Mauritz är gitarrist i Black Gulls. Det är ett riktigt bra hardcoreband från Tyskland. Nu är det dags för dem att svara på några frågor från mig och det ägde rum i maj 2019.

 

Snälla berätta en liten historia om gruppen?

-Vi startade bandet 2016. Vi kände varandra och hade andra band tillsammans, men vi ville starta något nytt och dela med oss ​​av våra erfarenheter. År 2017 släppte vi våra första EP Cages. Vi började spela live 2017. Den 19 april 2019 släppte vi slutligen vår andra EP "Stumble & Fall"

 

Snälla berätta lite om varje medlem i gruppen just nu, ålder, familj, arbete, intressen och något dåligt om alla? Tidigare band? Andra band på sidan?

-Oh, det kan ta timmar ... låt oss göra det kort. Vi är Mauritz, Tim, Damian, Kim och Dominik och vi är någonstans mellan 20 och 35. Vi har alla normala jobb och normala intressen som att sporta, gå på fotboll och - naturligtvis - gå på konserter. Vi hade alla olika band tidigare, men just nu fokuserar vi bara på Black Gulls.

 

Jag kan höra mycket olika influenser men mestadels hardcore och lite metall? Favoriter från förr?

-Ja, vi definierar oss som ett melodiskt hardcore band, men vi är öppna för all slags inspiration. Speciellt Damian och Dominik kom med metalcore influenser till bandet. Varje nytt inflytande kan vara en stor chans för den musikaliska utvecklingen.

 

Black Gulls är ni nöjda med namnet? Hur kom det upp? Och betyder det något? Var du inte rädd för att något annat band skulle heta så här? Vilket är det bästa bandnamnet du vet?

- Först av allt är vi nöjda. När vi tänkte på ett namn för vårt band ville vi kombinera en mörk färg med en symbol för frihet och självständighet. Vi kollade om det fanns något annat band som hette Black Gulls innan vi fattade det slutliga beslutet. Enligt min åsikt är det bästa bandnamnet någonsin H20. Det har nog ingen djupare mening men det är klart, enkelt och lätt att komma ihåg.

 

Vad är det bästa med att spela live?

- Förmodligen är det bästa på en live show energin och sambandet mellan oss på scenen och publiken. Live spelningar ger så mycket fler känslor än att lyssna på en skiva.

 

Och var är bäst att spela? Och det värsta stället?

-Baserad på den tidigare frågan skulle jag säga att intima klubbspelningar är bäst på grund av sambandet mellan bandet och publiken. Därför tycker vi inte särskilt mycket om stora scener som man inte känner att publiken är där.

 

Hur är det att spela den här typen av musik i Tyskland just nu? Vilka typer av band har ni konserter tillsammans med?

-Vi är från Tyskland och det är coolt att spela vår musik här. Jämfört med andra länder finns det många möjligheter att spela live i Tyskland. Musiker värderas ganska högt här. Vilka band vi spelar tillsammans beror väldigt mycket på konserttypen. Det finns rena scenkonserter, men också festivaler med många olika typer av musik.

 

Hur skulle du beskriva er musik i tre ord?

-Energi, Passion, Empati


Vad betyder punk för er, är det bara ett ord eller är det en livsstil?

- För oss betyder punk definitivt en slags livsstil. Vi förknippar inte punk med trasiga kläder, dricka alkohol eller hänga på gatorna. Punk är attityden som är att vara intresserad av sina medmänniskor och att stå för ett rättvist och fredligt samhälle.

 

Vad ska en ung människa göra idag för att chocka sina föräldrar som vi gjorde när vi var unga? De har redan sett allt ;-)?

-Lyssna på punk och hardcore-musik istället för smutsig rap-musik skulle vara vår rekommendation. Tillbaka till rötterna;)

 

Hur är det att bo i Tyskland just nu? Politiskt? Fascister?

-Vi vill inte klaga. Tyskland är ett demokratiskt, säkert och välmående land.Som vi har sett i andra europeiska länder har det skett en ökning av högergående rörelser under de senaste åren, men för närvarande är vi hoppfulla om att dessa rörelser redan har nått sina toppar.

 

Finns det några bra band från Tyskland just nu? Är punkscenen/ metallscenen/hardcorescen stor? Hur är det i er hemstad?

-Vi kommer från en stad med cirka 70 000 invånare. Det finns andra band och en stor kulturell scen, men det finns ingen hardcorescen. Men det finns många bra hardcoreband i närheten. För att nämna ett med vilka vi snart kommer att spela tillsammans: Devotion

 

Vad vet du om Sverige? Har du varit här någon gång?

-Jag har varit i Sverige två gånger och jag kommer definitivt att komma tillbaka oftare. Både städerna och de oändliga landskapen var hisnande. Jag upplevde folket som lite reserverade men mycket vänliga. Det är min stil, så jag kände mig väldigt bekväm.

 

Har du hört några bra band från Sverige?

- För ett land av den här lilla storleken har Sverige tagit fram så många bra band. Vi måste börja med mäktiga In Flames, Refused och Raised Fist men vi glömmer inte mindre band som Aviana.

 

Era texter, vem gör dem och vad påverkar ? Varför inte på tyska (jag älskar verkligen det när band sjunger på tyska)

- För tillfället är tre av oss ansvariga för texterna. Vi är alla influerade av de saker som händer runt oss och som vi snappar upp. Det kan vara sociala eller personliga ämnen. Vi älskar också tyska texter men vi bestämde oss för att skriva engelska texter för att få en större publik. Våra texter betyder så mycket för oss och vi vill att folk ska förstå dem överallt.

 

Finns det något ämne som ni aldrig kommer att skriva något om?

-Jag skulle inte utesluta något. Vi har tre textförfattare i bandet och vi har alla våra ämnen och intressen, så det kommer alltid en stor mångfald i våra texter.

 

Politik och musik, går det hand i hand? Vilken är er mest politiska sång?

-Politik och musik kan gå ihop, men de behöver inte vara det. Vi har många politiska sånger och vi tycker att det här är en utmärkt möjlighet att göra uttalanden med vår musik. Men vi hanterar också flera personliga problem och det är också bra.

 

Bästa politiska band / artist?

-Vi måste nämna refused tillsammans med Bad Religion. Bad Religion har strött salt i såren i 35 år och turnerar outtröttligt. De kanske dör på scenen medan de predikar till unga punkrockers;)

 

Tror du att musik (texter och så vidare) kan förändra någons liv, då menar jag människor som lyssnar på musik?

-Jag vet inte om musik kan förändra hela livet. Men när jag talar för oss själva kan jag säga att musiken har förändrat våra liv till det positiva och vi får fortfarande mycket styrka från musiken. Musik är inte den enda frälsningen men en stor hjälp

 

Ditt favoritskivomslag? Vem gör dina rekord?

-Bästa omslag: Polar - No Cure No saviour.

Våra skivor är utformade av oss själva och vår vän och tatueringskonstnär Florian Ziebart.

 

Är det viktigt att få ut fysiska skivor? Varför eller varför inte? Vinyl, CD, kassett, vad föredrar du om du kan välja vad som helst?

-Vi älskar att ha CD-skivor iför att ge bort. Vinyl är trevligt men inte ett måste, vi har te gjort någon ännu. Jag tycker att streaming är mer aktuellt för att nå så mångat som möjligt, så våra skivor finns tillgängliga på alla strömmande portaler.

 

Snälla berätta en rolig sak som har hänt under er karriär och under nån spelning?

-På vår senaste spelning snubblade jag på scenen och föll ner. Det var en extra ansträngning för att visa folket framför scenen hur namnet på vår nya EP "Stumble and Fall" ser ut i verkligheten;)

 

Hur ser er publik ut? Vilka människor saknar ni på dina konserter? Vilket är det största bandet ni någonsin har spelat tillsammans med?

-Vår publik är en blandning av hardcore fans och vänner och familj. Vi saknar tonåringarna på våra konserter, det skulle vara bra att nå dem också med våra texter! Det största bandet vi spelat med var Landmarks 2017.

 

Snälla ranka dina fem favoritskivor, fem favoritkonserter och fem viktigaste sakerna i livet?

-1. Funeral for a Friend – Casually dressed and deep in conversation 2. Killswitch Engage . Alive or just breathing 3. Slipknot – Slipknot 4. Anti-Flag: For Blood and Empire 5. Kmpfsprt – Invertention

1. August Burns Red 2. Boysetsfire 3. H2O 4. Funeral for a Friend 5. Alexisonfire.

1. Musik 2. Vänner och familj 3. Fotboll 4. CrossFit 5. Att göra denna intervju just nu

Först, senaste och dyraste skivan du någonsin köpt?

-Jag kan tyvärr inte komma ihåg den första och den dyraste skivan jag köpte. Den sista var definitivt den nya Bad Religion-skivan.

 

Är det tråkigt med intervjuer? Är det mycket intervjuer?

-Inte tråkigt, men några frågor är verkligen svåra att svara på. För tillfället har vi inte så mycket intervjuförfrågningar, men vi uppskattar varenda en.

 

Bryr du dig om recensioner? Vilken är den mest märkliga ni någonsin haft, med det här bandet eller något annat band du har varit med i?

-Recensioner kan vara grymma, men de är viktiga för oss att veta vad andra tycker om vår musik. Det var inte en riktig recension, men vår tidigare trummis berättade sin åsikt om den nya skivan och han såg det som jag, utan att vi pratat om låtarna tidigare. Någon form av magi :)

 

Vilka band jämför människor med, är det tråkigt att människor jämför er med andra band eller är det förståeligt?

- Först och främst är det helt förståeligt och det är också väldigt intressant eftersom vi får höra extraordinära jämförelser. En kille en gång jämförde oss med Turbonegro. Vi jämfördes också med melodiska hardcorebandet Being as an ocean.

 

Om du kunde välja fem band från det förr och nutida band och båda

döda och levande band att ha en konsert tillsammans med ert band. Vilka fem hade ni valt?

1.Funeral for a Friend 2. Heart in Hand 3. H2O 4. Polar 5. Alexisonfire

 

Är musik ett bra sätt att få ut frustration och bli en trevligare person utanför musiken ??

- Som jag redan nämnde kanske musik inte förändrar hela ditt liv. Men ja, för oss är musik definitivt ett sätt att få ut frustration och negativa känslor.

 

Vilken är frågan du vill ha men du aldirg får. Ställ frågav och svara på den?

-Kanske fråga Nr.2. Vi an göra en hel bok om det;) Jag kan inte hitta någon sakfråga just nu. Jag tycker att du gör ett bra jobb

 

Framtida planer för bandet?

-Förtsätta. Nya låtar, nya spelningar, nya skivor etc. 34.

 

För dig själv?

-Väldigt lik. Fortsätt att vrida på hjulet.

 

Visdomsord?

-Håll PMA!

 

Något att lägga till?

-Inget mer att säga. Tack så mycket!