Att Bitch Boys har börjat spela igen är ju kul tycker jag. Tyvärr missade jag deras spelning på Henriksberg i februari men jag tar igen det nu genom att göra en intervju med Micke Thimrén så här i mitten av mars 2012

 

Ni började ju spela lite igen hur kom det sig och när var det?

-Det var Punkgalan 4 april i Sthlm 2009.

 

Sedan fick ni blodad tand?

-Ja responsen var så bra och vi lät så tighta efter bara 3 rep. Du kan kolla på youtube från galan så förstår du vad jag menar. Hela publiken sjöng med och kunde texten till flera låtar. Otroligt efter så många år.

 

Men ni hade någon slags reunion 1994 när ni släppte 8 Postmoderna sånger också eller?

-Ja men det lät inget vidare, vi blev producerade av hårdrocks vikingarna från Heavy Load ,Ragne o Styrbjörn och jag va rätt törstig, ha ha, vi var ofokuserade och så.

Så det blev aldrig så mycket mer då eller?

-Jo, vi gjorde en hel del spelningar och en video till våran cover av Ted Gärdestads" Vill ha en egen måne" och var med i ett Tv program men vi hade inte den rätta kemin med trummisar som vi har nu med Poeten och trummisen Johan Christiansson. Nu har vi äntligen hittat den trummis vi alltid letat efter. Trummisen är som bekant ankaret i en grupp.

 

Vad är det för medlemmar nu då?

Original sättning Frobbe Froman: sång. Jag: gitarr. Peter Ericson: bas. Johan Christiansson: trummor

 

Men när ni spelar ute idag vad är det för publik ni möter då?

-Mest 40+ men en hel del unga punkare också som kanske gått igenom mammas och pappas vinyl skivor, ha ha

 

Det är ju gott att det är lite nya folk också. Ni har inga tankar att släppa hela er backkatalog på CD?

-Vi har inte mastertaperna men den vinyl Ep som släpps snart innehåller två nyinspelningar av två gamla låtar. Plus två nya

 

Och de låter som det gamla eller?

-I samma stil fast med lite uppdaterade texter.

 

Låter bra tycker jag. Var och träffade Jönsson från Attentat förra veckan och fick lyssna på deras tolv nya låtar som skall släppas...lät också riktigt bra! Det finns en del gamla punkband som fortfarande spelar eller spelar igen....gott..Finns det någon ny punkrock som du gillar?

-Har inte så bra koll, något du kan rekommendera, engelsk eller svenskt?

 

Finns mycket men har du hört Radars på Svindel Records...bra svenskt band med engelska texter? Gå in och kolla min sida www.skruttmagazine.se och leta upp bra grupper där ;-) Blir det mycket spelningar annars eller?

-Vi håller på att inleda ett samarbete med Ronny Lauritzen som håller på att boka in spelningar vi har gjort ett tiotal sen punkgalan men hoppas göra en del festivaler i sommar och att nya skivan ska ge en del gigs.

 

Får försöka se er då....har faktiskt aldrig sett er fast jag snart är 50.... hur gamla har ni själva hunnit bli?

-Ha ha, jag är 52,Frobbe o Peter 50,Johan är pojkspolingen på 40, but you never to old to rock.

 

Gött.....men har något av er levt på musiken någon gång?

-Bara jag, jag började att spela med Johnny Thunders efter Bitch Boys och turnerade mycket med honom mellan 83-88, sen har jag haft tillfälliga jobb mellan gigs och studiojobb.

 

Vad gör du nuförtiden då?

-Spelar, målar och jobbar på en bok.

 

Vad är det för en bok då?

-En samling av noveller med illustrationer till, delar av den finns på mina anteckningar om du är nyfiken på det.

 

Aha....dessa rockstjärnor måste kunna allt....skriva, måla, göra musik ...hehe. Vad gjorde de andra när ni inte hade Bitch Boys, spelade de också musik eller vad pysslade de med?

-Jag har alltid målat o skrivit, spelat sen 10 års åldern och haft utställningar som gått bra. Frobbe jobbade länge som barchef på Riche, Peter startade ett bemanningsföretag som han fortfarande har som är framgångsrikt.

Vad betyder punken för dig idag och vad betydde den förr i tiden....har din syn på den förändrats och isåfall på vilket sätt?

-Jag började redan som 12 åring spela ute -72 och var väldigt influerad av New York Dolls och The Stooges, Stones, och rebellisk musik och hatade när band som Yes, Emerson, Lake & Palmer, Focus,Genesis dominerade listorna och musiklivet så punken kom som en skänk från ovan. Såg Pistols på Kåren -77, Clash samma år och gillade först o främst musiken. Punken var mycket (iallafall i början)en gör det själv rörelse. Trycka affischer på stencil maskin, ringa polarband och fixa gig, hitta kläder på Myrorna, lite sprayburkar och fantasi, göra en tidning(fanzine) med en kopieringsapparat o.sv .Idag står punken för mig fortfarande som ett ideal för handling och samarbete utanför etablissemanget.

 

Hur har den förändrat dig tror du....hur hade du varit utan den...kanske svårt att tänka sig men ändå?

-Svårt att säga eftersom jag redan var hooked på musik och rebellanda före punken.Men utan den skulle jag nog inte vara så kreativ och tro på att allt går att göra bara du tror på det.

 

Men i början av Bitch Boys karriär...fick ni mycket skit för era texter ...jag tänker på Häftig Fredag, Sighsten H och Kungakompis till exempel?

-Nej, folk gillade dom, för dom tog upp saker som var aktuella då och Kungakompis är ju fortfarande aktuell, ha ha.

 

Det är den ju faktiskt....ni kanske inte sågs som ett politiskt band och det gjorde väl egentligen inte så många Stockholmsband egentligen. det var kanske mer politik i Göteborg till exempel.... Tycker du att Göteborg och Stockholm skilde sig mycket när vi snackar punk från förr?

-Javisst, Göteborg var mycket mer myten om arbetarklass och vänster, när det mesta av kultureliten liksom i Stockholm kom från överklass och lekte arbetare. Jag som kommer från verklig arbetarklass, farsan mekaniker, morsan lärare snackar inte så mycket om det eller klär ner sig och leker det. Det är någonting man är och har i blodet och vill kanske komma ifrån eller åtminstone förbättra.

Micke Thimren förr....eller om det är nu!

 

Men era texter var ju faktiskt ganska "farliga" ibland också tycker jag.....vem gjorde texterna och vem gör texterna idag?

-Jag gjorde och gör 80%  och Frobbe 20%.

 

En go blandning av humor och politik och dagens sanningar tycker jag...vilka är era favoritlåtar att spela från förr och vilka låtar är det publiken vill höra idag?

-Det är olika men Automobil är alltid lika rolig och ger en kick att spela. Just nu har vi repat in "Gyllene Pistolen" och"Du ska dö" så dom är favvisar just nu. Publiken går alltid igång på Automobil och gillar Lördagsrebell,  H-son produktion, Jag hatar, Svenssons barn, men i stort sett alla låtar eftersom vårat set bara är ca: 35-40 minuter blir det bara gobitar och några nya.

 

Men inget från Continental?

-Nej, he he, det är ett annat kapitel i Bitch Boys historia.

 

Ja vad hände där egentligen...vad ville ni med den skivan?

-Vet inte riktigt, vi blev inspirerade av syntvågen som alla andra och Frobbe gillade inte det och hoppade av, så vi spelade bara in den plattan och la av.

 

Jo den var kanske ingen höjdare men ändå rolig på något sätt....Jag tänker på namnet...det finns väl en del andra band som har haft samma namn efter er...hur har ni agerat på det?

-Finns något ryskt band tror jag, men vi är ju bara aktuella i Sverige.

 

Men fanns det inte något tjejband som gjorde en skiva också som finns på Ginza....Men jag skulle vilja veta en annan sak istället...fem skivor du inte kan vara utan?

-Stones "Exile on main street", "The Stooges"första plattan, "New york Dolls" båda skivorna, Sex Pistols "Never mind the Bollocks".

Goa skivor allihop...hur ser du på mp3 och nedladdning då?

-Säger som Iggy Pop, tycker det är jävligt bra eftersom jag inte tjänat en spänn på skivorna jag gett ut och ju mer folk som kan lyssna på min musik eller grupp desto bättre.

 

Så kan man ju se det också....men jag skulle som sagt vilja ha en box med alla Bitch Boys-låtar på en och samma samling...finns det mycket outgivet?

-Nej inte mycket, men har precis hittat ett rullband från ett gig -81 som kanske blir något om ljudkvaliteten är bra.

 

Alltid något...vad är det roligaste som har hänt under en spelning med Bitch Boys....på scen eller bland publiken...har du något roligt att berätta för oss?

-Kanske inte det roligaste men något vi minns och säkert dom som va där. Vi spelade på Facade i Göteborg efter Extra med Annelie Ryde´och var milt sagt överförfriskade särskilt jag , när ridån drogs isär dunkade jag en hela whisky i scengolvet och skrek nu jävlar ska Götet få se på punk drog volymen i botten, sen trassla vi oss igenom kanske två låtar innan trummisen gick av scenen och Frobbe satte sig bakom trummorna, sen kom managern för stället och sa --Om ni lägger av nu, får ni gaget och en back öl, ha ha, En annan gång i Karlshamn kom en man upp på scenen och stängde av stärkarna när publiken kom upp och pogade, sen blev det en en hetsig diskussion mellan Frobbe o honom innan vi fortsatte, allt fanns på ven video som jag tyvärr blivit av med.

 

Hehe...mycket konstigt har skett genom tiderna i punksvängen....vilket är det största bandet ni spelat ihop med och framförallt vilket är det största bandet ni haft som "förband" och som blivit riktigt stora sedan?

-Vi var förband till Duran Duran och Echo & the Bunnymen, Di leva var förband till oss i Gävle med sitt band Pillisnorks runt -79.

 

Fräckt....vi kanske skall börja avsluta nu har du något visdomsord som du vill dela med oss och göra oss lite klokare?

-Brukar säga "Face the truth before the truth face you", eller "sova får du göra i graven".

Framtidsplanerna annars är ju som jag förstår EP:n och tio spelningar...ingen ny fullängdare med bara nya låtar?

-Nej jag tror vi tänker hålla oss till EP formatet och CD:en med bonusspår.Folk verkar inte orka med hela skivor (gamla LP formatet) längre.

 

Kanske inte det....men släpper ni vinyl EP:n på CD med extralåtar eller vad menar du?

-Exakt eller troligen.

 

På samma bolag?

-Japp Ronnys, ska hälsa från honom.

 

Pratade precis med honom....nåt annat du vill tillägga?

-Once a punkrocker, always a punkrocker.