Kash här. Jag fick hela bandet att svara på intervjun så här kör vi! Säger Kash och det gör han i slutet av september 2006.

Historia?
-JESSE A.:
Bad Reaction började 2002 när vår sångare Kash flyttade från Brooklyn New York till Los Angeles för att starta ett band. Även om det var en stil som inte var så vanlig här så hoppades Kash att han kunde starta ett band som var inspirerat av de klassiska LA banden som Adolescents och andra amerikanska band som  Zero Boys, Minor Threat, och the Freeze.
Efter några tjuvstarter, så blev äntligen sättningen solid med Kash och Jesse(basist) och vi hittade Ben Edge genom en flyer där vi letade efter en hardcorepunk gitarrist. Efter an massa trummisar så hittade de tre Justin Laughlin, en Oklahama född som precis hade flyttat till LA och han sökte jobb som en ljudproducent för film eller TV. Justin hade inte så mycket kännedom om punk och hardcore och brydde sig inte så mycket om stilen, så gick han ändå med I bandet efter några repningar och där visade bandet att de hade tillräckligt med rytmer/stopp osv. För att göra det intressant. Med Justin ombord och en slutlig namnändring började Bad Reaction att skriva och spela in och påbörjade ett intensivt schema av spelningar som fortsatte tills nu. 2002 släppte bandet sin egensläppta första CD demo, "Six Songs." Men eftersom kvalitén lämnade lite att önska och bandet inte hade hittat sin stil ännu, så fick ändå demon speltid i Los Angeles punk radio show, Complete Control med Joe Sib, på den lokala stationen Indie 103.1. Just nu finns det inga 80-tals inspirerade hardcoreband I området. Bad reaction hoppades att kunna få tillbaks stilen av punk som de lyssnade till när de växte upp. Banden var hårda och snabba men hade mycket melodier ändå och ett annat band som är en stor influens är Bad Brains. Vi spelade med varenda band och Bad Reaction spelade sig nästan till döds i över tre år och spelade nästan på varje spelställe i Los Angeles, från små undergroundlubbar till stora teatrar där de var förband till klassiska LA punkband. 
2006 släppte Bad Reaction sin debut LP, Symptoms of Youth, på Destroy All Records.
Inspelad helt analogt I fem dagar inkluderat mixen, bandet fick äntligen fram soundet som är notoriskt energiskt liveljud. Den släpptes även i en limiterad upplaga på 500 svart och gula splattervinylskivor. Nyss blev det en stor ändring i bandet när Justin lämnade oss och den sjuttonårige Nick kommer in på trummor. Nick har gett en ny energikick till bandet, och har äntligen kompletterad bandet med fyra medlemmar som verkligen älskar hardcorestilen som bandet spelar, det öppnar nya möjligheterna för bandet nu när varje medlem verkligen gillar 80-tals hardcore. Vi har nya spelningar och inspelningar på gång. Bad Reaction ser framemot att visa upp sin unika hardcore till nya människor och att ha så roligt som möjligt under hela processen.
 

Snälla berätta lite om varje medlem, ålder, familj, intressen, jobb och något hemskt om varje medlem?
-Kash - 27 år gammal. Kash, en muslimsk Brooklyn infödd, som gick i skola för leksaksdesign och jabbar just nu på en videoavdelningen för en stor talangagentur. Om man tänker på hans jobb som sångare är Kash en talangfull artist. Han tänkte först använda sin talang med att utveckla leksaker och design, något som alla som har sett hans skulpturer skulle hålla med om att han skulle klara.  
Ben Edge - 27 år gammal. Ben är en LA unge, född och uppväxt. Han var med i Fields of Fire som sångare och var det ända tills Bad Reaction började. Han har en kandidatexamen från Universitetet i Santa Barbara. Även om  Bad Reaction inte klassificerar sig som ett Straight Edge band så har han varit en del av Straight Edge scenen sedan han var barn. Han jobbar på Trader Joes, en grossist firma.  
Jesse A. - 33 år gammal och han är åldermannen I gruppen. Han kommer från en streetpunkbakgrund och lyckades balansera på nittiotalet mellan extremt drickande i rivningskvarter i New York, San Francisco and LA, och samtidigt få sin kandidatexamen på  University of California i Santa Cruz i Modern litteratur. Han är bara en teori från att få sin examen in  Filmproduktion på University of California i Los Angeles. Han jobbar som scenarbetare i Södra Kalifornien, sätter upp konserter, utställningar och andra saker för rika människor med för mycket pengar i sina händer..
Nick Rips - 17 år gammal.Även om han är mycket yngre än de andra medlemmarna i gruppen så kommer Nick med en massa erfarenhet och har just avslutat ett pass med det klassiska hardcorebandet Dr Know. Han är väldigt påläst när det gäller hardcore för att vara i den ålder han är och han har med sig en fräsch entusiasm och energinivå till bandet den senaste månaden då han varit medlem i Bad Reaction.  


 

Min recension av er skiva låter så här BAD REACTION-SYMPTOMS OF YOUTH(CD-DESTROY ALL RECORDS DAR 074) Det är inte så många svarta människor som är inblandade i punkscenen egentligen. Visst har vi haft Bad Brains och några mer men mycket mer än så är det inte. Här kommer Bad Reaction för att ändra på det och de har en svart sångare. Detta gillar jag…en gång var jag motståndare till amerikansk hardcore men det gick över. Den här gruppen har lyssnat mycket på tidiga amerikanska grupper som DK, Bad Brains, Minor Threat och framförallt tidiga Black Flag. Underbara låtar och ilskan bara lyser ur ögonen på dem. Är ni inne på tidig 80-tals punk från USA så är detta ett givet köp…..(ÅTTA) 22/9-06 vad gillar ni den?
-Jesse A.:
Tack för recensionen. Vi är glada att du förstod våra influenser, det är väldigt viktigt för oss. Vi försöker att spela 80-tals hardcore med vår egen stil men vi har lagt in våra egna kryddor I musiken, och en del tycker att vi ligger utanför hardcorekulturen.  Vi tycker om att inte låta precis som någon av våra influenser men vi låter på samma gång som om vi skulle kunna vara ett band från den eran. Vi vill inte vara Minor Threat eller Bad Brains men vi vill låta som ett band som kunde ha spelat med dem.
Kash: Yeah.


Finns det några andra band som ni jämförs med?
-Jesse A.: Vi får en massa jämförelser med en massa band i hardcoregenren. Vi har varit jämförda med allt från the Freeze till Minor Threat till tidiga Black Flag, och många mer, några vi inte alls håller med om. En stor influens för oss är The Zero Boys, ett hardcoreband från Indiana som var glimrande snabba men de var utmärkta musiker och hade en hel del melodier i sin aggression. När vi spelar i LA så har vi utmärkta chanser att spela med en massa band som influerade oss som Angry Samoans, Dr. Know, Battalion of Saints, Youth Brigade, Adolescents, CH3, DI, TSOL, och många mer.
Nick: Jag jämför oss med, Zero Boys, Descendents, och Minor Threat.
Ben Edge: Zero Boys!
Kash: Jag hör ofta Zero Boys och Bad Brains, men jag tror att Bad Brains-jämförelsen kommer från våra livekonserter. Vi försöker att ge allt så ofta som möjligt

Bryr ni er om recensioner?
-Kash: Fan. De hjälper mig att köpa skivor ibland. …
Jesse A.: Jag skulle ljuga om jag sade att vi inte bryr oss om recensioner alls. Alla vill väl att folk skall fatta vad man gjort. Vi bryr oss inte så mycket om folk gillar oss eller inte, så länge de förstår vad vi försöker att få fram och respekterar oss för det vi gör. Vi skulle älska att folk blev fans till bandet och att de kommer till spelningarna och låta oss få veta att de gillar det vi gör men vi ändrar inget för att för att försöka vinna över fans till oss. Vi spelar i detta bandet för att det är den typen av musik som vi älskar och eftersom vi vill göra skivor och spela spelningar som vi vill se och höra själva. Ifall folk gillar vad vi gör är det skitbra. Ifall de inte gör det så finns vi fortfarande här, vi försöker inte att bli rockstjärnor.
Ben Edge: Ja, folk laser dem och bestämmer sig för vad de vill köpa på grund av dessa. .
Nick: Inte egentligen, jag tror att det är bra för ungarna att veta vad folken I banden lyssnar på men ingenting annars. 

 


Får ni många kommentarer på det faktum att ni har en svart sångare och det är inte så många punkband som har en svarts sångare?
-Kash: Även om jag inte skulle vilja att vi fick det så får vi det.  Det finns en massa exempel på att folk har sprungit fram till mig och bara varit som galna. Först berättar dem att vi är så bra och att vi spelat som om vi var ett 80-tals hardcoreband och sedan säger de att det vara bara för att jag var svart. Det verkar svårt för folk att fatta det men det är inte ofta som det är något negativt.  

Nick: Folk har inte så många kommentarer om det men det beror på hur de identifierar oss, jag skulle kunna säga that’s our catch. (Skratt)
Jesse A.: Vi får lite uppmärksamhet för att vår sångare är svart. Det är inte extremt vanligt för en sångare i ett punkband att var svart, det finns mer än folk tror. Det har alltid funnits Afroamerikaner som sångare och medlemmar i Amerikansk hardcore och punk, från Bad Brains till Templars, till  Special Forces, YDI, Scream och andra band, och även nuvarande band som  Red Tape. I slutändan , för folk som ser oss live och lyssnar till våra skivor kanske bryr sig en liten stund om detta. Sedan måste de bestämma sig för vad de tycker om oss som band. Kash är så otrolig att se, är en energisk, underhållande frontman att hans ras överskuggas av hans scennärvaro och karsima..

 

Hur skulle ni beskriva er musik med tre ord?

-Jesse A.: Energisk. Unik. Hardcore.
Ben Edge: hardcore cock rock …
Nick: arg, meningsfull och hardcore
Kash: Energisk Hardcore Punk… sa vi alla Hardcore? Bra.

 

Hur är det att leva i ert hemland?
-Jesse A: Jag älskar USA. Det är ett stort land med så många olika områden och olika kulturer. Folk som inte varit här tror troligen att allt är en stor och likadan massa av folk överallt och det stämmer nog till viss del men när man kommit igenom den så ser man att det finns alla möjliga sorters människor och ställen. Vi håller inte med allt som amerikaner tänker , säger och gör och det finns en hel del i vår kultur som vi hatar. Det är en av orsakerna till att vi är med i ett punkband istället för någon annan skit. En massa har hänt under dessa fem år som har gjort mig olycklig och ibland tänker man att det skulle vara bättre att flytta härifrån och leva någon annanstans men man får stå ut med det ibland. Det är härifrån vi är och vi får göra det bästa av det. Det jag blev mest äcklad av var den blinda patriotismen  som startade efter 9/11 som gjorde att jag tänkte att jag måste lämna landet för gott. Eftersom vår geografiska isolering är vi inte så ofta del av världens gemenskap och vi är inte ansvariga för vad som händer på andra ställen i världen. En skavank på det amerikanska folket är att vi ofta verka följa våra ledare blint, accepterar propagandan som de föder oss med. Men det finns alltid de av oss som ifrågasätter vad de säger till oss och vad som görs i vårt namn, dessvärre har för många amerikaner tillit till vår regering och sitter tysta medan vi gör en massa hemska saker runtom i världen.  Vi lär oss från födseln att vi är den mest fria staten i världen men verkar som om vi mer och mer lever i en polisstat.
Nick: Det är ganska bra, det enda dåliga är allt betalande till spelställen, snutar och till en del på min high school.
Ben Edge: It kicks ass. Amerika äger!

 

Vad gillar ni regeringen?
-Jesse A:
Den amerikanska regeringen har blivit en hemsk, skenheligt monster helst under Bushs styre. Vi har förstört vår internationella goodwill vi kanske hade efter 9/11 med de nuvarande illegala, omoraliska krigen. Vår regering lurar folk att tro at de slåss för frihet medans de sakta utplånar vår frihet här hemma. Som folk litar vi alltför mycket på de förtroende valda. Majoriteten av Amerikas folk är inte hemska och dom förstår inte vad de gör och hur resten av världen ser oss och våra aktioner. Många människor även de som stödjer de hemska sakerna som USAs regering har gjort de senaste åren tror på at de gör det enda rätta, försöker göra världen säkrare en mer fri plats att leva på. Tyvärr är deras tillit lite felplacerad. ..
Ben Edge: It kicks ass. Amerika äger!

 

Tycker du att musik och politik går hand i hand?
-Jesse A: Jag tycker att politik i musik kan vara en extremt effektfull kraft. Musik har en möjlighet att få folk att tänka som de inte gjort förr, och öppna dem för nya vägar som de aldrig tänkt förut och kan öppna upp dem för nya sätt att se saker som de aldrig annars ens tänkt på.  

Bad Reaction är inte ett politiskt band, inte om man strikt lyssnar på orden.
Kash skriver det mesta av våra texter och de tenderar mest på att lägga fokus på personliga saker. Jag tror att politiska ämnen kan utforskas av att upptäcka sociala och personliga problem som beskrivs av medlemmar av vårt samhälle  och det är det jag tycker att Bad Reactions texter gör. Vi skriver om rasism, droganvändande och en del annat som enkelt kan ses som politiska texter.   
 


Bästa politiska band?
-Nick: Dead Kennedys. Period.
Ben Edge: Dayglo Abortions.
Kash: Det finns ett lokalt bra band från L.A. som heter Onewordsolution. De är väldigt politiska, smarta och inte för att glömma att de är ett solitt band. 
Jesse A.: Svårt att säga. Personligen växte jag upp med Subhumans och tycker fortfarande att de är ett väldigt bra politiskt band.. jag tycker att många politiska band har inte så mycket att säga. De skriker ”Krig, krig, krig” och verkar inte gå djupare än så. Ett av mina personliga favoritband är från Staterna och från den amerikanska medelvästern och de heter. Brother Inferior. De har/hade intelligenta politiska texter som går bakom den punkiga stereotypen som många band håller sig till. 
 


Finns det några bra amerikanska band?
-Nick: Ja,. otroligt börjar scenen komma tillbaks med band som: CITIZENS ON PATROL (COP), DIRECT CONTROL, CONCRETE FACELIFT, FOMALDEHYDE JUNKIES, BAD ANTICS, AND A TON OF OTHERS...
Ben Edge: Bad Reaction, Broken Needle, The First Step (som är1/5 kanadensiskt), Annihilation Time...
Jesse A.: USA börjar äntligen producera mer stora hardcoreband efter en relativt vek scen. Det senaste året har Los Angeles utvecklad ett grundmurat intresse för 80-tals hardcore med band som  Rabies, Tippers Gore, och Harpoon Guns. Scenen som Bad Reaction hoppades på när vi startade bandet har äntligen startat up och utvecklas i Los Angeles området.
Det finns en massa bra band som kommer från Norra Kalifornien som Strung Up, DCOI!, och mer politiska band som, Born/Dead. Det finns många mer där ute och det vekrar som om att man hör nya hardcoreband hela tiden och många av dem är riktigt bra.
Kash: Allt är sagt…
 


Vad vet du om Sverige?
-Nick: Jag vet att det är Europa.
Jesse A.: Jag vet att Sverige hade en stor punkscen på 80-talet med en massa band som var influerade av Discharge En del av mina vänner är intensivt inne på svensk hardcore, både från 80+-talet och från idag. Personligen är jag inte så mycket för den stilen men jag är känd med ungefär 20-talet svenska hardcoreband. Jag vet också att Sverige har en stor garagescen, i alla fall för några år sedan. Jag tycker att Sverige är ett fascinerande land och har en stor koppling till rock och punk . När folk i USA sade att rocken var död så höll Sverige facklan varm och vad jag vet så har alltid Sverige haft ett stort undergroundinslag med punkband. Och så har ni ABBA.
Ben Edge: Jag hade aldrig någon tid att lära mig om Sverige, eftersom jag var för upptagen med att vara ute på beachen på vintern.
Aahhh! Jag älskar varmt väder, gör inte ni? 
Kash: Det är därifrån de vita kvinnorna kommer, är det inte?

 

Har ni hört några bra svenska band?
-Jesse A.: Som jag sade, jag vet inte så många men det finns en hel del band som Kriegshot, Skitsystem, Totalitär, och Wolfbrigade, det är ganska starka band. Några av mina vänner kan säkert säga 100 till men jag är ingen expert. Ett band jag hörde nyss vara de riktigt bra Skitkids. De är definitivt på min lista över skivor jag skall köpa!
Ben Edge: Shield, de första Intensity albumet ("Bought And Sold"), allting utan tuppkammar och löjligt hår eller techno musik. (host, refused, host)
Kash: Jag älskar fanimej Intensity. Ben fick mig att lyssna på dem. Bra skit! Plus att jag gillar Refused mycket också.

 

Vad betyder punk för dig, är det bara ett ord eller är det en livsstil?
-Kash: Allting. Livsstil.

Jesse A: Punk suger…. Jag är inne på cock rock!
Nick: Jag gillar inte termen"punk" vi är hardcore, Jag hatar alla dessa emoungar som har kallats för hardcore nuförtiden, det enda hardcore som de är är hardcore psusies. Termen hardcore myntades av DOA och accepterades av band som Minor Threat, SSD, Black Flag, Circle Jerks och alla de bra hardcore banden från 80-talet, hardcore(som jag vill kalla dem) är definitivt en livsstil, den separerar dig från det vanliga och låter dig vara dig själv, hellre än att följa trender och bli en hjärndöd zombie.
Ben Edge: "En punkare är en ärlig person" (Johnny Rotten, 1977)
 


Snälla ranka dina fem favoritskivor, fem favoritkonserter och fem viktigaste sakerna i livet?
-Skivor(ingen speciell ordning)
Jesse A.:
-Social Unrest, Rat in a Maze
-Turbonegro, Apocalypse Dudes
-Misfits, Walk Among Us
-Zero Boys, Vicious Circle
-Stiff Little Fingers, Inflammable Material
Nick:
1.DYS - wolf pack
2.Minor Threat - out of step
3.Black flag - nervous breakdown
4.Circle Jerks - group sex
5.Ill Repute - what happens next?
Ben Edge:
1) Minor Threat - Minor Threat,
2) Gorilla Biscuits - Start Today,
3) Lifetime - Hello Bastards,
4) Germs (GI),
5) Adolescents - Adolescents
Kash:
1. Bad Brains: ROIR Tape
2. Minor Threat: Discography
3. Gorilla Biscuits - Start Today
4. Black Flag: First Four Years
5. Zero Boys: Vicious Circle
Konserter(ingen speciell ordning)
Jesse A:
-Ramones
-Turbonegro
-Class of '77 show (med Circle Jerks, Adolescents…etc)
-The Dwarves tidiga spelningar
Ben Edge:
1) Unbroken/Outspoken Reunion '98,
2) Class of '77 show (Adolescents, Fear, Circle Jerks, och en miljon andra So Cal band 2001), 3) Gorilla Biscuits @ CBGBs, 2005,
4) Lifetime @ Chain Reaction, 2006,
5) TSOL @ Troubadour, 2000
Kash
1. Class of 77’ @ The EL Rey (CA)
2.
Gorilla Biscuits Reunion @ CBGB’s (NY)
3.
Fugazi @ABC NO RIO (NY)
4. Benefit for The West Memphis 3 @ Ameoba (CA)
5. Murphy’s Law & Fishbone @ Coney Island High (NY)
Nick:
1. Inland invasion 2
2. JFA, Tippers Gore och Rabies på the Knitting Factory
3. Circle Jerks på the Glass House
4. Suicidal Tendencies, FEAR, och Flipper på the Olympic Auditorium
5.
Ill Repute på the Showcase
Fem viktigaste sakerna i livet:
Nick:
1. Musik
2. Hardcore scenen
3.
Skateboarding
4.
Vara dig själv
5. Ha roligt
Kash:
1.
Hardcore
2.
Ärlighet
3. Mina vänner och familj
4. Kvinnor
5. Jag kommer inte ihåg mer…
Ben Edge:
1) Fitta
2) Vagina,
3) Vulva (nej, inte bilen)
4) Födelsekanalen,
5) Red Snapper
Jesse A.: “Conan. Vad är bäst i livet? Att göra ner en fiende, se dem fore dig och höra klagosången från deras kvinnor”
 

Första, senaste och dyraste skivan du köpt?
-Nick: Första var Minor Threat, senaste är DYS, och den dyraste är DRI.
Ben Edge: 
Beelzabubba av Dead Milkmen. Den senaste var Big Apple Rappin' samling på Soul Jazz Records (det är på CD, så stäm mig!), den dyraste är Not So Quiet On The Western
Front samling för $15. Jag betalar inte mycket för skivor.
Kash: Den första var Minor Threat, den sensate varGorilla Biscuits Reunion 7’”, och den dyraste var Skrewdriver’s “Hail the New Dawn”. (Jag vet, jag vet.)
Jesse A: Mina första punkkassetter fick jag av en vän som spelat in Dead Kennedys, the Sex Pistols, och The Circle Jerks men den första skivan jag kommer ihåg att jag köpte var Damned, Machine Gun Etiquette.
Jag är inte säker på vilken som var den senaste skivan, de senaste jag fick gratis var Rabies 7", den andra Strung Up 7". Jag har varit riktigt pank så jag har inte köpt så många skivor. Den senaste jag kanske har köpt kan ha varit No Hope For The Kids.
Jag har en OK skivsamling men jag har aldrig betalat mycket för en skiva. Jag har Bad Posture tolvan och den är troligen värd  $180, men jag betalade bara  $15 för den. Det mesta jag har betalat för en skiva är troligen $30 eller $40. Jag försöker att hålla mig på de summorna men det blir svårare och svårare sedan ebay kom.

 

Den mest pinsamma skivan i samlingen?
-Jesse A.:Jag har en Rancid 7" från deras tidiga tid.
Ben Edge: Divinyls, skivan med "I Touch Myself" på.
Nick: Surf Punks "My Beach"
Kash: The Offspring’s “Smash”…

 

Ni är på Destrroy All Records? Hur är det?
-Jesse A.: Destroy All Records har varit skitbra. Vi har förhandlat med en massa skumma bolag som inte hade lagt så mycket energi på oss efter att de har släppt ut skivan, så vi beslutade oss för att gå med på Destroy All, som drivs av vår vän Rafe. Han har precis startat upp bolaget efter ett långt break, så han har inte haft så mycket distribution etc…Men vi kan lita på honom och vi gör allt med en handslag, sättet det borde vara på.
 

 

Har ni gjort något mer än Symptoms of youth? Ifall ni har det, hur får man tag på det?
-Jesse A.: Vi har släppt en demo-CD som hette"Six Songs" för några år sedan. Den är slutsåld och vi kommer inte att ge ut den igen. Symptoms representerar oss mycket bättre och det är den första skiva vi gjort som vi står bakom. Vi håller på att planera en release , kanske en sjutummare med Harpoon Guns på Radioation Recods.
Kash: Plus att vi jobbar med att få till en sjua tillsammans med Tipper’s Gore!

 

Blir det mycket intervjuer? Är det tråkigt?
-Bad Reaction: Huh?
Nick: Nej, det är inte för många och det är aldrig tråkigt.


Vilken är frågan ni aldrig får men vill ha? Ställ den och besvara den??
-Jesse A.: Varför är ni så snygga? Jag vet inte…bara tur kanske tror jag.
Ben Edge: ja kommer att göra jobbet för dig!
Nick: Hur många instrument kan du spela? Jag spelar 3 bas, gitarr och trummor.
Kash: Så det är konstigt att vara en vit sångare i en svartdominerad musikscen. Uhmm…jag är svart.

 

Finns det någon chans att se er i Sverige snart?
-Jesse A.: Vi skulle ÄLSKA att spela i Sverige men vi har inga planer på det. Någon kan kontakta oss, vi vill komma. www.badreaction.com

Kash: Så länge som de snälla människorna på Skrutt får sina tummar ur röven och flyger dit oss.  Allvarligt så skulle vi älska att spela i Sverige.
Ben Edge: Flyg oss dit. Vi gör det!

 

Var är det bästa att spela?
-Jesse A.: Ifall vi måste välja så föredrar jag en liten stad med små scener. De större städerna är bortskämda och är inte lika entusiastiska. När vi spelar på småstäder har en klubba för ALLA ÅLDRAR, spelningen blir galen eftersom de verkligen uppskattar showen och bandet.
Nick: Burnt Ramen i Richmond, eller the Alley in Fullerton, båda roliga ställen där folk verkligen går in för musiken!
Ben Edge: Grants Pass, Oregon. En lite jävla stad i ingenstans men ungarna blir som galna!
Kash: Ditt hus!

 

Hur är en bra spelning med er?
-Jesse A.: Vårt favoritgig är som jag sa, den lilla staden med en alla åldrar-konsert  med liten scen som inte har så mycket scen. Vi vill ha dem nära oss och Kash älskar att interagera med ungarna. Han är galen och rolig på scenen, och det är mycket bättre att han gå till dem och snacka med dem. Varje gig som där ungarna är entusiastiska får oss att åka alla de tusen milen. Man föder varandra med varandras energi och entusiasmen  och det är fantastiskt. Vi spelar hellre i en liten arena med femtio ungar som galna än att spela på en scen in för  800 personer  som är för coola för att erkänna att de vill se bandet.


 

Namnet, varifrån kommer det)?
-Jesse A.: Vi hade ett annat namn förut men hittade ett skitband I New Jersey som använde det så det blev en stor konflikt over vad vi skulle ändra namnet till. Vi snackade om att at upp namnet från Psychotic Reaction men vi slutade på Bad Reaction.Vi tänkte in på det så mycket innan några idioter blandade ihop oss med Bad Religion, men det händer. Inget av oss är riktigt nöjda med namnet men de var det enda som vi alla kunde enas om och vi hade spelningar bokade.


Det bästa bandet i Amerikas punkhistoria?
-Jesse A.: The Ramones.
Ben Edge: Minor Threat.
Nick: Black Flag.
Kash: The Bad Brains.

 

Den viktigaste punklåten?
-Nick: Varenda en.
Kash: Personligen “New Direction” av Gorilla Biscuits
Jesse A.: Jag har inget svar.
Ben Edge: "Bloody Marys Bloody Cunt" av GG Allin and the Holy Men.

 

Framtidsplaner för bandet?
-Kash: Ge ut mer skivor, turnera och spela så länge vi kan.
Ben Edge: Spela i Sverige. Kopulera med 6' 2" långa blonda kvinnor. Vänta du kan ju bara metersystemet, skit samma.

Jesse A.: Vi planerar en vinterturné till Texas och tillbaks och planerar en splitsjua med Harpoon Guns och med Tipper’s Gore. Efter det kommer vi troligtvis tillbaks till nordvästra USA på våren and sedan får vi se. Vi skulle älska att turnera i Europa och I Japan men vi får se vilka möjligheter som bjuds. Med vår nya trummis har vi börjat skriva nytt material  och är entusiastiska för att se vilket håll musiken går nu när vi alla är på samma våglängd när det gäller musiksmak.
 

För dig själv?
-Jesse A.: Bli skuldfri.
Kash: Hålla en amerikanska hardcorepunkscenen levande!
Nick: Bli bättre på trummor och skapa en store scen.
Ben Edge: Knulla.

 

Visdomsord?
-Nick: Drick inte, rök inte, använd inte droger, det är bara mainstream skit som finns för att bryta ner dig, stall dig over det och hall ditt huvud högt.
Ben Edge: Huh?
Kash: Vad?


Nåt att tillägga?
-80-talet hade de bästa banden eftersom ungarna hade en massa energi och spelade högt,  snabb musik utan en massa prestige. Det spelade ingen roll om de kunde spela eller inte. Den stilen har kommit tillbaks och jag uppmuntrar alla unga att se filmen American Hardcore eller läs boken den är baserad på och försök att hitta banden som är listade där. Något av det bästa i punkrocken kommer från unga barn som inte visste bättre och ingen kommer att stoppa ungarna idag heller från att göra samma sak eller till och med bättre saker. 

Ben Edge: Få fram mer svarta människor i ditt land!