Ambition Demolition är ett band som är i min ålder och här har trummisen Alan svarat på några frågor. Han är en snabbsvarande kille ... och han svarar på många frågor i en ibland också ... .jun-2019

 

Snälla berätta en liten historia om gruppen? Ni har varit med ett tag eller? Jag är 56 och ni verkar vara i samma ålder eller, berätta lite om varje medlem i gruppen just nu, ålder, familj, arbete, intressen och något dåligt om alla? Tidigare band? Andra band på sidan? Jag kan höra mycket olika influenser men mestadels bra gammal engelsk punk från 77-81 och den typen mer attityd punk? Favoriter från förr? Ambition Demolition är ni nöjda med namnet? Hur kom det upp? Var ni inte rädda för att något annat band skulle heta så här? Vilket är det bästa bandnamnet du vet?

-Vi började tillsammans i april 2016, Buff basspelaren, Alan gitarristen och jag AL trummisen. Både Buff & Alan sjunger, men främst Alan. Jag och Alan skriver musik och texter, även om vi skulle vilja Buff att skriva mer än 1 eller 2 som han har gjort!! Det är bra att olika låtar kommer från olika vinklar. Vi har en sång som heter "Rag To Riches", som handlar om Turin, vi har en sång som heter "Ticking Boxes" som handlar om att ha alla de nya, aktuella grejerna och vara ikapp med grannarna !! Vi har en sång som heter "Black Dog" som tar itu med depression. Så vi har verkligen variation !! Vårt sound är inte baserat på någon speciellt, men eftersom vi är alla i våra mitten av 50-talet och  vi växte upp med en hel del '78 / '79 Punk-grejer, antar jag att det märks i vårt sound ?? Vi har fått höra att vi låter som olika band, men det mest anmärkningsvärda är The Lurkers, 999 och U.K. Subs, som vi alla spelat live med !! Vi spelar faktiskt med 999  torsdagen den 27 juni !!  På en personliga planet så är jag singel, Buff har en flickvän och Alan är gift. Faktum är att Alans fru, Vix, står i vår merchandise på vår konserter, hon gör oss stolta !! Ingen av oss har några barn, vilket betyder att vi är fria att göra mycket mer spelningar än annars !! Arbetet är ett tråkigt ämne, vi skulle hellre prata om musik !! Vi har alla varit i andra band tidigare men ingenting lika bra som vi gör nu !! Jag antar att vi alla kom tillsammans vid rätt tidpunkt för att göra Ambo-Dembo? !!!!! (Det är ett smeknamn för oss om du inte redan har räknat ut det?) Bara Alan hade andra band vid sidan, som han var med i  före Ambo-Dembo, men nu koncentrerar han sig bara på det här bandet. Namnet Ambition Demolition kom ut från det blå, jag kollade Google, YouTube och Facebook för att se om någon hade det namnet redan, och ingen hade det !! Jag frågade Alan & Buff om de gillade det namnet, de gjorde det så Ambition Demolition föddes !! Namnet kom kort efter att vi börjat repetera, jag gjorde en Facebook-sida med den på så ingen annan kunde ta det !!!! Jag gjorde en grov kopia av vår logotyp, Alan & Buff tyckte om den också, så vi fick snabbt den korrekt utformad !! The wrecking ball crane is called Melvin !!!! Och utan att vara för blygsam, måste det vara ett av de bästa bandnamnen i världen? Vi har haft mycket bra kommentarer om det, så det verkar gillas av många människor !!?!


Vad är det bästa med att spela live? Värsta platsen att spela?

-Vi älskar att spela, oavsett hur många människor dyker upp för att se oss !! Det är en fantastisk adrenalinkick, och att höra folk klappar och jublar så är du bara ödmjuk !! Jag tror inte att det finns en "värsta plats" att spela, eftersom alla ett är äventyr!?!?! Vi kunde göra dem med  mindre steg och trappor eftersom som vi inte har råd med roadies !! Vi är en D.I.Y. Punk etiskt band, vi försöker göra allt usjälva, och alla pengar vi får från t-shirts, cd-skivor etc etc går tillbaka in i bandet !! Vi skulle gärna skicka ut saker över hela världen, men vi har inte råd med det, det skulle inte finnas några pengar kvar för att göra fler t-shirts, CD-skivor etc etc !!!!!!!

 

Hur är det att spela den här typen av musik i England just nu? Vilka typer av band har ni konserter tillsammans med?

- Punkscenen är väldigt frisk i Storbritannien just nu, och i vår stad där vi har vår bas, Cheltenham i Gloucestershire, har regelbundet Punk/Rock/Alternativa spelningar men det är trevligt att spela överallt.

 

Ni spelar på Rebellion i år ... är det första gången? Vilket band i år ser du mest framåt  att se?

-JA! vi spelar på Rebellion igen !!!! Och för alla som är intresserade, går vi på klockan 13.30 på Arena Stage torsdagen den 1 augusti !!!!! Vi spelade på Rebellion för 2 år sedan, och det är väldigt trevligt att bli ombedd !!!! I år ser jag fram emot att se The Stranglers och The Skids, och även en favorit hos alla tre är Dirt Box Disco !! Ett annat band vi har spelat med, så kolla in dem om du inte redan har gjort det?

 

Vad betyder punk för er, är det bara ett ord eller är det en livsstil?

- För oss betyder Punk kultur, attityd, livsstil och ett fenomenalt utbud av musik som du bara inte verkar få med andra musikaliska kulturer ?? !! Du kan se någon med en rosa mohikan, nitad jacka och stövlar, någon i en kilt eller någon i en kostym !!!! Sorterna är oändliga !!


Vad ska en ung människa göra idag för att chocka sina föräldrar som vi gjorde när vi var unga? De har redan sett allt?

-Ja, jag antar att inte många föräldrar är för chockade av sina barn eftersom de har sett mycket av det när de var barn ??? Jag antar att en mer chockerande sak skulle vara om barnet inte visade intresse för musik i någon form eller form ?? Livet utan musik skulle vara bara .... väl, låt oss inte gå in på det !!!!!!!!

 

Hur är det att bo i England just nu? Politiskt? Brexit? Fascister?

-Att leva i Storbritannien med denna Brexit röra är bara sinnesförvirrande !!!! Politikerna har verkligen fuckat upp det, oavsett på vilket sätt folk röstade !! En av de värsta saken är att det blir grönt ljus att fascistiska idioter kan vara mer kränkande mot alla som inte är brittiska, och det inkluderar människor som inte ens är från Europa !!!! Det är väldigt sorgligt och förbannat skamligt, och ändå hade dessa idioter förfäder som kämpade under andra världskriget för att stoppa människor med åsikter som dessa!! !!

 

Vad vet ni om Sverige? Har ni varit här någon gång? Bra band från Sverige?

-Ingen av oss har varit i Sverige, som jag vet om !!, Jag vet var det är på en karta, och jag hade en vän från Skottland som bodde där, så han berättade olika saker !! Jag har sett Disfear och Dischange från Sverige, men det var början av 90-talet, men förra månaden spelade vi med Zooparty !!!!!!!

 

Bästa politiska band/artist?

- Bästa politiska bandet ?? Jag tror att alla tre skulle säga SUBHUMANS !!!!

 

Din favorit skivomslag alltime? Vem gör era omslag? Och har ni några bra skivbutiker i er hemstad?

-Det finns för många skivomslag, men Never Mind The Bollocks är sublimt!!!

Alan gör det mesta av våra kosntverk för våra CD / T-shirts, han har varit en professionell tryckare !!

Badlands är den enda oberoende skivbutiken i Cheltenham !!

 

Hur ser er publik ut? Vilka människor saknar ni på era konserter? Vilket är det största bandet ni någonsin har spelat tillsammans med?

-Jag gillar att Punk alltid kommer att välkomna alla, och vi skulle verkligen välkomna alla som bryr sig om att komma och titta på oss, kom en - kom alla !!!! Vår publik är inte alltid full av punkare, så det är bra att andra människor tycker om vad vi gör !! Jag antar att det största bandet vi spelat med måste vara U K Subs och Subhumans, även om vi har spelat med några andra fantastiska band, för många för att nämna egentligen !!

 

Snälla ranka dina fem favoritskivor, fem favoritkonserter och fem viktigaste sakerna i livet?

- Att namnge 5 favoritband/skivor  skulle vara lite svårt eftersom det finns så många, och de flesta av dem skulle vara en självklarhet !! Men jag kommer att nämna Machine Gun Etiquette av The Damned som en av våra favoriter !!!!

5 viktigaste sakerna i livet ?? Andas, svära, dricka, svära  mer och spela i Ambition Demolition !!!!

Är det tråkigt med intervjuer? Är det mycket intervjuer?

-Nej, intervjuer är inte tråkiga, det är trevligt att människor, som dig själv bryr sig om att fråga om en intervju !! Vi har aldrig haft en egen konstig intervju, om du inte skulle vilja räkna din dit Peter ?? !!!!!!!!!

 

Om du kunde välja fem band från det förflutna och historiska band och nutida bandn och både döda och levande band att ha en konsert tillsammans med ditt band. Vilka fem hade du valt?

- Att ha spelat med Sex Pistols skulle ha varit sublimt, men vi har tur att ha spelat med de vi har, och självklart om du räknar upp Rebellion, så har vi spelat med en massa bra band !!!!

 

Vilken är den mest udda frågan ni någonsin har fått i en intervju?

- Har inte fått den mest udda frågan ännu, men vi har inte blivit blivit frågade om band från Sverige !!!!!!!!!!

 

Vilken är frågan du vill ha men du aldrig får. Snälla fråga och svara på den?

- Vet inte vilken fråga vi skulle vilja bli frågade ?? Jag antar att det är bra att folk ställer frågor, oavsett om vi har blivit frågade dem redan eller inte ?? !! Det är trevligt att folk är intresserade !!!!

 

Framtida planer för bandet?

- Tja, vi har många låtar som jag och Alan har skrivit, så förhoppningsvis kommer vi inom några månader att spela in ett nytt album? !! Vi kommer också att fortsätta spela, och förhoppningsvis spela utomlands med någon som vill ha oss ?? !!!!!

 

Visdomsord

-Riktigt enkelt; MUSIK. 💖 💖

Nåt att tillägga?

- OK, här har du Peter, Tack kompis, det är vi som ska tacka, AL 👍 🎵 ✌️ 🎵 😎 🎵 😊 🎵 😁 🎵 🍻 🎵!! Om det finns något annat, vänligen fråga och vänligen sätt detta i fanzinet för att människor ska se och komma i kontakt med oss , ni kan alltid ta en titt på vår Facebook-sida, @AmbitionDemolition och vår hemsida www.ambitiondemolition.com  

Pheewwww, Jag måste vila mina fingrar nu!! 😂 😂 😂 😂 ☕️ ☕️