Black Marias är en riktigt bra oi-band från England och här har de svarat på en massa frågor från mig, men på ett sätt så att hela intervjun blir en berättelse om sig själva ... november 2014

Vi fick ihop som ett band under 2003, vår ursprungliga line-up MITCH Sång, JIMMY BASS, PHIL GITARR, SPUD GITARR och JOOLS trummor, Jools lämnade bandet i början av 2013, och James som var vår "extra 'trummis på den tiden tog över pinnarna på heltid sedan.

Vi har alla mycket olika smaker inär det gäller band, men jag antar att den brittiska oi! scenen och band som  Cockney Rejects, Cock Sparrer, The Angelic Upstarts, 4-skins har påverkat vårt särskilda sound, men också mer avToy Dolls, Peter and the test tube babies när det gäller vår inställning till det lyriska.

Den största skillnaden med att spela idag om du jämför med förr är att nu är  det helt enkelt publikens ålder, i Storbritannien är den genomsnittliga åldern för vår publik  nog runt 45 år gammal, när du blir äldre tror jag att du blir mer sluten i din musiksmak nästan förblindad av vad som fångade dig som en tonåring som "ingenting annat jämför" typ av attityd, vilket naturligtvis är fullständigt och total idioti, alla som var i den scenen kan inte förneka den musik som kommer ut nu och påverkas av detta, band som Rancid, Argy Bargy, Superyob som startade för länge sedan, men fortfarande skriver och spelar briljanta aktuella låtar och de får verkligen inte (enligt min mening) den respekt de förtjänar.

Det är en annat monster som skapats i Tyskland, Sverige, Frankrike, Belgien Australien och även USA och nu kommer banden från dessa platser, det verkligen är den nya generationen. De bästa ställena vi har spelat är alltid den största överraskningen, när vi går in på en arena och tror att du inte kommer att ha en bra kväll, kommer du inte att få det, vi spelar spelningar med ett leende på våra ansikten för vi har roligt med det vi gör och om publiken inte fattar det, då bör de inte bry sig att komma till en av våra spelningar.

I tre ord skulle vi beskriva vår musik som musik för bootsbärare . Punk är absolut ett sätt att leva som vi har levt nu i ungefär 150 år tillsammans.

Vi spelade i Stockholm på PSK pre gig för ett par år sedan på Klubb antisocial, hade en fantastisk spelning, träffade några underbara människor, hörde några fantastiska nya band och fick några fantastiska nya vänner. Favoriter bland svenska band är Agent Bulldog, Perkele, och de mycket underskattade Old Fashioned Ideas.

Politik är något vi försöker undvika i vårt lyriska innehåll, men ibland sägs saker politiskt utan att ens veta om det är, så jag antar att det går hand i hand, men livet i allmänhet är ju så och vi är arbetarklass och det kommer aldrig att förändras och är politiskt som det är. Bästa politiska bandet?, The Clash,, artist? Billy Bragg,,

MITCH JIMMY och nyligen SPUD, har alla inverkan på texterna,  MITCH skrevMAYDAY AT McDonalds, vilket är smäll på käften på de som tittade på 2001 Mayday upploppen i London som var full av motsägelserav skäl(mot kapitalism och konsumism) men slutade i strider med polisen, krossade Mcdonalds fönster när de flesta av de så kallade demonstranterna kom från medelklassfamiljer som bodde i mitt England, de hade en 2himla" bra dag"och jag tror om det är något ämne som vi har en åsikt om borde det inte finnas nån gräns att skriva om det, åsikter är din egena, ingen jävel behöver komma överens med dem. i ett band så har du fyra andra medlemmar att tänka på, men vi är kompisar av flera anledningar än bara det faktum att vi är i ett band tillsammans, därför har vi en hel del  samma åsikter och vi skulle inte pissa på varandra bara för att du inte tycker samma sak.

MUSIK är livet, det är känsloladdat, vissa låtar kommer ta fram de känslor du hade när du först hörde det, genom hela ditt liv har dessa låtar kommit att bli ditt eget personliga soundtrack så lyssna på så mycket du kan! Du kan inte undvika det.

Poink records har sin bas i Tyskland och tog kontakt med oss för att släppa vår skiva A Clockwork ARMY, de gjorde allt de sa att de skulle göra och är en absolut äkta diy etikett, för band som precis börjat, ta kontakt med dem, skicka dem en kopia av era inspelningar, arbeta med dem, och de kommer att arbeta med dig.

Det mest surrealistiska ögonblick vi haft på en spelning var när vi spelade i New Yorks East Village, fick kom på plats runt 08:00 och gick upp för trapporna för att gå genom dubbeldörrarna, bar våra våra gitarrer trummor etc och vi gick in i arenan och frågade efter chefen och att vi var redo att ställa upp våra instrument, vi blev visade i riktning mot en jätteman troligen omkring 6ft 7 med en afro som var en annan 2ft lång, han hade ryggen mot oss och jag, (MITCH ) märkte aldrig att han inte hade en skjorta på, som vi gick närmare honom, jag drog mig lite bakom  så SPUD var först att nå fram till  honom, och sa "hej kompis, vi är BLACK MARIAS var du vill att vi ska sätta våra instrument ? ", I och med detta vände chefen sig till oss och visade en typ av ansikte som var var fullt med kosmetika, blå glittrig ögonskugga, klarröd lip stick fullständigt målad, och till råga på att han hade de största par nakna bröst som pekade rakt in i Spuds ansikte , han sade till Spud att vi ska spela nere i källarbaren och pekade oss i rätt riktning,  senare på kvällen kom Punks och Skins , ca 30 eller så var ute på trottoaren och rökte och snackade   efter ett tag kom en buss fylld med turister som stannade och det blev en frenesi av kamerablixtar som kom genom fönstret pu bussen och alla klättrade för att få den bästa bilden de kunde på punks och skinheads, lite yr jag vände min rygg och såg upp mot fönstret för att se chefen som hade satt upp sina tuttar upp mot det och ytterligare två av hans personal i lämplig klädsel gör samma sak på endera sidan av honom!, det var vid den här tiden jag insåg att chocken för punk verkligen var död.

5 favoritskivor , IF YOUR LOOKING FOR GLORY , ARGY BARGY, EVERYBODY'S WRONG EVERYBODY'S RIGHT, SHAM 69, BAD MAN, COCKNEY REJECTS, GLC, MENACE, BILLERICAY DICKIE , IAN DURY,

5 Spelningar  PUNK AND DISORDERLY , 2011, PSK 2012, FILTHY LUCRE AT FINSBURY PARK 1996, RANCID AT NOTTINGHAM ROCK CITY 2012,

Våra nästa 5 viktigaste, tv, frisyr, vilken färg kalsonger har, politiska åsikter, religion och ironi.