All Systems Fail har varit på turné i Mexiko och det var därför det tog ett tag för de matt svara på mina frågor. Men de har återkommit nu och nu är det den 5:e augusti 2007.

När och varför började ni att spela ihop?
-Travis – Vi började spela ihop för ungefär fem år sedan. Från början var medlemmarna i bandet  bara Dave, Rich, och jag. Vi kontaktade Jorge efter vi hade några låtar eftersom jag visste att Jorge hade velat vara med i ett band jättelänge. Keisuke kom in i bilden efter lite mer än ett år eftersom vi bestämde oss för att ha en gitarrist till. Julie har fyllt på som andra gitarrist när inte Dave kan turnera som är fallet ibland. .

Jorge – Jag tror att vi startade bandet eftersom alla ville ha något att göra och jag har alltid velat vara med i ett band men jag visste inte att jag skulle vara sångare, jag älskar att spela bas, Rich/Travis och dave spelade redan i band så jag tror att de ville vara levande igen.

Snälla berätta lite om varje medlem, ålder, familj, intressen, arbete och något hemskt om varje?
-Jorge - sång, 33, gift, kommer ihåg födelsedagar på alla möjliga släktingar, labtekniker, trätrimmare och träarbetare, har dåliga engelska poäng.  

Rich - trummor, 40, skall gifta sig, kör cykel, fotolabbkille och ser på de andra som ett gäng barnsliga ungar när han egentligen är barnsligast själv. ,
Dave - gitarr, 34, gift, samlar på musik, kör ut medicinska saker och måste äta regelbundna mål mat för att inte bli trumpen.
Travis - bas, 36, gift, gillar att hålla på i trädgården och gräva hål, Bokförsäljare och är allmänt sedd som rövhålet i bandet.
Keisuke - gitarr, 30, gift, Keisuke Sasaki, från Japan, Jag är japan och jobbar på en restaurant som sushichef. Jag brukade spela i ett popband som hette  THE WILLKILLS i SLC, efter det så gick jag med i ASF eftersom jag är god vän med Dave och vi brukade spela ihop I olika death metal band och jag gillar äldre hårdare metal, punk/hardcore, gammal funk, japansk pop eller rock eller vad som låter bra.
Jag gillar inte emo.
Julie - gitarr, 35, gift, är artist men ser sig inte själv som en medlem i bandet.

USA som punkland, hur är det?
-Travis – Jag vet att Rancid är riktigt stora här. Det är så pass stort land så det är nästan omöjligt att se det som ett land. Några områden är väldigt aktiva men andra inte lika aktiva. Vår stad är inte så aktiv men det finns en hel underbara människor här.  
Keisuke - Travis och Rich vet mer om detta. Punkomodet är stort precis som i andra länder.
Jorge Jag kommer från Mexiko och jag tycker nog att scenen i USA är lite för kommersiell och eftersom det finns mer pengar så är utrustningen bättre och bättre inspelningsstudios och det är därför man måste ha ett bättre sound för annars bryr sig ingen om oss, scenen är väldigt delad   , anarchopunkare, streetpunkare och hardcoreungar och vi lever i en delad scen, de största städerna som  Chicago/Los Angeles/New York/Portland/Minneapolis/Denver etc har de bästa chanserna att organisera en punkcommunity som workshops, konsertarenor, infoshop art space etc. Det är en skitbra DIY inställning men inte i vår stad.  Men det är några ungar som gör bra saker för att hålla punken levande. Å andra sidan har USA många kommersiella band som jag inte vill snacka om här. De är en skam gentemot DIY punk eftersom de kallar sig DIY men inte är det.

Vad betyder punk för dig, är det bara en musikstil eller är det ett sätt att leva?
-Keisuke - Punk betyder attityd för mig , inte skita i folk. Inte tro att folk skall ge dig något ,, inte vara beroende av någon, inte emot något. Jag försöker vara på detta vis men det är en lång väg.  
Travis – Jag tycker att Keisuke har sagt det ganska bra. Ibland tror jag att vi är Zenanarkister men det kanske är lite för filosofiskt. För mig, är det mer en filosofi eller livsstil, en lins att se saker genom.  

Jorge – När punken kom genom mitt liv när jag var ung så var det något nytt och spännande och för min egen del var det en flykt ifrån mitt verliga liv med svält, alltid vara hungrig och pank hela tiden. Behövde jobba flera timmar om dagen för att överleva.
Punken är vännerna, musiken, skivorna och banden, alkoholen , slagsmålen på gatorna och alla familjeproblem men när man börjar bli äldre så blir det en livsstil, ett anoorlunda sätt att se saker om man jämför med andra. Man försöker att leva ett harmonsikt liv eller i alla fall försöker man vara en fredspunkare och man tar den positive energin och omvandlar den I ditt dagliga liv. Jag är inte så pank som jag brukade att vara men punken är fortfarande en viktig del av mitt liv.

Hur är Salt Lake City som en musikstad nuförtiden? Finns det många religiösa människor som inte gillar er?  
-Salt Lake City är en ganska religiös stad men den är mer liberal än de angränsande städerna. Jag tror inte de flesta vet vilka vi är eller bryr sig om oss. Vi har inte de problem här som många andra städer har.
Jorge – Det finns inte så många religiösa människor som jag känner här . Jag har haft ett par diskussioner med några människor som jag mött tidigare och det går aldrig bra eftersom man har såpass skilda åsikter.

Finns de några bra band runt om Salt Lake City eller där omkring?
-Den här staden har alltid haft en ganska delad scen. Ibland känns det som om att det är mer folk runtom i banden än vad det är som kom mer och tittar. Några av de banden som finns just nu och som vi gillar att spela ihop med är  , Negative Charge, Bombs and Beating Hearts, Trebuchet, Azon, Youth Descent, Bullshit Authority, och Pass A Fist.
Jorge – Jag gillar att spela ihop med No More Existence men de kommer från en stad 3 timamr bort (Pocatello Idaho) och även våra vänner  Deviancy (Ogden) eller Los Sobrios Emputados från Wyoming o0ch Colorado men det är ungefär 6-8 timmar bort.

Vad vet ni om Sverige?
-Vi vet inte så mycket om Sverige. Jag tror de flesta från Staterna ser Sverige, Norge och Finland som ett land som heter Skandinavien. Vi är inte mycket bättre men vi vet i alla fall att de är separata länder. Sverige ses som ett väldigt liberalt land, nästan som en modell på ett någorlunda bra regering.
Plus att det var hemmet för många vikingar.   
Jorge – För mig är Sverige ett land som Indonesien, Japan, Chile, etc, ett land som jag skulle vilja besöka, en hel del musik kommer därifrån som jag lyssnar på. Jag vet en del om den svenska regeringen, städer och byggnader men I det stora hela så är jag inte så bra undervisad om Sverige men jag skall lära mig mer(tack för intervjun)  

Har du hört några bra svenska band?
-Keisuke – Jag har varit ett stort fan av Entombed
Travis – Jag växte upp med att lyssna till band som  Disarm, Skitsystem, Anti Cimex, och Tervet Kadet. Jag vet att inte alla dessa band kommer från Sverige men jag tror det bevisar att jag inte kan skillnaden mellan skandinaviska länder.
Jorge - MOB 47 är mitt favoritband men jag är säker på att det finns en massa andra bra band också som jag inte känner till och som är lika populära som MOB 47, Skitslickers etc.

Vad är det bästa respektive det sämsta med att vara med i ett punkband.?
-Keisuke – Det bästa: Folk som jag har mött på punkscenen, är omtänksamma, trevliga och det finns en positive energi. Det värsta är att spelningarna inte alltid är så underhållande.  

Travis – Det bästa: Folket som vi träffar. Det värtsa, Idioterna som ibland är overdoserade på alkohol och/eller droger. 90 % av mina vänner som har dött har gjort det av något drogrelaterat. Det är ganska deprimerande.
Jorge – Det bästa, att vara tacksam för alla människor som hjälpt dig. Föröska träffa dem och tack dem för det de gjort, alla människor som ordnar spelningar och låter dig sova i deras hus och delar sin mat med oss, att möte deras familjer och vänner.
All positiv energi på massan. Det sämsta: Sexistiska-rasistiska problem och skadade folk på spelningar, och när spelställsägaren stänger av strömmen innan man hunnit spela färdig.  

Hur skulle du beskriva er musik med tre ord?
-Keisuke – smutsig, osofistikerad punk
Travis - generisk 80-tals anarcho punk
Jorge - muy chido punk

Vilken typ av folk kommer till era konserter?
-Punks and drunks
Jorge – våra fruar, våra svågrar ibland, mina sysslingar och några punkare, folk från andra band, inte så många lokalt men ifall vi spelar utanför Salt Lake City så kan våra spelningar vara ganska galna och alla typer av folk kommer då, punkare/metals darks/skins/xedgesx/hard core kids, det är alltid roligt att se alla typer av folk utanför stan.  


Vilken typ av folk saknar ni på era konserter?
-Keisuke –Heta brudar, rika gamla män.
Travis - Wow, efter Keisuke svar vet jag inte vad jag skall säga. Det är sant att inte så många rika män kommer och kollar på oss.

Jorge – Min mamma helt säkert, gamla vänner som brukar komma på våra spelningar men som inte finns hos oss längre, de är på ett bättre ställe hoppas jag.  

När ni gör en låt vad är viktigast är det att ha en bra melodi, en bra text eller är det att ha en bra refräng som folk kommer ihåg?
-Travis – Vi skriver musiken först så ifall det slutar med att vi inte gillar låten så brukar den inte få någon text och dör en kvick död. Vi har aldrig försökt att göra våra låtar catchiga eller våra texter minnesvärda. Det är mer att försöka få ihop låten  med en passion och känsla.
Jorge – Jag älskar musiken, melodin bryr jag mig inte så mycket om eftersom jag är en rå sångare. Låtarna är bra för mig men texterna är viktigare för mig än musiken. 

Politik och musik , hör det ihop?
-Travis – För osss?
Ja! För resten av världen? Nej, inte alls.


Bästa politiska band/artist?
-Keisuke - Behind Enemy Lines
Travis – För många att lista egentligen och jag hatar att spela favoriter.
Jorge – samma som Travis men jag älskar Aus-rotten, Desobediencia civil och Fallas del sistema från Mexico, Apatia NO (Venezuela) etc.

Snälla ranka dina fem favoritskivor, fem favoritkonserter och fem viktigaste sakerna i livet?
-Travis -
Favoritskivor. Dead Silence - any, CCM - Into the Void,
Anti-Cimex - Victim of a Bomb Raid, Rhythm Pigs - American Activity,
Crucifix - Dehumanization Favorite

Konserter - Dead Silence n Rapid City, Los Crudos / Huasipungo show, vilken spelning som helst i Provo med the Provo hardcore kids!, Play Fast eller Don’t Fest in Czech Republic, Behind Enemy Lines och P4 i Dijon Frankrike

Viktigaste i livet – vänner/familj, livet och respekt för alla levande saker.

Jorge – Skivor, det är riktigt svårt men jag får säga Peggio Punx 7" La mia vita Desobediencia civil LP/cd All systems fail LP s/t (jag älskar den skivan) Mob 47 första 7" och kanske det nya bandet Asesinators (Danmark) 7"
Konserter: Mano negra i Mexico city, Pekatralatak senaste spelning Dyon, Los crudos i Chicago, Apatia no Mexico city och The Provo show förra året.
Viktiga saker i livet: Min fru(hon är den bästa), min familj,Katter inkluderade), mina vänner, vår musik och att vara frisk(jag börjar bli fet och måste tappa lite i vikt)  


Första, senaste och dyraste skivan i samlingen?
-Keisuke - Första: "Moral" av BOOWY, Senaste: "Give it up or turn it loose" med JAMES BROWN Dyraste skivan: Metallica's box set
Travis - Första: “This Side Up” med SCREAM, Senaste: MYTH OF PROGRESS 12”, Dyraste: “Getting Shit for Growing Up” 7” ($20)
Jorge - första Mexicopilacion (en samling med mexikanska band men det var en kassett) Senaste är jag inte säker på eftersom vi just turnerat och man fick med sig ett gäng skivor hem men den dyraste är  nog Ashes Rise första 7" $40 . jag köpte den av en god vän som gav oss mat och någonstans att sova. Jag tror det var för mycket men jag känner mig generad för att tala om det.  


Den mest pinsamma skivan i samlingen?
-Keisuke - Boston's första skiva men jag tycker Boston är ett bra band..

Travis - Billy Idol’s White Wedding 12”
Jorge - Lupita Dalesio (mexikansk 80-tals pop) men jag tycker skivan är bra.  


Skina du köpte för omslaget men blev så besviken på?
-Travis – Jag är ganska säker på att jag gjorde detta som lite men jag kommer inte ihåg någon av de titlarna idag!  


Hur är det att leva i USA och då menar jag politiskt?
-Keisuke – Jag är inte en så politisk person. Amerika är generöst, starkt, slött, elakt, vänligt, hatiskt, stort, fett, underhållande, dumt, öppensinnigt mm mm. Och folk som gevär. Maten är inte speciellt god. Folk är väldigt generösa. Jag gillar några amerikanare och hatar en del. Jag kan inte säga varför jag bor här egentligen för jag brukade ogilla USA men jag gillar USA nu. Inte politiskt då. Jag hatar vapen. Men jag tror inte att Amerika kommer att lösa problemet med vapen. Det finns så många ”Det bästa” och ”Det värsta” i det här landet.  Det finns en väldigt kort historia här I Amerika så jag tror att folk är mer öppna för andra kulturer. Det är väldigt bra. ”Större är bättre” är så rätt i många situationer. Jag kan inte förklara detta land, jag älskar att leva i USA och detta är mitt andra hem. Jag uppskattar USA av hela mitt hjärta för vad USA har gett mig. Tack så mycket Amerika.
Travis – Med tanke på att jag är född och uppväxt här så är den politiska situationen ganska normal för mig. Jag ser det väldigt konstigt att USA är så pass konservativa och religiösa i sina politiska värderingar och det är något som jag inte gillar personligen. De flesta europeiska länder verkar vara liberala utopier i jämförelse.

Jorge –Samma jävla skit, jag flyttade hit från Mexiko för att jag inte kunde med kriserna, korruptionen, auktoriteter, våld, ignorans, fattigdom, rasism och den jävla regeringen som håller mexikanare förtryckta och problemtyngda, istället får man samma sak i USA tillsammans med KRIG KRIG KRIG, terrorism från USA på andra länder. Jag är invandrare och de flesta i min familj illegala flyktingar och diskrimineringen av oss latinos har effekt på mig direkt så många lagar som de passerar varje dag så att invandrarna skräms till att leva I skuggan, sättet som regeringen tar hand om problemet gör mig väldigt arg, de tror att de gör det som är bäst för USA men ifall de inte hittar en lösning på det här problemet så kommer det att bli ännu större, all den här skiten, påverkar mig som jag sade förut, punken har hjälpt mig att överleva, att se saker annolrunda och ha möjlighet att fly från verkligheten men inte ignorera den, hålla mina ögon öppna och min rygg fri.


Vad tycker du alltså om regeringen?
-Travis – Jag tycker inte mycket om den. Jag vill hålla mig själv informerad och hålla politiken i bakgrunden och leva mitt liv som om det inte fanns någon politik. Göra så mycket jag själv kan.

Jorge – Dåligt, dåligt, dåligt, regeringen skall göra det bästa för folket, istället, dödar den, censurerar, förtrycker och förstör alla mänskliga rättigheter.

Förut lät många amerikanska punkband mycket hardcore men nuförtiden har USA en massa bra poppunkband, hur kommer det sig?
Vad tycker ni om de nya pop punkbanden?  
-Travis – De flesta av oss växte upp när den amerikanska punken som spelades var hardcore och politisk. Poppunk köptes upp på 90-talet och jag tror att många av de poppunkbanden från USA som har blivit stora I Europa är de med stora bolag bakom sig. Det finns fortfarande mer hardcoreband men de kommer inte ut till resten av världen.   

Jag förstår att ni har blivit jämförda med andra band också, vilka är de banden?
-Travis – Ja…de flesta jämförelserna är ganska självklara men en del förstår man inte alls. Vi har blivit jämförda med Aus Rotten men personligen hör jag inte det. Visst, Rich spelade ihop med dem en gång i tiden men hans trummande har ändrats så pass mycket så det borde inte låta som dem. De flesta av banden som vi blir jämförda med passar oss generellt. Vi spelar en väldigt specifik stil av punk och vilket band som har spelat den typen låter som oss. 


Bryr ni er om recensioner? Vilka litar ni på mest, de dåliga eller de bra?
-Keisuke – Jag bryr mig inte.
Travis – Jag föredrar en recension som inte är hel bra eller hel dålig. Kritik är bra och den behövs. Ifall en recension är för grå eller bara skitsnack så är den värdelös för bandet eller för någon som skall försöka komma på hur bandet låter.

Vilken är den konstigaste ni har fått?
-Travis - Well... All Systems Fail har inte fått några dåliga eller konstiga recensioner. Jag vet att dr Strange hade en som var ganska dålig men jag har inte den aktuella men de dömde ut hela musikstilen och inte oss personligen. Ett gammal band som jag spelade med förut som jag gjorde en ”7” med pratade om hur deras unge gillade att äta jordnötssmörs smörgåsar och det var i  Profane Existence!

Vilket är det största bandet ni har spelat med eller haft som förband?
-Travis – Vi har spelat med en massa äldre Uk-band som  
Subhumans, Conflict, Blitz men I slutändan tror jag inte vi bryr oss om sådana saker.
Jorge - Största? Jag får säga Behind Enemy lines, Subhumans,Tragedy? Men jag vet inte om jag borde säga Conflict, Jag tycker att Conflict har gjort mycket för punkscenen.
Största publik måste ha varit  Mexiko med Apatia NO och något emellan 600 till 900 människor spelade fort eller inte i Czech Rep och mer än tusen var det säkert, crazy spelning.

Framtidsplaner för bandet?
-Travis – Lite mer turnéer, några mer skivor, möta mer intressanta människor, styra upp lite skit, det vanliga.  

För dig själv som människa?
-Travis – Inte behöva arbeta så mycket, ha mer tid, försöka resa och campa mer och försöka att få mig själv att leva ut mina ideal helt.  
Keisuke – Mitt mål är att göra något för någon slags välgörenhet för alla människor före jag död.  

Jorge – Skaffa ett annat jobb, att jobba som lab tekniker kan vara skitigt, det är inte mitt drömjobb. Vara nöjde och glad med min fru, familj och vänner,  en unge skulle vara trevligt. Tappa vikt skulle vara hälsosamt. lab technician can be dirty, is not my dream job.  Be happy with my wife, family and friends, also a kid will be nice. loose weight and bee healthy.

Visdomsord?
-Keisuke - Shogyo Mujo (Allting är formbart).
Ett gammalt japansk uttryck.

Travis – Mitt liknar Keisuke’s, “Inte ens Bergen kommer att se ut som förr”

Nåt att tillägga?
-Keisuke – Jag är inte en person som är anti-allt. Jag tror att anti-någon kan skapa konflikter. Jag känner ibland att en del punkare kommer  vill attackera något som är emot dem. Jag säger inte att det är bra eller dåligt men jag är inte en av dem .
Travis – Ett av mina ämnen just nu är att en massa politik hos punkarna kommer från deras bekväma liv. Som vegetarian , så är det lätt för mig att racka ner på folk som äter kött men vad är det mot en fattig familj som skulle vara glada om de fick någon mat alls. Är jag den som skall tala om för de matt deras liv är fyllda med bekvämlighet och lyx som skulle kunna jämföras med den stora delen av världen. Detta har gått upp för mig ganska nyss. Jag har inte haft tid att jobba med detta och komma med en massa svar.