Black Dahlia Murder är en hårt rockande grupp som verkligen är stenhårda. Här har David svarat på mina frågor angående gruppen.

 

Historia?
Snälla berätta lite om varje medlem I gruppen, vad de har för intressen och och om ni haft några grupper innan denna

-Well, Brian och jag (David) är 20, Trevor är 22, och Cory och John är 19. Vi har alla familjer och vi gillar skräckfilmer. Vi gillar alla musik, såklart. Cory och John åker skateboard, jag har precis börjat med BMX. Brian gillar serier och tatueringar  och Trevor gillar verkligen att köpa CD-skivor. Jag tror det är en sjukdom och hans familj har planerat att bota honom en gång.

 

Har ni några grupper vid sidan av Black Dahlia Murder?

-Bara lite saker som vi gör på skoj. Cory har ett grind band som heter Decepticon som bara gör lustiga saker av allt. Han har gjort det i ungefär 3 års tid. Det är det enda.

 
Hur kom ni på namnet?

-Trevor hade hört om det kända fallet och började att undersöka det. Alla gillade namnet så det blev kvar. Jag var inte med i bandet så jag kan inte så mycket detaljer. Men efter vad jag har hört så är det MYCKET bättre än de andra namnen som kastades runt.

 


Ni låter arga när ni spelar, är det ett sätt att få ut er aggression?

-Vi är faktiskt riktigt glada när vi spelar. Vi gör något som vi har velat att göra i flera år. Jag tror att den enda gång vi är eller blir arga är när saker omkring oss går åt skogen eller att en sträng går av eller något annat dumt.

 

Vad tycker du om när folk säger att folk som spelar eller lyssnar på aggressive musik blir aggressiva?

-Jag tycker det är dumt. Musik gör inte så att folk blir på ett speciellt sätt. Slut på detta.

 
Är er musik något man kan tortera folk med I Irak précis som de gör emd lugnare saker som Metallica?

-Nej, jag tror att alla börjar göra jäger och headbanga.


Ni kommer från USA, finns det några bra band där nu?

-Visst finns det det. Det är konstigt att se hur mycket som ändras nu. För ett tag sedan fanns det inga bra band men nu har vi band The Red Chord, Beyond The Sixth Seal, Premonitions of War, Lamb of God, etc.. Vår scen är riktigt bra nu.


Lyssnar ni bara till hard musik som er egen eller lyssnar ni på annan musik också?

-Vi lyssnar på en massa olika saker. Men det är klart vi älskar metal men vi lyssnar alla på olika saker. Vi lyssnar på en massa olika skit i bilen och jag tycker att det ör skitbra. Det gör att det inte blir tråkigt.

 

Vad tycker du om USAs roll I Irakkriget, vad är dåligt och bra med den?

-War is stupid no matter how you slice it. That’s my feelings on the matter.

 

Jag kollar era låttitlar , det verkar som ni har en del mörka tankar här och där? Hur kommer ni på era texter

-Trevor skriver bara vad som kommer upp för stunden och vad han vill och han jobbar med dem till de är perfekta. Jag vet inte hur han kommer på all skit men jag tror det är mycket det  att vi har växt upp med skräckfilmer och lyssnat på Autopsy.

 

Vad handlar låten”When the last grave has empted” om? Och ”Elder Misanthropy”?

-“When The Last Grave Has Emptied” handlar om zombies och “Elder Misanthropy” handlar om att vara odödlig. Lite som Highlander men inte så dum.

 

Vad är det viktigaste när ni gör musik, är det musiken, texterna eller att ha en refräng som folk kommer ihåg?

-Vi skriver vad vi tycker later bra. Vi spenderar månader på en låt om vi måste. Att inte bry sig om en av sakerna är något som BDM aldrig skulle göra. Vi bråkar om låtarna om vi måste.

 

Vem gör låtarna, är det någon I bandet eller gör ni de tillsammans?

-Oftast, brukar vi sitta ner och gå igenom idéer eller riff som någon har kommit på och bara jobbar med dem ett tag. Jag tror att vi alla hjälper till  när en låt skapas. Även om man bara säger ” jag hatar det där, det är det dummaste jag någonsin har hört” Men vi är som tur är väldigt bra vänner så man tar inte åt sig så mycket.

 
Hur skulle du beskriva er musik med tre ord?

-Extreme anal bukkake.


Snälla ranka dina fem favoritskivor, fem favoritkonserter och fem viktigaste sakerna i livet?

1.      Metallica – “Master of puppets”

2.      Suffocation – “Pierced from within”

3.      Danzig III – “How the gods kill”

4.      Miles Davis – “Sketches of spain”

5.      Cannibal Corpse – “The bleeding”

 

1.      Deicide/Behemoth

2.      Nile/Arch Enemy/Hate Eternal/Origin

3.      Deeds of Flesh/Severe Torture

4.      Rush

5.      The Red Chord/Premonitions of War

 

1.      Musik

2.      Jäger

3.      Skrifterna av  H.P. Lovecraft

4.      Vodka

5.      Klassiska skräckfilmer


Första, senaste och dyraste skivan du har köpt?

-Den första skivan jag köpte var en Metallica bootleg, och den senaste jag köpte var en Cult of Luna CD and den dyraste jag har köpt var en Metallica import. Den japanska versionen av “…And Justice For All”. 35 dollar och det som var olikt originalet ör att det hade et Diamondhead omslag på skivan. Jag önskar bara att när bussen välte att Lars skulle dött istället för Cliff. Världen hade varit en mycket bättre plats.


Hur mycket säljer era skivor?

-Den skall säljas för ungefär 10 dollar, även i stora kedjor.  Vi är riktigt glada för det för vi hatar evrkligen att skivorna är så dyra nuförtiden. Det är bara dumt att folk trissar upp priserna så, alla vet att det kostar ungefär 2 dollar att framställa en CD. Vi tror att folk kommer att se priset på skivan och verkligen gilla det och köpa den för det.(Jag menade egentligen hur mycket de säljer av sin skiva men det blev ju ett intressant svar ändå)


Har ni fått några recensioner på skivan ännu?

-Yeah, några webzines har recenserat den. Än så länge har alla varit bra. Vi var lite nervösa över hur folk skulle reagera eftersom vi har ändrat oss sedan förra skivan. Vi har börjat visa lite mer amerikanska deathmetalinfluenser och vi visste inte hur det skulle tas. Men än så länge har de tagits emot bra.


Vilken är den konstigaste recensionen ni har fått?

-Jag har inte sett någon recension som verkligen har fått mig förbannad eller förvirrad eller så men alla har ju rätt till egna åsikter. Precis som att jag hatar Beatles och alla andra älskar dem. Jag tycker de verkligen var skit men det är bara jag.

 
Bryr ni er om recensioner?

-Yeah, jag vill veta vad folk sager/tanker. Även ifall alla hatar oss vill jag veta.


Hur är en bra konsert med er?

-En bra konsert är beroende på vilket ställe vi spelar på.  Vi har spelat på några ställen där vi inte har hört varandra så det var verkligen svårt att så det var verkligen svårt för oss . Men när allt är rätt så headbangar vi som galna och bara har det bra.


Hur ser den medelmåttige diggaren ut? Har ni bra kontakt med era fans?

-Våra fans är ganska olika men jag tror att hardcoreungar gillar oss mest mer än andra. Och de klär sig lite som oss. Tajta tröjor, nitbälten etc. Jag tycker nog att vi har en excellent kontakt med våra fans. Vi pratar med alla som kommer fram och med några snackar vi i timmar.

 

Jag såg I er gästbok att någon hade gett er en CD som de ville att ni skulle lyssna på, får ni många CD, demos och så vidare? Lyssnar ni på alla

-Vi får aldrig demos eller något annat. Oftast brukar banden i vår gästbok fråga oss om vi inte kan kolla deras mp´3s.


Har de någonsin hänt något med bandet ni lyssnat på, har ni hjälpt de på något vis?

-Självklart har vi hjälpt dem. Vi köper deras saker.

 
Vad vet ni om Sverige?

-Jag har hört någonstans att regeringen betalar för alla som vill gå I en musikskola och lära sig ett instrument. Det är väl därför alla heavymetal band där är så otroligt bra.


Har ni hört några svenska band värda att nämna?

-Kom igen nu, vi vet alla vilka kungarna är..


Hur är det att vara på Metal Blade, funkar det bra, vad är det värsta respektive det sämsta med dem?

-Metal Blade är en av de bästa sakerna som har hänt oss. Det gav oss chansen till att bli ett riktigt band och göra de saker som vi alltid har velat att göra. Så än så länge har det varit skitbra. De promotar oss som bara den och de gör en massa skit för oss så alla som jobbar där är så himla trevliga.


Vilka är framtidpslanerna för bandet?

-Att turnera så mycket vi kan. Göra mer album. Jag tror det är säkert att säga att deta bandet är vårt heltidsjobb nu så därför hoppas jag att vi blir kungar av världen inom en snar framtid.

 
Som människa?

-Jag skall vara med I detta bandet så länge jag kan. Efter det skall jag fundera ut något.


Visdomsord?

-Thrash ‘til death.

 
Nåt att tillägga?

-Ha inte för tung utrustning. Ditt band hatar dig då.

 

 

 Bilder tagna från Black Dahlias Murders hemsida