Jörg från Case 39 har avslutat intervjun nu. Han tyckte att det var en lång intervju. Läs och njut av  ... ..march-2019.

 

Snälla berätta för mig en liten historia om gruppen?

-Vi bildade Case 39 i oktober 2016. Efter några månader med att skapa låtar var vi redo att stå på scenen och vi spelade vår första konsert under våren 2017. Sedan dess har vi spelat många gigs  över hela Tyskland.

 

Snälla berätta lite om varje medlem i gruppen just nu, ålder, familj, arbete, intressen och något dåligt om alla? Tidigare band? Andra band vid sidan?

-Jörg (JJ) - 53, gitarr + sång. Gillar: Allt med rockmusik och hans hundar. Något dåligt: Kolerisk när han är vaken och snarkar när han sover

Matze - 35, trummis. Gillar: Horrorpunk och bilar. Något dåligt: glömmer allt ... nycklar,  plånbok ....

Freddy - 32, Bas. Gillar: Videospel och SkatePunk. Något dåligt: Mr. Know-it-all

 

Jag kan höra mycket olika influenser men punk och oi verkar ha haft mest inflytande? Favoriter från förr?

-Punk har förmodligen det största inflytandet på vår musik, men vi påverkas också av andra rockmusikstilar, som Rock`N'Roll eller 80-tals Metal. Favoriter är för många för att lista.

 

Case 39 är ni nöjda med namnet? Hur kom det upp? Ni var inte rädda att något annat band skulle heta så här? Vilket är det bästa bandnamnet ?

-Egentligen finns det en film som heter Case 39. Det är här namnet kom ifrån. Vi tror inte att något annat band heter så här. Vi gillar namnet eftersom det finns andra band som heter som skräckfilmer eller brottslingar som The Bates, Lizzy Borden ..... etc.

 

Vad är det bästa med att spela live? Eller spelar ni inte live?

-Vi älskar att spela live, det är kul att festa med publiken. Du känner den magiska lukten av svett och öl ... hahaha! Det bästa är när du ser folket dansar framför scenen och har en bra kväll.

 

Och var är bäst att spela? Och det värsta stället?

-Som tur är finns det många bra ställen i Tyskland där vi kan spela. En av våra favoritplatser är Rider's Café i Lübeck, vår hemstad. Och att spela i Berlin är alltid bra också. Förra sommaren hade vi en spelning på det berömda Wild At Heart och 50 personer kom dit, även om det var onsdag. Men en gång vi hade en spelning på en bar i en liten stad och ingen kom. Det var väldigt frustrerande, för vi körde 600 km. Det var nog den värsta spelningen någonsin.

 

Hur är det att spela den här typen av musik i Tyskland nu? Vilka typer av band har ni konserter tillsammans med?

-Punkrock/hårdrocksscenen i Tyskland är fortfarande mycket aktiv. Många som lyssnar på den här typen av musik har egna band, vilket är väldigt coolt. Vi har spelat med många band och några blev vi goda vännermed , som "Jamey Rottencorpse och The Rising Dead" som är ett fantastiskt horrorpunkband från Bremen.

 

Hur skulle du beskriva er musik i tre ord?

-Motherfucking Kickass Rock´N´Roll

 

Vad betyder punk för er, är det bara ett ord eller är det en livsstil?

-För oss är punk en livsstil. Vi försöker alltid att tänka lite utanför boxenoch göra saker på ett annat sätt.

 

Hur ser ni på nedladdning, mp3 och de grejerna?

-Nedladdning och strömmande låtar från internet gör det mycket lättare att få en världsomspännande publik, men det bästa sättet att stödja nya band är att gå till deras spelningar och köpa deras skivor. Tidigare var det verkligen lättare att sälja skivor. Nu finns det många band men vi har fler möjligheter att marknadsföra vår musik själva, som på sociala nätverk, youtube och så vidare.

 

Hur är det att bo i Tyskland just nu? Politiskt? Fascister?

-De flesta människor i Tyskland har ett bra liv. De har en varm säng, ett kylskåp fullt av mat och är fria att göra vad de vill . De flesta tyskar är mycket öppensinnade men det finns ändå vissa idioter som vill ha ett fjärde rike. Just nu börjar dessa idioter bli fler och fler ....

 

Finns det några bra band från Tyskland just nu? Är punkscenen/ metallscenen/ hardcorescen stor? Hur är det i din hemstad?

-Det finns många bra band från Tyskland. Till exempel älskade vi alla The Bates men tyvärr finns de inte längre. Metallscenen är verkligen stor i Tyskland. Du hittar metalheads i varje liten stad över hela landet. Punk och hardcorescenen i mer koncentrerad till de större städerna.

 

Vad vet du om Sverige? Har ni varit här någon gång?

-Den enda av oss som har varit i Sverige är Freddy - Jag tänker på  semester .... Sverige betyder för oss bra rock n rollband, vackra tjejer och säkert massor av skog hahaha. Vi skulle gärna åka på turné i Sverige.

 

Har du hört några bra band från Sverige?

-Vi älskar Bones, Millencolin, Backyard Babies, Hardcore Superstar och många fler. Det är otroligt hur många fantastiska band som kommer från Sverige.

 

Era texter, vem gör dem och vad påverkar er?

-Jörg skriver våra låtar. Han skriver om vad han tänker på. Ibland är det en kärlekshistoria från det förflutna eller politiska nyheter eller bara om hur full han var i helgen.

 

Finns det något ämne som ni aldrig kommer att skriva något om? Aldrig på tyska som jag älskar?

-Alla i bandet spelade i band med tyska texter innan, men på något sätt gillar vi alla låtar på engelska. Kanske för att det låter mer melodiskt än tyska. Kanske skulle vi aldrig skriva sådana episka berättelser som Wihtin Tempation, Avantasia ..... hahaha ... det här betyder verkligen inget för oss.

 

Politik och musik, går det hand i hand? Vilken är er mest politiska sång? Jag hör att ni tar ställning mot yttersta högern i Proud Idiot, har jag rätt?

-Ja du har rätt. Vi tar alltid ställning mot fascism och rasism. Men vi skulle inte beskriva oss som ett politiskt band, för vi har bara några politiska sånger. De flesta av våra låtar handlar om de positiva sakerna i livet. Kanske "Man in a boat" (unrealeased) är vår mest politiska sång, den beskriver en afrikansk flyktings död.

 

Bästa politiska band/artist?

-Bad Religion och Anti Flag

 

Tror du att musik (texter och så vidare) kan förändra någons liv, då menar jag människor som lyssnar på musik?

-Självklart. Musik kan hjälpa dig genom hårda tider eller göra bra tider ännu bättre och det kan också göra dig förnuftig angående  saker du inte ens tänkte på tidigare. Därför är texter med ett meddelande viktiga.

 

Ert omslag på din skiva ser väldigt bra ut, är det viktigt att ha ett skivomslagsom visar vilken typ av musik du spelar? Ditt favoritomslag alla tider?  Vem gör era? Och har ni några bra skivbutiker i er hemstad?

-Omslaget till Full Speed EP inspirerades av omslaget från The World Is Ours LP från Motörhead. Precis som låten Full Speed är det en hyllning till detta fantastiska band. VILA I FRID. Freddy och Matthias gör omslagen. Tyvärr försvinner rskivbutikerna mer och mer. Bästa omslag är kanske AC/DCs "Powerage".

 

Är det viktigt att få ut fysiska skivor? Varför eller varför inte? Vinyl, CD, kassett, vad föredrar du om du kan välja vad som helst?

-Ja det är det.... ju mer desto bättre. Vi har ett meddelande eller bättre ett uppdrag, och det heter "håll rock and roll levande". Tror att vi föredrar cd-skivor. Vinyl är för tungt att bära .... hahaha!

 

Snälla berätta någon rolig sak som har hänt under er karriär eller under en spelning?

-När vi spelade ett gig i Bamberg i Bayern. Så satt vi 7 timmar i vår bil och när vi kom fram så skulle Matze skita. Men det var så stort att det hade blockerat avloppet och när Matze försökte spola översvämmade han hela badrummet. När han kom ut ur badrummet sa han bara: "Gå inte in där. Och berätta inte för någon det var jag! "

 

Hur ser er publik ut? Vilka människor saknar ni på era konserter? Vilket är det största bandet ni någonsin har spelat tillsammans med?

-Förra sommaren spelade vi en utsåld spelning med Cockney Rejects i Hamburg. Vi saknar alla som stannar hemma framför det blå röret. Om det är en cool konsert ser publiken ut som berusade punkrockare och metallhuvuden ... om det är illa är det en massa hemmafruar eller tonåringar som bara lyssnar på  tyska "jävla" rockband.

 

Snälla ranka dina fem favoritskivor, fem favoritkonserter och fem viktigaste sakerna i livet?

Jörg: Skivor - 1. Motörhead - Ace Of Spades 2. AC/DC - Highway to Hell 3. Deep Purple - Live in Japan 4. Scorpions - Lovedrive 5. Judas Priest - Unleashed in the East (Live in Japan) Konserter: 1. Judas Priest /Saxon (Point of Entry Tour) 2. Scorpions (Blackout Tour) 3. Gipsy Kings 4. Nashville Pussy 5. Anti Flag Viktiga saker: Famil, Bandet, Sol, gott å dricka, god mat

Freddy: Skivor - 1. Good Riddance - Peace IN Our Time 2. Bombshell Rocks - Frome Here And On 3. Millencolin - True Brew 4. Anit Flag - For Blood And Empire 5. Rise Against - Revolutions Per Minute  Konserter: 1. Terror (  Logo / Hamburg 2. Social Distortion 3. Bad Religion 4. Madball 5. No Use For A Name (tillsammans med Only Crime  Viktiga saker: 1. Frihet 2. Musik 3. Öl 4. God mat 5. En riktigt bra fungerande dator

Matthias : Skivor - 1. Tiger Army - Music From Regions Beyon 2. Hardcore Superstar - Split Your Lip 3. Misfits - Famous Monsters 4. Whitesnake - Same 5. HIM - Love Metal   Konserter: 1. Bad Religion 2. Backyard Babies 3. Marilyn Manson 4. Tiger Army 5. Whitsnake   Viktiga saler: Familj, Musik, Sex, Porr och Netflix

 

Första senaste och dyraste skivan du köpt?

-Jörg- Första : AC /DC - Dirty Deeds / Dyraste: Kommer inte ihåg / Senaste: Backyard Babies - Silver And Gold

Matthias - Första: Bon Jovi - Slippery when wet / Dyraste: Kommer inte ihåg / Senaste : Crossplane

Freddy - Första Donots - Amplify the good times / Dyraste: Bigwig - Reclamation / Senaste : Millencollin - SOS

 

Är det tråkigt med intervjuer? Är det mycket intervjuer?

-Nej det är ett nöje om någon är intresserad av vad man gör. Inte så många intervjuer, trorr att den här är den andra vi gör, den första var för en internetradiostation.

 

Bryr ni er om recensioner? Vilken är den mest märkliga ni någonsin fått, med det här bandet eller något annat band ni varit med i?

-Naturligtivs bryr vi oss, men när vi bara har en 5-låtars demo ep släppt så vi har inga recensioner på den. Vi spelade påen bandävling för att få en konsert på en festival men vi vann inte, senare skrev de om den här tävlingen och att vi spelar en mix mellan Jimi Hendrix och Motörhead. Tänk dig: De sparkade ut ett band som spelade som Hendrix och Motörhead ..... galet hahahaha!

 

Vilka band jämför människor er med, är det tråkigt att människor jämför er med andra band eller är det förståeligt?

- Ibland är det förståeligt, ibland är det konstigt ..... när folk kommer efter en spelning för att berätta "hej du låter som Lemmy" ... du tror "okej det är på grund av rösten" .. .. men när de jämför oss med band vi inte tycker om .... "vad fan ???"

 

Om du kunde välja fem band från det förflutna och från historien och nutida band och både döda och levande band att ha en konsert tillsammans med ert band. Vilka fem hade ni valt?

-AC / DC med Bon Scott och Malcolm, Bad Religion, Motörhead med Lemmy, Philthy och Eddie, Ramones och Rise Against

 

r musik ett bra sätt att få ut frustration och bli en trevligare person utanför musiken?

-Hårt rockande musik är ett bra sätt att få bort dåliga agressioner, vissa kommer säkert att bli bättre personer men jag fruktar att det inte fungerar för alla.

 

Vilken är den mest udda frågan ni någonsin har haft i en intervju?

-Som jag berättade i frågan här ovan ..... Vi skulle vilja göra fler intervjuer. Ett av våra hopp om framtiden ... hahaha

 

Vilken är frågan ni vill ha men du får aldrig. Snälla ställ frågan och svara på den?

-Meningen med Rock and Roll? För oss betyder det att varaa tillsammans, frihet, kärlek och ett vilt liv ..... bästa religionen du kan ha.

 

Framtida planer för bandet?

-Spela in vårt första album - hitta ett bra skivbolag- spela mycket bra spelningar - turnera med fantastiska band

 

För dig själv?

-Jörg: Ha det bra med min fru, barn och hundar Resa till soliga platser Skriv en hjärtskärande ballad

Matthias: Fortsätta

Freddy: Att bygga en Armageddon-maskin

 

Visdomsord?

-Fortsätt kolla in oss och bli en del av CASE 39-familjen, låt oss rocka den här fördömda jävla planeten!

 

Något att lägga till?

-Tack för intresset