Valentin från Arrested Denial var så snäll och gav mig riktigt långa svar mina frågor ... Detta gjordes i juli 2013

 

Historia?
-Arrested Denial grundades sensommaren 2009 i Hamburg. Vi släppte vår första skiva "Church On Friday" DIY som en gratis nedladdning under 2010. Efter det spelade vi en hel del spelningar. Det andra albumet "OUR BEST RECORD SO FAR" kom ut 2013 på Mad Butcher Records. Efter det gjorde vi en skivsläppsturné genom sydöstra Europa i maj 2013.

Snälla berätta lite om varje medlem, ålder, familj, intressen och något hemskt om varje medlem?
-Hej, mitt namn Timo ... Jag började faktiskt ut som ett substitut trummis för Arrested Denial, men nu fick jag en uppgradering vara basist och bakgrunds sångare, haha ...
Dåliga saker om mig! ... dricka, kanske ... och har svårt att hålla min utrustning och skit tillsammans;-)
Daniel, trummor, 37, singel, intresserad av filmer och fotboll, älskar att åka till Sverige på semester, något dåligt: Jag snarkar som fan.
Jag är Sascha, 30 år gammal och jag spelar gitarr. Jag är inte intresserad av något annat än musik. Något dåligt om mig? Ibland är jag osäker.
Valentin, sång och gitarr, 33 år gammal. Mitt huvudfokus är musik, förutom det så gillar jag att resa i världen. Något dåligt: Jag är alltid sen.

 

Har det varit många olika medlemmar i gruppen genom tiderna?
-Nej. Vi har haft en förändring, vår första basist lämnade bandet förra året. Han är mer inne på snabb skatepunk och dessutomgillade han inte de andra influenserna på vår senaste skiva så mycket antar jag. Han ersattes av Timo.

Har ni några andra grupper på sidan av Arrested Denial?
-Vår basist Timo också sjunger och spelar gitarr i en Punkrock band som hette Small Town Riot. Men det är det.

Har ni gjort något mer än vår bästa skiva hittills? Om ni har det hur kan jag få det?
-Som sagt, vi lade ut vår första skiva "Church On Friday" i början av 2010. Det var egentligen tänkt att vara en fyra låtars demo bara, men slutligen blev det 10 låtar, 2 av dem är covers. Den släpptes på internet bara och du kan fortfarande ladda ner den gratis på vår Reverbnation sidan. Det finns en nedladdningslänk här nedan

 http://www.reverbnation.com/arresteddenial

 

Ni sjunger på både engelska och tyska, hur kommer det sig? Vilket är roligast att sjunga på?
-Vi började med engelska texter och bytte till tyska senare. Ingen speciell avsikt. I början hade jag några äldre låtar med engelsk text som redan skrivits, så vi började med dem. Bandet jag spelade med innan Arrested Denial hade mycket politiska texter, så jag var faktiskt ganska glad att bara få göra några berättande texter utan stora meddelanden här gången. Men efter att tag bytte jag bara och jag började skriva texter om mer allvarliga frågor igen. De flesta av dem visade sig på tyska, eftersom det var saker relaterade till tyska eller lokala ämnen. Det är inte mycket mening med att sjunga om problemen i Tyskland på engelska.

Jag tror att tyska är ett riktigt bra språk att sjunga på, det låter mycket bra?
-Jag kan inte bedöma det från ett icke-tysktalande synvinkel, så jag vet inte riktigt. Tyska är ett hårt klingande språk, så det är lite svårare att få ett flöde i dina ord. Men i grunden gillar jag när band sjunger på sitt eget språk, oavsett var de kommer ifrån. Det finns tillräckligt med band som sjunger på engelska i hela världen antar jag.

Finns det några bra band i Tyskland idag?
-Bra fråga. De flesta av de tyska band jag gillar finns inte längre, eftersom det är äldre grejer från 90-talet. Frontkick, Small Town Riot, Dislocate och Ammunation är aktiva band som jag gillar.
 

 

Finns det några bra band i världen du verkligen gillar?
-Att spontant nämna några befintliga: Apologies I Have None, Swingin’ Utters, The Aggrolites, Incendiary, The Slackers, Bouncing Souls, The Bayonets, The Beatdown, Sick of it all och så vidare ...

I början av er karriär, vilka var banden ni var mest influerade av?
-Vi gillar band som Swingin 'Utters, till Operation Ivy, US Bombs, Bouncing Souls, och några större. Men när det kommer till låtskrivande, är jag mer påverkad av saker som Dylan, Live, Pearl Jam, Tom Petty, Powderfinger och så vidare, liksom av gammal reggae från 60-talet, som de Maytals och Desmond Dekker.

Vilka är de band som du har jämförs ni med?
-I grund och botten Rancid och Social Distortion. Jag förstår Rancid . Men när det kommer till Social Distortion, ja, kanske är det på grund av ett liknande ljud, men jag ser inte många likheter när det gäller låtskrivandet.

Bryr ni er om recensioner? Vilka litar du mest på dåliga eller de bra?
-Självklart är det intressant att läsa vad andra människor tycker om våra grejer. Jag bryr mig om de som är skrivna av människor som verkligen tar sig tid att lyssna på skivan och har något att säga, oavsett om det är kritik eller beröm. Men vi har faktiskt inte haft några negativa recensioner för denna skivat hittills. 1 eller 2 recensioner har var riktigt oinspirerade och innehöll en blandning av meningslösa fraser och felaktig information. Men så är det bara.
 

Vilken är den konstigaste recensionen ni har fått?
-Det finns inga riktigt märkliga recensioner hittills. Ett ganska stor tryckt tidning från Tyskland som heter Dynamite skrev några konstiga saker, till exempel om våra texter som var "mot polisstaten Tyskland". Jag har ingen aning om vilken låt de talar om.

Vad betyder punk för dig, är det bara ett ord eller är det en livsstil?
-Min bakgrund är mer Hardcore grejen, även om jag tycker att det ären mjuk övergång mellan de båda scenerna, så det spelar egentligen ingen roll. "Livsstil" låter ganska barnsligt. Jag katergoriserar mig inte till något, men jag skulle säga att min attityd och etik är starkt påverkade av hardcore och punk.

Vilka är det största bandet ni har spelat med?
-Jag har ingen aning. De flesta band som vi har spelat med har bestått av 4 eller 5 personer. Den största bandet hittills är förmodligen Street Dogs, de var 5 personer. Men vi har också spelat med en hel del mindre band som Oppressed eller Menace, hade båda banden 3 medlemmar.

Är Mad Butcher ett bra skivbolag?
-Ja, det är den typ av bolag som vi sökte. Punkrock, jordnära, ingen skitsnack.
 

 

Var står ni när vi pratar om mp3 och nedladdning?
-Personligen skulle jag aldrig betala för MP3, jag gillar att ha en riktig skiva med ett omslag och ett häfte. Om du menar människor som laddar ner allt gratis, ja, jag är inte säker, stör det inte oss som ett band antar jag. Men jag menar, om du vill att scenen och banden ska hålla på så är det inte en dålig idé att stödja dem genom att köpa en skiva då och då, eftersom många band betalar för vad de gör.
Men det hela går längre än att bara ladda ner MP3. Till exempel, det finns så mycket att klaga på, konserter är dyra, vilket är ganska löjligt tycker jag. Jag menar band måste betala för instrument, gas, en replokal, inspelningar, produktioner, och en massa annat skit som kommer med det. Så gör de som fixar spelningar också. Var tror människoratt pengarna kommer ifrån? Det är inte kapitalism om ett band får pengarna tillbaka som de spenderar på besnin för en spelning, eller om en spelställe vill betala hyran. Att tro på allt i punk-scenen växer på träd är ganska verklighetsfrämmande.

Är det bra eller dåligt för ett band som ert?
-Som jag sa, för oss som band är det inte en stor sak. Det är bra för oss om människor delar det på internet, så att andra hör oss. Å andra sidan är det kanske inte så bra om folk vill att vi ska lägga ut ett annan skiva en dag, eftersom vi inte skulle kunna finansiera det.

 

Namnet på bandet. Har det någon djupare mening eller är det bara ett namn?
-Det hade att göra med människor som ifrågasätter systemet behöva möter förtryck. Jag skulle inte kalla det en djupare mening, men det är åtminstone inte helt värdelöst.

Hur är det att leva i Tyskland idag, jag menar politiskt?
-Det blir mer komplicerat, och det är en massa konstiga saker på gång som är värt att ifrågasätta. Men det är allvarligt en fråga som du kan skriva en hel bok om. Vi bör vara medvetna om att de flesta europeiska länder är fortfarande i en bättre position än många andra länder i världen, jag menar att vi inte behöver möta hunger eller krig. Men det ändrar inte det faktum att många saker går i fel och även farlig riktning i Tyskland.

Musik och politik, går det hand i hand?
-Det beror på bandet och musiken. Jag förväntar mig inte att Cardigans ska skriva låtar mot fascistiska poliser. Men jag förväntar mig ett punkband att ha en tydlig politisk åsikt och klargöra var de står.

Bästa politiska artist / band?
-Billy Bragg, Napalm Death, Keny Arkana, tidiga Propagandhi. Och kanske Midnight Oil, de gjorde mycket mer än många människor känner till.
 

 

Tror du att vissa texter i musik kan förändra människors sätt att tänka?
-Jag tror inte att du kan ändra någons befintliga synpunkt på ett visst ämne med en låt. Kanske med en bok. Men jag tror att med en sång, kan du göra människor medvetna om frågor som de kanske inte har tänkt på förut.

Snälla ranka dina fem favoritskivor, fem favoritkonserter och fem viktigaste sakerna i livet?
-Det skulle förmodligen ta mig evigheter att svara på rätt sätt, så detta är bara några saker som kommer till mig spontant just nu.
Concerts:

The Aggrolites 2008 i Berlin

Ska-P 2000 i Strasbourg

Live 1999 i Nürnberg

Sick of it all 1995 i Freiburg

Stampin Ground & Indecision någon gång på 90-talet i Frankrike

 

Skivor:

25 Ta Life – Friendship Loyalty Commitment

Bouncing Souls – How I Spent My Summer Vacation

Slime – Schweineherbst

Stampin Ground – Carved from empty words

Sepultura – Chaos AD

 

Och om de fem viktigaste sakerna i livet: Det är allvarligt för mycket patos för mig i detta sammanhang just nu, haha. Kanske de fem skivor som jag nämnde tidigare? Men förutom det, skulle jag sätta humanism och hälsa på den absoluta toppen.

 

Första, senaste och dyraste skivan du har köpt?
-De första skivorna jag köpte var ZZ Top "Recycler" på band. På CD var Morbid Angel "Covenant", och på Vinyl var Helloween "Pink Bubbles Go Ape".
Jag spenderar inte hundratals dollar för en särskild pressning av vad som helst. De dyraste skivorna var antingen "The Sensational Maytals" av The Maytals, ett original pressning från 1965 eller någon av de otaliga 7 tum av Indecision.
Den senaste skivan jag köpte var Vinyl versionen av Successfools av NO Sports. Ganska dyrt faktiskt, men jag älskar den skivan och har inte haft dnt på vinyl hittills.

Skivan du köpte för omslaget och du blev så besviken på ...?
-Den senaste Hard Skin skivan var ganska nedslående.

Framtidsplaner för bandet?
-Vi kommer att ge ut en split 7 tums med Bayonets från Serbien senare i år. Förutom att vi vill spela så mycket som möjligt.

För dig själv?
-Inga stora planer faktiskt. Men jag tycker inte tid att tänka på saker somdet just nu

Visdomsord?
-Fråga mig igen om 40 år.

Nåt att tillägga?
-Inte egentligen. Intressanta frågor, tack för ditt stöd