Det italienska bandet Cervelli Stanki är ett band som verkligen gav mig positiva vibbar när jag lyssnar på dem. Jag förstår inte mycket men jag förstår att de älskar punk, Clockwork orange och så vidare. Intervjun är gjord med Ivano med hjälp från hans flickvän med översättning. Detta gjordes i mitten av augusti 2006. Engelskan är inte alltid rätt men jag hoppas att ni förstår intervjun ändå. 

 

Historia?

-CERVELLI STANKI SOM BAND FÖDDES 1993 I ALBISOLA MARINA,EN SJÖ NÄRA VAR ORSAKEN TILL FORMATIONEN AV BANDET. PASSIONEN FÖR PUNK PISTOLS,  CLASH,  DAMNED,  KÄRLEKEN TILL OIMUSIK OCH TILL REGGAE & SKA.

UNDER DE HÄR 13 ÅREN HAR VI PRODUCERAT 5 ALBUM OCH ETT AV DEM ÄR NYA  “STREET ROCK N ROLL2, SOM KOM UT SISTE JULI 2006!

 

Berätta lite om varje medlem?

-ALESSIO,22 ÅR GAMMAL, SPELAR TRUMMOR MED CERVELLI STANKI OCH ETT ANNAT BAND,UGUAGLIANZA FRÅN VARAZZE(SAVONA-ITALY),HAN HAR ETT LOKALT RADIOPROGRAM MED PUNK , ROCK N ROLL OCH HC OCH PÅ SOMMAREN ÄR HAN LIVRÄDDARE PÅ STRANDEN.

HAN BOR MED SINA FÖRÄLDRAR OCH MED SINA BRÖDER. HAN ÄR SINGEL(HAN VILL ALLTID HA DET ROLIGT)

FABIO ,32 ÅR GAMMAL OCH SPELAR BAS OCH JOBBAR PÅ EN RESTAUERINGSFIRMA FÖR BILAR I CENTRALA SAVONA. HAN ÄR SINGEL OCH HAN ÄLSKAR BIO, LITTERATUR OCH SINN MOTORCYKEL.  

MASSI,32 ÅR GAMMAL OCH SPELA GITARR. HAN HAR EN GULDAFFÄR, HAN BOR MED SIN FLICKVÄN, ELISABETTA,HAN SKALL BLI PAPPA SNART!

IVANO,31 ÅR GAMMAL, RÖSTEN I CERVALLI STANKI. HAN KÖR EN MATLEVERERINGSBIL, AHN SKRIVER LÅTAR OCH POESI. HAN LÄSER BÖCKER, SERIER , HAN LYSSNAR TILL MUSIK, HAN BOR MED SINA FÖRÄLDRAR OCH RAFFAELLA ÄR HANS FLICKVÄN(JUST NU HJÄLPER HON SIN KÄRLEK MED ATT ÖVERSÄTTA DEN HÄR INTERVJUN!!)

 

Ni verkar vara lite influerade av Clockwork Orange hur kommer det sig? 

VI ÄLSKAR  BIO OCH LITTERATUR OCH SPECIELLT FILMEN CLOCKWORK ORANGE “ AV KUBRCIK OCH MÄSTERVERKET AV BURGESS. EN HISTORIA SOM BERÄTTAR OM SJÄLVKONTROLL, ÅSIKTER OCH MANIPULERANDET AV POLITIKER OCH RELIGIÖSA FOLK OCH MAKTEN FÖR DEM SOM ÄR JÄMFÖRDA MED   DET UNGA FOLKET OCH VI SER OSS OCH KÄNNER IGEN OSS I DE UNGA MAKTLÖSA FOLKEN O OCH VI ADOPTERAR CLOCKWORKS STIL, DEN SER VÄLIGT KARASHOV UT

 

Jag tycker ni mixar både streetpunk som Business, Adicts och de banden tillsammans med gamla italienska HC-band, vad säger ni? 

-JA, I BÖRJAN VAR VI VÄLDIGT INSPIRERADE AV ENGELSK STREETPUNK OCH BAND SOM ADICTS,ANGELIC UPSTARTS,COCKNEY REJETS,RED ALERT,COCK SPARRER. .SJÄLVKLART VAR ANDRA STORA INFLUENSER DESSA ITALIENSKA OI OCH HC BANDEN SOM  NABAT,RAW POWER,NEGAZIONE,GHETTO 84,WRETCHED,SENZA SICURA.

 

Andra band som ni blivit jämförda med?

-VARJE KILLE I BANDET HAR OLIKA SMAK MEN EN PASSION HAR ENAT OSS: ROCK N ROLL. VI ÄLSKAR  STIFF LITTLE FINGERS,CLASH,COCK SPARRER,ANTINOWHERE LEAGUE,THE JAPANISE COBRA OCH DE STORA OI ROCK MELODIERNA FRÅN RED LONDON! CLOCKWORK BAND SOMMOLODOI,BERURIER NOIR,MAJOR ACCIDENT OCH ROCK BAND SOM THERAPY?,MOTORHEAD ,WHO,STONES….METEORS OCH MÅNGA MER!

 

Finns det några bra band I Italien NU?

-JAG TYCKER DET FINNS EN MASSA BRA BAND I ITALIEN, BÅDE OI OCH STREETPUNK! ANNAN MUSIK SOM TILL EXEMPEL STP, HÅRD ROCK N ROLL OCH ALTERNATIV ROCK EMOCORE. DERAS SENASTE SKIVA ÄR RIKTIGT COOL!

 

Ur är det att spela den här sortens musik i Italien idag?

-PÅ DET SENASTE HAR SITUATIONEN BLIVIT BÄTTRE IFALL MAN JÄMFÖR MED FÖR NÅGRA ÅR SEDAN. TACK VARE SQUAT SOM ÄR NÄRA TILL RIKTIGT PUNK. SITUATIONEN ÄR SVÅR EFTERSOM DET FATTAS STÄLLEN ATT SPELA PÅ. SPELSTÄLLEN HAR BAND SOM DE SJÄLVA VIL BARA FÖR SITT EGET SJÄLVINTRESSE(BARA FÖR ATT FÅ EN MASSA PUBLIK) ÄVEN I PUNKMUSIKEN FINNS DET EN MAFFIA.!

 

Ur är det med rasismen i den här typen av musik, vad skall vi göra åt rasisterna?

-RASISM OCH FASCISM ÄR UTANFÖR VÅR MUSIK! FASCISTERNA ÄR POLITIKERNA, SOM SOLDATER. MUSIKEN ÄR FRIHETEN ATT UTTRYCKA SIG, REVOLT, KULTUR OCH SOM JAG SER PÅ DET ÄR MUSIK SOM INSYLTAS MED RASISM ELLER FASCISM ETT HÅN MOT OSS.

VAD KAN VI GÖRA? BARA VÄGRA OCH VISA VÅRA IDEÉR, SLÅSS(DÄR DET ÄR NÖDVÄNDIGT.)!, PÅ GATORNA, PÅ VÅRA JOBB OCH VARJE STÄLLE VI KAN EMOT DE DJÄVLARNA!!

 

Känns det bar nu när Italien vann VM i fotboll?

-SJÄLVKLART! VI ÄR FÖRE DETTA FOTBOLLSSPELARE OCH VI ÄLSKAR FOTBOLL. VINNA VM VAR EN STOR KÄNSLA FÖR OSS!

 

Ifall ni gillar fotboll…vilket är ett favoritlag?

-I Italien är bara fotboll en stor business(när det kommer till kommersialism blir inte allt bra).JAG ÄR GLAD ATT KLUBBDIREKTÖRERNA (JUVE,MILAN,FIORENTINA,LAZIO) )SPARKAS OCH STRAFFADE!

JAG ÄR FAN TILL MILAN(PRESIDENTEN I DEN KLUBBEN ÄR BERLUSCONI. EXPRESISDENTEN PÅ DEN HÖGRA SIDAN I DET ITALIENSKA KABINETTET, DET ÄR OTROLIGT. JAG ÄR ULTRAS FÖR MITT LAGS STAD ,SAVONA SOCCER!

 

Ert namn CERVELLI STANKI,vad betyder det?

-PÅ SVENSKA BETYDER DET”TRÖTTA HJÄRNOR” “. DET VAR EN INSKRIFT PÅ EN VÄGG I FÖR OSS REPRESENTERAR DET, INTOLERANS, ILSKA, REVOLT. OM NÅGON SOM ÄR RUNTOMKRING OCH IRRITERAR OSS,.

 

Är det viktigt att ha ett band som folk kommer ihåg?

-ALLA FOLK SOM HAR VARIT HJÄLP TILL OSS UNDER DESSA 13 ÅR ÄR VÄLDIGT VIKTIGA OCH VI KOMMER IHÅG DEM FÖR ALLTID. TILL EXEMPEL: DAVIDE, VÅR TRUMMIS FRÅN 1995 TILL 1997, HAN DOG I EN VÄGOLYCKA. BRODERNA EMA OCH MATTE. URSPRUNGLIGA MEDLEMMAR, TRUMMISEN FRANSCESCO MELLAN 2000 TILL 2003. EN MASSA GALNA VÄNNER SOM HAR HJÄLPT OSS FRÅN STARTEN(1993)

 

Hur gör ni era låtar, är det mest viktigast med bra TEXTER, en bra melodi eller är det att ah en refräng som folk kommer ihåg? 

-JAG TROR ATT ALLT DET DÄR ÄR KARAKTERISTISKT. PERSONLIGEN TYCKER JAG ATT DET ÄR VIKTIGAST MED TEXTEN NÄR JAG SKRIVER. JAG GILLAR TEXTER MED SOCIALT FÖRDÖMANDE MEN JAG GILLAR OCKSÅ POESI OCH KÄRLEKSTEXTER.

 

Det står att du Ivano är schizofren, hur visar detta sig? 

-DU KOMMER ATT SE DET NÄR VI KOMMER TILL SVERIGE!!!

JAG HAR MULTIPLA PERSONLIGHETER, TREVLIG OCH ROMANTISK, SEXUELL GALNING, SOM EN LITEN BJÖRN, BORTSKÄMT BARN. MARTYREN PÅ KORSET, VÅLDSAM, VEK, STARK PARANOID..IBLAND ÄNDRAS MIN PERSONLIGHET UNDER DAGEN!! IVANO “SKIZOFRENIC”ÄR EN HYLLNING TILL ETT AV MINA FAVORITBAND: THE “MAJOR ACCIDENT”

 

Snälla ranka dina fem favoritskivor, konserter och fem viktigaste sakerna i livet??

  • LÅTAR:

ANGEL-THE ADICTS

SWAT HER-THE ADICTS

TOUGH GUYS-COCK SPARRER

LAW THE JUNGLE-COBRA

THE VIEW FROM THE AFTERNOON-ARTIC MONKEYS

  • SPELNINGAR:

L.ATIKEN+SKATALITES+MAROON TOWN I SAVONA 1997

NABAT+GHETTO 84 I MILANO 1995

ADICTS+COCKNEY REJETS+PETER&TTT BABIES på WINTHERTUR 2004

SHAM 69+VOODOO GLOW SKULLS+AGNOSTIC FRONT+TOY DOLLS I BOLOGNA 19997

SEX PISTOLS+BAD RELIGINO+SLAYER+MASSIVE ATTACK  MILANO 1996

  • MEST VIKTIGT(FÖRUTOMM MIN FLICKVÄN SÅKLART)!!!)

MINA FÖRÄLDRAR

CERVELLI STANKI

MIN PASSION

MIN FRED

MIN HÄLSA

 

Första, senaste och dyraste skivan du köpt?

FÖRSTA-“THE BEST”-THE WHO

SISTA-“LIVE”-POBEL GESOCKS

DEN DYRASTE-“SMILING MY LIFE AWAY”-THE CASE(DYRASTE 7” PÅ VINYL MEN UDNERBAR!!!!)

 

Den mest pinsamma skivan i samlingen?

-WELL ,JAG ÄLSKAR ATT KÖPA CD OCH VINYL ONLINE OCH FÅ POST. JAG ÄLSKAR ATT ÖPPNA PAKET SOM JAG FÅR. EN DAG FICK JAG FEL, JAGFICK EN CD MED BRITNEY SPEARS, FAN VILKA STORA TUTTAR HON HAR.  

 

Blir det mycket intervjuer?

-JAG MÅSTE ERKÄNNA ATT VARJE INTERVJU NUFÖRTIDEN ÄR SERIÖS OCH VANLIG…DET ÄR SYND. INGEN VET VAD MIN SCHIZOFRENI KAN GÖRA. 

 

Vad vet du om Sverige?

-I MITT LAND(OCH I VARJE ITALIENSK STAD) FINNS DET EN MY OM ATT VARJE SVENSK FLICKA ÄR LÅNG, BLOND OCH HAR BLÅ ÖGON. JAG KÄNNER TILL FOTBOLLSFOLK SOM (:LIEDHOLM, ERIKSON, STRÖMBERG OCH FOTBOLLSSPELARE SOM IBRAHIMOVIC, LARSSON, LJUNGBERG OCH SÅ VIDARE

 

Har du hört några svenska band?

-JAG TYCKER ATT SVERIGE OCH SKANDINAVIEN HAR EN AV DE BÄSTA PUNK/HC/SCENERNA I VÄRLDEN. MINA FAVORITBAND ÄR: THE HIVES, INTERNATIONAL NOISE CONSPIRACY, GUTTERSNIPES, TEENAGE IDOLS, BOMBSHELL ROCKS, VOICE OF GENERATION,59 TIMES THE PAIN,TURBONEGRO(NORGE!!)GLUECIFER,RAISED FIST. JAG HOPPAS ATT JAG INTE SKRIVIT NÅGOT FEL OCH ATT ALLA BAND ÄR SVENSKA ELLER SKANDINAVISKA. JAG TROR ATT DET SKULLE VARA SKITBRA FÖR CERVELLI STANKI ATT SPELA I SVERIGE!

 

Vad betyder punk för dig, är det bara en ett ord eller är det en livsstil? 

-EN AV VÅRA LÅTER SÄGER FÖLJANDE: DET ÄR INGET MODE, DET ÄR EN LIVSSTIL” FÖR MIG ÄR PUNK REVOLT, SOCIALT FÖRDÖMANDE, RÄTT ATT TALA, ALLT FÖR ATT VARA EN REBELL. FÖR MIN DEL KOMMER PUNK ALDRIG ATT DÖ! 

 

Vilka är framtidsplanerna för bandet?

-VI KOMMER ATT MARKNADSFÖRA VÅR NYA CD “STREET ROCK N ROLL”,SOM KOMMER UT I ITALIEN DEN SISTA JULI , DETTA GÖR VI MED SPELNINGAR I ITALIEN OCH I EUROPA. OCH 2008         (FIRANDET AV 15 ÅR AV AKTIVITET) KOMMER VI ATT SPELA IN EN ANTHOLOGY CD MED MER LÅTAR(FRÅN 2003 TILL 2008)

 

För dig själv?

-JAG KOMMER ATT SÖKA EFTER MIN PLATS I VÄRLDEN….

 

Visdomsord?

-IFALL JAG ÄR AVHÅLLSAM SÅ ÄR JAG SNART MILJONÄR)!!!!

 

Nåt att tillägga?

-JAG SÄGER HEJ TILL PETER FÖR INTERVJUN, CHRISTIAN AND ANFIBIO RECORDS FÖR FÖRTROENDET, RAFFAELLA FÖR HJÄLP MED ÖVERSÄTTNINGEN. TACK TILL ALLA  AND THANKS TO PETER FOR THE INTERVIEW,CHRISTIAN AND ANFIBIO RECORDS FOR THE CONFIDENCE,RAFFAELLA FOR HELP TO TRANSLATE.GREETINGS FOR EVERY DROOGS, DEVOTCHAS, PUNK, SKINHEAD, REBELLER MED EN MENING I LIVET= FÖRBLI REBEL!!!! 

 

CONTATTI:

CERVELLI STANKI C/O

BELTRAME IVANO

VIA LUCCOLI 17

17012 ALBISOLA MARE

SAVONA-ITALIA

WWW.CERVELLISTANKI.IT