Sim från den italienska gruppen Blood 77 svara på mina frågor i mitten av april och han gör det riktigt bra. Bra på engelska och han verkar vara en trevlig kille.  

Historia?
-Blood ‘77 föddes i Formia (LT), Italien, som ett original punk band sidoprojekt för 90-tals hardcorebandet  Gioventù Bruciata. Vi började att spela gigs i mitten av 2003 och turnerade runtom i Italien i två och ett halvt år(vi gjorde en spelning I Polen sommaren 2006), efter det var vi redo att ge ut vår första skiva “ Romanitc Hotel” som spelades in , mixade och mastrades av vår gitarrist Daniel och producerad av det italienska bolaget Valium Recordz ( www.hellnation.it ) och City Of The Dead ( www.cotd.it ), och av vårt falska bolag som vi kallar Lamette Records ( www.lamette.it ). Just nu, jobbar vi på fem nya låtar som skall vara med på vår splitternya split-EP och självklart så ser vi framemot nya spelningar....

Snälla berätta något om varje medlem, ålder, intressen, jobb, familj och något hemskt om varje medlem?
-Här kör vi:
il poverello: ålder 28, 1 syster, optiker, intresserad av rock n roll och allt från Elvis till Velvet Underground, Stooges, Television, Bowie och så vidare. Gillar också fetish, undergroundserier, experimentella filmer. Han är en alkoholmissbrukare, kan inte hålla sig ren för mer än två veckor.  

Daniel: ålder 28, 2 bröder, arbetslös, intresserad av semi-pop rock band, spela in demos, bli stenad. Han har naturellt rött hår och det är tillräckligt.. ,...
Meat Machine: ålder 27, 1 bror, jobbar på varuhus och är intresserad av streetrock, streetpunk,   hardcore, glam-rock, fitta.
Han är väldigt ignorant.  
Sveden: ålder 29, 2 bröder, arbetslös, intresserad av crustpunk, scumrock och 80-talsband som Discharge till exempel. Han är ett extremt GG Allin-fan.

Min recension av er skiva låter så här: BLOOD 77-ROMANTIC HOTEL(CD-LAMETTE RECORDS LAMR001) Jag tänker på grupper som Last Resort, 4-skins och den typen av lite tidigare streetpunk grupper när Blood 77 kör igång. Det kanske beror på att sångaren låter som om han skulle ha kunna ha varit med i någon av dessa grupper. Gruppen kommer från Italien och har helt klart ett sound jag verkligen gillar…tyvärr bara 10 låtar och som ni hör på namnet så finns det stora influenser från 1977. De satsar inte så mycket på att spela högst och mest distat utan här är det mer melodier och punk rock n roll som är grejen. Sonic Reducer av Dead Boys är Blood 77s gåva till coverhimlen.(ÅTTA) 13/4-07
Vad gillar ni den?
-Tack så mycket, såklart! Jag tror du fått med allt.

Finns det några andra band ni blir jämförda med?
-Nej, egentligen inte. Och det är riktigt bra, tycker jag. Bättre att inte låta likt något annan, det finns en massa nya band som försöker att låta som den eller den gamla gruppen och när jag lyssnar på deras perfekt skiva men riktigt tråkiga skiva så frågar jag mig själv varför varje gång.  


Bryr ni er om recensioner?
-Vi bryr oss en massa om recensioner men vi är inte intresserade att av att ändra vårt sätt att spela rock n roll bara för att vi vill ha bra recensioner. Du kan gilla er inte gilla oss men det här är vårt sound , detta är våra texter. Det är en lite personlig sak.  

Vilken är den konstigaste recensionen ni har fått?
-De italienska webzinen och fanzinen har varit väldigt snälla emot  “Romantic Hotel”, och du var snäll också. En del har sagt snälla saker med få ord och många har gjort det på en helsida men vi tycker att allt är väldigt intressant och konstigt så klart. Jag tror att det beror på att vi har sänt skivan till rätt personer. En del människor är trevliga killar men kanske för unga för att förstå vår musik eftersom de fortfarande gillar den sloganliknande musiken och tittar inte tillbaks på  70-talet ännu.  

Hur skulle du vilja beskriva er musik med tre ord?
-Skarp och kall och med tre ögon.  

Hur är det att bo i ert hemland?
-Det är inte det bästa du kan göra om du vill spela i ett rock n roll band. Du kan bara sjunka ner i förtvivlan och arbetslöshet och slutligen sluta eftersom du är utan pengar eller passion eller båda. Men som tur är har vi spaghetti, pizza, mandolino, och alla de sakerna. Du kan älska Italien men det är bara om du är här för ett kort tag.  

Vad gillar du regeringen?
-Regeringen är alltid den samma även om den ändrar sitt namn. De snackar en massa, stjäl dina pengar med sina skatter, betalar den värsta ungdomen för att vara med i polisen eller armén och lämnar resten till dem själva. Den italienska demokratin är bara en smutsig lögn och den italienska TV.n är bara ett sätt att ha en masskontroll.  

Tycker du att musik och politik hör ihop?
-Jag tycker inte det. Kanske musik kan öppna några sinnen men idén att musik kan ändra världen tror jag inte på och det finner sina rötter I hippierörelsen som numera är etablerat också. Så vi spelar bara musik och snackar om oss själva, eftersom vi tycker det är det bästa sättet att inte låta någon använda jobbet för sina egna personalika åsikter

Bästa politiska band?
-Kanske Discharge. De sade en massa viktiga saker och att gå ifrån det riktiga problemet eller försöka att kritisera andra band.   

Finns det några bra band i ert hemland nu?
-Det finns en massa bra band i Italien just nu och det fanns en massa på 80-talet också. Personligen känner vi en massa punk från 80 och 90-talet och jag kan försäkra dig om att de är riktigt bra men de är fortfarande ganska okända.

Vad vet du om Sverige?
-Vi känner till en massa gamla hardcoreband och har lyssnat lite på nya skivor med nya glitter-streetrock band. En vän till mig har varit där och säger att det finns en massa intressanta saker i musiken där och det finns en massa musikklubbar där. Är det sant?  

Har du hört några bra svenska band?
-Oh ja! Anti-Cimex, Mob 47, Shitlickers.
Vår trummis bara älskar dem och det är därför vi kallar honom för Sveden.  

Vad betyder punk för dig, är det bara ett ord eller är det en livsstil?
-Jag tycker att punk är något som verkligen förstör ditt liv men det är också något man inte kan leva utan. Det är ett klarare sätt att se saker utan några solglasögon. Rock n roll är en snabb livsstil och punk är tuffare, snabbare och mer våldsam stil av rock n roll.  

Inte några låtar på italienska, varför inte??
-Eftersom vi tycker det är väldigt svårt att skriva och sjunga en 77-låt på italienska. Italienska texter låter bra i hardcorelåtar och det är därför en massa italienska HC-band sjunger på italienska. Vårt språk är så intrikat och inte många förstår språket utan för Italien.  

Snälla ranka dina fem favoritskivor, fem favoritkonserter och fem viktigaste sakerna i livet?
-Skivor: The Velvet Underground & Nico; Television – Marquee moon; Johnny Thunders & The Heartbreakers – L.A.M.F.; Dead Boys – Young, loud & snotty; Germs – G.I.
Konserter: Ramones i Rom, 1994; Iggy Pop i Rom, 1996; Motorhead i Rom, 1996; Bloody Riot i Rom, 2000; Gioventù Bruciata i Monza, 2004.
saker i livet: Självförtroende, vänskap, kärlek, punkrock, alkohol.

Första, senaste och dyraste skivan du har köpt?
-Första: Queen – Greatest hits II.
Senaste: Motorhead – We are Motorhead.
Den dyraste: Misfits collection I & II på Lp.

 

Den mest pinsamm skivan i din samling?
-Aerosmith – Pump.
Men jag har sålt den, eheheheh..

 

Gör ni några covers på scen? Varför eller varför inte?
-Vi brukar spela “Born to lose” av Thunders & The Heartbreakers, “Sonic Reducer” av Dead Boys, “Bite it you scum” av GG Allin och ibland gör vi vår egen personliga variant på  “You’ll never walk alone”. Självklart….vi gillar covers…

Blir det mycket intervjuer?
Är det tråkigt?
-Nej, vi älskar att göra intervjuer, vi älskar att kommunicera .

Vilken är frågan ni aldrig får men vill ha?
Ställ den och besvara den?
-Q: Kommer ni någonsin att spela i Sverige? A: Jag vet inte men vi skulle gärna vilja det!!!

Var är bäst att spela?
-Polen är ett bra ställe att spela: vänligt folk, bra mat och öl, snygga tjejer och en massa kul. Jag vet fortfarande inte var som är bäst….vi letar alltid efter det …

Hur är en bra spelning med er?
-Ifall man inte är för full och knäpp, så får vi alltid ihop ett bra gig. Som varje trashigt rock n roll band tänker jag.  

Vilken typ av människor kommer till era konserter??
-Skins och punks, men också vänner till oss och andra människor som vill ha kul ihop med Blood. Men vi gillar inte att ha sektfolk i publiken.  

Vad skall vi göra med alla rasister?
-Ignorera deras idéer och musik är fullt tillräckligt.


Bästa bandet i punkhistorien?
I den italienska?
-Svår fråga.
The Ramones? Negazione? Riktigt riktigt hårt…

Den viktigaste punklåten?
Och er bästa låt?
-Det är INTE  Anarchy in the U.K., ahahaha.
Vår bästa låt? En del säger “Debauched”, men vi tycker att vi inte har skrivit vår bästa låt ännu!

Framtidsplaner för bandet?
-Göra ännu en skiva, turnera, turnera, turnera och känna att vi gör bra saker.  

För dig själv?
-Inte sjunka ner.

Visdomsord?
-“Försök inte”.

Nåt att tillägga?
-Tack till dig, Peter, till Skrutt och alla andra i Sverige som läser denna intervjun och ni måste slå er för bröstet .With our blood of the ’77, baciamo le mani!

P.S. Kolla in vårt webzine,
www.lamette.it