Allär en av mina favoritgrupper på punkscenen genom tiderna. Trummisen Bill Stevenson ringde upp mig kvällen den 28:e juni 2000. Här kan du ta del av vad han sade. När han ringde upp mig var han i sitt hem i Fort Collins, Colorado.

Sedan den senaste CD:n Mass Nerder  har de genomfört en hel massa turnerande som Bill säger och han tror att det är ungefär 2 år mellan plattorna. De brukar turnera och när den är klar gör de en ny turné. Bandet är ett heltidsjobb för dem. Stephen och Bill producerar 6-10 skivor per år med andra punkband också. Blasting Room är namnet på studion. Men vad får dem at fortsätta år efter år att spela ihop som grupp. - Yeah, jag tror vi kom in i musiken för olika orsaker. Det var mest vårt intresse för musik som gjorde att vi blev en del i detta, mer än att vi skulle bli rockstjärnor och få en massa tjejer. Vi kom in i det bara för att vi gillade musik så mycket och det har inte ändrats så mycket genom åren så det är inte svårt att fortsätta att spela och vi har blivit riktigt bra vänner och bandet känns som en familj.

Karl,Stephen och Bill har varit tillsammans i en grupp 14 år med Descendents och All. Chad har varit med i All 8 år. All har varit en grupp i 12 år och Descendents och All blir om du lägger ihop det 22 år.Descendents skall spela in en ny skiva i slutet av året. Men de är mer som ett hobbyband för dem säger Bill. Descendents har inte varit ett heltidsband sedan i slutet av 80-talet när de kom till den punkten att de andra i bandet ville ha Desecendents som heltidsjobb men Milo ville fortsätta med sitt.-Milo ville fortsätta med sin forskarkarriär och det var egentligen så All startade sin verksamhet. Vi fick en annan sångare och vi började att turnera på heltid. och Milo fortsatte sin karriär. 

de har varit på lite olika skivbolag så som Cruz, Interscope(ej oberoende bolag) och nu Epitaph. Det är en stor skillnad på bolagen förstår jag men hur visade sig skillnaden. - Oh boy, det är en stor fråga. SST/Cruz där vi började är vår familj.. Gregg och jag växte upp på samma gata när vi var små. Det är vår början. Interscope var bara ett experiment för att se vad de kunde göra och inte göra för oss. De gav oss en miljon dollar för att göra ens kiva. Vi äger den skivan också, vi lämnade Interscope och tog skivan med oss. Det fick vår anledning till att vara på Interscope för vi tog pengarna och byggde Blastin Room. På den tiden fanns det en massa band som var influerade av oss som låg på Billboardlistan. Vi hade Green Day, Soul Asylum och Offspring som alla var på listorna och det var lätt för oss att använda Interscope tillfälligt för våra syften och det slutade med att Interscope blev mer och mer upptagna med att göra kriminalmusik med våldtäktsmän, mördare och de gav borgen för att få ut dem. De gjorde ingen bra promotion för Pummel så vi lämnade Interscope för Epitaph. Och så var vi bland vänner igen. de är et otroligt välorganiserat bolag och det är ett skitbra bolag. det finns en del saker där som jag gillar,  Zeke, Red Aunts och några av NOFX:s album. Lite av det bluesköret de sänder till mig är bra också såsom Fat Possum. 

Jag såg All på Hulfredsfestivalen 90 eller 91  och det verkade verkligen som om de hade roligt när de spelade. Han kommer ihåg spelningen och vet att den var kul. Han säger att de alltid har roligt när de spelar. Men det viktigaste för gruppen är att de får sova bra och mycket innan en konsert. Ibland när de kört för långt(de kör bussen på sina egna turneer) så kan det vara lite svårt med sömnen natten innan. Hultfredsfestivalen är inte enda gången de har varit i Sverige och spelat. de har varit i Lund 3-4 gånger, i Stockholm några gånger. Men Bill kan inte tala om vad han vet om Sverige för det är inte mycket. Han vet inga svenska band som han gillar men hummar igenkännande när han hör mig nämna Millencollin, No Fun At All och så vidare. När jag frågar Bill om deras styrka som liveband säger Bill.-Visuellt har vi ingen styrka för vi är ganska fula och tråkiga som band om man jämför med MTV-standarden och hela modeindsutrin som har försört rock n roll. Ifall man jämför med den skiten så är vi ganska tråkiga live. Men musikaliskt sä är vi nog ett av de tightaste punkbanden. För vi tränar varje dag. 

En bra spelning för Bill är när alla fyra i gruppen har en god kommunkation, när de inte tänker så mycket på vad publiken vill utan att de spelar lite för sig själva. Så det bästa giet för Bill är när de har samma känsla som de har när de repar hemma Finns det några medelmåttiga fans till All då och då säger Bill att den killer är 22 år ,han är ingen riktig punkare men han är ingen normal unge heller. Han är lite av en tönt som aldrig får ligga med någon. Fins det någon skillnad på Descendents och All fans då? - På grund av sammankopplingen med den tidiga L.A.Punkscenen så genrerar Descendents mest punkrockare eftersom det är ett gammalt punkband. De bryr sig inte så mycket om musiken eller de vet inte så mycket om oss. Det handlar mer om att vara cool och lite mode.

Här lever punklivet i USA just nu då. Bill hummar lite grand och tycker det är en intressant fråga eftersom det finns en massa rockband som ser ut som punkband och klär sig som det och man kan se dem varje dag på MTV. Han vill inte nämna några namn men alla som slår på TV:n kan se dem, Bill gillar andra nya band som Wretch Like Me, Someday I, Tanger, Roofies. För honom betyder punk att göra sin egen grej och Bill har varit i punkrörelsen för en lång tid. Han kom in i den när han var väldigt ung och endast då en tonåring. - När du är tonåring är du dum på många sätt och vis och när jag var tonåring så vra jag dum på många sätt och vis. Så nu när jag har växt upp så förstår jag att uppskatta punken på ett annats vis, detta sedan jag fyllde 25 eller något sådant. I jag var för dum och ung förut för att fatta den egentligen.

Bill är 36 år nu men han har ingen familj ännu. Stephen och Karl är gifta men har inga barn. Bill tänker efter ett tag när jag frågar honom om de har god kontakt med sina fans och han svarar att han tycker de har det. de spelar oftast på små ställen och efteråt så kan de pratat med folk och många gånger umgås de med fansen efteråt. Ibland slutar det med att de somnar på fansen golv. De använder ibland det nya sättet att kommunicera med e-mail och sådana saker som Internet men de är inte så bra på det ännu men de förösker att lära sig. De har en egen hemsida som heter www.allcentral.comoch det är en kompis till de som gör den. 
De har fått endast bra recensioner på nya CD:n Problematic och Bill blir riktigt glad när han läser dem. . -Det verkar som om många tycker att detta är Alls bästa album eller i alla fall ett av våra bästa album. Det är alltid trevligt att få positiv kritik. Särskilt när man har spelat ihop så länge som vi har gjort för det är lätt att ignorera ett band i vår position. Bara för att det är All bryr sig ingen. Jag bryr mig inte så mycket om en recension och kritiserar någon vår skiva så är det bara den personens egna bedömning. Men vad jag bryr mig om är när en recensent skriver att vår skiva "suger" och ungarna tror att den gör det. De flesta kritikerna vet ingenting om musik och de enda kriterierna för att bli en bra kritiker är väl att man har fräckheten att kunna såga en skiva.

Bill säger att det kan hända att de kan ändra lite på sin stil när de får kritik . de har kommit till den punkten när ingen recensnt jämför de med något band utan det blir mer så att andra band blir jämförda med All. Ibland har de blivit kallade för fäderna av SoCalpunkrock. De har sin egen stil och det är något som Bill håller med om.-Det tog oss tio år att experimentera med olika saker några av de första All och Descendents sakerna är lite av en reaktion av det vi gjort före det. Vi var unga och det tog oss tid att hitta vår stil. 

All säljer en hel del skivor och medeltalet för en Allskiva är  50.000 och det säljs ungefär 100000 av en Descendentsplatta. Allskivan som har sålt mest är Mass Nerder, Pummel och Allroy´s revenge. Låten Problematic finns inte med på deras album Problematic ,den är bara en del på den fantastiska Punk-O-Rama samlingen nummer 5, varför frågade jag Bill. . -Vi gillade verkligen titeln Problematic på vårt album, jag tycker det är en cool punkrockskivetitel, lite töntig sådär. Men låten Problematic var inte tänkt som en titellåt så vi beslöt oss för att inte ha med den på skivan. För då skulle folk tänka att det var den viktiga låten på skivan, titellåten. Låten beskriver lite vad tecken på problematik i mitt liv är exempel på. Jag skrev texten och när du finner problem i allt bara för att du analyserar allting så hittar man ju problem i allt även om det inte är ett problem, det är det jag menar med Problematic.

Alla i gruppen gör text och musik i gruppen även om det kan variera från skiva till skiva. De delar inte upp skvorna utan det blir de låtar som för tillfället blev bäst. Jag tycker det känns som om de har samma musikalisk idé men Bill håller inte med mig. -Nej, vi har en massa olika ideér men när vi arrangerar dem får vi till samma sound som på alla Alllåtar tycker jag. 

Hur är det att bo i USA just nu då? Bill tycker det märks en väldig skillnad på klasser nuförtiden och skaran av fattigare ökar liksom skaran av rika. Han tror att medelklassen kommer at försvinna.-Det som kan skrämma en unga man som inte riktigt har skaffat sig en karriär, för man kan inte kalla det vi gör för en karriär, är vad jag kommer att göra när jag är 55. Jag kanske spelar musik med All för vi har tagit en del intressant steg. Jag har lärt mig att spela banjo, Karl har spelat en hel del ståbas och Karl och Chad spelar i ett countryband som heter Drag the River.  Eftersom man vet att är man äldre än 30-35 i rock n roll branschen är man ett skämt. Men i bluegrass och jazz så tar ingen en seriöst om man inte är äldre, Vi kanske fortsätter att spela musik tillsammans men det kanske inte blir denna typ av musik.

Bill Clinton? Han verkar få flickor glada, skrattar Bill. Han tycker att denna president gör samma skit som alla har gjort tidigare. Det har inte hänt någonting sedan Nixon hade makten. Även om han inte gillar Nixon så menar han det. Jello Biafra skulle vara en bra president och Bill skulle rösta på honom. När Bill var liten så hade han en idol som hette Lou Prima(låter som Frank Sinatra) och den första skivan han köpte var Lou Prima förstås. Den senaste skivan han köpte var en skiva med Steve Earle. Det värsta med att vara med i All kan han inte säga eftersom det inte finns något.- Det bästa är i alla fall den kommunikation som vi har .precis som en familj. Vi får ut väldigt mycket av att göra en ny skiva.

De skall turnera i USA i juli månad och sedan i augusti skall de till sydamerika i två veckor. Sedan blir det en vecka i Japan. Bill vill komma till Europa i vår(läs 2001) och vi får verkligen hoppas att ALL kommer ihit till Europa i vår och då framförallt till Sverige.