Auschwitz Rats tog lite tid på sig innan de besvarade dessa frågor från mig, men nu har det riktigt bra polska hardcorebandet gjort sitt arbete för mig och här är resultatet ... augusti 2015.

 

Snälla berätta lite historia om gruppen?

-KONDI: Vi spelade vår första spelning i slutet av 2011 - det var en stödkonsert för antifascistiskt verksamhet. Sedan dess har vi spelat 41 konserter. Som Auschwitz Rats vi startade som en fyra-manna grupp: Bandama sång, Gryzoń gitarr, Migas -Bass och jag på trummor. I slutet av 2013 Maza kom med på en andra gitarr. Innan allt detta Bandama, Gryzoń och jag startade ett Warhead band som nu när jag tänker på det var basen för att skapa AR. Som Warhead spelade vi mestadelscovers av band som inspirerat oss till denna dag. Ett av de viktigaste skälen till att vi startade ett band var tristessen som omger oss i kombination med en önskan att blåsa av ånga som genereras av verkligheten.

CHRIS: Just det, och det hela började omkring 2000, när vi började lyssna på pun band och i samma ögonblick som vi tog instrumenten och tog de första stegen med att spela. Det var en lång och hård väg. Vi hade inte råd med instrument så vi spelade på allt vi kunde hitta eller vi fick av våra vänner. Vi lät hemskt, men i efterhand så tycker jag att det var jävligt ärligt. Efter det  hade vi två små projekt som jag inte kommer att nämna här.2007 som Kondi sagt så ffödde Warhead. Vi spelade massor av konserter i Polen och utomlands då - vad som finns kvar av detta projekt kan du hitta på internet, mestadels liveinspelningar. Auschwitz Rats resulterade i en demo cd som dök upp i slutet av 2011 i 500 numrerade kopior som sålde ut nästan omedelbart. Vi hade en mini studio där vi spelade in materialet. Jag gjordeomslaget och inlays. Just nu förbereder vi vårt första fullängdsalbum som kommer ut på vinyl och cd. Hoppas att det kommer bli snart.

 

Snälla berätta lite om varje medlem i gruppen just nu, ålder, familj, jobb, intressen och något hemskt om alla?

-KONDI: Jag och Gryzoń känner varandra sedan vi var barn. Vi kom in i punkrock  samtidigt. Vi har slösat bort massor av hälsa och pengar på drickande men tack vare det vi fick en bra kommunikation (skratt). Dessutom är alkohol en av de favoritsysselsättningar som bandmedlemmarna har (skratt) men på riktigt: våra liv strävar efter större saker. Vi försöker stödja scenen. Vi går till konserter och vi organiserar en del, vi gör intervjuer för punk zines. Dessutom så är Gryzoń en grafisk formgivare så han ibland skapar han affischer, zineomslag och CD -som inte alltid innehåller punkrock (skratt). I vårt exreplokal finns det en inspelningsstudio ledd av vår gode vän. Inspelning är Bandamas föremål för intresse och någon dag han kommer han att göra något åt ​​det. Bortsett från att var och en av oss har ett skitjobb, men lyckligtvis så har vi underbara flickvänner (skratt) och med det menar jag: jag, Gryzoń och Bandama för Migas och Maza är fortfarande lediga(skratt).

 

Varför namnet Auschwitz i ert namn ??

-KONDI: När vi tänkte på namn för bandet så ville vi att det skulle vara kontroversiellt och provocerande. Provokation var alltid nära knuten till punkrock. Vi hoppas att vårt namn i samband med vårt budskap kommer att få folk att tänka och reflektera över Förintelsen, med tanke på det faktum att även i dag finns det massor av skithuvuden i Polen som glorifierar fascistisk ideologi och rasism. Det fanns och finns fortfarande punkband med liknande kontroversiella namn som SS Kaliert eller Treblinka som alla vet är anti-nazister.

 

Ni har ett rått och bra ljud? Är det den musik som påverkar mest?

-KONDI: Jag vet inte om vi har bra rått ljud (skratt) det är vi som kan bedöma det. Det är definitivt ett resultat av vår kompetens eller brist på den (skratt) och vad som inspirerar oss. Vi ville aldrig att vi vill låta som bandet "A" eller "B". Självklart var vi och vi fortfarande är inspirerade av massor av hc / punk band med det menar jag snabbare, mer aggressiva och tunga band mer än av traditionell punkrock som i samband med vår kompetens ger den slutliga effekten. Men om du pratar om vår DEMO så måste jag tillägga att det var 100% DIY producerad. Vi spelade in den i vår ex-replokal av oss. Vi visste lite om skivförverkligande men inte för mycket (skratt). Fortfarande denna kunskap påverkas någon gång hur vi låter.

CHRIS: Denna plats som Kondi redan nämnt har förvandlats till liten inspelningsstudio, sedan vår demo och den heter Village Records. Min och vår vän Matusz Janiczak gemensamma projekt. Jag hoppas att inte bara spela in Auschwitz Rats utan även andra band ... tiden kommer att utvisa.

Och som Kondi redan sagt massor av band har inspirerat oss men mestadels streetpunkband från 90-talet som kom från UK82 och amerikansk 80-tals hardcore. Jag tror att den amerikanska hc-street punken är den som påverkat oss mest. Det fanns många band som lät så. Tyvärr har de senaste åren blivit sämre. Många band har blivit pensionerade. Ingen idé av att söka något liknande i Polen. Naturligtvis kollar vi in nya band som dyker upp då och då.

 

Vad är det bästa med att spela live?

-BAM: Du kan släppa all ackumulerad ilska, ge utlopp för dina känslor; och denna känsla att allt inte är förlorat.

CHRIS: För mig som gitarrist så är det det enda ögonblicket jag kan göra förstärkaren högljudd (skratt). Varje gång vi kommer till konserten som är offentlig känner vi energin fylla oss och när vi kommer upp på scenen som ett band kan jag känna denna energi går tillbaka till folket. Det är mycket uppmuntrande och det är därför jag är glad att vi kan delta i detta. Jag tror att det är de enda existerande Perpetum mobiltelefonen i världen,

självförstärkande maskin utan energiförlust - Punk rock (skratt).

Kondi: Människor stöter till trummorna (skratt).

 

Och var är bäst att spela?

-Chris: Det är svårt att inte lägga märke till att bara en liten del av konserter i Polen blir riktigt bra. Anledningen till detta är en brist på kontanter för teknisk bakgrund. Varför? Från min iakttagelse av det orsakas det av att mindre och mindre folk kommer till spelningarna på grund av mycket selektivt utgångssätt. Om det inte finns några människor, då finns det inga pengar, om det finns inga pengar finns usel teknisk bakgrund och ljudet kommer att suga. Även om bandet gör sitt bästa och kommer att ge massor med energi men ljudanläggningen kommer att vara dålig då kommer det inte att vara tillräckligt med ström för publiken. Det händer väldigt ofta att banden har alltför höga ekonomiska krav på polska promotors. De bara inte inse hur låga inkomsterna från spelningar här och hur låg levnadsstandarden är. Lyckligtvis är många av dessa band är mycket förstående och kommer till Polen bara för en full tank av bensin och mat. Det är vad jag älskar med punkscenen.

Kondi: Om det kommer till att spela på en klubb  är det bra att kontrollera vem ägaren är, så att du inte skulle stödja några gamla nazister till exempel, som brukade att slå  punx och nu förvandlats till någon sorts affärsman. Det är bäst att spela på ställen som du känner folk som äger den.

 

Hur är det att spela den här typen av musik i Polen? Är det svårt att få spelningar?

-Chris: Vi har inte några problem att spela spelningar i Polen. Sedan vi kom 2011 har vi spelat hela tiden. Det fanns så många erbjudanden som vi inte kunde ta ens. Orsaken var troligen att det inte fanns några andra band som det på polska scenen. Vi hade fått smickrande omdömen av zines, folk gillade vad vi spelade. Jag minns att vår hemsida kraschade på bara en månad efter aktivering på grund av alltför många människor strömmade vår musik.

Kondi: Det är rätt. Det fanns inte och fortfarande inte finns några band . Även om det i grannländerna finns en hel del av denna typen av punkrock som är mycket vanlig. Jag känner att det finns brist på band i Polen spelar ren punkrock med stor punkattityd.

Jag tror också att vi  behandlades som något slags nyheter, kanske fortfarande. Många jämför oss med Casualties. De är mycket populära så många människor förknippar oss med dem medan vi använder olika patent på att spela och inspireras av många olika band.

 

Hur skulle du beskriva er musik med tre ord?

-KONDI: Hardcore, Street Punk

 

Vad betyder punk för dig, är det bara ett ord eller är det en livsstil?

-KONDI: Jag tror att "livsstil" är för människor som lever i enlighet med deras schema och efter "hård" dag kopplar de av med squash, t.ex. Fuckin yuppies. För mig mest av allt är punken en uppsättning av värderingar som jag lever efter Det är att ha min egen åsikt och mod att uttrycka den, även om jag är i minoritet. Punk undergräver status quo. Göra skillnad och skapa min egen verklighet. Det är en passion, inte profit eller trend.

 

Hur ser du på nedladdning, mp3 och sånt?

-BAM: Från lyssnarens synvinkel är det lätt: du har fri tillgång till musik. Det finns situationer när inspelningarna är knappt tillgängliga  alls - det blir en gemensam sak. Ur synvinkel för bandet finns ett dilemma, eftersom tack vare sätta ut MP3-filer på webben kan du nå ut till fler människor, men samtidigt minskar de chansen att sälja några skivor. Den bästa lösningen är att köpa vinyler och CD-skivor av banden du vill, behandla MP3 precis som ett smakprov

Kondi: Jag tycker inte att mp3 är något problem. Problemet är människor och deras brist på medvetenhet om att köpa cd-skivor så att de hjälper bandet att överleva och fungera. Det är särskilt viktigt undergorund där du spelar för passionen och inte för vinst. Du stödjer bandet och scenen genom att köpa skivor och andra saker. Cd: s innehåller omslag och inlays med text - som är mycket viktiga i min mening. Det är uppenbart att cds kostar och vissa människor inte har råd med dem, men du kan alltid unna dig ett par öl.

 

Hur är det att bo i Polen nu? Politiskt? Hur är det med fascism, rasism osv?

-Chris: Att berätta sanningen är att det ganska svårt att leva här. Många flyttar utomlands för att tjäna pengar. Det är svårt att hitta jobb i Polen som skulle ge tillräckligt med pengar för att livnära sig och ha ett någorlunda bra liv. Jag nämnde inte extra pengar för självförverkligande som orsakar det är möjligt endast för personer som arbetar utomlands eller arbete i Polen på bekostnad av privatlivet (16 timmar per dag). Anledningen till detta är vår dåliga ekonomiska situation. Efter kriget lämnade väster oss i händerna på kommunisterna och det har inte förändras mycket sedan dess. Till denna dag landet styrs av samma människor som bara passar in deras politiska åsikter till den nya verkligheten. De använder sin ställning för sin egen verksamhet. Naturligtvis kommer du inte att höra om det i media, eftersom de politiska partierna redan äger den. Det finns  cirka 80 politiska grupper och den vanliga polacken kan bara upprepa det som han hörde i dessa medier. Val och all skit i samband med det är ett väl genomtänkt spel. För mig är det inte annorlunda än maffian. Jag hörde att människor i Sverige använder termen "Polsk Riksdag" för saker som är komplicerade och förvirrande - det förvånar mig inte alls. Allt de gör är att kämpa för sina egna intressen. Det är pinsamt att världen skrattar åt oss. Intelligenta människor håller sig borta från politiken och detta orsakar att de inte kommer inte att delta i denna idioternas parad. Nästa sak är en enorm mängd tjänstemän. Du kan inte göra någonting utan deras tillåtelse. Polen är på toppen över europeiska länder när det gäller antalet tjänstemän och mängden av komplicerade regler som hänvisar till allt! Och alla måste arbeta för att få bidrag. Det är speciellt  svårt för dem som just har börjat sin affär. Det går naturligtvis tillbaka till dem som är på den lägsta stället - de anställda. Vi vet det från vår egen upplevelse. För att berätta saningen jag kan inte tänka mig någon som jag vet att de är nöjda med sin ekonomiska situation i detta land. Min familj arbetar utomlands, mina vänner familjer arbeta utomlands.

Fascism och rasism är syns oftast bland fotbollspseudofans. Det är så jävla tråkigt att ideologier som den fortfarande existerar. Antisemitism är mycket märkbar här. Hakkors på väggarna, ord fyllda med hat och  våld. Och de är ganska ofta skrivna av tonårsbrats. Denna pseudofansvåg och deras flagga kallar sig -patrioter! En sann patriot vet historien om sitt land och vet vad deras farföräldrar kämpade under IIWW. Oberoende marsch lockar tyvärr några få procent av den patologi. Varje år förlorar Warszawa  tiotusentals zloty - skövling av gator, gatubelysning etc. Förra året attackerade "Przychodnia" squaten brottsbekämpningen blundade för det. De kastade stenar på byggnaden och flaskor fyllda med bensin. De bröt upp fönster. Föreställ dig hur människor som bor där kände (även barn). Hela punk / hc scenen organiserade spelningar för  att hjälpa människor i "Przychodnia". Finns många fler exempel.

Kondi: Polen är ett katolskt land. Den religiösa fanatism som råder i samhället är mycket jävla irriterande. Mitt psyke är skadat varje gång jag träffar folk som gillar det (skratt). Det är mycket märkbart i min familj. Religiösa doktriner kommer i dem dödar deras personligheter. De förlorade sitt självförtroende och de tackar Gud för varje personlig framgång (och inte ser sina egna meriter i det). Det gäller de flesta i nationen. Det är väl känt att tack vare religionen är det lättare att manipulera och kontrollera människor. Så många människor lever i fattigdom, men att de inte kommer att göra ett skit åt det orsakas genom religion som lär dem undergivenhet. Vi har i Polen har en radiostation som skapats av ett sjukt psycho -en affärspräst. Han får massor av pengar som han får från naiva människor (mestadels gamla och fattiga). Den prsäten kör en Maybach och flyger  helikopter, han har konto på Västindien och ett hus där !! Radion är en guldgruva för honom. Ett annat tecken på att religionspesten är en kult för den polska påven. Efter att han dog människor blev som galna. Många offentliga byggnader och gator är uppkallade efter honom eller döptes ... det får oss förbannade men är roligt i samma ögonblick.

 

Finns det några bra band i Polen just nu?

-KONDI:  Det finns några bra band ännu i Polen. Enligt min åsikt är dessa värda att kollas upp.

LAZY CLASS

http://lazyclass.bandcamp.com/

ALERT! ALERT!

http://alertalert.bandcamp.com/

DRIP OF LIES

http://dripoflies.bandcamp.com/

BAM: Jag skulle vilja lägga till
APE
http://apepl.bandcamp.com/album/wi-zienie-bez-krat

 

Vad vet du om Sverige?

-KONDI: Först av allt,  Sverige hade och har massor av bra band. Jag hörde att det tidigare svenska bruket med att gnugga tobak i röven som gjorde att de fläckade ner lakanen  Jag minns att jag fick denna information att läsa intervjun med Coca Carola (skratt), men jag vet inte det är sant. Jag vet också att niär en nation som gillar att ta en drink och det är vad definitivt förenar oss! (Skratt), förutom att vi har tillgång till alkohol 24/7 och du kan bara få det vid en viss tidpunkt och plats. Jag hörde att ni har höga skatter, men omsorgen är på mycket god nivå.

 

Har du hört några bra band från Sverige?

-KONDI: Sverige är ett mäktig land när det kommer till bra musik !!! Ni har så många bra band som jag inte ens kan föreställa mig (skratt). Jag fick reda på band tack vare att min skola hade kontakt med en skola i Sverige. En gång om året kom det barn från Sverige . Det var trevliga intergrationspartyn (skratt). På ett av dem träffade jag en kille. Han sade att han var en hippie, men han var okej. Vi drack vodka och sniffade svensk tobak och vi pratade om musik. Han berättade om band som Charta77 och Ebba Grön. Efter att jag lyssnat till 59 Times the Pain - särskilt "End of millenium". Millencolin, Satanic Surfers. Just nu band som Disfear, Wolfbrigade och Victims regerar! Som jag vet så gjordes hel del bra för  musiken gjordes av en polack - Mieszko Talarczyk som dog tragiskt för ett par år sedan.

BAM: Jag vill lägga till Auktion

MIGAS: Och Toxic Lab Rats.

 

Era texter, vem gör dem och vad påverkar?

-Chris: Jag skrev de flesta av Demotexterna men alla har lagt till något. Jag tänker inte på mig själv som författare eftersom detta budskap är faktiskt något som vi alla har gemensamt. Jag gillar också mer personliga texter, men de måste skrivas så alla kan identifiera sig med dem. Vad du hör på DEMOn avser vad som skadar oss och saker som folk bör påminnas om. Man kan säga att detta är vad som förde oss till denna musik - "meddelande".’

 

Finns det något ämne som du aldrig kommer skriva en låt om?

-Chris: Det finns så många frågor värda att skriva om. Jag tror att kloka texter alltid kommer att vara en positiv inspiration för människor. Vi är medvetna om att vi inte kan förändra världen som en enda enhet utan som en scen och samhälle har vi möjlighet att uppnå stora saker. Jag skulle aldrig skriva en lyrisk text för att skada oskyldiga människor. Grundprincipen är att agera utan att skada oskyldiga!

Kondi: Vi kommer definitivt inte att skriva en låt till något politiskt parti. (Skratt)

 

Politik och musik, går det hand i hand?

-BAM: Musik ska inspirera. Personligen gilalr jag inte när någon försöker tvinga sin åsikt på andra. Verifiera insatser av politiker och vilken typ av verklighet regeringen skapar för oss att leva i är nödvändigt bara för att inte låta dem ta full kontroll över våra liv. Bestämt motstånd skriks från scenen och du har en riktig möjlighet att bryta igenom denna vanliga klyschor. Du kan göra det......... .. utan att stödja någon av de politiska sidorna. Så om bandet inte bryr sig ett skit om politik - ok, men å andra sidan, om meddelandet i texterna öppnar ögonen på vad som händer runt omkring dig - så är det också  ok (i den mån det inte gå till överdrift som : Sieg Heil eller viva Lenin)

Kondi: Jag tror att band som avsiktligt tar upp  politiska subjekt (Conflikt, Crass, Aus Rotten etc) är nödvändiga. Deras texter gör folk tänker och breddar deras medvetenhet. Naturligtvis bör inte meddelandet vara strikt och berätta hur man ska leva och hur man ska agera för det skulle inte ha något att göra med frihet. För mig är de politska texterna  kvintessensen av punkrock, men ändå det är bra att ha band som berör mer lösa ämnen som t.ex. Turbonegro - min absoluta favorit.

 

Bästa politiska band / artist?

-KONDI: Dead Kennedys!

 

Tror du att musik (texter och så vidare) kan ändra någons liv) då menar jag folk som lyssnar på musik)?

-Chris: Visst! Vi vet att det är så från vår egen erfarenhet. Om det inte var för punkrock är det möjligt att vi skulle vara andra människor nu. Jag tror scenen och meddelandet som kommer från musiken öppnade våra ögon för många saker som vi inte var medvetna om innan

 

Gör du några covers live?

-BAM: Ja. Kom till vår spelning och kolla upp det själv! ;)

 

Kan ni tänka dig att göra en hyllning låt till ett särskild fotbollslag, djurens rättigheter eller något politiskt parti? Eller har ni redan gjort detta?

-KONDI: Från vad du nämnde så skulle A.R. kunna göra en låt bara om djurens rätt. Vi är fullt medvetna om hur djur behandlas och utnyttjas av människor. Två av våra bandmedlemmar har medvetet förkastat att äta kött. Fotboll är ute ur diskussionen för mig. Jag älskar det spelet och jag älskar att spela med mina vänner, men alla vet dagens fotboll handlar om affärer och pengar och har ingenting att göra med idrotten. Naturligtvis så är inte fascistiska fotbollsfans inte ute som ämne ... de är ett verkligt problem i Polen, så som ni kan se fotbollsklubbar är inte för oss (skratt). Kanske om det var en klubb som liknar FC Sant Pauli vars ledning står emot affärsmodellen att driva klubben och fansen är antifascister. Om det kommer till politiskt parti ... då har jag redan svarat på den.

 

Snälla berätta en rolig sak som har hänt under er karriär och under någon spelning?

-KONDI: Vi spelade en spelning i övergiven syltfabrik. Det var en DIY punx picknick. Vi placerade våra grejer på scenen och jag märkte det finns ingen matta under trummorna. Det är väldigt viktigt så trummorna skulle vara stabila och inte skulle "glida iväg" under spelningen. Så jag sa till vår sångare att hitta mig något som jag kan stödja trummorna med. En tegelsten eller en väskal. Med massor av entusiasm så började han att leta. Efter en stund kom han tillbaka med en ölback och frågade om det skulle funka (skratt). Visst han han var lite berusad men jag uppskattar hans ansträngningar (skratt)

 

Hur ser er publik ut? Vilka människor saknar du på era konserter?

-KONDI: Nasza publika wygląda rożnie. Przede wszystkim att punki jag att sie DLA nas liczy!

 

Snälla ranka dina fem favoritskivor, fem favoritkonserter och fem viktigaste sakerna i livet?

-Chris: Det många band som är viktiga för mig, så jag kommer att lista de som påverkat mig mest sedan vi startade Warhead och Auschwitz Rats. Alla Mad Pigs inspelningar, Monster Squad, Carrer Soldiers, Demerit, The Unseen och många fler. Det som mest fastnat i mitt minne bland spelningar var: Breakout, Call The Cops, Mad Pigs, Unseen, Social Distortion

Fem viktigaste sakerna i mitt liv är: Vänskap, Ärlighet, Sanning, energi, hängivenhet.

Kondi: Vi är inspirerade av samma band och vi går till samma konserter så jag håller med Gryzoń till 100%. Kanske skulle jag lägga till spelningarna: SS-Kaliert, och den första Casualkties konserten i Polen 2004. Och de fem viktigaste sakerna i mitt live är: Vänskap, Ärlighet, Sanning, Öppensinne, Individualism.

 

Förstår du att recensenter alltid jämför band med andra band? Är det störande när man försöker göra något eget?

-KONDI: Inte alltid är dessa jämförelser är korrekta. Ibland ... ..Jag tror att det är bäst att lyssna på inspelningarna och ge egen åsikt. Vi jämförs med Casualties hela tiden. Det stör verkligen oss men jag har redan nämnt det. Du måste göra ditt jobb och inte bry sig för mycket. Det kommer att komma en tid när bandet kommer att hitta sitt eget individuella ljud, men man behöver tålamod och massor av hårt arbete.

 

Framtidsplaner för bandet?

-Chris: Vi vill avsluta vårt första fullängdsalbum och ge första livespelningen efter det. Vi vill spela på en Europaturné som har varit svårt att åstadkomma, men jag tror att bättre dagar kommer. Vi lyckades samla många kontakter och en del av dem förvandlades till vänskap. Vi hjälper andra att göra spelningar i Polen och de kommer att hjälpa oss när det är dags.

 

För dig själv?

-KONDI: Vid denna punkt är alla mina planer är strikt kopplade till bandet.

 

Visdomsord?

-Chris: Låt oss skapa den här scenen tillsammans och inte skada varandra. Stötta varandra i det du gör. Punken inte död!

Kondi: Tro på dig själv! Låt inte denna regering av rövhål komma in i ditt huvud!

BAM: Drick ansvarsfullt!

 

Nåt att tillägga?

-KONDI: Tack för intresset. Massor av respekt till dig som gjort detta zine i alla dessa år.