Awkward Age kommer från USA och har influenser både från Mega City Four och Husker Du tycker jag. Vic som sjunger och spelar gitarr är den som har svarat på mina frågor i juni år 2015.

 

 

Snälla berätta lite historia om gruppen?

-Vi startade för cirka fem år sedan efter att de flesta av oss hade tagit en paus från att vara med i band. Vi var besläktade i sinnet eftersom att vi var lite utbrända på grund av att vara i ett punkrockband som försöker komma till nästa nivå. Awkward Age var alltid bara en flykt, en plats där vi bara spelar högt och har kul.

 

Snälla berätta lite om varje medlem i gruppen just nu, ålder, familj, jobb, intressen och något hemskt om alla? Tidigare band?

-Jag är Vic och jag är 30 år gammal. Jag sjunger och spelar gitarr. Eric, trummis, är 34 och Matt, gitarristen, är 33. Jag studerar för att bli en webbutvecklare och brukade att spela i ett band som hette The Knockdown. Eric är  lärare och spelade i The Holy Mountain och New Bruises. Matt arbetar på en advokatbyrå och spelade i  No Truth Lies och New Bruises

 

Jag kan höra både Mega City Four och Husker Du? Har jag rätt? Favoriter från förr?

-Jag skulle säga att de banden kan vi alla komma överens om, annan smak är Superchunk, Samiam och Jawbreaker. Men mina favoritband är Jimmy Eat World, The Weakerthans, Hot Water Music, och otaliga andra. Eric älskar Braid, Lifetime, Gameface, Texas is a Reason, en massa saker som kom ut på 90-talet. Matt är mer för Ramones, The Replacements, The Marked Men, band som mer av en punkkant .


Awkward Age ni nöjda med namnet? Hur kom det upp? Vilket är det bästa bandnamnet du vet?

-Awkward Age är ibland svårt att sälja på grund av namnet. Folk tror att det gör oss obekväma av någon anledning. Det är faktiskt en referens till Gameface, ett band från 90-talet som var på Revelation Records. Det bästa bandnamnet jag vet är The Doors. Av någon anledning för mig passar det namnet perfekt till musiken och bilden av bandet. Jawbreaker är en god tvåa.

 

Vad är det bästa med att spela live?

-Den känslan av egenmakt det ger dig. Det du är på en scen med en mikrofon för att förstärka din röst och du backas upp med detta otroligt höga, kraftfulla ljudet för att förmedla ditt budskap, även om ditt meddelande är bara om att vilja dricka och beklaga dig om tidigare relationer.

 

Och var är bäst att spela? Och det värsta stället?

-Mitt favorit ställe att spela är den New World Brewery i Ybor City, FL. Ljudet är bra, de människor som arbetar där är riktigt trevliga, och stämningen är hög mycket Americana. Min minsta favoritplats var att spela i källaren i Tampa, där de lät hundarna komma ner medan band spelade. Vi bevittnade djurmisshandel.

 

Hur är det att spela den här typen av musik i USA just nu?

-Punkrock är inte så farligt eller underground som det brukade vara. Det är i princip pappamusik nuförtiden. Jag ser fortfarande en hel del yngre bands uppträdande, vilket gör mig glad, men punk, åtminstone för mig, är  bekvämt i USA just nu. För mig, liknar det att gå till kyrkan spela och deltar i punkrock kultur. Det är en trevlig social scen med en mycket grundläggande idé i centrum.

 

Hur skulle du beskriva er musik med tre ord?

-Melodisk, rörig, rolig

 

Vad betyder punk för dig, är det bara ett ord eller är det en livsstil?

-Punk för mig är en social scen. Det är en gemensam grund där du kan träffa en fullständig främling och börja ha en djupgående samtal om en mycket specifik kultur. Det är en stor anledning till varför jag har varit en del av punkscenen i 14 år nu.

 

Hur ser du på nedladdning, mp3 och sånt?

-För ett band i storlek  avAwkward Age, är det en stor hjälp. Vi kan sälja våra låtar på nätet, be promotorer att lyssna på oss, dela våra låtar på sociala medier, och vi behöver inte oroa sig för den finansiella slutet av att vara karriär musiker. För oss är det ett bra verktyg.

 

Hur är det att bo i USA just nu? Politiskt?

-Jag har ingen referensram eftersom jag aldrig har bott någon annanstans. Jag är också en vit,man från en medelklassfamilj med en högskoleutbildning så jag aldrig är marginaliserats politiskt. Jag skulle vilja se mitt län  att ta en ny proaktiv strategi och skriva ny politik för reproduktiva rättigheter och begränsa polisens makt hålla men åtminstone försöker den federala regeringen  göra homosexuella äktenskap lagliga överallt och återupprätta förbindelserna med Kuba. Alla goda ting.
 

Finns det några bra band från USA nu? Är punkscenen stor? Hur är det i din hemstad?

-Bra punkband i USA: The Menzingers, Timeshares, Iron Chic, Beach Slang, You Blew It, Places to Hide, Banner Pilot, The Lawrence Arms, Bob Mould släpper fortfarande ut skivor, Hot Water Music finns fortfarande, den listan kan göras lång ...

Punkscenen är stor i vissa områden och små i andra. Även scener och ljud är regionala. Northeast punk och hardcore ((Lifetime, Kid Dynamite, The Bouncing Soulslåter lite annorlunda än grejer från sydost (Against Me, Hot Water Music) som låter annorlunda från band baserade i Mellanvästern (Alkaline Trio, Lawrence Arms, Banner Pilot ).

Vår hemstad är skitbra. Det finns inga band som turnerar nationellt just nu, men vi hittar  fortfarande sätt att konsekvent ha stora gigs med anständiga band.

 

Vad vet du om Sverige?

-Jag vet att jag vill besöka er någon gång!

 

Har du hört några bra band från Sverige?

-Millencolin! Refused! Både de banden hade en enorm inverkan på mig.

 

Era texter, vem gör dem och vad  påverkar dig?

-Jag (Vic) skriver dem och jag skriver alltid en halvsjälvbiografisk berättelse, något som går från punkt A till B och ger en enkel men gripande berättelse.

 

Finns det något ämne som du aldrig kommer att skriva något om?

-Jag vet inte om jag vill säga att jag aldrig skulle skriva om något, men jag skulle vilja undvika att använda falskt beröm eller falskt förakt till förmån för tillverkning av en känsla. Jag försöker att vara så ärlig som möjligt.

 

Politik och musik, går det hand i hand?

-Om du säger något något politiskt med nåd och integritet, så är jag helt bakom ditt band. Men om ditt meddelande verkar krystat eller ännu värre, att främja ett varumärke med politik som jag är obekväm med, då kommer jag förmodligen inte att lyssna på bandet.

 

Bästa politiska band / artist?

-Strike Anywhere. Jag såg dem när jag var 17 och det förändrade mitt liv.

 

Tror du att musik (texter och så vidare) kan ändra någons liv, då menar jag människor som lyssnar på musik?

-Jag vet att det ändrade min. Jag hade en tuff tid känslomässigt i high school och band som Rancid, At The Drive In, Saves the Day, Bouncing Souls, och Jimmy Eat World räddade mig. De boostade mig.

 

Ert omslag är coolt, är det viktigt att ha en skivomslag som visar människor vilken typ av musik man spelar? Ditt favoritomslag?

-Mitt favorit skivomslag är oavgjort mellan Through Being Cool med Saves The Day och Hello Bastards av Lifetime. TBC är riktigt roligt och berättar en historia i bilder av känsla på sin plats på en fest. Det är verkligen bra gjort och passar med musiken riktigt bra. Helloj Bastards är en stor hyllning till Blue Note Records skivomslag från 1950-talet. Bara det riktigt bra gjord layout..

 

Är det viktigt att få ut fysiska skivor? Varför eller varför inte? Ingen skivbolag?

-Jag kan inte få in i mitt huvud runt att inte ha fysiska kopior av ett skiva. Vid skrivande stund, så laddar vi upp för att ha vår skiva, "We Could Be Anywhere", och som finns på CD, vinyl, och Tape. För mig, är det  verkligen spännande eftersom jag kan hålla  i ett fysiskt exemplar och veta att det finns, därför att jag har varit kreativ.

 

Snälla berätta en rolig sak som har hänt under er karriär och under någon spelning?

-Ja, en gång Matts gitarr föll och gick i en miljon bitar. Han fick mig att dricka med honom den natten. Vi spelade en gång med ett band som utklädd som Anime figurer

 

Hur ser er publik ut? Vilka människor saknar du på era konserter? Vilket är det största bandet ni någonsin har spelat ihop med?

-Vår publik är främst män över 21 år med skägg. De dricker oftast . Det största bandet som vi någonsin har spelat med är Riverboat Gamblers. De var skitbra! Ett sådant bra liveband.

 

Snälla ranka dina fem favoritskivor, fem favoritkonserter och fem viktigaste sakerna i livet?

-Mina favoritskivor är:1) Jimmy Eat World – Clarity

2) At The Drive In – Relationship of Command

3) Counting Crows – August and Everything After

4) Paul Simon – Graceland

5) The Replacements – Tim

Mina favoritkonserter:

1) Strike Anywhere i Rochester, NY -2002

2) Jimmy Eat World i Albany, NY – 2004

3) Eve 6 with Lit inRochester, NY – 1998

4) AFI i Rochester, NY – 2003

5) Lemuria, Bridge and Tunnel, Potboiler i Oneonta, NY  - 2007

De viktigaste sakerna i mitt liv:

 1) Min familj

 2) Min hälsa

 3) Min flickvän

 4) Mina vänner

 5) Att skapa musik

 

Är det tråkigt med intervjuer? Är det mycket intervjuer ??

-Jag svarar inte på så många intervjuer så det är svårt att säga.

 

Om du kunde välja fem band från det förflutna och historia och idag och både döda och levande band att ha en konsert tillsammans med ditt band. Vilka fem hadee du valt?

-Min härliga show har Death Cab for Cutie, Jeff Buckley, Paul Simon, At The Drive In, och Jimmy Eat World. Det skulle vara i en sval, ren diy utrymme.

 

Är musik ett bra sätt att få ut frustration och bli en trevlig person utanför musiken ??

-Det är det bästa sättet att få ut frustration. Det är en sköld.

 

Vilken är den mest udda fråga du någonsin fått i en intervju?

-Jag tror att jag en gång fick berätta vilket som är min favorit typ av tuggigummi. Galet.


Vilken är frågan du vill ha men aldrig får. Ställ den och besvara den?

-Jag vet inte riktigt!

 

 Framtidsplaner för bandet?

 -Vi Kommer att turnera! Spela Fest! Släck några nya låtar!

 

För dig själv?

-Gå tillbaka till skolan! Fortsätt att göra musik.

 

Visdomsord?

-Min fisdom för alla som vill lyssna är att ärligt tro på dig själv. Ge dig själv chansen genom att följa vad du brinner för och om du ska göra det, gör det hela vägen.

 

Nåt att tillägga?

-Tack för intervjun! Jag hoppas att du kommer till USA någon gång!