Hej, jag heter Steff alias Maxwell S. Hunter, sångare i det här fina lilla thrashprojektet "Anti Anti Anti". Så säger Steff om sin grupp Anti Anti Anti som jag intervjuade i slutet av augusti 2019.

 

Berätta lite historia om gruppen?

-Tja, det är en ganska kort historia, eftersom vi bara har varit tillsammans i ett år nu, men som musiker har vi naturligtvis en lång historia själva och tillsammans. Vi har gjort skiten i mer än 20 år nu, men i olika band och genres.


 Berätta lite om varje medlem i gruppen just nu, ålder, familj, arbete, intressen och något dåligt om alla? Tidigare band? Andra band vid sidan av?

-Som nämnts ovan har vi alla en lång historia av band och vi alla har sidoprojekt så det skulle vara lite för mycket att gå för djupt i detaljer. När det gäller de olika genrerna vi spelat i hittills täckte vi i princip varje subkultur som förlitar sig på gitarrer och bas och trummor i vår karriär som musiker. Från klassisk rock 'n' roll till hardcore och melodisk punk eller psykedelisk rock till extrem metal. Jag antar att saken är att vi alla växte upp och känner oss djupt rotade i thrash metal och punkrock. Så det är där vi alla lätt kan komma överens om att skapa vårt nya projekt "Anti Anti Anti". Vi har helt enkelt återgått till våra rötter som musiker med fördelen att vi är mycket mer erfarna nu. Om du vill kolla in några av våra tidigare projekt kan du lyssna på till exempel H-Bomb Holiday Camp, ett trevligt punkrock-projekt där jag sjöng, och Alex spelade redan där trummor som han gör nu i AAA. Så vi har kommit ihop efter uppdelningen av bandet. När det gäller thrash metal-rötterna har vi alla, utom Alex, en lång historia inom den genren. Vår gitarrspelare Thorsten var i ett riktigt coolt thrashband i slutet av 90-talet kallat "Nucleus", som hade ett riktigt aggressivt ljud och har också ett coolt punkprojekt "Glück Umsonst". Och Lars, vår basspelare, spelar fortfarande i ett framgångsrikt Metallica-tributeband som heter "Cunning Stunts" och två andra thrash / metal-projekt "D-Filer" och "Tyron". När det gäller mig var jag sångare för ”POWER” (2000–2010), ett thrashband som var starkt påverkat av skräckfilmer där vi spelade i zombie make-up och gjorde en hel del roliga saker med avhuggna armar och ben och falskt blod i vår show. Du kan se dessa influenser fortfarande i "Anti Anti Anti" om du gillar det, till exempel i vår första musikvideo "The cure becomes the gift", som är ett slags hyllning till B- och C-filmer, med mycket blod och billiga skratt. Det verkar som att denna fascination av skräck bara har fastnat i mig genom åren och det är därför jag också har ett Misfits Tribute-projekt som kallas “Die Die Darlings”, där vi klär oss ut som zombie dragqueens. Jag antar att det alltid är viktigt för mig att kombinera kontraster som skräck och komedi.


Jag kan höra mycket olika influenser men mestadels tidiga Metallica och lite punk? Favoriter från förr?

-Tja, ja tidiga Metallica är helt klart en del av ljudet, men också Exodus, Testament eller D.R.I. eller Municipal waste. När det gäller punkrock finns alltid de klassiska som du kanske hör i riffen, eller trummans takt eller melodin i min sång. Som nämnts ovan är Misfits en del av den punkrockvibe vi har i vår musik, men också Ramones, Dead Kennedys, Black Flag och Youth Brigade. Även om riffen är tydligt trashiga, är det blandningen av båda genrerna, som förr när thrash och punk delade mycket av sin råa energi och attityd, som intresserar oss. Det är förmodligen varför vi inte håller på med långa solon och försöker hålla våra låtar ganska korta!

 

Anti Anti Anti är ni nöjda med namnet? Hur kom det upp? Ni var inte rädda att något annat band skulle heta så här? Vilket är det bästa bandnamnet?

-Anti Anti Anti är bara ett riktigt roligt namn. Först fanns det bara två Antis, men sedan, vad fan, vi har bara lagt till ett till Anti eftersom tre är en charmigt =). Och om du gillar att bli lite djupare visar vårt namn eventuellt mot paradoxalt tänkande och fri mindedness. HAHAHAA, men snälla ta mig inte för allvarligt.

Det bästa bandnamnet? Fan jag tycker att "Anti Anti Anti" är jävligt nära att vara ett av de bästa bandnamnen som finns, så jag antar att vi kan säga att vi är ganska nöjda med det.

 
Vad är det bästa med att spela live?

-Det är lätt! Det bästa med att spela live är att få all din energi där ute och faktiskt få tillbaka dubbelt om du gör ett bra jobb. Jag älskar att spela live-shower!

 

Och var är bäst att spela? Och det värsta stället?

-Fullpackade klubbar är där jag vill vara. Svett, blod och tårar. Jag kräver verkligen inte för stora arenor, för du tappar mycket intensitet där. HAHAHA men naturligtvis är festivaler också trevliga.

 

Hur är det att spela den här typen av musik i Tyskland just nu? Vilka typer av band har ni konserter tillsammans med?

-Jag antar att Tyskland har en av världens största metallscener och det är ganska bra att starta ett thrash-projekt. Vi får se vad framtiden innebär för oss. Just nu spelar vi främst på mindre klubbar med andra thrashband. Men än en gång så har vi bara varit tillsammans i ett år. Jag tror definitivt att det kommer att finnas mer framöver för oss.

 

Hur skulle ni beskriva er musik med tre ord?

-Anti Anti Anti =)

 

Vad betyder punk för er, är det bara ett ord eller är det en livsstil? Jag vet att ni inte spelar rak punk eller så ...

-Punk är Punk! Rå energi, en jävla attityd och att kunna skämta om dig själv och allting och på det sättet är vi också ett punkrockband.

 

Vad ska en ung kille göra idag för att chockera sina föräldrar som vi gjorde när vi var små? De har redan sett allt?

-Försök att bli en influencer eller vad är det där skiten kallas. Dessa Humpty Dumpties ger mig krypningar =).

 

Hur är det att bo i Tyskland just nu? Politiskt? Fascister?

-Jag pratar inte så mycket om politik men tyvärr måste vi ta itu med ett ökande antal extremt konservativa och till och med fascistiskt tänkande människor i världen och även i Tyskland just nu, vilket verkligen gör att jag får ont i magen. Folk verkar verkligen inte ha lärt sig från det förflutna och även om Anti Anti Anti inte är ett politiskt bandprojekt kan du höra några reflektioner om det ämnet i våra texter. Som de flesta thrashband avvisar något som helst fascistiskt sätt att tänka och fördömer tydligt denna trånga ideologi. Så om du vill kan du ta en av våra "Antis" och lägga den framför fascismen. Det är där det hör hemma!


Finns det några bra band från Tyskland just nu? Är punkscenen/metallcenen/hardcorescenen stor? Hur är det i din hemstad?

-Det finns många bra band där ute. Listan skulle vara oändlig. Men för att ge dig bara några exempel från vår hemstad Köln, våra kollegor i "Pripjat" som gör ett helvetes bra jobb och sprider trash-ordet! Eller ett av mina favorithastighetsrockband "Nitrovolt" är också värda att kolla in. Dessutom är "Galactic Superlords" old-school- heavy metal freaks ett av mina facoriter av nyare band i den här staden.

 

Vad vet du om Sverige? Har du varit här någon gång?

-Mea culpa! Jag har aldrig varit i Sverige. Men det är bara en fråga om tid, för jag är ganska medveten om hur enorm musikscenen är där uppe. Många av mina favoritband kommer från ditt land.

 

Har du hört några bra band från Sverige?

-Självklart! Till exempel är jag ett stort fan av "The Crown" eller när jag tänker tillbaka på mina dagar som ung punkare påverkades jag starkt av den melodiska hardcore-musiken från “Satanic Surfers” or “No Fun at All”


Era texter, vem gör dem och vad påverkar er? Varför inte på tyska?

-Tja, jag skriver alla texter. På ett sätt måste jag uttrycka mina tankar och känslor genom musiken och texterna. Som nämnts ovan kommer den från filmer och särskilt skräckfilmer kommer alltid att vara en del av detta inflytande. Jag är en enorm filmgalning, så det är det. Men jag antar att även litteratur, filosofi och upplevelsen av mitt dagliga liv är en del av det. Även om mina texter ibland är ganska personliga, försöker jag att inte vara för specifik. Ingen vill höra om mitt liv, att skriva texter handlar alltid om att ge lyssnaren/läsaren möjlighet att identifiera sig med texterna. Allt annat är bara dåligt skrivande.

Och jag antar att det på något sätt är lättare för mig att uttrycka mig på engelska och jag gillar också det faktum att jag kan nå fler människor på det sättet.

 

Finns det något ämne som du aldrig kommer att skriva något om?

-Det tror jag inte.


Politik och musik, går det hand i hand? Vilken är er mest politiska låt?

-Att vara en konstnär är alltid ett politiskt uttalande även om du vill eller inte. Den mest politiska låten på våre EP är förmodligen "We are Sublime" men du kan hitta politiska uttalanden i de flesta av mina texter om du är villig att leta efter dem. Och då behöver inte allt handla om politik, ibland ska du bara njuta av två eller tjugo öl och låta huvudet flyga till någon bra gammal thrash metal.

 

Bästa politiska band/artist?

-Jag gillar det amerikanska punkbandet Propagandhi, även om jag inte håller med om allt de fsäger men jag gillar verkligen deras stil.

 

Tror du att musik (texter och så vidare) kan förändra någons liv, då menar jag människor som lyssnar på musik?

-Tja, det har förändrat mitt liv, så jag antar att det är ett ja. Men jag försöker att inte tänka på den kraften för mycket för då skulle jag förmodligen inte publicerat en enda låt. Och den musikaliska aspekten av en låt har en ännu mer enorm kraft eftersom den har förmågan att överskrida ord, vilket gör det till slut magiskt i mina ögon.


Ditt favoritskivomslag genom alla tider? Vem gör era omslagr? Och har ni några bra skivbutiker i din hemstad?

-Min favoritskiva är troligen Misfits singel “Die Die My Darling” tecknad av Pushead. Marylin Monroes ansikte ses som en skalle genom ett glas vin. Det är bara perfekt.

Vår trummis Alex är grafisk formgivare, så han ordnar och designar mycket av våra konstverk, men när det gäller våra teckningar är min fru ansvarig för dem. Det finns vissa fördelar när du är gift med en professionell serietecknare. =)

 

Är det viktigt att få ut fysiska skivor? Varför eller varför inte? Vinyl, CD, kassett, vad föredrar du om du skulle kunna välja vad som helst?

-Väldigt viktigt! Jag föredrar alltid vinyl framför alla andra medium. Jag gillar ljudet, de stora omslagen och de haptiska upplevelserna.

 

Berätta någon en rolig sak som har hänt under er karriär och under någon spelning?

-Mhhhhh .... det händer mycket roliga saker på scenen och utanför scenen, men en av de mest speciella saker som hände var när gitarristen i mitt gamla hardcore-band somnade under vår konsert. Han var så berusad att han helt enkelt vilade armarna på magen och sedan började han snarka, på scenen där resten av oss rockade loss. Det är ganska konstigt när det finns en rasande punkrockmassa framför dig och säkert en slags gåva =). Och så finns berättelsen där min basist dog på scenen men blev återupplivad av vår trummis och låg i koma i en vecka och sedan kom tillbaka från de döda. Naturligtvis var det inte roligt alls, men det är en av de mest radikala upplevelserna i mitt liv och på scenen, som ni kanske kan förstå.

 

Vänligen ranka dina fem favoritskivor, fem favoritkonserter och fem viktigaste sakerna i livet?

-Jag hatar rangordningar, så jag ger dig bara ett råd och försök inte jämföra dig själv med andra människor, saker eller prestationer.


Första, senaste och dyraste skivan du har köpt?

-Elvis Presley – Jailhouse Rock

AreTheyYesTheyAre – self titled

Thin Lizzy – Johnny the Fox

 

Är det tråkigt med intervjuer? Är det mycket intervjuer?

-HAHAHAHA, nej det är inte tråkigt, även om frågorna ibland är lite repetitiva. Jag föredrar intervjuer som fokuserar på musiken.

 

Bryr du dig om recensioner? Vilket är det mest märkliga du någonsin har fått, med det här bandet eller något annat band du har varit med i?

-I början av min karriär brydde jag mig faktiskt, men genom åren förstår man att det finns så många olika åsikter om vad du gör så att du tappar intresset. Det är mycket viktigare vad vi som band tycker om vår musik. Men naturligtvis är det trevligt att höra eller läsa något positivt om dina grejer.

 

Vilka band jämför folk er med, är det tråkigt att folk jämför er med andra band eller är det förståeligt?

- På YouTube skrev någon att vi låter som om Exodus och D.R.I har en bilolycka tillsammans. Det är en fin beskrivning =).

 
Om du kan välja fem band från förr och nutid och både döda och levande band att ha en konsert tillsammans med ert band. Vilka fem hade du valt?

- Misfits (Danzig-eran), Testament, Municipal Waste, Thin Lizzy, Sublime

 

Är musik ett bra sätt att få frustration och bli en trevligare person utanför musiken ?

-Definitivt! Det funkar för mig!

 

Vilken är den konstigaste frågan du någonsin har fått i en intervju?

-Nästa fråga i den här intervjun ?! Nej, jag kommer verkligen inte ihåg.

 

Vilken är frågan du vill ha men du aldrig får. Fråga den och svara på den?

-Var i helvete drar dig till scenen, även så här efter mer än 20 år?

Eftersom jag kan!

Framtidsplaner för bandet?

-Spelningar, spelningar, spelningar ... Fullängdsalbuminspelning .... Mer spelningar

 

För dig själv?

-Mer spelningar =)

 

Visdomsord?

-Le, din jävel=)

 

Något att tillägga?

-Cheerz!