.

 

Tror du att musik (texter och så vidare) kan förändra någons liv?

-Ja, musik kan ha en stor inverkan på människor. Den representerar tankar och idéer på en plattform som får människor glada och intresserade. Det ger också människor hopp om de går igenom en tuff tid. Om det inte var för musiken skulle vi inte vara samma personer som vi är idag.

 

Omslaget på er CD ser snyggt ut, är det viktigt att ha ett skivomslag som visar människor vilken typ av musik du spelar? Ditt favorit skivomslag? Och hur kom idén med Punk Collector-omslaget upp?

-Det är viktigt att ha ett skivomslag som lockar folk till det. Om jag ser ett cool tskivomslag är jag mycket mer benägen att kolla in det bandet. Jag tror som band som är vi alla överens om att Destroyer av Kiss är det bästa skivomslaget någonsin. Det finns en serie av greatest hits samlingar med gamla punkband som kallas The Punk Collectors Series, vi satte bara logotypen på omslaget som ett skämt eftersom vi kallar vår debut CD "Greatest Hits". Om någon skulle vilja stämma oss kommer vi gärna ge dem de 30 dollar som vi har tjänat på den här skivan.

 

Är det viktigt att få ut fysiska skivor? Varför eller varför inte?

-Det är viktigt att få ut fysiska skivor. Det finns gott om människor som fortfarande samlar vinyl, CD och kassetter. Fysiska kopior har massor av återförsäljningspotential och de håller ditt band relevant (Du ser inte någon betalar över 100 dollar för en vintage digital nedladdning på eBay) Om vi ​​någonsin har råd med det, så vill vi släppa vår skiva professionellt, men den skiten är dyr.

 

Snälla berätta en rolig sak som hänt under er karriär?

-Alla sorters rolig skit händer på våra spelningar, vi kan bara inte komma ihåg dem (tack alkohol)

 

Hur ser er publik ut? Vilken typ av folk saknar ni på era konserter?

 -Våra publik är mycket olika, vi har punkare, fyllon, skinheads, psykopater, metallhuvuden, tjejer med stora tuttarosv ... Det enda som saknas är strippor som dansar i burar medan vi spelar ... Snart kommer det att hända!

 

Snälla ranka dina fem favoritskivor, fem favoritkonserter och fem viktigaste sakerna i livet.

-Kalon:

Album: "The Scars We Hide" Noi!se, "Blood, Guts, and Pussy" The Dwarves, "The Chronic: 2001" Dr. Dre, "A Day Will Come" Lion's Law, "Massive Aggressive" Municipal Waste

Konserter: Lower Class Brats w/Clit 45, Fuck You We Rule OK? Fest, Hank 3, Subhumans, Teenage Bottlerocket

Viktiga saker i livet: Nakna tuttar, burritos, toaletter, rena sockar och Rock 'N' Roll.

Steve: 
Album: "Self Titled" Kiss, "Dressed To Kill" Kiss, "Hotter Then Hell" Kiss, "Destroyer" Kiss, "Love Gun" Kiss
Konserter: The Queers, Danzig with Doyle, The Adicts, Airbourne, Fear.

Viktiga saker i livet: God pizza, god öl, duschar, vaginala samlag, Rock 'N' Roll
Tavo:

Album: "Earth A.D" The Misfits, "The Queen Is Dead" The Smiths, "London Calling" The Clash, "The Return of the Living Dead Soundtrack", "Cyclops Carnival" by Torment

Konserter: Morrisey, Long Tall Texans, Danzig/Doyle, Motorhead, Stiff Little Fingers

Viktiga saker i livet: Serietidningar, vinyl, luft, knulla', Rock 'N' Roll

Är det tråkigt med intervjuer?

-Bara om folket som intervjuas är tråkigt. Vi gillar att ha kul med dem.

 

Om du kunde välja fem band från förr och nutid att ha en konsert tillsammans med ditt band, vilka fem skulle du välja?
-Kalon: Dr. Dre, DMX, Xzibit, La Coka Nostra, Ice Cube.
Steve: Kiss, The Biters, The Lillingtons, Cock Sparrer, Oxymoron. 
Tavo: Nerve Agents, Genocide, the Damned, The Dwarves, Hank 3. 

 

Är musiken ett bra sätt att få ut frustration och bli en trevlig person utanför musiken?

-Ja, det är skönt att skrika om saker som gör dig arg när du spelar Rock 'N' Roll. Det hjälper, vi är alla ganska solida killar men vi är fortfarande skitstövlar för det mesta. Haha

 

Vilken är den mest udda frågan ni har fått i en intervju?

-Det här är den första intervjun som vi har haft, inga udda frågor men massor av udda svar. Haha

 

Vad är en fråga som du vill ha men aldrig får. Ställ den och besvara den?

-Q: Är Chemical X lika bra i sängen som de är på scenen?

 A: Ja, det är de!


Framtidsplaner för bandet?

-Vi skulle verkligen vilja resa runt i världen, det kommer med största sannolikhet aldrig att hända men vi kan hoppas. Vi kommer att fortsätta spela och spela in och se vart det tar oss.

 

För dig själv?

-Har en bra tid hela tiden.

 

Visdomsord?

-Var utmärkta mot varandra.

 

Nåt att tillägga?

-Hitta oss på internet. Du kan ladda ner våra debutalbum "Greatest Hits" gratis! Vi uppskattar verkligen allt stöd vi får. Det var ett nöje att göra den här intervjun och tack för den bra recensionen!