Andy från Bleed var så snäll att svara på mina frågor till gruppen och jag tänkte först att detta var ett fortsatt band på den gamla gruppen Blood ... men det är ju inte riktigt rätt ... december 2014

 

Snälla berätta lite historia om gruppen?

-Vi bildades för ungefär sex år sedan (... tror jag) .Vi brukade gå och dricka (gör fortfarande) & jag hade en bas & förstärkare lihhande, Pete hade ett trumset så det var ett fall av använd dem eller sälj dem. Jag kunde inte tänka mig att sälja min gitarr, så vi bestämde att få ihop något tillsammans. Vi bearbetade Chris , en kompis från ett band som hette Hooligan Element & som  repade i en gammal fabrik i Leeds. Karl kom för att titta på och det visade sig att han hade en bättre förståelse för trummorna än Pete, så den ursprungliga lineupen blev Pete-Sång, Chris-gitarr, Andy-Bass & Karl-trummor.

 Pete hade varit medlem i ett ökänt mc gäng & försökte komma undan från det, så att gå med i ett punkband var en naturlig "utveckling. Våra tidiga spelningar hade en biker närvaro som inte exakt är lättsäljande hos promoters och barägare.

Under de senaste åren har vi haft en stadig omsättning på bandmedlemmar-vi har haft alla utstötta i Yorkshire med en gitarr som inte kunde göra det i et vanligt bandf har spelat för oss eftersom vi hade / har "inge regler. Pete slutade hos oss & jag var tvungen att ta över sången. Vissa säger att basen inte är ett riktigt instrument ändå, så det var det minsta jag kunde göra.

 
Snälla berätta lite om varje medlem i gruppen just nu, ålder, familj, jobb, intressen och något hemskt om alla? Har ni varit i några andra punkband innan?

 -Lineupen nu är Andy-bas / sång, Chris-gitarr / sång, Andy V.-gitarr / sång och Karl-trummor. Vi är alla på fel sida av fyrtio & vi har alla varit med i band innan utom Karl. Chris var med i Hooligan Element tillsammans med mig för flera år sedan & sedan ett band som heter Human Wreckage. Andy V. var med i ett band som giggade, men namnet har jag glömt.

Vi är alla intresserade av samma tre saker-jag ska lämna den ena till din fantasi. Vi har alla familjer & det är något dåligt med alla varje gång vi repar. Rummet luktar som en bondgård ibland. Vi har alla vanliga jobb och ingen har "musiker" på sitt cv

 

Ni har lyssnat mycket på äldre saker som UK Subs, Business? Har jag rätt? Favoriter från förr?

 -Vi gillar alla de gamla banden & vi har haft nöjet att spela spelningar med några av dem. Jag är inte mycket för namedropping eller hjältedyrkan, men jag kommer att säga Charlie Harper är en av de trevligaste, opretentiösa människor jag mött och spelningar med UK Subs är alltid bra. Vi har stött på viss arrogans från medlemmar i band som tror att de uppfann punken (inga namn nämnda) & vi hade en mycket upprörande upplevelse när ett band tog all gratis öl som tilldelats & försvann till sin van med det (Subhumans).

 

Ert namn är Bleed, inte några tankar på att ert band ska blandas samman med det gamla bandet Blood? Vilket är det bästa bandnamnet du vet ??

-Pete kom upp med namnet & det användes eftersom spåret "Bleed" ansågs vara vår bästa låt på den tiden. Vi hade något annat namn först som jag glömt, & det lät som ett namn ett metalband skulle använda .Vi vill inte förknippas med det.  Jag tycker att de flesta, (inte alla) metalband är tråkiga & jag hatar rock n'roll klicheer.The Blood är ett bra band, men jag är alltid lite misstänksam mot band som använder"scenkläder. Känns lite oäkta för mig, men The Cardinal verkar komma undan med det. Jag såg dem för några år sedan på Palm Cove, Bradford.

Bästa bandnamn ... vad sägs om Tattooed Mother Fuckers, Bloody Mattresses,Naked Lady Wrestlers, Mighty Sphincter...jag skulle kunna fortsätta.

 

 Vad är det bästa med att spela live?

-Att vara ifrån frun(... bara skojar) .Vi spelar med några större mer etablerade band och därmed hör deras publik vårt sound och ibland blir vi mobbade för cd-skivor och t-shirts. Det är trevligt att folk är fortfarande öppna för något nytt och allt de behöver är att få höra det. Vi spelade i Skottland nyligen & en kille sa att han hade rest en lång väg till spelningen. Han sa att han hade vilja höra något annat & vi hade gjort hans kväll. Det gjorde fem timmar i van värt det för mig (& alla Red Stripe) .Det är så jag kände det första gången jag såg de 4 Skins för många år sedan. Jag säger inte att vi är lika bra som 4 Skins är / var, men om vi kan återskapa den känslan jag hade då..då är det värt det.


Och var är bäst att spela?

 -Vi har gjort några spelningar för en kille som heter Andy (Mohawk Productions) på The Bridge Inn, Rotherham. Välorganiserat, anständigt ljud, bra publik och erm..underbar öl. Alltid en bra kväll, så kom ner dit. Vissa ställen har stroppiga ljudkillar som försöker skynda på dig, skynda dig, så vi behöver inte gå tillbaka.

 

Hur är det att spela den här sortens musik i England?

-Själsförstörande(... bara skojar) .De stora punkfestivalerna här är mycket stora & få bokat är till stor del till vem du vet,  i motsats till hur bra ditt band är & hur ofta du har sett det som verkligen bör avgöra om du spelar. Det finns inga riktiga finansiella belöningar att tala om, men det är inte därför vi gör det. Vi kan spela var som helst, med vem som helst, men vi vägrar att "betala för att spela"-jag skulle hellre vara nere på puben än bära omkring utrustning & betala för privilegiet och den" exponering "bandet kan få. Band som väljer att göra detta är bara kortsiktigt och knullar sig själva och alla andra. Allt vi har att visa för våra ansträngningar är dövhet och flisiga tänder.

 

 Hur skulle du beskriva er musik med tre ord?

- Snabbt & Högt.

 
Vad betyder punk för dig, är det bara ett ord eller är det en livsstil?

 -Jag antar att det är en livsstil. Punk för mig, innebär att säga & göra vad som känns rätt oavsett konstgjorda hinder som politisk korrekthet. De bästa banden låter inte något komma i deras väg och plöjer på oavsett. Det är också en bra ursäkt för att få bli full & ha kul som tilltalade mig i första hand.

Hur ser du på nedladdning, mp3 och sånt?

-Fildelningen är O.K. så länge de bara använder den för att få en smak av musiken innan de köper den. Den sorgliga verkligheten är, när någon lagt upp det, verkar det att döda försäljningen. Jag fick höra vårt material finns uppe på några ryska hemsidor för gratis nedladdning, men mp3 ljud är skit & våra album bara kostar några pund, så varför bry sig med  sämre ljud. Vårt material är också uppe för nedladdning på Spotify, I-tunes osv, Jag köper  fortfarande cd-skivor & vinyl & stödjer etiketterna så mycket som möjligt .Jag kan tänka mig att ha ett bolag nuförtiden är en otacksam uppgift.

 
Hur är det att bo i England just nu? Politiskt?

-Samma som det någonsin varit så här långt tror jag - en kamp. Känner nästan knappt igen det längre & jag aldrig rösta, aldrig i livet.  Folk talar om denna vänster & eller höger men när de skiter i dig, vem bryr sig om det är från vänster eller höger?

 

Finns det några bra band från England nu? Är punkscenen stor? Hur är det i din hemstad?

-Punkscenen är ganska stor & det finns en hel del gamla band som reformeras för att  spela Rebellion Festival, Punk & Disorderly etc. Plusset är att du får se band som du kanske missade den första gången & minus är, de tar pengar, bokningar & räntor från band som försöker skapa något nytt. Vi spelade i Glasgow med ett band som hette Zero Hour nyligen & det kunde ha varit Red Stripesen, men jag gillade verkligen deras set. Jag säger inte det att alltför ofta nuförtiden. Tattooed.Mother.Fuckers är alltid sevärda & vi försöker spela en eller två spelningar med dem. Kolla  in London Diehards också.

 

Vad vet du om Sverige?

-De gör de bästa lastbilarna & The Stranglers hade en sång om Sverige? Jag har hört att levnadsstandarden är bättre än här i England, men det är ju inte så svårt.


Har du hört några bra band från Sverige?

 -Mob 47, Anti Cimex, Pitbull Farm-vi spelade en spelning med dem för ett par år sedan.

 

Era texter, vem gör dem och vad  påverkar er? Det verkar som om ni inte gillar överheten så mycket?

-Jag kommer oftast på texterna & en ungefärlig uppfattning om en låt med en basgång. Resten av bandet fixade om det till något som människor kanske vill höra.

Inte säker på vad du menar med övermakt, men om du menar ett förvrängt basljud, jag gillar att hålla det rent. Våra influenser kommer från alkohol främst & jag skriver om allt som intresserar mig & inte alltför uppenbart.

 

Finns det något ämne som du aldrig kommer att skriva något om?

-Kärlek, Eftersom det är för mycket kärlek i världen (... bara skojar).

 

Politik och musik, går det hand i hand?

 -Inte riktigt för mig. Jag har inget emot att höra politiska åsikter i musiken, men jag tycker inte om att få dem körda ner i min hals låt efter låt. Jag tycker politik är tråkigt & alla som vill vara en politiker bör förhindras från att vara en.

 

 Bästa politiska band / artist?

-Tesco Vee’s Hate Police.


Tror du att musik (texter och så vidare) kan ändra någons liv, jag menar folk som lyssnar på musik?

-Punk förändrade mitt liv, men jag kunde inte göra det mesta av texterna när jag först fick in det & jag är inte naiv nog att tro att de kan ändra någonting. Utan en bra melodi, så är de döda.

 

Gör ni några covers när ni spelar live, vilka och varför om du gör något?

-Vi spelar en Fear låt (I love living in the city) nu & igen. De var / är ett av de bästa amerikanska band som jag lyssnade på under det tidiga 80-talet & vi gilalr de allihop".

 

Ert bolag är det bra? Kommer det nya albumet kommer ut på den etiketten också? Är det viktigt för dig att få ut era skivor fysiskt också ??

-Jag skrev att vi skulle skriva under på en etikett för öl & Steve Jones / Tatuerade Mother Fuckers / MFS tog kontakt & det slutade med att han gav ut våra första två album. Han har varit en stor anhängare av bandet, en genuin musikälskare, plus att han inte tog ett piss som andra märken som visade intresse för oss. Etiketten har bytt namn till Greyzone & vem vet, kanske kommer de vill släppa ut-vi är öppna för erbjudanden från alla. Som jag nämnde tidigare, jag gillar att ha något i min hand som cd eller vinyl när jag köper musik, men det är förmodligen min ålder.

 

Snälla berätta en rolig sak som har hänt under er karriär och under nån spelning?

-Vi gjorde tidigt en lokal spelning på nu nedlagda Turks Head i Pontefract. Vi får gratis öl, så vi tog full nytta av dem innan vi gick vidare. Två låtar in, var vi alla tvungna att lämna scenen för att använda toaletten. Säg mig ett annat band som du har sett göra det? Vi hade en gitarrist med epilepsi som skulle ha passning medan du spelade. En gång någon sa, "Jag tycker inte om det här gitarrsolot", och  jag svarade, "han har en anfal idiot. "Verkar som de flesta av de lokala arenor vi spelade har stängt så det finns kanske ett mönster. 

 

Hur ser din publik ut? Vilka människor saknar du på era konserter?

-Det brukade vara bara skinheads som hade öppet sinne nog att ge oss en chans men nu dyker lite udda männsikor upp. Vi gjorde en spelning nyligen i Sowerby Bridge & massor av våra vänner kom. De är de värsta och platsen blev sönderslagen. Jag såg en välförsedd flicka klädd i en av våra t-shirts, men jag kunne bara läsa"BED". Vi behöver inte låtsas vara det ena eller det andra,  bara gå upp och göra vår grej.

 

Snälla ranka dina fem favoritskivor, fem favoritkonserter och fem viktigaste sakerna i livet?

 -Favoritskivor: (detta ändras dagligen)

Ruts-The Crack (Jag spelar aldrig Jah War-jag hatar reggae).

Black Flag-Damaged.

Lewd-American Wino.

Nihilistics-S/T.

Hypnotics-Indoor fiends.

 

Favoritkonserter:(alla vra på 80-talet.)

Motorhead-Port Vale, Stoke.

Rose Tattoo-Reading.

4 Skins-Leeds.

Christmas On Earth Punk Festival-Leeds.

Circle Jerks/Gang Green-London.

 

Mest viktiga saker: (inte nödvändigtvis i denna ordning)

Familj.

Öl.

Whisky.

Basgitarr.

Musik

 

Är det tråkigt med intervjuer? Är det mycket intervjuer ??

-Jag skulle inte vilja göra någon varje dag men egentligen tror jag inte har något emot det. Kanske är jag ansvarig för eventuell tristess om det upplevs.

 

Fråga de frågor du aldrig får men vill ha, ställ den och besvara den?

-Kan Jag köpa dig en öl?

... Naturligtvis.

Vad sägs om en till?

... Kom igen, vird sedan min arm.

 

Framtidsplaner för bandet?

-Mer inspelning för att avsluta vårt nästa album och mer spelningar. Vi är lite mer professionella när vi spelar live nu på grund av en ny bandpolicy.. Inte mer än sex pints innan vi spelar, (men inte mindre än fem).

 

För dig själv?

-Ät,a Sova, dricka (upprepa).

 

Visdomsord?

-Norman.

 

Nåt att tillägga?

Se upp för oss om vi spelar i din stad,  det nya albumet kommer att bli det bästa hittills. Lycka till med din tidning & tack för ditt intresse i bandet. Vi kanske kommer till Sverige någon gång.