CALABRESE
Horrorpunk när den är som bäst

Jimmy och Bobby från Calabrese var så snälla att de svarade på en del frågor om mig angående sin horrorpunkgrupp här i augsuti 2005. Jag hoppas at ni tar er lite tid att läsa denna intressanta intervju!

 

Snälla lite historia?

-Jimmy:  2001, bildade jag och mina bröder ett horrorpunkband och använde våra influenser som guidning (Misfits, Man Or Astroman?, Type-O-Negative etc.) Vi övade I ett år och sedan 2002, introducerade vi oss för världen och hittade en underground/horrorrock/punk scen. Vi ville bli de bästa I denna genre så vi koncentrerade oss på att skriva bra låtar och behandlade våra fans som vänner. 2003 så släppte vi vår sex-spårs CD, "Midnight Spookshow," och 2005 så släppte vi en fullängdare som hette “13 halloweens”. Med en DIY-anda och professionell attityd försöker vi att bli ett växande namn i horrorrockrörelsen.

 

Snälla berätta lite om varje medlem, ålder, jobb, familj, intressen och något hemskt om varje medlem? 

-Bobby: Jag är Bobby Calabrese, min ålder är inte existerande och jag gillar fladdermöss, blod, demonologi, spökjakter och mord och jag gillar att bita på mina naglar.

Jimmy: Jag är en tidlös varelse, en gammal själ I universum. Jag gillar serieböcker, skräckfilmer, samla varenda monster jag ser och annat skräckrelaterat. Jag har en dålig vana med att ta upp liftare och begrava de i öknen, Jag kan inte sluta, det är så beroendeframkallande.

 

Ni har självklart blivit jämförda med Misfits, kommentar

-Bobby: Ja, vi skall inte vara ett av de band som förnekar sina musikaliska influenser I förhoppningen att man inte skall se de som ett band som kopierar, men vi älskar original Misfits och vi komemr att älska dem tills vi dör.  Allt vi forestaller oss att vara ett perfekt band kommer från Fiend Club, publiken är med och det är punk rock n roll, allt nedbrutet till ett krafthus av stygghet…måste vara Misfits. En av våra största influenser, såklart.

 

Vilka andra grupper jämförs ni med?

-Bobby:  The Ramones, The Damned...en massa äldre, death rock liknande saker…..det är en komplimang förresten om man tanker på att bägge dessa band har funnits i årtionden, och har sålt hur mycket tröjor som helst. På en egoistisk nivå är det speciellt bra för oss om vi följer dessa stora i fotspåren när man har döpt bandet efter sitt efternamn. 

Jimmy: Jag har hört Danzig, White Zombie, AFI och ibland Tiger Army. Jag vet inte hur exakta dessa jämförelser är men vi tycker inte illa om att jämföras med dessa band.

 

Många skulle saga att ni spelar horrorpunk, vad gillar du det uttrycket? Hur skulle du beskriva er musik själv? 

-Bobby: Vi vill utveckla vårt sound till att bli det perfekta soundtracket till all din stygga, kusliga äventyr på natten.En mix av det konstiga och makabra. Vi vill att du skall sätta på ”13 Halloweens” under dina första offranden och blodpakter med djävulen. Så "horror rock," "death rock" och "horror punk" är alla acceptabla svar på att beskriva vår musikaliska dårskap. 

 

Hur många skivor har ni gjort, jag har bara 13 Halloweens, vilka andra har ni gjort och hur får jag isåfall tag på dem?

-Bobby: Det enda vi i muskalisk väg har släppt annars är "Midnight

Spookshow" EP, men den är sedan länge slut. Ifall du inte har den och vill ha den så måste du ha skittur för at få tag på den!

 

Vilken typ av människor kommer på era konserter?

-Bobby:  Våra spelningar är som “undervärlden” av rock n roll. Vi har en massa vampyrer som kommer på spelningarna. 

Jimmy: Folk som kommer på våra spelaningar har en relation med musiken. Vi är inte så trendiga så vi får ungar som verkligen är inne på den här typen av musik, Vi har alla åldersgrupper och kön. Vi accepterar alla och all är inbjudna hur du än ser ut!

 

Finns det några bra band i ert hemland?

-Jimmy: Band som du borde kolla in ärThe Death Riders, The Dietrichs, Nim Vind, Shadow Reichenstien, Michale Graves, Mister Monster, Blitzkid, Dirty Dead, The Everdead, Nuke And The Living Dead. Det finns en hel del massa mer bra band i genren men det är de jag kommer på just nu.

 

Vad är typiskt svenskt? Vad vet du om Sverige?

-Jimmy: När jag tanker på Sverige så tänker jag på choklad och Black metal!

 

Har du hört några svenska band?

-Jimmy: Inget jag kommer på just nu. Kanske ABBA?  Var de svenska?

 

Vilka recensioner har ni fått på nya CD:n?

-Jimmy: Recensionerna på "13 Halloweens" börjar komma in och de verkar alla vara positiva. Vi är glada för vi fick en bra recension i den kanadensisiska skräcktidningen "Rue Morgue" som vi respekterar. Några av de bästa recensionerna kommer från ”normala folk” som har en hemsida och bara recenserar skivan för skojs skull.

 

Bryr ni er om recensioner?

-Bobby:  De har ingen store effect på oss eftersom vi vet att det finns en elitgrupp av dödsröckare därute som vi gör musik till. Så vi stressar inte over något sådant. Vi gör det för de som redan tror på oss.

Jimmy: Jag tanker på en recension som en reklamspot och så länge som recensionen beskriver musiken är det bra. Jag bryr mig inte om om den som recenserar musiken gillar oss eller inte. De flesta dömer själva de lyssnar inte på vad en blasé kritiker tycker.

 

Vilken är den konstigaste recensionen ni har fått?

-Jimmy: Jag börjar bli trött på folk som kallar oss "Evil Hansons" eller "Evil Osmonds."  Det var underhållande de första gångerna jag läste det men nu börjar det bli gammalt. Men men det är priset man får betala när man har et band ihop med sin familj.

 

Namnet Calabrese, var kommer det ifrån?

-Bobby: Det är en gammal förbannalse som man använde I Italien under 1700-talet. Det betyder ”Döden förekommer dig” och när du säger det tre gånger snabbt kommer en nyss avlidens kalla hand läggas på dina ögon!

 

Är det viktigt att ha ett namn som sticker ut? Vilket är det bästa punkbandnamnet? 

-Bobby:  Självklart. Du vil ha något som folk kommer ihåg och som kan ge folk en liten ledtråd hur man låter. För oss var det självklart att använda vårt efternamn eftersom det är italienskt och alla vet att de bsäta skräckfilmerna kommer från Italien. Fulci, Romero, Argento och Calabrese!  Du ser? Det passar oss mycket bra!  

 

 

Hur är en bra konsert med er, är den våldsam?

-Bobby:  A riktigt bra konsert är fylld av blod, hesa roster, svett och vanlig rock n roll galenskap. Men egentligen, det bästa är när alla har det bra och lämnas deathrockifierade…likaväl som de är täckta av låtasasblod. Gode gud för de människor som tar med sig flaskor med falskt blod.

 

När ni gör låtar, är det viktigt att ha en text som handlar om något viktigt, eller är det Ok att sjunga om “bara” kärlek?(jag vet att kärlek är viktigt men ni förstår vad jag menar)?

-Bobby:  Jag tycker att ett band kan vara OK så länge de sjunger om något på ett originellt sätt. Kärlekslåtar kan vara tråkiga men inte så länge man adderar den extra kryddan för att göra det eget

 

Politik och musik går det hand i hand?

-Jimmy: Vi ser vår musik som underhållning och inte som en politisk såpa.

 

Vilket är det bästa politiska bandet?

-Jimmy: Jag har ingen aning om politiska band!

Bobby: Bob Dylan!

 

Vilka bolag har släppt era album? Är det ert eget bolag?

-Jimmy: Vi sade nej tack till en hel del bolag och skapade Spookshow Records. Vi ville ha så mycket kontrol vi kunde over vår karriär så länge som möjligt. Ifall vi beslutar oss för att skriva på för något större så kommer vi att bli en del av det stora och abar en kugge i maskiniriet pågått och ont.

 

Snälla ranka dina fem favoritskvior, fme favoritkonserter och fem viktigaste sakerna i livet??

-Bobby: Misfits' "Walk Among Us," Type-O-Negative's "October Rust," Man Or Astromans? "Destroy All Astromen," Danzig's andra skiva "Lucifuge" och varje Ramones skiva genom tiderna. De fem viktigaste sakerna är mänskligt blod, zombiefilmer, Elvira, death rock och och monstermasker. Jimmy:

Fem favoritskivor(idag))

1. Misfits - Walk Among Us

2. Rob Zombie - Hellbilly Deluxe

3. Danzig - Lucifuge

4. Tiger Army - Power Of Moonlight

5. Black Sabbath - We Sold Our Souls For Rock N Roll

Fem favorit konserter(just idag) (as of today)

1. Danzig

2. White Zombie

3. Type O Negative

4. Slayer

5. Gwar

Fem viktigaste sakerna I livet?

1. Familjen

2. Bandet

3. Musiken

4. Skräck

5. Det ockulta.

 

 

Första senaste och dyraste skivan du har köpt?

-Bobby: Den första skivan jag troligen köpte och är värd att notera( vi kommer inte att gå längre tillbaks än så) är säkert något av Metallica. Ett tag brydde jag mig inte om att köpa skivor. Jag brukade/låna/stjäla dem från Jimmy (Det förklarar våra influenser). Jag kommer inte ihåg vilken som är det dyraste jag köpt eftersom jag inte är någon stor samlare och jag spenderar inte mer än 14 dollar på en skiva. Jag kan egentligen inte svara på den frågan men den senaste skivan jag köpte var troligtvis Aklkaline Trios CD när den kom ut.

Jimmy: Den första var Anthrax - "State of Euphoria," Jag köte kassetten från en kille i förskolan. Det var den första smaken av icke kommersiell radiomusik. Jag har ingen aning vilken skiva som är den dyraste jag köpt men det är troligen något jag köpt på Tower Records.  Den senaste skivan jag har köpt är Nim Vind - "Fashion of Fear," .

 

Den mest pinsamma skivan I samlingen?

-Jimmy: Jag älskar all musik jag äger. Jag skäms inte för någon av mina skivor.

 

Vad betyder punk för dig, är det bara ett ord eller är det en livsstil?

-Bobby:  Attityd, på något sätt, form eller mode.

 

Det har varit en del terroristattacker det senaste, är du rädd och vad skall man göra åt detta? 

-Jimmy: Jag är inte rädd för terroristerna. Vi lever verkligen i en tokig tid. Vem skulle tro att man skulle uppleva att folk bränner sig själva till döds för att döda oskyldiga människor.

 

Har ni gjort någon låt om detta?

-Jimmy: Nope.

 

Vem har gjort era omslag?

-Bobby: På första EP:n så hade vi Big Tony O'Farrell från Rubberwolf? Som använde sina talanger(www.rockfiend.net/rubberwolf) och nyss hade vi,

Andrew Barr från Kanada och han lät oss upptäcka hans konstart på “13 Haloweens” och vi har haft många olika t-shirtdesigners! (www.somethingagogo.com)

 

Hur blir det med bandits framtid?

-Bobby:  Två år- världs domination---vi kommer efter dig!

 

 

Visdomsord?

-Jimmy: Stöd Horror Rock/Horror Punk scenen. Internet har gjort att det är lätt att få kontakt och vara en del av livsstilen runt deathrock. Du behöver inte vara rädd för att bli inblandad. Starta ett band, starta ett zine eller hemsida, boka en spelning. Alla kan vara med i Horror rock rörelsen!

 

Nåt att tillägga?

Bobby: Direkt efter att du har last den här intervjun kommer du att dö inom 7 dagar!

Jimmy: Om du inte besöker  www.CalabreseRock.com, för det stoppar förbannelsen!

 

Something to add?

Bobby: Directly after reading this interview, you will die in seven days!

Jimmy: Unless you visit www.CalabreseRock.com, which will stop the curse!