Brothers till we die är ett ungt spanskt hardcoreband som verkligen tog mig med storm. Jag intervjuade dem i början av juli 2015

 

Snälla berätta lite historia om gruppen?

-Brothers till we die har sitt ursprung i april 2012 och vi började göra spelningar i Madrid (Spanien) vår stad, med bara en 3 låtars demo. Sommaren 2013 hade vi spelat in vår första EP som heter "Ars Longa Vita Brevis", som definierar lite mer vår stil av musik, det hjälpteoss att bli kända för många människor runt om Spanien och tillät oss att spela live utanför Madrid . Vår andra skiva heter"We Will Never Grow Up" kom ut i december 2014 med bra recensioner och mottagande och vi fick åka runt Spanien och definiera mer vår stil, som vi skulle definiera som en blandning av modern Hardcore, Metalcore och Beatdown .

 

Snälla berätta lite om varje medlem i gruppen just nu, ålder, familj, jobb, intressen och något hemskt om alla? Tidigare band?

-Bandet består av Pablo Martín, från Spanien,som är vår trummis, han är 19 år gammal och studiearr psykologi. Riccardo Calabrò, från Italien, är vår basist, han är 19 och kommer att studera film. Mario Vian, från Spanien, är vår första gitarrist, han är 21 och studerar sjukgymnastik. Edu Barber, från Spanien, är vår andra gitarrist, han är 21 och studerar ljudteknik och musik. Felipe Alemán, från Colombia, är vår sångare, han är 22 och studerar medicin. Alla av oss har haft tidigare band men inget lika allvarligt som Brothers till we die.

 

Jag kan höra mycket av gamla amerikanska hardcoregrupper och  lite death metal i er musik? Har jag rätt? Favoriter från förr?

-Ja, Ja, vi är inspirerade av en massa band från olika stilar av hardcore, metalcore och beatdown, som Expire, Stick To Your Guns, Lionheart, Malevolence... men vi söker alltid efter vår egen stil så det är inte konstigt att hitta en luite detahmetal i våra låtar som i slutet av "... But the princess is in another castle". Vi har en hel del favoriter band från det förflutna, till exempel vi älskar Have heart, men det finns en massa band i andra stilar också.

 

Brothers till we die, är ni nöjda med namnet? Hur kom det kom upp? Vilket är det bästa bandnamnet du vet?

-Yeah, Vi älskar det, vi anser att det står helt för vår filosofi som band och vänner. Det kom fram 2012 då vi var tvungna att söka en trummis och vi inte hade ett namn ännu, så vi tog detta namn från en vers på låten "Scared of the light" av Your Demise, ett hardcoreband som nu är inaktiva och som vi brukade älska och vigör fortfarande. Det bästa bandnamnet jag kan tänka på nu är Malevolence, bara lyssna på en låt av dessa killar från Storbritannien och du förstår varför jag älskar det.

 

Vad är det bästa med att spela live?

-Allt. På scenen träffas du, ansikte mot ansikte, 100% av vad din musik verkligen är. Spela din musik framför en massa människor gör att du känner dig så bra, det spelar ingen roll om det är 20 personer, 200 eller 1000, vi ger alltid allt och de ger alltid allt för oss. Spela live är det bästa som vi kan göra och det som håller oss vid liv som ett band.

 

Och var är bäst att spela? Och det värsta stället?

-Vi älskar att spela i konsertsalar, så vi är alltid nära folket och vi kan gå av scenen och folket kan hoppa från scenen, har vi också en hel del körer så vi måste hålla oss nära till publiken så att de kan sjunga dem. Vi har spelat på en mängd olika bra och dåliga platser, så platsen vi spelar är inte ett problem för oss, men vi hatar platser med små scener eftersom vi rör oss en hel del, och jag menar en hel del.

 

Hur är det att spela den här typen av musik i Spanien just nu? Vilka typer av band har ni konserter tillsammans med?

-Det är klart för alla att den här typen av extrem musik så är det är mycket av en minoritets genre, men de som gillar har passion. Och det är vad som händer på våra spelningar och det är vad vi älskar att ge ut. Vi har spelat med massor av band i varje hörn av vårt land  som Wildernes (Barcelona), Thirteen Bled Promises (Madrid), ett löfte till Fallen (Murcia), Skill To Kill (Valencia), Greeve (Galicien), etc

 

Hur skulle du beskriva er musik med tre ord?

-Hjärta Musik Familj

 

Vad betyder punk för dig, är det bara ett ord eller är det en livsstil?

-Vår musik är skyldig punk som revolutionerande sätt att göra saker, det var ett avbrott i det traditionella sättet att leva. Vi tror att tack vare punk, hardcore så har vi lärt oss att säga nej till om saker och ting inte är rättviat, det är en livsstil för så mycket folk och vi respekterar det.


Hur ser du på nedladdning, mp3 och sånt?

-Som ett ungt band, så tror vi att nedladdning gör det möjligt att människor över hela världen att lyssna på våra låtar. Vi har all vår musik är tillgänglig på youtube eller bandcamp gratis så att de kan ladda ner allt och stödja oss.

 

Hur är det att bo i Spanien nu? Politiskt?

-Vi är i dåliga tider nu, det är en regering som gör orättvisa lagar bara för att göra sina vänner rika. Det finns nu ett nytt parti som försöker att ändra på detta, det styrs av människor som inte hör till den traditionella politiken och det är vanliga människor som vill få saker och ting rätt.

 

Finns det några bra band från Spanien nu? Är punkscenen stor? Hur är det i din hemstad?

-Det finns så många bra band i Spanien, punkband som SKA-P, Escorbuto eller Piperrak som är några av de största banden i punkscenen, de kan resa runt i världen och spela, och det är sjukt!

 

Vad vet du om Sverige?

-Jag (Felipe) hade nöjet att resa till Sverige i somras och jag älskar landet, folk är riktigt trevliga, maten är verkligen trevlig, det finns härliga städer och flickorna är verkligen söta, det är som paradiset!

 

Har du hört några bra band från Sverige?

-Vi älskar Refused (vi ska spela med dem på resurrection Fest) och Raised Fist är riktigt cooal också!

 
Era texter, vem gör dem och vad  påverkar? Varför inte på spanska? Är det så det känns Vi kommer aldrig att växa upp?

-Felipe skriver alla texter, han får inflytande genom vänner, familj eller oss själva. Problem som vanliga människor får i sitt liv är så de flesta av dem är gjorda för att få folk nära bandet, så de ser att vi förstår vad de känner. Vi valde engelska för att det är lättare att förstå om någon som inte talar spanska lyssnar på våra låtar. Vi vill att folk ska förstå texterna, så engelska är vår nyckel för att uppnå detta. Vi kommer aldrig att växa upp innebär att vi lär så många bra saker dessa år, om vänskap, kärlek, familj, och ibland att växa upp förstör alla de bra saker som du gjorde när du var ung bara för att samhället säger så, vi kommer aldrig avstå från alla de bra saker som vi lovade då.

 

Finns det någon fråga som du aldrig kommer att skriva något om?

-Jag gillar inte att skriva dessa djupt metaforiska texter som du hittar hos vissa band, som är så svårt att förstå att man aldrig riktigt förstår deras mening. Kanske deras talar om sorg, men skriva liter skit om det mörka havet i natten med undervattens kråkor, vad fan. Vi använder ett lätt språk.

 

Politik och musik, går det hand i hand? Vilken är er mest politiska låt?

-Politik och musik går hand i hand, naturligtvis. Det finns så många band som använder sin musik för att sprida en politisk tanke. Vi skriver inte om politik, eftersom vi tror att alla måste bli respekterade men vad de tror att så länge den är baserad i att älska varandra. Kanske eller mest politiska låt är "Nowadays", där vi berättade om alla de upplopp som Spanien har lidit med på grund av allt som människor som har förlorat sina hem på grund av att regeringen hjälper bankerna i stället för folket.


Bästa politiska band/artist?

-Pink Floyd, alltid.


Tror du att musik (texter och så vidare) kan ändra någons liv, då menar jag människor som lyssnar på musik?

-Ja naturligtvis och det är vad jag vill tro och det bästa exemplet är jag själv. Musik är det bästa sättet att känna och förstå livsfrågor för mig är det en Lenguaje av hjärta och sinne jag använde det för att varje ljud har betydelse och om du har en kraftfull fantasi så kan  musiken i huvudet kan vara det bästa stället att bo i en dålig situation.

 

Ert omslag på er CD ser riktigt bra ut, är det viktigt att ha en skivomslag som visar människor vilken typ av musik du spelar? Ditt favoritomslag? Vem gör era omslag?

-Sanningen är att vi är mycket nöjda med vårt omslag gjordes av vår älskade vän från Galicien Xabier Barreiro Álvarez som blir bättre varje dag, han sjunger också i ett starkt rekommenderat deathcore band som heter Above the Seas. Och naturligtvis så tycker vi att det är viktigt att ha en bra första intryck genom att se ett omslag som inte lämnar dig oberörd och fångar ditt uppmärksamhet .En  av mina favoriter täcker kan vara en The Eyes Of A Traitor – A Clear Perception som jag alltid kollar på och den  får mig att tänka och frigöra min fantasi precis som deras musik (Edu - gitarr)

 

Är det viktigt att få ut fysiska skivor? Varför eller varför inte? Etikett ??

-Det är viktigt eftersom det finns så många människor som vill köpa fysiska skivor. Men vi lägger all vår musik på internet gratis, eftersom vi vill bli lyssnade på av alla människor som vi kan få att höra oss.

Vi är inte på någon etikett, men vi skulle vilja det. Vi tror att detta skulle vara en stor hjälp för att främja vår musik.

 

Snälla berätta en rolig sak som har hänt under er karriär och under någon spelning?

-På en av våra spelningar i Madrid, så sjöng vi"happy birthday" med hela publiken för vår belgiske vän Elias (Vi älskar dig mannen).


Hur ser er publik ut? Vilka människor saknar du på era konserter? Vilket är det största bandet ni någonsin har spelat ihop med?

 -Vår publik kan vara från mycket olika stilar ibland kan vara ungar som upptäckt denna musik eller kanske killar från andra genrer som vill ge det ett chans. Och väl deras utseende främst beror på deras musiksmak Jag menar du kan se hardcoreungar, metalheads eller kanske bara vanliga människor det beror på var vi är. Självklart är att vi saknar våra vänner om vi spelar långt ifrån och att de inte kunde åka med oss och de har alltid varit och kommer alltid att vara en viktig pelare i bandet. Jag skulle säga att det skulle vara de legendariska Madball det var verkligen en ära att dela scenen med sådana fantastiska musiker.

 

Snälla ranka dina fem favoritskivor, fem favoritkonserter och fem viktigaste sakerna i livet?

Edu-   BringMeTheHorizon Suicide Season    Rage Against The Machine Rock I Rio Madrid                      Gör vad du älskar                

Felipe- The Dark side of the moon- Pink Floyd.    Roger Waters The Wall live tour

Min familj

Mario-  The Ghost Inside-Returners   Malevolence-Desolated, Stick to your guns…väner

Pablo- Stick to Your Guns- Diamond         Metallica Rock i Rio Madrid                                       Vänner, familj, band.

Riccardo- Nirvana – In Utero          Desolated                 Konst


Är det tråkigt med intervjuer? Är det mycket intervjuer ??

-Det beror på vem som gör intervjun och ibland finns det bara samma generiska frågor och du kan känna sig som en robot, men det finns andra när du ser intresse för bandet och du kan tala om saker som du vill dela med dig och det är en bra erfarenhet.

 

Om du kunde välja fem band från det förflutna och historien och idag och både döda och levande band att ha en konsert tillsammans med ditt band. Vilka fem hade du valt?

-Jag väljer Nirvana eftersom det är ett band som jag älskar sedan jag var mycket ung. Your Demise eftersom det var ett av de första banden som jag lyssnade i denna genre. The Ghost Inside eftersom den är en mycket älskat band av alla medlemmar i BTWD. For Today eftersom den är favorithardcorebandet för vår sångare. Vi skulle vilja spela med Nasty, en mycket stort beatdown band i Europa och USA.

 

Är musik ett bra sätt att få ut frustration och bli en trevlig person utanför musiken ??

-Musik gör att du känner dig levande och full av energi. Det är ett bra sätt att uttrycka känslor. Det är som en terapi när du känner dig nere, ett bra sätt att fly. Dessutom tror jag att ha ett band och resa till olika platser, lära  känna olika människor och prata med dem, får dig att må bättre och får en annan synvinkel på dina problem.

 

Vilken är den mest udda fråga du någonsin fått i en intervju?

-Jag minns en intervju förra året där de bad oss att tala om spanska band som vi hatar eller vi inte rekommenderar och det var en svår fråga eftersom vi anser att denna typ av svar är personliga och spelar egentligen ingen roll för folket.

 

Vilken är frågan du vill ha men aldrig får. Ställ den och besvara den?

-Kommer ni att kunna delta på årets upplaga av Warped Tour? - SIR YES SIR.

 

Framtidsplaner för bandet?

-Just nu skriver vi nya låtar och vi skulle vilja släppa dem så tidigt som möjligt. Vi skulle också älska att turnera utanför Spanien för första gången som band och nå så många människor som möjligt. Vi älskar verkligen att dela och spela vår musik på så många ställen som möjligt . Vi har inte i åtanke att sluta åka runt nu och vi vill bara ha kul och ha en bra tid tillsammans, och att få folk att ha en bra tid genom att titta eller lyssna på vår musik!


För dig själv?

-Vi är alla studenter på universitetet just nu så vi bara önskar att avsluta och fortsätta rocka med bandet. Vi vill bara fortsätta att göra det vi älskar.

 

Visdomsord?

-Vänskap.

 

Nåt att tillägga?

-Tack Skrutt Magazine och speciellt Peter för att ge oss chansen att intervjuas här i dag. Hoppas att ni alla gillade det och om du är mer intresserad av oss, att lyssna och ladda ner vår musik gratis via https://brotherstillwedie.bandcamp.com/  eller kontakta oss via www.facebook/brotherstillwedie eller TwitterBTWD_band. Fred!