Anti-Pasti var ett av mina favorit punkband i början av 80-talet, men de bara försvann, men nu har de kommit tillbaka med sin nya skiva och det var dags för mig att tala med dem. September-16

 

Hur var det, har ni spelat en stor del av tiden mellan era senaste skivor från 80-talet och er nyaste Rise up?

Kevin: Vi återbildades kort 95 i ungefär ett år, spelade ett par punk festivaler i England och Belgien. 2012 var året då vi gjorde ett verkligt försök till en comeback, sedan har vi spelat många spelningar i hela Europa på några intima ställen och andra stora festivaler.

 

Snälla berätta lite om varje medlem som är i gruppen just nu, och hur många är ursprungliga medlemmar och vilka grupper har ni varit i förutom Anti-Pasti?

Kevin Nixon trummis och låtskrivare sedan 1980

Ollie Hoon gitarrist och låtskrivare sedan 1982

Ben Hanson basist, låtskrivare sedan 2012, producent av RISE UP

Martin Roper vår ursprungliga sångare är tillbaka i bandet, tills vi hittar en permanent ersättare till den vi avskedade och som sjöng på albumet RISE UP

 

Vad är skillnaden mellan att spela live nuförtiden om du jämför när du var yngre?

Kevin: Spänningen är fortfarande densamma, personligen är jag mer professionell i mitt förhållningssätt, plus att jag bär glasögon eller kontaktlinser nuförtiden så jag kan se vad som händer på scenen och i publiken nu.

 

Var är det bästa stället att spela? Finns det fler platser i dag att spela på än tidigare?

Kevin: Överallt är bra att spela, jag tycker om att resa till andra länder, särskilt om vi inte har spelat där tidigare. Det finns definitivt fler festivaler att spela på över hela världen.

Ben: Vi älskar att spela i Europa; massorna är alltid välkomnande. Vi har gjort tyska och tjeckiska turnéer och festivaler och de är alla galna. Bästa hittills var en spelning i en konstnärscommunity/squat i centrala Paris - massor av intressanta människor att prata med och galna grejer på gång. Och publiken var helt jävla galen!

 

Er publik idag ... .är det de gamla som kommer tillbaka eller har ni många yngre fans?

Kevin: Det är en blandning, ibland finns det äldre punkare i publiken med sina barn som är tonåringar eller i de tidiga tjugo åren.

 

Finns det någon sorts människor du saknar på era konserter?

Kevin: Nej .. varje publik har sina fördelar men ju större desto bättre.

 

Namnet Anti-Pasti är en Antinamn bland andra, finns det någon rolig historia bakom varför ni tog namnet?

Kevin: Anti-Pasti betyder förrätt på italienska, det var det första på menyn i en italiensk restaurang mittemot puben som vi brukade gå till när vi var tonåringar.

 

Hur är det att spela den här typen av punkrock nuförtiden i England? Finns det några nya punkband som du gillar? Vilket är bäst bland de gamla?

Kevin: Jag föredrar fortfarande The Clash och Pistols, för några år sedan uppskattade vi inte riktigt banden som fanss runt omkring samtidigt som oss men nuförtiden jag inse hur bra Discharge och GBH är

Ben: Det finns fortfarande en stor aptit på punkrock i Storbritannien, du kan bara titta på Rebellion festival för att se det. Mina favoriter av de gamla banden är GBH - de har ett riktigt otäckt hårt ljud med precis rätt mängd av rock n roll swagger

 

När du skriver texter i dag, är det lättare än förr i tiden? Vad påverkar dig till dig är dina texter?

Kevin: Inte mycket har förändrats egentligen förutom det kalla kriget om du förstår? Det finns fortfarande global orättvisa, polisbrutalitet särskilt i USA Psykisk sjukdom aldrig går bort ..... försöka at läsa texternak. (Har inte fått skivan ännu!)

 

Är det något ni aldrig kommer att skriva om?

Kevin: Jag kan inte se mig eller någon annan i bandet skriva en kärlekssång!

 

Hur är det att bo i England just nu? Politiskt? Var det bra eller dåligt att du bryta ut ur EU?

Kevin: Alla i bandet skulle ha föredragit att ha varit en del av EU.

Ben: Det känns som om vi är på en knivsegg - nuvarande premiärministern Teresa May har hållit en ganska låg profil än så länge men du bara vet att det finns en skitstorm precis runt hörnet ... vi har nu en regering så långt till höger att unga läkare ses som ett hot. När det gäller brexit, så får tiden utvisa - men det ser inte bra  ut- de flesta "lämnare" väljare blev förda bakom ljuset av media som lovade "stora" Storbritannien igen - när landet styrde vågorna - men personligen vill jag inte vara associerad med en nation som invaderar andra länder och slaktar och indoktrinerar urbefolkningar i namn av drottning och land.

 

Vad betyder punk för dig, är det bara ett ord eller är det en livsstil?

Hur har punken förändrat ditt liv?

Ben: För mig är det en attityd, ett val, en möjlighet att bryta formen och inte överensstämma med "normalitet". För andra handlar det mer om mode och det är coolt också - scenen skulle säkert vara mycket mindre intressant utan alla rosa och gröna tuppkammar.

Kevin: Ben rätt det är en attityd, inte en enhetlig.

 

Har ni någonsin varit i Sverige och spelat? Har ni hört några bra svenska band?

Kevin: Vi har aldrig spelat i Sverige, även om vi vill gärna få möjlighet till det. Det närmaste som vi har varit i Sverige är i Finland i maj i år. Jag har hört att ölen är dyr i ditt land. The Hives är svenska är de inte det?

 

Vad är typiskt svenskt om man tänker på vad du tycker är typiskt? Vad är typiskt engelskt?

Kevin: Rostbiff och Yorkshire pudding är typiskt brittisk.

Ben: Er ... Abba, sill, blont hår, Volvo, dyr öl -  ingen tvekan om orealistiska stereotyper! Du kanske tror typiska engelska drag skulle vara att dricka te man medan klagar på vädret - och du skulle ha rätt - engelska människor gör faktiskt detta.

 

Politik och musik, går det hand i hand?

Kevin: Vad bör vi skriva om? Kärlekssånger? Nej! Det är viktigt att vi belysa sociala orättvisor, men vi låtsas inte att ha alla lösningar.

Ben: Det kan, jag känner folk som är orubbliga att de två bör aldrig blandas men några band fungerar bra med politiska sympatier, medan andra inte gör det - jag har tappat intresset för Guns n Roses när de slutade skriva om Hollywood sleaze och började med antikrigslåtar. Men politiska band har en plattform för att sprida ett budskap som de tror på. Med detta sagt, vill du bara spela rock n roll som är det coolt också.

 

Er mest politiska låt?

Ben: Rise up – det är en låt på den globala skalan. 

 

Bästa politiska artist / grupp?

Ben: Stiff Little Fingers skrev om oroligheterna sett från deras bakgård - det är  modigt gjort.

Kevin: Jag håller med Ben att de var mycket modiga, jag tror att vi är ett politiskt band, men vi har inte upplevt oroligheterna i Irland. The Clash var ett utmärkt band som gav oss nyheter.

 

Vilken är den mest dumma frågan ni någonsin har fått i en intervju?

-Ben: Den här!

 

Snälla ranka dina fem favoritskivor genom tiderna?

Kevin: Det är en mycket svår fråga som min och jag antar att alla andras förändras hela tiden,  det bästa som jag kan göra är att ge dig mina fem favoritband ... .. The Clash, Sex Pistols, Black Uhuru, The Regular Fries, Primal Scream.

 

Vilken är den viktigaste skivan för punkrörelsen genom tiderna?

Kevin: New Rose av The Damned var den första men Anarchy öppnade punkscenen upp till massorna så jag antar att det är Anarchy.

 

Finns det några bra skivaffärer kvar i din stad?

Kevin: BPM Records är en oberoende skivbutik i Derby som har funnits i trettio år.

 

Hur ser du på nedladdning, mp3, Spotify och så vidare?

Kevin: Allt som gör det lättare för människor att få tag på vår musik måste vara en bra sak.

Ben: Det är bekvämt - men det har förlorat all den spänning som att åka in till stan och köpa något konkret dagen det kommer ut

 

Är det viktigt att få ut era skivor fysiskt, på CD, LP, kassett etc?

Kevin: Ja naturligtvis är det, folk vill ha en fysisk kopia och kunna öppna omslaget och läsa textbladet,  jag gör det i alla fall! Jag tror kassetter är lite gammaldags och vinyl har ju kommit tillbaka

 

Framtidsplaner för bandet?

Kevin: För det första att få en permanent sångare på plats (vi är nästan redo att presentera vår nya medlem), sedan göra om inspelningen av sången på albumet Rise Up i tid för den andra pressningen. Vi har delvis skrivit ett annat album och har gott om bra låtidéer för att kunna arbeta med. En skandinavisk turné skulle vara bra, vet du vem som kan få det att fungera?

Ben: Fortsätta skriva bra låtar och bli tightare

 

Framtidsplaner för dig själv?

Kevin:Att göra en karriär av musik och skriva fler låtar med Ben och inte nödvändigtvis för Anti-Pasti.

Ben: Förhoppningsvis ska jag få lite mer produktionsarbete efter det här albumet

 

Visdomsord?

Kevin: Underskatta aldrig någon

 

Nåt att tillägga?

Kevin: Hoppas du gillade vår skiva, vill vi gärna någon tog över oss för att spela några spelningar i Sverige

Ben: Någon! Ta oss till Sverige!