Armagedom startade detta band när jag började med mitt fanzine 1984. De kommer från Brasilien och de har varit så trevliga och svarat på en massa frågor från mig i slutet av november-2015

 

Snälla berätta lite historia om gruppen?

-Armagedom började 1984, tidigare namn på bandet var RadEsquerda men med det faktum att fd basisten (Zero) slutade, beslutade vi att ändra bandnamnet till Armagedom. Bandet bildades med Javier - sång, Ricardo - trummor, Barriga - Gitarr och Eduardo - Bass. Vi började med ingen utrustning alls (egentligen ingenting!) Och utan att kunna ett ackord, super punk !!! Redson (från Colera ) hjälpte oss mycket i början när vi började repa och lärde oss att spela i hans studio med hjälp av Coleras utrustning. Efter några månader lyckades vi köpa en del utrustning som trummor, förstärkare, gitarr, bas. Från den stunden började vi repetera i mina föräldrars hus. Våra texter fastställdes redan från början, visionen om elände, lidande, hopplöshet och olyckor som fanns runt omkring oss.

I början var ljudet mycket hardcore buller, detta var en tid präglad av låtar som Mortos de Fome, Super Projetos , Divida Externa, Dinheiro e Poder, Gritos de Dor och Torturam os Pobres.

I1985 beslutade vi oss för att gå tin i en studio för att spela in vår första material. Vi tog lite pengar och gick till Eldorado Studio och spelade in första Armagedomspåren. Detta band användes för att göra LP:n 1984 - Principio da Agonia som lanserades 2005 av etiketten Drunk & Dissoberly Records Finland. Egentligen var ljudet ganska kaotisk på den tiden. Detta album släpptes även på kassett under 2012 av etiketten Purgatorius Records av Luiz Umberto.

Med detta inspelade material i händerna fick vi veta att Ataque Frontal Records förberedde ett samlingsalbum och vi fick delta. Således inkluderade vi Mortos de Fome och Super Projetos på Ataque Sonoro komp LP, vårt första deltagande på en skiva. Det märkliga är att jag verkligen vile inkludera ljudet av Gritos de Dor istället för Super Projetos men hamnade på samma Super Projetos.

På den tiden gjorde vi inte mycket spelningar, hade inte mycket utrymme för att spela, allt var mycket begränsat. Vi spelade på Ateque Sonoro releasespelning i SP och RJ, spelade på en festival i Santa Catarina och några spelningar i periferin. En av de viktigaste spelningarna som vi gjorde vid den tidpunkten var i Lira Paulistana. Denna show spelades in och blev B-sidan på LP:n Principio da Agonia.

Efter Ataque Sonoro samlingsdeltagandet, så hörde Nunes (Rainbow Records) vårt band som spelats in i studio Eldorado och ville släppa en LP med detta material. Men vi var redan i en annan period där vi gjorde låtar som Sofrer demais, Sobreviver, Asilo na Existência, Mutilações och lyckades övertyga Nunes att betala oss i studion för att spela in ett mer aktuellt sound. Den här gången spelade vi in ​​i studion VICE VERSA på 16 timmar. Det var ganska galet ska du veta! Jag hade några idéer för logotyper, teckningar och omslag, sa jag vissa dessa idéer för min kusin Beto som var en utmärkt designer. På så sätt lanserade vi vår första LP Silencio Funebre !!.

År 1987 beslutade vi att ändra roller i bandet, jag gick över till gitarr, Barriga flyttade till basen, Eduardo börja med sång och bara Ricarco fortsatte med trummor. Vi gjorde detta eftersom Eduardo hade en starkare röst och jag spelade gitarr bättre, så bandet kunde förbättra ljudet. På den tiden hade många band stora influenser från metall och vi också. År 1988 lämnade Barriga bandet av personliga skäl och vi bjöd in Beto att ansluta sig till oss för att spelar bas. Under denna period spelade vi in ​​en annan demo i fyra kanaler. Denna demo blev vår sida på split LPN med Força macabra (Tumulo vago aos próximos que irão morrer por omissão LP) som släpptes på etiketten Six Weeks - USA 1999.

1989-1992 var en intressant period där vi speladepå ställen som Espaço Retro Dinamo, Der Temple och andra platser i vår hemstad São Paulo. 1993, var vi tvungna att sluta på grund av personliga skäl fram till 1998.

År 1997 kontaktade killarna i Força Macabra  mig och vi började en rad projekt tillsammans med lanseringen av splitskivan.. Jag pratade med Ricardo och Eduardo 1998 och vi kom tillbaka till aktiviteten med Armagedom som band. År 1999 Claudinei anslöt sig till bandet för att spela  bas så vi fick ett komplett band igen !!!! När vi återvände tillbaka (1999) fanns ett nytt hus som kallas Hangar 110 i São Paulo och scenen var verkligen het i Brasilien, många platser och många spelningar där mycket hände.

Med denna nya lineup, gick vi in i studio och släppte skivan "Das Cinzas ao Inferno" som markerar återkomsten av bandet. Vi spelade i olika städer och platser, Sao Paulo, ABC, Porto Alegre, Curitiba, Campinas, SJ do Rio Preto, Goiania, Sorocaba och flera andra.

Under 2005 gjorde vi vår första europeiska turné och var i Tyskland, Nederländerna, Danmark, Sverige, Finland. Under 2008 gjorde vi en LP / CD Sem Esperanças och gjorde även en till Eurotour, och åkte förbi Tyskland, Italien, Tjeckien, Finland, Polen 2009, Eduardo lämnade också av personliga skäl och under 2010 anslöt Rodrigo Artorius "Thrash"  sig till oss på sång. Thrash spelade med oss ​​i nästan tre år och vi släppte LP "Dez Mil Anos de Terror". Under 2012 beslutade Thrash att lämna bandet på grund av personliga problem. Även Ricardo lämnade bandet och vi var tvungna att leta efter en ny trummis och även en ny sångare. Spagetti (fd Ratos de Porão) anslöt sig till oss på trummor under 2012 och Renato kom till bandet i början av 2013. Med denna uppställning gjorde vi ännu en eurotour 2013 och gjorde även EPn Ganância Irracional, Extinção Inevitável. Spaghetti lämnade bandet 2014, och nu är lineupen  Renato - sång, Javier - gitarr, Claudinei - bas och Pedro- trummor. År 2014 åkte vi till Finland för att spela på Puntala fest som en del av bandets 30 år firande, detta gig spelades in och snart kommer den att vara en del av en DVD. Nu har bandet spelat in nya låtar som vi förväntar oss att släppa nästa år.

 

Snälla berätta lite om varje medlem i gruppen just nu, ålder, familj, jobb, intressen och något hemskt om alla? Tidigare band?

-Javier (Gitarr) är den enda originalmedlemmen i Armagedom, startade bandet 1983-1984, 50 år gammal, gift och har tre barn (en är en 9 månaders baby !!), naturligtvis är Javier  mycket intresserad av musik, gitarr , punk, crust, metal punk och relaterade saker. Armagedom var Javiers första band men bandet började med namnet Ultima Chance för att byta till Armagedom ett år senare. Javier är ganska krävande ibland i bandet !!

Claudinei (basist) kom med i bandet 1999 då vi bestämde oss för att sätta Armagedom tillbaka på scenen. Claudinei är 47 år gammal, inga barn, är intresserad av musik, gillar en hel del metallband, hade en inspelningsstudio också, innan Armagedom, Claudinei var en del av ett band som hette Osso Seco. Han är typ av en systematisk kille !!!!

Renato, sångaren kom med i bandet 2013 när den tidigare sångaren Rodrigo Artorius valde att lämna. Renato är 32 år gammal, inga barn, är intresserad av musik, olika stilar inklusive punk, hc, crust, grind, black / death metal, etc ... Renato har inspelningsstudio Caffeine där många band spelar in, spelade och spelra i några andra band också som Vincebuz, Social Chaos, Krone  och några andra projekt som RG Noise Cityt. Renato blir galen ibland !!

Pedro är trummis, han kom med i bandet i år 2015 då Spaghetti lämnade bandet. Pedro är 31 år gammal, inga barn, är intresserad av punk hc och tillhörande stilar. Pedro spelar också i Kaos 64, Agrotoxico, Anti Climax. Han arbetar med webb, grafisk design och arbetar i en trumfabrik och det känns självklart !!! Pedro är hyperaktiv som varje trummis borde vara !!! eheheh

 

Jag kan höra mycket olika influenser i musiken men mestadels hardcore och grindcore och lite metall? Favoriter från förr?

-Det är svårt att säga, men när vi startade bandet på 80-talet have vi starka influenser från Discharge, Disorder, GBH, Terveet Kädet, Riistetyt, Eu: s Arse, Anti Cimex, Onslaught, English Dogs ... Naturligtvis längs tids vi visste andra band och Naturligtvis de påverkade vårt sound också. Numera tror jag att vi har influenser från olika nya eller gamla stilar ... vi bara kör och börjar att göra några nya låtar !!!

 

Armagedom är ni nöjda med namnet? Hur kom det kom upp? Vilket är det bästa bandnamnet du vet?

-Jag var mycket nöjd med namnet men du kan hitta andra band som använder samma namn ... självklart skulle jag föredra att vara det enda att använda detta namn !! 😊

Jag tror att detta namn speglarbandets mening som är att vidarebefordra budskapet om fattigdom, misär, skamfläckar och alla de lidanden som vi ser varje dag. Det bästa bandnamnet ... jag vet inte, kanske Discharge som var ett av de mest betydelsefulla namn jag någonsin sett !

 

Vad är det bästa med att spela live?

-För mig handlar det om att spela, känslan  att göra musik i en grupp som jag tycker är det bästa !! Oavsett om det är för en stor massa eller en repning, så är känslan bra !!

 

Och var är bäst att spela? Och det värsta stället?

-Det bästa stället att spela om när du har en publik som är villig att se / höra ditt band och du kan verkligen interagera med dem. Den värsta platsen är när ingen bryr sig om vad du gör.

 

Hur är det att spela den här typen av musik i Brasilien just nu? Vilka typer av band har ni konserter tillsammans med?

-Vi spelar i små och stora lokaler, beroende på staden och den lokala arenan. Vi spelar med hardcore, crust och metallband till största delen.

 

Hur skulle du beskriva er musik med tre ord?

-Crust Metal punk !!!

 

Vad betyder punk för dig, är det bara ett ord eller är det en livsstil?

-För mig så är punk mer än något annat  ett sätt att tänka och reflektera om livet och samhället. Även idag är ordet punk är associerad till mode och mainstreamaffärer, punk är för mig hur du ser på världen och reflekterar över det.

 

Hur ser du på nedladdning, mp3 och sånt?

-Det är en del av livet, saker förändras och kommer att förändras, oavsett vad. Allt har bra och dåliga sidor. Den goda sidan med mp3 är att musik är tillgänglig för många fler människor, så om du vill sprida dina idéer så hjälper det. Den dåliga sidan är folk verkar vara mindre intresserad av att få material från band, gå på spelningar och hjälpa banden.

 

Hur är det att bo i Brasilien nu? Politiskt?

-Brasilien är i mitten av en kris som kommer att kräva att den löses, så det betyder inflation, färre jobb och många problem för befolkningen. Dessutom finns det en trend att människor blir mer konservativa och det är riktigt dåligt. Jag ser också att viss extremhögerkantrörelse får mer utrymme i politiken och det är inte bra alls.

  

Finns det några bra band från Brasilien nu? Är punkscenen stor? Hur är det i din hemstad? Brasilien har en god tradition av bra hardcoreband från förr ... några favoriter bland dem?

-Punkscen i Brasilien är stor, många band från många städer. São Paulo staden där jag bor är där du kan hitta ett stort antal band och även en viktig punkscen i Brasilien. Jag gillar några crust / grind band en hel del som Social Chaos, Nuclear Frost, Fear of Future, Helvetin Viemarit, Disturbia Clods…

 

Vad vet du om Sverige?

-Sverige är en mycket viktig punkscen i världen, många viktiga band kom från Sverige som Anti-Cimex, Asta Kask, Rövsvett, Dischange, Diskonto, Rajoitus, Disfear, osv ... även bra metall- och rockband. Vi spelade i Stockholm under vår första Europa turné  2005 och det var fantastiskt att vara där !!!

Naturligtvis finns det även företag från Sverige som finns runt om i världen och även i Brasilien.

 

Era texter, vem  gör dem och vad påverkar?

-Javier gjorde alla texter i början av Armagedom och texterna handlar om brist på hopp, lidande, misär och saker som sman skäms för.  Numera gör Renato texterna men Claudinei och Eduardo (som lämnade bandet) gjorde också texter. Influenserna är världen där vi lever med alla dessa skamfläckar och elände !!!

 

Finns det något ämne som ni aldrig kommer att skriva något om ??

-Om Kärlek förmodligen aldrig !!! eheheh och om dumma grejer också !!! 😊

 

Politik och musik, går det hand i hand? Vilken är er mest politiska låt?

-Ja,  politik är alltid bra bränsle för bra punktexter  !!! Vi har många politiska låtar sedan starten, kanske vår låt från 1985 Asilo na Existencia uttrycker effekterna av politiken i människor liv men det finns många andra ...

 

Bästa politiska band / artist?

-CRASS är referensen !!!

 

Tror du att musik (texter och så vidare) kan ändra någons liv, då menar jag människor som lyssnar på musik?

-Säkert, eftersom det förändrade mitt liv !!!! Det är kraften i punk, tror jag! Det kan verkligen förändra sättet att tänka om man är uppmärksam på meddelandena.

 

Era omslag på era skivor är riktigt fräcka, är det viktigt att ha ett skivomslag som visar människor vilken typ av musik man spelar? Favoritomslag överhuvudtaget? Vem gör era omslag? Finns det någon bra skivaffär i din hemstad?

-Omslagen återspeglar de meddelanden, som är en viktig del av albumen. Omslagen görs av olika personer, designers ... Jag gillar Never Again LP med Discharge, är ett av de bästa, det är meningsfullt !!!

Vi har många bra skivbutiker i min stad, det finns ett köpcentrum som kallas Galeria do Rock med många bra skivbutiker i och runt.

 

Är det viktigt att få ut fysiska skivor? Varför eller varför inte?

-Det är viktigt för oss, vi älskar vinyl och många människor också !!! Vi kan dela låtar och videos på nätet, men vi kommer alltid att se till att släppa vinylalbum också.

 

Snälla berätta en rolig sak som har hänt under er karriär och under någon spelning?

-Ja, En rolig sak när vi åkte för att spela in vår första inspelning 1984, då glömde trummisen trumpinnarna hemma (hur kunde han ???) och vi var tvungna att åka tillbaka för att få pinnarna mitt i natten i mitten av inspelningarna ... galet.  Vi hade en mycket galen spelning i Finland  2005 på en födelsedagsfest. Folket där var riktigt galna med nakna galna killar som sprang runt under spelningen ... galet !!!

 

Hur ser er publik ut? Vilka människor saknar du på era konserter? Vilket är det största bandet ni någonsin har spelat ihop med?

-Publiken är 100% bildad av punk och metal killar. Största bandet vi spelat tillsammans med ... inte säker, kanske Ratos de Porão.

 

Snälla ranka dina fem favoritskivor, fem favoritkonserter och fem viktigaste sakerna i livet?

1 - English Dogs - To the end of earth

2 - Discharge - Hear Nothing, see nothing, say nothing

3 - Onslaught - Power from Hell

4 - Slayer - Reign in Blood

5 - Riistetyt - Skitsofrenia

Konserter, många konserter som jag älskar, kan inte klassificera dem

De viktigaste sakerna i livet är att vara ärlig med dina egna värderingar och idéer, gör ditt bästa och alltid lära sig något !!!

 

Är det tråkigt med intervjuer? Är det mycket intervjuer ??

-Jag vill svara på intervjuer och vi får en bra mängd, inte för mycket, inte för få.

 

Om du kunde välja fem band från det förflutna och historia och idag och både döda och levande band att ha en konsert tillsammans med ditt band. Vilka fem hade du valt?

-Jag skulle älska att spela ihop med English Dogs metall, Discharge, Disorder, Anti Cimex, Disclose !!!

 

Är musik ett bra sätt att få ut frustration och bli en trevligare person utanför musiken?

-det tror jag,  det är ett mycket bra sätt att uttrycka dig på, det hjälper en hel del för att öppna ditt sinne så att verkligen måste vara uppmärksam på vad du gör, att du är medveten om dina meddelanden. Men musik kan också vara bara ett annat sätt att få pengar, flickor och en del uppmärksamhet, om så är fallet är jag inte säker på om någon kommer att bli en bättre människa ... en stor del av dem kommer bara att förbli skitstövlar.

 

Vilken är den mest udda fråga du någonsin fått i en intervju?

-Denna fråga !! eheheh

 

Vilken är frågan du vill ha men aldrig får. Ställ den och besvara den?

-Varför spelar ni fortfarande efter 30 år utan att få pengar på det här bandet? Jag gör det eftersom jag älskar det så mycket och kommer aldrig att sluta göra det !!!

 

Framtidsplaner för bandet?

-Med den nya lineupen så gör vi nya låtar och kommer att släppa en LP/ EPs snart.