Angel Grove är ett riktigt bra USHC-influerat band från Tyskland. Jag är så glad att jag kom i kontakt med dem och ni ska komma i kontakt med deras musik också. Intervjun gjordes i juni 2023.

 

Berätta lite om historien om Angel grove?

Sven:Vi började 2010 med två personer och hade problem att hitta rätt och saknade bandmedlemmar. Detta har äntligen förändrats 2018 när först Tim gick med i bandet på trummor och 2019 Til på gitarr och sång. Sedan dess skriver vi fler låtar och spelar fler spelningar än någonsin.

 

Berätta lite om varje medlem, ålder, arbete, tidigare band etc?

Sven: Jag är 36, arbetar inom HR. Jag har bara varit med i det här bandet och inget annat.

Til är 24, studerar till lärare, hade spelat i ett Pop-Punk "projekt" innan han gick med i Angel Grove 2019, lyssnar på Punk, Hardcore, Metal/Deathcore och Country.

Jan är 38 och hade några andra bandprojekt under skoltiden. Ingenting har varat länge. Han arbetar på ett ljusföretag.

Tim är 26 år och har spelat i så många band. Kolla in hans andra band "Old Moon Madness" helt annorlunda.

 

Namnet Angel Grove, var kom det ifrån och ni var inte rädda att något annat band skulle heta så? Sven: Vi hade 50 möjliga bandnamn och gjorde en omröstning. Idén till det namnet kom från Jan på grund av ett tv-program. Lätt att ta reda på vilket. Jag sökte på internet och fick reda på att det finns mer än ett annat band med det namnet. Men ingen av dem var i vår region så vi brydde oss inte.

 

Ni kommer från Tyskland, hur är det att bo där nuförtiden, rasister och politik överlag?

Sven: Tyskland är fortfarande ett bra ställe att bo på. Vi investerar för mycket tid i små problem istället för att lösa de stora. Landet har alltid haft, har fortfarande och kommer tyvärr alltid att ha för många dumma rasistiska idioter som springer runt.

 

När ni gör era texter, vad handlar de om, helst politiska eller är politik inget att ha i musik? Endast på engelska... Aldrig på tyska?

Til: Våra texter handlar mest om saker som vi hanterar i våra liv, familj, relationer och ibland politik. Men vi är inte ett politiskt band och vi vill inte vara en ensidiga när det gäller vårt lyriska innehåll. Vi skriver bara om de saker som går igenom våra sinnen. Jag tror att var och en av medlemmarna påverkas av olika band och därför har olika tillvägagångssätt för lyriskt innehåll. För mig har countrymusik haft ett stort inflytande på låtar om vänskap / relationer etc., medan hardcorepunk har haft ett stort inflytande på hur jag tänker på politik och självförbättring.

Sven: Och alltid bara på engelska.

 

Hur skulle ni beskriva din egen musik med tre ord för dem som inte har hört er? Jag hör många Fat Wreck Band i musiken?

Sven: Det typiska Fat Wreck-ljudet ja. Vi älskar alla banden på Fat.

Til: Poppig Skate Punk

 

Finns det några grupper ni har jämförts med? Är det dåligt eller bra att jämföras?

Sven: Det händer ofta. Mycket olika namn och ofta känner jag inte till banden. På senare tid har jag hört Blink 182 ofta

Til: Jag har hört jämförelser med Blink 182 och Lagwagon, vilket inte kunde vara en större komplimang för band i vår genre. Jag tror inte att jämförelser i allmänhet är dåliga, så länge de inte blir det enda folk säger om ditt band.

 

Ni har bara släppt skivor själv eller hur är det? Inte något bolag som är intresserade? Hur kan jag få tag på era första skivor eftersom ni har gjort lite mer ... Berätta om dem?

Sven: Jag tror att vi är för små för skivbolagoch det finns så många andra bra band där ute. Bolagen har många att välja på. Jag tror att en person som hjälper dig att boka spelningar för dig är viktigare än ett bolag. Med internet finns det så många sätt du kan släppa din musik själv. Våra releaser är alla tillgängliga på alla plattformar. Om du vill ha en klassisk cd hittar du den på vår hemsida.

 

Nya singeln No fun for anyone, när kommer den ut och vilket format?

Sven: Den kommer ut den 16. September 2023, digitalt, cd och kanske för första gången vinyl. Kanske kommer nästa låt ut inom en inte så lång framtid...

 

Kan ni känna att ni har gjort en skiva om ni bara skulle släppa den digitalt?

Til: Jag tror att i dessa tider är att släppa en skiva digitalt är det viktigaste sättet att få ut din musik till människor över hela världen och det känns som att jag har gjort en skiva. Men som vinylsamlare älskar jag fortfarande att släppa fysiska kopior av min musik.

Sven. Ja, digitalt är viktigast, men vi kommer aldrig att ha digitalt bara. Alla våra utgåvor kommer alltid att finnas på cd och om möjligt vinyl.

 

När ni lyssnar på musik, vilket är ditt favoritsätt att lyssna på musik, Spotify, vinyl, CD eller vad föredrar du?

Til: Jag lyssnar mest på musik på Spotify, särskilt när jag kör i min bil eller sportar men jag älskar också att sitta ner och lyssna på en vinyl då och då.

 

Köper du mycket skivor själv?

Sven: Jag köper alla skivor från mina tio favoriter och alla vinyler från mina fem favoritband när de släpper något nytt. Då och då köper jag begagnade cd-skivor coh kompletterar min samling. Förra månaden hittade jag det saknade NOFX-albumet.

 

Finns det några bra skivaffärer kvar i din hemstad?

Sven: Nej, du måste köra minst till en av dem till de större städerna Köln, Koblenz, Trier eller Bonn. Vår region har alltid haft låg befolkning. Så det har aldrig funnits några butiker här.

 

Några bra band från din stad och i Tyskland överlag?

Til: Det finns inga andra band från min hemstad, men några av de bästa banden från Tyskland som passar in i samma genre än oss inkluderar Itchy, Donots och Montreal.

 

Vad betyder punk för dig, är det bara en musikstil, ett ord eller är det en livsstil?

Til: För mig betyder det att vara fri att göra vad du vill, så länge du inte skadar någon annan. Det innebär också att acceptera alla som individer och inte döma människor baserat på faktorer som deras hudfärg, guden de väljer att tro på eller deras sexuella läggning.

 

Berätta lite om följande låt och vad de handlar om?

Cyborgs, PMA och No Fun for anyone

Cyborgs

Sven: Titta ut genom fönstret. Alla går runt med ögonen på sin telefon bara, ingen tittar på varandra. Du går till en spelning och alla gör bilder eller videor av låg kvalitet istället för att njuta av ögonblicket. Det är en värld full av cyborger

PMA

 Til: PMA är en förkortning för Positive Mental Attitude. Låten handlar om att växa upp och acceptera de förändringar du går igenom och hantera motgångar och problem genom att alltid försöka hitta ett sätt att förbättra dig själv och se ljuset i slutet av tunneln. Det är inspirerat av musiken från många hardcoreband som jag har lyssnat på länge, som Stick To Your Guns, Terror och H2O.

No Fun for anyone?

Sven: Första låten på nya EP:n? Namnet är faktiskt "Anyhow". Det handlar om vår nästa såelning. 15, 50 eller 500 personer, vi bryr oss inte, vi ger alltid allt vi har och försöker ha det bra. Även om det bara finns en person som vill se oss kan vi ha en bra spelning.

 

Säljer ni någon merch på era spelningar, köper folk den? Vad säljer bäst?

Sven: Ja, det gör vi. Jag trodde att vi behöver några speciella saker att sälja, men ingen bryr sig. Bästsäljaren är fortfarande t-shirts. Många människor vill ha vinyl, så jag antar att det skulle gå bra också.

 

Vilken är din egen favoritlåt bland era egna låtar? Och vilken låt är folkets val?

Til: Det är svårt att välja bara en låt, men några av mina favoriter inkluderar hela kommande EP: n, PMA, Chasing Headlights, Lying On The Floor, Cyborgs och History. Jag tror att "publikensfavoriter" kan vara History, PMA och Chasing Headlights, och förhoppningsvis låtarna som finns på vår nya EP!

Sven: De flesta jag pratar med frågar efter "History"

 

När ni gör låtar, är det en i gruppen som gör dem eller hur komponerar ni en låt?

Sven: Väldigt olika, ibland kommer någon av oss med en helt färdig låt, ibland jobbar vi på den tillsammans. För två veckor sedan började vi spela och hade en låt 10 minuter senare. Ibland sitter jag hemma och det tar flera år innan jag visar låten för de andra. Alla är delaktiga.

 

Snälla ranka dina fem favoritskivor?

Til: Anti-Flag – For Blood and Empire; Stick To Your Guns – Disobedient; Rise Against – Revolutions Per Minute; No Pressure – No Pressure; Benjamin Tod – A Heart of Gold is Hard to Find

 

Bryr ni er om recensioner? Vilket är det mest märkliga ni någonsin fått, med det här bandet eller något annat band du har varit med i?

Sven: Självklart gör vi det. Det enda jag bara vill ta recensioner på allvar är att personen verkligen har tankar om vad denne recenserar. Vi kan klara oss utan en fem meningar recension som bara är en blåkopia och du behöver bara ange namnet på bandet och namnet på låtarna och recensionen skulle passa till alla band. Fram tills nu har vi bara haft mycket normala recensioner. Jag är glad att ingen någonsin har skrivit att vi är skit.

 

Om du kunde välja fem band från det förflutna och nutida band och både döda och levande band för att ha en konsert tillsammans med ert band. Vilka fem hade ni valt?

Til: Anti-Flag; No Pressure; Lagwagon; Strike Anywhere; Rise Against Sven: Blink 182, Strung Out, NoFX, Lagwagon, Millencolin

 

Är musik ett bra sätt att få ut frustration och bli en trevligare person utanför musiken?

Sven: För mig är musik det bästa sättet att hantera dina känslor och ditt beteende. Om du har en riktigt dålig dag kan musik alltid ta dig tillbaka till jorden. Om ditt jobb är ett helvete vet du alltid att det finns en låt som väntar efter att du är klar.

 

Har någon av alla era fans gjort något riktigt galet när ni har spelat live, ? Har gjort några tatueringar eller något liknande?

Sven: Nej, lite roligt med att dricka men inget som någon annan inte har gjort förut. Vårt fokus är att göra en bra show och att ge alla känslan att vara en del av den.

 

Några bra svenska band du gillar?

Til: Millencolin, Misconduct, Refused, Amon Amarth, At The Gates

 

Är det tråkigt med intervjuer? Är det mycket intervjuer? Vad föredrar du? Telefonintervjuer, ansikte mot ansikte eller som den här via e-post?

Sven: Vi älskar att prata om musik och älskar att träffa människor i allmänhet. Så vi gillar alltid intervjuer. Jag gillar fortfarande att träffa människor personligen mest, så ansikte mot ansikte är bra.

 

Framtidsplaner för bandet?

Til: Spela så många spelningar som möjligt och träffa trevliga människor över hela världen

 

 

Framtidsplaner för dig själv?

Sven: Hålla mig afrisk och gör så mycket musik som möjligt och visa den för andra människor

 

Visdomsord?

Sven: Respektera andra och gör vad du vill

 

Något mer att tillägga?

Sven: Tack för dina fina frågor, Var dig själv och utforska världen. Inte den i din smartphone.