Butters kommer från Italien och de spelar hård musik. Du måste kolla upp dem och lyssna på dem. Här är en intervju från april 2023.

 

Berätta lite historia om gruppen, medlemmarna och vad ni gör när ni inte spelar musik, vad jobbar ni med och vilka åldrar är ni i?

-Hyj man, vi är ett band på 5 killar som älskar musik, pasta och pizza. Vi började spela hardcore punkmusik 2015 och originalmedlemmarna var Paolo (sång), Melillo (gitarr), Pisto (kompgitarr), Mattia (bas), Andrea (trummor) och vi släppte en EP 2016, året senare. Efter det lämnade två medlemmar bandet, Bisturi (bas) och Lore (trummor) gick med i bandet. När vi inte spelar musik spelar vi kortspel, videospel, vi röker gräs och vi har kul tillsammans! Vi arbetar alla inom olika områden, men vi gillar mer att spela våra låtar! Vi är alla i mitten av tjugoårsåldern men Lore, han är som vår farfar.

 

Har det varit samma medlemmar hela tiden, eller har det varit många lineup-förändringar? Tidigare band? Aldrig några tankar på att vara fler medlemmar?

-Lore, Mattia och Bisturi spelade i ett thrash metal-band som heter Sterminia. De var ganska metall! Vi tänkte aldrig på att ta med mer medlemmar, vi är fem och jag tror att det räcker för ett hardcore punkband!

 

 

Butters är namnet, var kom det ifrån och ni var inte rädda att någon annan grupp skulle heta så? Vad menar ni med det namnet?

-BUTTERS kommer främst från South Park-karaktären, jag tycker att han är den bästa, men det betyder också buttface på brittisk slang (vi visste inte den här skiten när vi bestämde namnet). Uppriktigt sagt brydde jag mig inte om att dela ett bands namn. Musik är bara musik.

 

Ni skickade mig No mankind men ni gjorde en skiva 2016....ingenting mellan 2016-2022?

-Vi runkade varje dag mellan 2016 och 2022 (vi spelade också några spelningar, främst i Toscana, eftersom folket i Italien har denna vana av pupparselo da soli). Pupparselo da soli betyder att vara egoist.

 

Är det viktigt att ge ut skivan som ett fysiskt släpp tycker du? Skulle det kännas som att ni har släppt en skiva om ni bara släpper den digitalt?

-Vi tycker inte det, men det är bra att ha några fysiska kopior av vår musik, för de människor som tycker om våra grejer!

 

Spelar ni några covers när ni spelar live? Om ni gör det, vilka är det då? –

Inte nu, men vi brukade spela en Nerorgasmo-låt som heter "Io sono la tua fine" och "Fagget" av Hoax.

 

Berätta lite om följande låtar

a) Donut Land

b) Cobat Dwarf

c) Death thoughts

-Donut Land handlar om våra fascistiska poliser,

Combat Dwarf det är en psalm för att få ut din inre Combat Dwarf,

Death Thoughts handlar om att bli arg på människor som bor på denna skitiga rövplanet.

 

Är det viktigt att få fram sina åsikter i er musik, eller sjunger ni bara om triviala saker? Vilken är er mest politiska låt eller bör man inte ha politik i musik?

-Donut Land och Human Stink är kanske de mest politiska, men jag tycket inte att det är absolut nödvändigt för ett band att lägga politisk skit i det, jag menar, om du känner inifrån att uttrycka dig på detta sätt måste du uttrycka det.

 

Tror ni att era texter kan ha effekt på andra människor som lyssnar på dem ... något exempel på det? Har ni ändrat någons åsikt?

-Nej.

 

Hur är det att spela den här typen av musik i Italien och vilken typ av band har ni konserter tillsammans med? Vilket är det mest märkliga band ni har spelat tillsammans med? Har ni lyssnat mycket på gamla italienska hardcoreband?

-Att spela den här typen av musik i Italien är inte riktigt enkelt, för människorna som bor på här är för enkla för att förstå skönheten i denna förbannade hårda skit. Vi spelar med lokala punk-, hardcore- och metalband, men vi skulle vilja spela med en orkester i framtiden, för tuban gör mig riktigt kåt. Ärligt talat, Tosse Grasse var otroliga! Jag, Paolo, gillar verkligen några klassiker från genren, som Impact och Nerorgasmo.

 

Har ni något fotbollslag som ni supportar?

-Vi gillar Osimhen, fotbollsspelaren från Napoli.

 

Hur skulle ni beskriva er musik med tre ord för människor som inte har hört er? Kallar ni det surfpunk eller bara punkrock?

-MONSTROUS - VIGOR - FRIZZANTINA. Vi spelar surf hardcore

 

Jag gillar öl och gör också öl .. Om Butters skulle göra en öl, vad skulle den heta och vilken typ av öl skulle det vara? Eller kanske ni är straightedge?;-)

-Pissbeerl- Det skulle smaka som ananasjuice (Paolo) Peanut Butterdet skulle smaka som hasselnöt (Bisturi) Five Manas-Det skulle smaka som pinjenötter (Pisto)

 

Och hur är det att bo i Italien nu? Rasister, levnadskostnader och hur är det med människors reaktion på Ukraina-kriget?

-Problem finns överallt i världen, och Italien har några stora problem.

 

Vilken är er egen favoritlåt bland era egna låtar? Och vilken låt är folkets val?

-Vår favoritlåt finns på det kommande albumet, så vi kan inte säga namnet ännu! Följ oss för fler nyheter. Enemy, det är Sexos val.

 

Vad är den största skillnaden när ni spelar live nuförtiden om ni jämför när du först började spela i ett band?

-Vi har en "bra" trummis nu.

 

Och har din åsikt om punk förändrats genom åren? Vad betyder punk för dig, bara en musikstil eller en livsstil?

-Punk förändras, eftersom allt förändras. På 80-talet (jag var inte där, men jag skulle ha velat vara där) skar sig musikerna sig på scener och skit, nu gör många barn Instagram-berättelser och sånt. Jag tror punk det handlar om yttrandefrihet.

 

Ni gör era låtar på engelska, aldrig på italienska?

-Nej, men i låten Enemy ft. Sexo är vissa delar är på spanska. Dessutom har jag (Paolo), Bisturi och Melo ett crustband som heter Bolgia, och där är texterna är på italienska.

 

Är det lättare att göra låtar på engelska?

-Nej, men jag tror att engelska passar bäst för vår musik.

 

Jag kan tänka mig att en livegig med er är en riktigt svettig upplevelse? Vad är ert största livegig som ni har gjort hittills? Det största bandet ni har spelat med?

-Cripple Bastards är nog det största bandet vi spelat med. När det gäller den största spelningen: ERROR 404.

 

Vad vet ni om Sverige? Vad är typiskt svenskt?

-Vi kan fika, midsommar och Entombed. Vi vet ingenting inte om andra Sverige-saker!

 

Har ni någonsin varit här? Några bra band från Sverige som ni gillar?

-Tyvärr har vi aldrig varit där, men vi skulle gärna komma dit och ta en god fika. Vi älskar ABBA, Viagra Boys och alla death metal-band därifrån.

 

Er publik när ni spelar live, vilken typ av människor kommer, ålder?

-Punkrockare, metalheads och berusade killar som älskar snabb musik.

 

Vad är det bästa med att spela live?

-Få gratis drinkar.

 

Snälla berätta en rolig sak som har hänt under en livegig med ert band?

-När vi spelade en livespelning, och de hotade oss att sluta spela för att vi var för jävla högljudda.

 

Finns det några bra band i Italien idag? Nya band som är bra?

-Det finns många bra band i Italien, som Fulci och Pink Plaza.

 

Vilket är skivan som ni alltid måste ha i turnébussen?

-The Beatles album, och en hel del brutal death metal och slamband skivor.

 

Köper ni mycket skivor, eller är det bara Spotify och sådana saker som gäller för att lyssna på musik? Finns det någon bra skivaffär i er hemstad?

-Vi köper skivor såklart men vi lyssnar också på musik på internet. Tyvärr finns det ingen skivaffär i vår hemstad så vi köper skivor på spelningar och på internet.

 

Bryr ni er om recensioner? Vilket är det mest märkliga ni någonsin haft, med det här bandet eller något annat band ni har varit med i?

-Vi bryr oss egentligen inte om recensioner, men det är bra för att lära känna av människor som läser dem. Den mest märkliga är den från Impatto Sonoro, ett italiensk webzine.

 

Om ni kunde välja fem band från det förflutna och nutida band och både döda och levande band för att ha en konsert tillsammans med ert band. Vilka fem hade ni valt?

-Jimi Hendrix, Mozart, Pink Plaza, Devourment, Berry White

 

Och om ni fått betalt för att göra en cover-skiva med fyra låtar, vilka fyra låtar hade ni gjort då?

-Covers suger. Vi spelar våra grejer för att vi är riktigt coola.

 

Framtidsplaner för bandet? Och för dig själv?

-Att komma ut Italien, och spela vårt nya album i hela jävla världen.

 

Visdomsord?

-Il gioco non vale la candela. (Spelet är inte värt ljuset)

 

Något mer att tillägga till intervjun?

-Det är allt folk, för idag åtminstone!