Hey Peter—här är frågorna och svaren- jag hoppas att du har lite humor för det var riktigt roligt att skriva de här svaren. Tack för att du tog dig tiden att ställa frågorna, tala bara om för mig om du behöver några foton eller någonting annat.. Tack, Mike M.

CH3—Intervju med Mike Magrann

av Peter Thorsson/Skrutt/Sweden

Är ni nöjda med nya CD:n?

-Ja väldigt nöjda.! Jag tror det är första gången Kimm och jag har haft kontrollen och lyckats att få låtarna som vi ville. 

 

Varför Dr Strange?

-Vann ett Superbowl vad mot Bill---han var tvungen att ge ut CD:n, vi behövde inte måla hans affär. Allvarligt, så hade vi hört bra saker om Dr Strange och vi letade efter att ha ett enkelt skivkontrakt….och det fick vi.
 

Vad driver er att spela sådan här musik? Är det kärlek eller?

-Eller vad? Kentucky Bourbon?---du har last för många gamla recensioner, kompis!   Nja, vi har alltid älskat att spela live och jag tror att man måste ha en ny CD ute för att spela live…Vi började som punkrockers och det  var det eller så hade vi fått stå kvar i sovrummet fem år till för att lära oss spela gitarr bättre. Efter det att man har förstått friheten och energin man får genom musiken finns det ingen väg tillbaks?

Har det varit många personalförändringar I gruppen genom åren?

-Ungefär trummisar, 6 basister, jag och Kimm. 

 

Vad har ni gjort sedan förra CD:n?

-Det här är faktiskt första CD:n…allting annat blev släppt först på vinyl, så det ger dig en vink hur länge sedan det var…Privat Kimm och jag har gift oss(nej,hahah---inte med varandra---precis som vi inte har hört det förr), fått barn och gjort hela fadersgrejen.....

 

Vad är skillnaden med att spela nuförtiden om du jämför med förr I tiden?

-Bättre klubbar, det är säkert….tidigare var det mer etablerade klubbarna rädda för att boka punkband och deras destruktiva fans. Vi bryr oss mer om merchandise nuförtiden och spelningarna för alla åldrar får ut ungarna på konserterna

 

Vad är det bästa respektive det sämsta med att komma upp i ålder? Kan ni ha någon fördel av det?

mmmmm... någon fördel av det? Jag gillar det!  …jag tror att det är bra att kunna gå var man vill—det finns en del frihet som kommer med åldern så länge du har ledig tid och pengar! Det är tråkigt att se folk som dör och mer folk dör varje år ju äldre du blir. 

 

Vad betyder punk för dig?

-För mig betyder det frihet—avsaknaden av regler som säger at du måste vara si eller så för att vara punk......

 

Finns det några bra band I USA just nu?

-Vi har gjort några spelningar med Pistol Grip--skitbra band--The Skulls är tillbaks I action och gör det bra, Stitches gillar jag, riktigt coolt old school sound. Min dotters tredjeklass violin ensamble har gjort en del seriösa jammningar.

 

Vad vet du om Sverige?

-Jag vet att jag har och alltid kommer att blanda ihop det med Schweiz som kanske inte är så noga för dig men det smärtar mig.!

 

Har du hört några svenska band?

-Nej egentligen inte..men jag vet at ni gör dynamit, klockar och knivar(på tal om att blanda ihop saker och ting).

 

Ni har väldigt korta låtar på er skiva, ni gillar inte trumoslon och gitarrsolon eller?

-Du har tydligen aldrig varit på en konsert med os- vi bryter ungefär 20 minuter för att ha ett trumsolo och då går Kimm och jag och äter pudrade doughnuts backstage.Nej , jag förtsår inte de sakerna, för när man kommer till låten mening varför ha ett solo eller inte har en bra idé för det varför skall man då tvinga in det

 

Hur är en bra konsert med er?

Vad är en bra konsert? Vi börjar närma oss Abbot och Costello rutin här, Thor!   Jag gillar en mörk bar en helgkväll där ett band som jag aldrig hört förut kommer ut och överraskar mig och imponerar på mig. Det är en av de mest tillfredsställande sakerna,tycker jag.

 

Har ni bra kontakt emd era fans, på vilket sätt?

-Vi brukade ha en väldigt intensiv kontakt med våra fans men detta satte våra fruar stopp för. Vi har en hemsida ni www.chthree.com och där kan vi få snabb feedback från våra fans…vi försöker att komma ut och spela. Och det är intressant och se de gamle gubbarna komma med sina barnbarn och titta på oss.

 

Vad är det konstigaste som har hänt under en konsert med er, på scen eller i publiken?

-På scen det måste vara när Kimm fick den lysande ideén att ta en skumsläckare från väggen och göra en egen dimmaskin och det gjorde så att han kortslöt all elektricitet och vi fick evakuera klubben. Nej, förresten vänta här nu, det var jag som gjorde det. Okay , en gång ramlade Kimm in i trumsetet och när han försökte ställa sig upp hade hans bälte fastnat I bastrumman och han drog upp hela trumsetet och stoppade shown. Vänta nu lite…det var jag igen. Här är en—en gång gick jag för att se WASP och Blackie hoppade från sin plattform och ramlade på sin röv, då ställde han sig upp och sa. “, , "Well, era lyckliga jävlar, nu fick ni mer än vad ni betalade för, tack så mycket” Jag brukar använda den varje gång jag ramlar.

Vad är er styrka som liveband?

-Jag tror det ’är att vi har roligt där uppe. Vi kanske inte är det tightaste bandet live men vi försöker att få till energin i varje sång…

 

Ifall du kunde välja fem band från nu och då som skulle spela en konsert tillsammans med Channel 3, vilka fem skulle det bli?

-Hmmmm....jag tror jag förstår vad du menar men jag är inte säker-vi kommer tillbaka till den.

 

Varifrån kommer namnet?

-Absolut ingenstans ifrån—det har ingen mening men ifall någon har en bra story som vi kan saga till alla jävla intervjuare, kommer vi att betala dem för det.

 

Hur reagerade du på terroristattacken, med ilska, rädsla eller vad?

Yes, efter det att jag fattade att det var sant--- och jag vet inte hur jag skall beskriva det.-det var mycket ilska. Man har blivit matad med så mycket våldsamma saker och Hollywoodeffekter genom livet så när man till slut konfronteras med den verkliga katastrofen kan man nästan inte tro på vad man ser. Vår låt ”Better Days” handlar om detta.....

 

Har det ändrat era liv något?

-Du pussar dina barn godnatt en gång till, efter det att hon somnat eftersom ingen går säker!

 

Snälla ranka dina fem favoritskivor, fem favoritkonserter och fem viktigaste sakerna I livet?

Hey, okay---ska jag inte tvätta din bil och sedan köpa dig en cheeseburgare också! Nästa gång, ställer jag frågorna, din jävel- det verkar mycket lättare än att sitta här och svara på dem. Skojade bara—Du måste få veta att Clash och Replacements är uppe på listan tillsammans med Aerosmith (Get Your Wings), Kiss (Alive) and Misfits (Walk Among Us) 

Såg Clash på Combat Rock Tour, 999 på Santa Monica Civic med Dickies,några  Black Flag spelningar som kändes farliga-det kändes som man hotades till livet och den gången när Blackie ramlade på sitt arsle. I livet känner jag för, vänskap, lojalitet, fredag eftermiddagar, stekar och kall öl. 

 

Första senaste och dyraste skivan du någonsin köpt? Köper du mycket skivor?

Cosmos Factory var den första, Transplants den senaste och jag säljer Fear of Life på Ebay just nu för 25 dollar. Jag köper inte så mycket saker…bränner bara några nedladdade

 

Var står du i mp3 debatten?

-Du menar den strategiska våldtäkten och pillande på någons kreativa skapande istället för att betala det genom de räta kanalerna. Nej, jag är för det faktiskt—så länge musiken kommer I rätt händer, är de välkomna att göra det. Det är inte det att vi aldrig tjänat några pengar på våra skivor—vi är bara glada om en full kille längst fram kan sjunga våra låtar

 

Hur mycket säljer en grupp som CH3 egentligen?

-Den nya CD.n har ju precis kommit u—kan du tänka dig att min mor frågade om ett gratisex? Jag talade om för henne att hon kunde skaffa ett själv—de har rullstolsramper på Virgin Megastore, så det finns att köpa där. De gamla skivorna säljer fortfarande sakta men säkert. När vi snackar med Robbie Fields så skall han tala om den långsamma delen

 

Blir det mycket intervjuer, är det tråkigt?

-Med grammatik som den här, blir det aldrig tråkigt!

 

Vilken är frågan du aldrig får men vill ha? Ställ den och besvara den?

-Well, är inte du en omtänksam journalist? Vänta nu lite, du försöker lura mig att göra ditt jobb, din jävel

 

Vilka är era framtidsplaner som band?

-Well, vi skall fortsätta få ut vår CD och vi skall tillbaks ut på turné i vår. …ser ut som de blir lite spelningar med 999 på västkusten och några spelningar i Europa runt Holidays in the sun i juni.

 

Som människa?

-Vad? Är inte de jävla frågorna slut snart?

 

Visdomsord?

Onomatopoeia.  Med det menas namngivandet av en sak eller händelse som ljudet associeras med  som Buzz eller Hiss. Hur är det som visdomsord?

 

Nåt att tillägga?

-Har er ost hål naturligt eller gör ni killar de efteråt