Med låtar som Parasites in Paradise, Mesrine, Megalomania och Such Fun så gav oss Blood riktigt många bra punklåtar. Här har jag intervjuat Kardinalen i början av maj 2015.

Han säger så här: Tack Peter för att du ger mig, Kardinalen, möjlighet att skriva i ditt fanzine. Om du vet någon promotor som vill se bandet på i Sverige så låt mig veta. De gjorde några LP's utan Cardinal också och men de pratar vi inte om här ...

 

Snälla berätta om dagens medlemmar och medlem av gamla Blood vad de gör och så vidare?

-Sean Valentine bas gitarristjobbarför Nissan, Steve Bailey gitarrist för Citizens Advice,  Tony Hardy är en grafisk formgivare, och den nya managern Paul Henderson, har eget företag som heter Ink Clan Nation, som säljer högsta kvalitet band merchandise.

 

När började du att spela med Blood igen?

-Jag började spela med The Blood igen 2008 efter stoppet 1994!

 

Vad gjorde du mellan de olika Blood lineupsen och när Blood inte spelade, spelade du med någon annan grupp?

-Jag gick tillbaka till skolan, efter att ursprungligen lämnat både skola och hem när jag var 13. Jag upptäckte att jag var dyslektiker, och fortsatte med att få en förstklassig BA i humaniora, och sedan en magisterexamen i filosofi. Jag blev  lärare och ungdomsarbetare, som arbetar med ungdomar som hade alla typer av svårigheter med lagen, droger, att vara människa. Jag har också arbetat med ungdomar som hade allvarliga funktionshinder. Jag försökte nmed ågra andra band men ingenting hände med dem.

 

Vad är den största skillnaden med att spela nuförtiden om du jämför med tillbaka i tiden?

-Ja då jag var på kokain och alkohol, nu är jag bara på alkohol! Naturligtvis den största skillnaden är att JJ är inte här nu!

 

Hur ser er publik ser ut, är det någon skillnad mellan publiken idag om man jämför med den gamla publiken?

-Jo publiken i Japan, USA och Kanada är oftast mycket mycket yngre, och i Storbritannien är de människor som kommer och se bandet oftast i 40-årsåldern och 50-årsåldern.

 

Ni har kultstatus i Kalifornien säger du, hur visar det sig?

-Ja, när vi spelade på öst- och västkusten i USA, var det alltid 4 eller 5 band före Blood show, och publiken var mestadels ungdomar, eller i tjugoårsåldern, och alla visste orden till alla Bloodlåtar . I Kalifornien var det Blood på jukeboxar i LA och San Francisco, men det var de unga människor som hade latin blod som verkligen älskade / älskar bandets låtar och som firade glupskt Blood ironiska kastrering av dogmatisk tro, och dess hymner som om  alkohol med sjunga om närmanden av hedonism, nihilism, och anarkism. Den gillade okcsåStark Raving Normal som vilket tyder på att att bo som slavar i en lugn medelmåttighet är ett slöseri med liv!

 

Ni gjorde False gestures(ett av de bästa punkalbums som någonsin gjorts tror jag) och Se Parare Nex albumet, men det var lite mer metall om jag inte minns fel, varför blev det på detta sätt?

-Jo JJ och jag båda älskade The Damned, men vi var också fans av Alice Cooper, och vi ville prova att skriva lite sånt. Vi tyckte att v genom Se Pare Nex gjorde det, och vi var nöjda med resultatet av inspelningarna.

 

Du sa att ni är arbetar med nytt material, hur låter det?

-Jag tror att de nya sakerna kommer att låta som The Damned på något sätt

 

Vad betyder punk för dig, är det ett ord eller är det en livsstil?

-Jag tycker att punkanda, i hjärtat, är en rabiat poltergeist som skriker ut att vara vem du vill vara, och göra vad du vill göra, och knulla alla som säger att du har fel. Jag tror att själen av punk är en vägran att vara normal - och en medveten idé som skriker jag kommer inte böja ned inför civilisationsprocessen, oavsett vad det kostar.

 

Era texter, vad handlar de om, vilken är din mest politiska låt?

-Jag tror att alla de 80-tal låtar Blod inspelade sluta en dimension av corsair i dem, samtidigt som de uppmuntrande att de som lyssnade på det ihop en kanna med rom! Och jag tror att cocktail är politisk i sig.

 

Politik och musik, är detok tillsammans?

-Jag tror ironi i musikaliska verk skapar mer av en utmaning för andras räkning som åter förslavade till dem som har pengar och makt. Det är efter allt en etik i astetik!

 

Bästa politiska band?

-Pussy Riot

 

Är det något du aldrig kommer att skriva en låt om?

-Jag kommer att berätta det när jag är död!

 

Kan ni föreställa er själva som ett band att göra en tributsong till ett fotbollslag, eller till något du tror på, som djurens rättigheter, något politiskt parti eller nåt sånt?

-Ja

 

Vilket lag håller du på?

 -Manchester United

 

Finns det några bra band runt i England just nu?

-The  Damned

 

Runt om i världen? `

-The Damned

 

Om någon jämför  ditt band Blood till något annat, vilka band har ni blivit jämförda med, vad skulle du säga om du skulle jämföra er med något?

 -Jag kan inte minnas att Blood jämförs med något eller någon. Vid vår första spelning på The Marquee i Wardour Street London Soho, minns jag att en musikjournalist skrev att Blood var "odisciplinerade oorganiserade och oöverträffad"e, JJ och jag gillade det mycket! Och det var nog så nära sanningen som du kan komma. Jag skulle inte jämföra Blood med något annat band.

 

Vilken är den bästa beskrivningen någon någonsin har skrivit om er? Och det värsta?

- "Odisciplinerade Oorganbiserad och Oöverträffad" är förmodligen det bästa och det värsta beroende på ens egna känslor, ego, eller perspektiv!

 

Ni kommer att vara med på Rebellion i år, vad är det bästa med Rebellionfestival?

-Jag kommer att berätta efter festivalen eftersom jag har aldrig varit där innan. Det kommer att bli fantastiskt att se The Damned som jag aldrig förr gjort.

 

Vad vet du om Sverige?

-ABBA, Som jag avgudar!

 

Har du hört några bra svenska band värda att nämna?

-ABBA, Som jag avgudar!

 

Snälla ranka dina fem favoritskivor, och fem viktigaste sakerna i livet?

-Mina topp 5 låtar utan speciell ordning:'

Take It As It Comes' - The Doors

Jag hörde "'Take It As It Comes' " för första gången när jag var 12 år gammal, 1972, och jag tror att det var en av de låtar som satte mig på en nihilistisk, anarkistisk och hedonistisk bana. Det finns en vitalitet i låten som uppmuntrade mig att specialisera sig på att ha kul, vara lekfull med min resa även om civilisationsprocesseb var på väg att kastas ner i min tonårshals.

"'Can You See The Real Me' " - The Who

"'Can You See The Real Me' " Från The Whos Quadrophenia. Jag hörde detta när jag var 13 och blev omedelbart varse om hur åt helvete jag var redan i jämförelse med de flesta människor runt omkring mig. Jag var en enarmad bandit på en alkoholist promenad och det schizofrena librettot och bullret i denna hymn blev min bästa vän.

"No More Mr Nice Guy" - Alice Cooper

Härliga och fantastiska gitarrmelodier itroducerade en annan låt där sångaren och kompositören är en identitet som är i konflikt med sig själv. Den här låten var episk för mig i den meningen att hymnen själv är en söt söt sak med ekon och applåderande mänskliga varelsers vackra agitation i den paradoxala mardröm som det är.

"I´m Eighteen" - Alice Cooper

Det finns alltid en låt som en låtskrivare önskar att de hade skrivit, och satt ihop, och den här låten "I´m Eighteen" var det som jag ville att jag hade skrivit. Jag tycker att den är bortom klassiker!

"Get Ready" - The Temptations Jag älskade 60s soul och Motown men detta var min favoritlåt i den epoken, och det inspirerade "Joys of Noise" från "'False Gestures For A Devious Public" tro det eller ej.

Det viktigaste i livet är livet självt, och därför att leva det och vara levande i det är det viktigaste. Inte vara de levande döda zombies som slutar upp bitterhet och med ånger. Eller helt enkelt, det är inte åren i ditt liv, men livet under åren, den energi som du lägger in i universum.

 

Första, senaste och dyraste skivan du har köpt?

-Meaty Beaty Big And Bouncy  från The Who är den första ... resten är en oskärpa ...

 

Skivan du köpte bara för det fina omslaget och du blev så besviken på?

-Jag tror att det var Billion Dollar Babies för framsidan eller omslaget, men jag gillade musiken också.

 

Vad tycker du om nedladdning, mp3 och så vidare? Är det viktigt att få ut en ny skiva på CD / LP och inte bara digitalt?

-Jag tror den digitala tidsåldern gör att hela världen kan höra musik fritt, och att detta är en bra sak!

 

Framtidsplaner för bandet?

-Hålla på att hålla på! Turnera i världen tills jag dör!

 

För dig själv?

-Hålla på att hålla på!

 

Visdomsord?

-Var Dig själv, och jämför dig inte med andra.

 

Nåt att tillägga?

-Jag tror att False Gestures For A Devious Public är en obefläckad befruktning, i den motsägelsefulla meningen att det kom ut ur vad civilisationsprocessen kan kalla någonting, och med det menar jag paradoxalt nog att det var en orkestrering av självstympning som JJ och The kardinal, själva, gjorde bokstavligen, odisciplinerade, oorganiserade och aldrig tidigare skådade varelser som bodde ständigt i en jacuzzi av droger, alkohol och delirium, så verkade vår outtalade bana vara att förinta varje nano sekund som fanns.

Jag tror att JJ Bedsore var ett geni på många sätt, och på många sätt var han, och fortfarande är, vad punk var och handlar om!

Colin Smith/aka/The Cardinal