Black Volvo kommer från Nederländerna och de spelar någon form av hardcore. Det är riktigt bra måste jag säga. Jag gjorde den här intervjun i mitten av mars 2015.

 

Snälla berätta lite historia om gruppen?

-Vi bildade Black Volvo 2010. Vi spelade och turnerade tillsammans innan med olika band. Roy var med i ett band som hette Noctophyle och Richard och Jaap var i ett band som hette Left In The Middle. Båda banden spelade in cd-skivor och spelade en massa spelningar. Under 2009 så hade båda banden tillsammans en liten turné genom Storbritannien. Kort efter turnén så splittrades båda banden och tre av oss klick adeoch vi beslutade oss för att bilda Black Volvo.

 

Snälla berätta lite om varje medlem i gruppen just nu, ålder, familj, jobb, intressen och något hemskt om alla?

-Richard = Trummis och sångare i bandet

Jaap = basist och körer

Roy = gitarrist och körer

Alla bandmedlemmar är från olika generationer. Vissa har barn och vissa hatar barn ... .vi alla har jobb. Gemensamt intresse är vinyl. Vi alla älskar vinylskivor, innan vi spelade in "Once we all were wolves" var det inte frågan om att skivan var tvungen att komma ut på vinyl! Det finns inget dåligt om oss att säga, vi är ett gäng härliga människor som gillar att turnera och dricka öl. Vi alla spelat i massor av band, i många olika musikstilar.


Jag kan höra tidig amerikansk hardcore och några SxE-musikaliska influenser? Har jag rätt? Favoriter från förr?

-Det finns många olika stilar i vår musik. Vi försöker bara göra några bralåtar. Vi lyssnar på massor av musik, jag älskar den tidiga amerikanska hardcoren så jag antar att om du hör något av att det kan det finnas i vår musik på något sätt. Vi försöker inte sätta influenser in med flit. Vi älskar att göra musik som sätter leenden på våra ansikten.

 

Black Volvo är ni nöjda med namnet? Varför vår bil Volvo? Hur kom det kom upp? Vilket är det bästa bandnamnet du vet?

-Volvo betraktas som en tillförlitlig familjebil. Och om du sätter svart framför saker, så kommer alltid att låta coolt. Vi är i själva verket ett gäng pålitliga coola killar. Liksom glass, kommer vi att lämna dig nöjd. Som vi är med namnet.

Richard: Jag tror att det bästa bandnamnet någonsin är "Free Beer". Det fanns ett holländskt band som heter så på holländska ......

Jaap: Abba är coolt, eftersom du kan läsa det baklänges och det kommer fortfarande att vara samma namn. Och om du säger det riktigt snabbt och om och om igen, det låter som en Black Volvo.

 

Vad är det bästa med att spela live?

-Roligt.We Alltid köra på för att ha roligt, när man spelar live. Folk blir förälskade i Black Volvo under våra live-set. Vi älskar att spela live.


Och var är bäst att spela?
Och det värsta stället?

-Det är ingen tvekan om att för oss är det bästa landet att spela är i Storbritannien. På grund av den lysande DIY scenen och det härliga punkfolket. Och det värsta .... väl det är precis vad du gör av det själv.

 

Hur är det att spela den här typen av musik i Holland just nu?

-Det är alltid bra att spela i Holland. Saken är att scenen är inte så stor längre.

 

Hur skulle du beskriva er musik med tre ord?

-Richard: Högre än helvetet

 Jaap: Black Volvo Rocks

 

Vad betyder punk för dig, är det bara ett ord eller är det en livsstil?

-Punk är inte som det var i början. Vi respekterar den gamla skolan av punk, men vi är inte ett politiskt band. Punk är musik och punk är en sorts familj, DIY, hjälpa varandra. Det är också vägen för vår skivbolag TNS RECORDS och Round Dog Records. <3


Hur ser du på nedladdning, mp3 och sånt?

-Vi Har vår musik på cd, vinyl och nedladdning också. Det kan vara mycket användbart för promotion att skicka digital musik till spelställen, tidningenar och allt. Om människor delar vår musik på internet? För mig är det ett tecken på att folk vill att andra ska lyssna på Black Volvo och jag har inga problem med det. Jag tycker verkligen att det bästa sättet att lyssna på Black Volvo är att sätta på vinylskivor. Word!

 

Hur är det att bo i Holland nu? Politiskt?

-Holland Är troligen det mest toleranta landet i världen. Vi vårdar det. Men de flesta av de nederländska folket klagar mycket. Om allt. Det är en kulturell grej, antar jag.

 

Finns det några bra band från Holland nu? Är punkscenen stor? Hur är det i din hemstad?

-Nej, Är Black Volvo den enda bra bandet från Holland ... ..ärligt, punkrockscenen är inte så stor så de flesta av banden känner varandra. Richard: För att vara ärlig så lyssnar jag inte så mycket på band från Holland. Alla tre av oss lever i olika städer. I Amsterdam och Rotterdam är det en ganska bra scen. Vi har några bra band som kommer från Eindhoven också.

 

Vad vet du om Sverige?

-Richard: Vissa människor jag känner väldigt bra har invandrat till Sverige. Vikingar!

Jaap: Jag tycker det är den söta bror till Norge, om man tittar på utsikten. Och några av mina favoritband kommer från Sverige, Hellacopters, Millencolin, Satanic Surfers.


Har du hört några bra band från Sverige?

-Richard: Från förr i tiden, jag gillade No Fun At All och Millencolin mycket. Jag lyssnar mycket på metall samt så jag har nästan hela samlingar med album från band som Amon Amarth, Arch Enemy, In flames. Och de Jaap sade ovan ..

 

Era texter, vem gör dem och vad påverkar er?

-Richard: Jaap vår basist skriver de flesta texterna. Jag skriver några texter också. Jag måste säga att jag tar dem inte så allvarligt  ......

Jaap: Jag blir påverkad av saker som jag läst i tidningen, ser på TV eller om jag hör en dum berättelse från en vän. Om jag skriver, jag letar alltid efter en mening som kommer att fastna. De flesta av texterna växer ifrån one-liners.

 

Finns det något ämne som du aldrig kommer att skriva något om?

-Vi kommer att skriva om vad som helst, så länge den har en tunga i schack känner till den. Vi älskar att få dig att tänka på ditt liv, men om du inte vill så bryr vi oss inte.

 

Politik och musik, går det hand i hand?

-Det gör den. Men in Black Volvo gör den inte det.


Bästa politiska band/artist?
-Rage Against The Machine


Tror du att musik (texter och så vidare) kan ändra någons liv, jag menar folk som lyssnar på musik?

-Ja, Jag tror att musik kan göra det, både på gott och ont.

Musik handlar om spelningarn. Där kan du se vad musik egentligen handlar om. Musik är som syre, du behöver det för att leva.

 

Ert omslag på er CD ser riktigt bra ut, är det viktigt att ha ett skivomslag som visar människor vilken typ av musik man spelar? Ditt favoritomslag?

-Richard: Vi tycker det är viktigt att göra konstverk själv. Jaap gör all artwork och t-shirtdesigner. Olika människor ser på samma omslag annorlunda. Vilken bild har stöd för vilken typ av musik? Men jag håller med om att det måste finnas lite på omslaget som man ser vad din musik representerar. Jag är ett fan av Ed Repka. Som gjorde en hel del skivomslag för Thrash band på 90-talet.

 

Är det viktigt att få ut fysiska skivor? Varför eller varför inte?

-Ja mycket. Som jag sa innan så är vi vinyl fans. Om jag har omslaget till en vinylskiva i mina händer och lyssnar på den musiken så har  man bara den extra saken.


Snälla berätta en rolig sak som har hänt under er karriär och under någon spelning?

 -Jag vet inte var jag ska börja ...... när vi är på turné med vi tre så skrattar vi så mycket att våra käkar gör ont ibland från alla skratt.

 

Hur ser er publik ut? Vilka människor saknar du missar på era konserter?

-Richard: Vår publik är mycket varierande. Människor från olika musikstilar som vår musik. Det är unga punx och det är gamla rockers. De människor jag saknar är de människor som säger mycket högt att du måste stödja den lokala scenen, men kommer aldrig dit och visar sig... ..fan ta dem.

 Jaap: Jag tror inte vi saknar dem.

 

Snälla ranka dina fem favoritskivor, fem favoritkonserter och de fem viktigaste sakerna i livet?

Skivor:
-Richard:

(1Slayer – Reign In Blood
2) Cro Mags – Age Of Quarell
3) Bad Religion – Against The Grain
4) Metallica – Kill em all
5) Zeke – Til The Living End

KOnserter(ingen speciell ordning):
Ministry – någonstans runt 1993 i Paradiso Amsterdam
Rage Against The Machine – Lowlands 1993
Twisted Sister – Graspop 2012
AFI – 2007 - Amsterdam Paradiso
Merauder – 2014 -  Hillegom

De viktigaste sakerna:
1) Mina barn och fru
2) Black Volvo
3) Vänner du kan lita på
4) Min vinyl samling
5) Älr

 

Jaap:

1)     Masked intruder- M.I.

2)     Electric Wizard- Black Mass

3)     Hellacopters- rock &roll is dead

4)     Wu-tang clan - 36 chambers

5)     Motorhead

Konserter

1)     Rage against the machine- pinkpop

2)     Hellacopters- Utrecht

3)     Zeke- haarlem

4)     Wonk unit – manchester

5)     Black sabbath- amsterdam

Viktiga saker

1)     Familj(blods och vänner))

2)     Black Volvo

3)     Musik

4)     Konst

5)     God mat och drinkar

 


Är det tråkigt med intervjuer? Är det mycket intervjuer ??

-Vi gillar intervjuer! Vi gör inte intervjuer så ofta.

 

Om du fick välja fem band från det förflutna och historia och idag och både döda och levande band att ha en konsert tillsammans med ditt band. Vilka fem har du blivit valde?

-Survivor, Slayer, The Beatles, The Doors, Bad Brains

 

Är musiken ett bra sätt att få ut frustration och bli en trevlig person utanför musiken ??

-Jaap: Ja.

 

Vilken är den mest udda frågan ni har fått i en intervju?

-Den här ....

 

Vilken är frågan du vill ha men aldrig får. Ställ den och besvara den?

-Jaap: Vad är meningen med livet och allt? Svar: 42


Framtidsplaner för bandet?

-Wonkfest (UK) i juli, Pie Race festival i Storbritannien + turné i Storbritannien 2015, försöka spela i Japan, nytt album 2016. spela live så mycket som möjligt.

 

För dig själv?

-Jag är glad hur det går.

 

Visdomsord?

-Om Du vill ha saker gjort, gå och gör dem!

 

Nåt att tillägga?

-Sveriges promotorers, ta kontakt! Vi ska komma och festa i viking-stil!