Cash Registers har ett namn som luktar 77-punk och så gör deras musik också. Här har de varit så snälla och gett mig lite tid. Slutet av september 2016.

 

Snälla berätta lite historia om gruppen?

John: Jag startade bandet '91 i New York med min vän Neil som spelade bas. Neil var vänner med Mark B. en trummis och allt började därifrån. Vi älskade engelsk punk och NYC punk. Mark Z. & Rick anslöt ett par år senare.

Rick: Jag startade gruppen och skrev alla låtar. John bad mig att spela med honom och sedan drogasde han mig och stal alla mina låtar.

Mark: Jag sprang in i John & Rick i New York  när vi var alla i olika band. Det tog ungefär 20 år, men slutligen lurade de mig till att spela med dem.

 

Snälla berätta lite om varje medlem i gruppen just nu, ålder, familj, arbete, intressen och något dåligt om alla? Tidigare band? Andra band på sidan?

John: Jag spelade hardcore i Pittsburgh, PA, där jag växte upp. Mitt första bandetvar Poisoning, ett band med mina två bröder. Vi spelade konserter och spelade in några låtar för samlingar. Jag bildade Savage Amused efter det. Mind Cure återutgav vårt album nyligen.

Rick: Jag är gammal. Jag är en internationell tjänsteman som gilalr hån och trädgårdsarbete. Min dåliga vana är att jag släpper gas offentligt och skyller det oskyldiga åskådare.

Mark: Jag spelade i ett par NYC punkband, Viva La Wattage och Wig Hat. Rick pruttar mycket och John snarkar som en full noshörning i ett motellrum. Jag har inga fel. Med undantag för att stjäla från dricksburken på varje bar vi spelar. är det fel?

 

Jag kan höra mycket olika influenser, men mestadels punkrock från förr etc? Favoriter från förr?

John: Jag älskar alla typer av musik: Ska, 60-tals tjejband, garage, 50-doo wop, tidigt glam rock.

Rick: Molly Hatchett och Gong

Mark: Jag har lyssnat på en hel del fruktansvärd Kraut Rock nyligen. Kan jag säga Kraut Rock? Är det en förolämpning? Redigera det om jag kommer att få dödshot.

 

Cash Registers är ni nöjda med namnet? Hur kom det kom upp? Ni var inte rädda att någon annat band skulle heta så här. Vilket är det bästa bandnamnet du vet?

John: Vi var berusade i Bowery och jag tittade upp så fanns det en Kassaregister skylt, Vi behövde ett namn eftersom vi hade en show. Så jag sa Cash Registers vi skrattade och det fastnade.

Rick: Cash Registers är det bästa bandnamnet jag vet. Näst bäst är Gert Jonnys.

Mark: Bästa bandnamn? Butthole Surfers, e’ve Got A Fuzzbox And We’re Going To Use It  och Teenage Jesus och Jerks.

 

Vad är det bästa med att spela live?

Rick: Slå sönder saker med trumpinnarna

John: Röra upp och rida ut misstag och se vart det tar oss. Det är kul.

Mark: Titta på när John & Rick försöker komma ihåg vilken låt vi ska spela.

 

Och var är bäst att spela? Och det värsta stället?

Rick: Bästa stället: DIY ställen. Värsta platsen: Trump Rally.

 

Hur är det att spela den här typen av musik i USA just nu? Vilka typer av band har ni konserter tillsammans med?

Rick: Varje gång vi spelar, i slutet av showen, lyfter publiken oss upp på sina axlar och bär oss runt mässande vårt namn och köper öl till oss och berättar hur vackra vi är. Det är grymt.

John: Det kan vara svårt ibland. Klubbar stänger ner, så det är tillbaka till källare och garage. Det är ok. De är oftast bättre spelningar.

Mark: Vi brukar spela med slarviga och högljudda punkrock, garage, rock & roll och hardcoreband. Det är alltid kul.

 

Hur skulle du beskriva er musik med tre ord?

John: Hög energiförbrukande punk.

Rick: Ramones Ramones Ramones.

Mark: Plugga dina öron!

 

Vad betyder punk för dig, är det bara ett ord eller är det en livsstil?

John: DIY

Rick: Punk? Det är mer av en lukt.

Mark: Det handlar om att ha det roligt och inte bry sig om hur illa du luktar.

 

Hur ser du på nedladdning, mp3 och sånt?

John: Jag bryr mig inte.

Rick: Nedladdningar? Fortsätt, jag är inte en polis.

Mark: Om du gillar någon musik, vänligen ge dem lite pengar. Eller låtsas att du är pank så bandet kan bevara en del av sin självrespekt.

 

Hur är det att bo i USA just nu? Politiskt?  Valet?

John: Verkligen dåligt.

Rick: Vi är körda.

Mark: Kan vi flytta till Sverige? Finns det något utrymme kvar?

 

Finns det några bra band från USA nu? Är punkscenen / hardcorescenen stor? Hur är det i din hemstad?

John: The Tracys, Bedpan Fight, Jane Lee Hooker..

Mark: Scenen runt här är bra. Det finns alltid massor av bra band, du behöver bara kolla runt. Jag älskar den The Tracys, Bedpan Fight, The Piggies, The Bloody Muffs,  Pepper Kings, S/cks, GET IN THE VAN  och så vidare ...

 

Vad vet du om Sverige?

Rick: Alla är berusade från november till mars och varje enskild medborgare är begåvad med medfödd förmåga att skriva en catchy pop melodi.

 

Har du hört några bra band från Sverige?

John: Ernst och Edsholm Rebels --Nordisk Hardcore och de fantastiska ABBA!

Mark: Hellacopters, Hives, The (International) Noise Conspiracy, Nomads och Leather Nun.

Rick: Eggstone!

 

Era texter, vem gör dem och vad  påverkar dig? Är det lättare att göra texter nu eller var det är lättare att göra det när man var yngre? Låtar som Stripping for Christ och You got too big for your Doc Martens, har de någon djupare mening, om de har det berätta lite om det för mig?

John: Jag och Mark skriver texterna. För mig är det lättare att skriva nu. Stripping for Christ handlar om en punk som blev en pånyttfödd kristen. Hon knackade på min dörr när jag bodde i Charlotte NC. Hon berättade att hon räddades, men sedan pratade hon skit om alla hon kände. Doc Martens var den första nya låten jag skickade till Mark. Den låten handlar om att försöka vara något du inte är

Rick: Jag skriver alla texter men de kryssar mitt namn och skriver allt i deras namn. Det är fortfarande ett ömt ämne för mig. Jag kan inte prata om det.

Mark: Rick berättade för mig att jag skulle säga att han skriver alla texter.

 

Finns det något ämne som ni aldrig kommer att skriva något om ??

Rick: Vuxenblöjor.

 

Politik och musik, går det hand i hand? Vilken är er mest politiska låt?

John: Ja och Nej, jag gillar när det är gjort rätt. "Guns of Walmart" är en av våra nya låtar. Det är en mord ballad punk låt. När jag läser om hur lätt det var att köpa en pistol på ett varuhus, blev jag galen.

 

Bästa politiska band/artist?

John: The Clash

Rick: Jello Biafra

Mark: New York Dolls

 

Tror du att musik (texter och så vidare) kan förändra någons liv, då menar jag människor som lyssnar på musik?

John: Ja det gör jag. Musik räddade mig och har förändrat mitt liv.

Rick: Absolut. Jag är fortfarande i hög grad påverkad av The Name Game och  The Twist.

Mark: Vi skulle antagligen alla vara mindre panka om vi inte älskade musik så mycket.

 

Ert omslag på er CD ser riktigt bra ut, är det viktigt att ha en skivomslag som visar folk vilken typ av musik man spelar? Ditt favoritomslag? Vem gör omslagen? Och har ni några bra skivaffärer i din hemstad?

Johannes: Mark gjorde omslaget. Det är toppen. Men jag bedömer aldrig ett band efter omslaget.

Rick: Omslaget är viktigt. Vi bär helt fantastisk ögonmakeup på varje show. Omslagsbilden av flickornas ögon och titeln 20th Century ögon speglar denna aspekt av bandet och vårt engagemang för att främja utveckling av ögon makeup tekniker.

Mark: Ohio Players skivomslag fick mig genom barndomen. De bästa och billigaste skivaffärerna i USA finns i Pittsburgh, PA.

 

Är det viktigt att få ut fysiska skivor? Varför eller varför inte? Vinyl, CD, kassett, vad föredrar du om du kunde välja vilket som?

Rick: Du kan inte rulla en joint på en MP3.

 

Snälla berätta en rolig sak som har hänt under er karriär och under någon spelning?

Rick: Jag föll baklänges av scenen på CBGB: s. Det var roligt för alla utom mig. Därefter föll basisten. Då det var roligt!

 

Hur ser er publik ut? Vilka människor saknar du på era konserter? Vilket är det största bandet ni någonsin har spelat ihop med?

Rick: Jag spelade på Lollapalooza. Andra scenen. Förl tio personer.

Mark: Vår publik är mycket snygg. De betalade oss för att säga att. Ett av mina gamla band öppnas för Goo Goo Dolls. De lät som Journey eller Europe.

 

Snälla ranka dina fem favoritskivor, fem favoritkonserter och fem viktigaste sakerna i livet?

John:Rocket To Russia, The Clash 1st Album, Black Flag Damaged, The Damned--Machine Gun Etiquette, X-Los Angeles. Live: The Clash, DEVO, Black Flag, Husker Du, Samhain.

Rick: Album: Dickies/ All This & Pupppet Stew, Wipers/ Is This Real, Empire/ Expensive Sound, Redd Kross Teen Babes from Monsanto, Doggy Style/ 2. Concerts: Hed, Foxy Shazam, Cheap Trick, Cardigans (jag försöker inte fjäska),  Todd Rundgrens Utopia. Life: Sova, Jävlas, äta, dricka, sova

Marks favoritskivor: X: Under The Big Black Sun, Ramones: Leave Home, The Replacements: Stink!, Rolling Stones: Exile on Main Street, The Harder They Come soundtrack. Live: X, Husker Du, The Buzzcocks, The Ramones, Black Flag. Livet: Gör vad du älskar, nu.

 

Första, senaste och dyraste skivan du har köpt?

John: Första: Jag älskar Trash, Sesame Street Senaste: Mott the Hoople, Live. Dyraste: The World According to the Clash

Rick: Första: Kiss Alive / Senaste: Spinners / Dyraste: John Gavanti $ 25

Först: KISS Alive som min mamma köpte för mig. Senaste: ett begagnat exemplar av The Godfathers: Birth, School, Work, Death. Dyraste: Min fru köpte mig en återutgivning av Husker Dus Zen Arcade som kostade 30 dollar!

 

Är det tråkigt med intervjuer? Är det mycket intervjuer ??

Rick: Allt vi gör är intervjuer. Intervjuer och privata jetplan. Det är ansträngande.

Mark: Wow. Detta är en lång intervju. Har du något emot om jag tar en tupplur?

 

Om du kunde välja fem band från det förflutna och från idag och både döda och levande band att ha en konsert tillsammans med ditt band. Vilka fem hade du valt?

John: Germs The Clash, Ramones, Dead Kennedys, X.

Rick: The Mattoid, Public Enemy, The Kinks, Winky Surfy och KISS

Mark: Buddy Holly ihop med The Damned. Det skulle vara otroligt! Eh, tre mer? Elvis sjungande i Misfits. Och Johnny Lydon som MC.

 

Är musik ett bra sätt att få ut frustration och bli en trevligare person utanför musiken ??

John: Jag vet inte. Vi trollar nästan fram djävulen i rock and roll ...

Rick: Nej, det är ett bra sätt att bli mer frustrerad än du var innan. Det gör dig elak och bitter och delvis döv. Jag rekommenderar det.

Mark: Jag gillar att slå på saker. Så ja.

 

Vilken är den mest udda fråga du någonsin fått i en intervju?

Rick: Den här.

John: Vilket är ditt favorit potatischips? Svar Det är Utz BBQ Chips!

Mark: Om vi ​​anställde dig på denna position, skulle du sluta för ett högre betalt jobb?

 

Vilken är frågan du vill ha men aldrig får. Ställ den och besvara den?

John: Fråga: Vilket är ditt favorit potatischips? Svar Det är Utz BBQ Chips!

Rick: Fråga: Varför tycker alla att du är så smart och vacker? Svar: Genetik

Mark: Fråga: Är det svårt att vara den smartaste, roligaste och mest attraktiva personen i bandet? Svar: Det är det, men det är min börda att bära.

 

Framtidsplaner för bandet?

John: Spela mer spelningar.

Rick: Längre låtar, mer besynnerliga kläder, gitarrsolon där gitarristen växlar gitarrer i mitten och kanske lite pyro.

Mark: Försök att inte gråta på scenen. Eller väta ner mig själv.

 

För dig själv?

John: Bli bättre på gitarr.

Rick: Bröstimplantat

Mark: Resa till Sverige. Fråga lokalbefolkningen hur man skriver poplåtar.

 

Visdomsord?

Rick: Håll det dumt, enkelt.

 

Nåt att tillägga?

Rick: 1078 + 337

John: Skål Peter! Det har varit kul!

Mark: Jag är fruktansvärt dålig på matte.