I

Jag har inte hört så mycket punk / hardcore / thrash från Mexiko men här har jag gjort en intervju med ADF (All Death Forces) april-2016

 

Snälla berätta lite historia om gruppen?

-ADF (All Death Forces) är en aggressivt högtempo energiband, influerad av saker som death metal, thrash metal och hardcore. Bandet bildades i slutet av 2011 som ett sidoprojekt av Jaime (trummor), Rodolfo och Jonathan (gitarr). Sex månader efter anslöt Ricardo (sång) och Luis (bas) sig till bandet och det utvecklades snabbt till en underjordisk sensation.

 

Snälla berätta lite om varje medlem i gruppen just nu, ålder, familj, arbete, intressen och något dåligt om alla? Tidigare band? Andra band på sidan?

-Jaime "Wachi" 43, egen i byggbranschen, BMX, började som en trummis i AXPI punkrockband år 1993, har haft sidoprojekt i alla typer av rytmer, punkrock Spaulding Gray, goth metal Everafter, latin Trio Noctambulo och d-beat Insolent. Hans brist är att han har lite tålamod.

Rodolfo "Fofo" 32, ägare och ljudtekniker av studion OLEO ROCKERS, basist och gitarrist sedan 1999, basketspelare och startade som basist i hardcoregruppen Yoing 2000, spelade senare bas i Insolent, en grupp som gav en serie konserter i Europa  2006, som för närvarande spelar också i en hardcoregrupp som heter Double D. Har en stark karaktär och ofta blir arg om saker går fel.

Luis "Tris" 32, försäljningsagent, basist och gitarrist sedan 2002, fotbollsspelare, började som gitarrist i punkbandet KLH 2003,  deltog som gitarrist i bandet Hardcore Drive By, han gick med i en ny hardcoregrupp  Double D som för närvarande spelar på. Hans brist är att vara lite oansvarig under påverkan av alkohol.

Jonathan "Yammer" 32-årig arkitekt, basist och gitarrist sedan 2002, fotbollsspelare,  startade som basist i gothmetalbandet Everafter, gick med som  gitarrist i ADF i 2012 och är nu en förälder till ett barn. Hans brist är att vara väldigt envis.

Ricardo "OG Full" 36-årig art director i reklam, sångare sedan 2006, tidigare basketspelare, började som en sångare i gruppen hardcore Drive By, 2008 blev jag integrerad som sångare i hardcorebandet Nocaut men när jag började i ADF blev det mitt enda band sedan 2012. Mitt fel är att vara för viljestark

 

Jag kan höra mycket olika influenser, men mestadels hardcore och några tuffa metall band? Favoriter från förr?

-För alla, At The Gates, Sepultura, Metallica, Megadeth, Fear Factory, Agnostic Front, Discipline, Born From Pain, Slayer, Do Or Die, Carcass, Ministry, Tool, White Zombie, Anthrax, The Haunted, Satanic Surfers, Bloodbath, Millencolin, Perkele, Wolfbrigade, Martyrdot, Discharge, Pantera.

 

ADF (All Death Forces) är nu nöjda med namnet? Hur kom det kom upp? Kallar ni er bara för ADF eller det fullständiga namnet? Vilket är det bästa bandnamnet du vet?

-Vi är mycket nöjda med namnet, vi anser vi att All Death Forces är fullständig en identitet för bandet och från början vi gillade det fullständiga namnet men förkortade när det blev en fråga om logodesign men vi föredrar att kallas av det fullständiga namnet, namnets ursprung var ett förslag som var Wachi all Forces of Death och det var en anspelning på allt för många det var men för andra innebär det att följa.

 

Vad är det bästa med att spela live?

-Vad man känner när man rör till det för människor och ömsesidighet  från människor. Skoj.

 

Och var är bäst att spela? Och det värsta stället?

-För oss alla är det bästa.

 

Hur är det att spela den här typen av musik i Mexiko just nu? Vilka typer av band har ni konserter tillsammans med?

-Om det finns en scen så får dne inte den uppmärksamhet som vi alla stöder.

 

Hur skulle du beskriva er musik med tre ord?

-Rabiosa, direkt och som vi säger i Mexiko "Med egg" (inställning)

 

Vad betyder punk för dig, är det bara ett ord eller är det en livsstil?

-Det är en inställning till livet och ett sätt att se annorlunda på saker och vara kreativ medvardagliga saker , det är något som motiverar dig att slåss eller strida mot alla styrsystem, vare sig det religiösa, politiska och sociala.

 

Hur ser du på nedladdning, mp3 och sånt?

-Bra eftersom det är global spridning men mot att man inte längre värdesätter musiken som den var innan man undersökte  banden och hade till hands den audiovisuella tolkningen (fysiskt) av konstnären.

 

Hur är det att bo i Mexiko nu? Politiskt? Våldet? Drogerna?

-Situationen är dålig, men inget nytt för i år, nuvarande medier (sociala nätverk, etc.) är ansvariga för att skandalisera hela situationen av våld och droger av sin verksamhet inom landet, politiskt är det korruption och de tre orden du frågor är kopplade till varandra som redskap med en fabrik som fungerar tack vare den andra.

 

Finns det några bra band från Mexiko nu? Är punkscenen / hardcorescenen stor? Hur är det i din hemstad?

-Som i alla länder finns mångfald som är ett enormt deltagande av banden och en scen som är den samma som de som stöder banden, All Death Forces rekommenderar, Kicktime, Doble D, Uno a Uno, Axpi, Crimen, Masscare 68, AntiMaster, Tormentas, Apocalipsis, Hell Maiztroz, Alfonso Sayas, Furens, Propia Actitud, Barra Brava, Last One Standing, Annapura, KLH.

 

Vad vet du om Sverige?

-Ett land med mycket bra band när det gäller  Death Metal, Punk Rock, Oi! av vilka många är influenser av oss, det är mycket kallt och men vi vill gärna spela i landet.

 

Har du hört några bra band från Sverige??

-At The Gates, Dark Tranquility, Skit System, Soilwork, Dimension Zero, Wolfbrigade, Millencolin, Scar Symmetry, Perkele, Arch Enemy, Carcass, Bloodbath, Kakatonia, Satanic Surfers, Martyrdot, The Crown och några mer som vi inte kommer ihåg.

 

Era texter, vem gör dem och vad påverkar? Är det lättare att göra texter nu eller var det är lättare att göra det när du var yngre? Aldrig på spanska?

-Vi skriver alla texter,  inflytande är bara frågan om våld och så långt som kan vara i stånd att förstöra människan själv. Vi skriver på engelska, eftersom det är det universella språket, men utesluter inte någon gång att vi kommer att skriva texter på vårt språk.

 

Finns det något ämne som du aldrig kommer att skriva något om?

-Man ska aldrig säga aldrig i Mexiko.

 

Politik och musik, går det hand i hand? Vilken är er mest politiska låt?

-i vår musik om mot varandra, här har vi en uppfattning politik där vi inte kan ställa in en position  om"korruption" våra texter är ett resultat av reaktionen av människor för den nuvarande situationen i vårt land.

 

Bästa politiska band / artist?

-Sin Dios, The Oppressed, Sepultura, Ministry, Electroduendes, El Tri,

 

Tror du att musik (texter och så vidare) kan förändra någons liv, då menar jag människor som lyssnar på musik?

-En Huevo som vi säger i Mexiko.

 

Ert omslag på er CD ser riktigt bra ut, är det viktigt att ha ett skivomslag som visar folk vilken typ av musik du spelar? Ditt favoritomslag? Vem gör omslagen? Och har ni några bra skivaffärer i din hemstad?

-Med konst du projicera en del av vad du menar, AArise Sepultura, Victim in Pain Agnostic Front, Stigmata of SKITSYSTEM, Let's Go Rancid för att nämna några, vår konst är gjord av den mexikanska bildkonstnären Hetwort, Carcoma Records, El Tianguis Cultural del Chopo

 

Är det viktigt att få ut skivor? Varför eller varför inte? Är det dyrt att göra skivor i ditt hemland?

-Det är viktigt för vad vi nämnde ovan, det fysiska är bäst, det visar mycket av det bandet och priset för att skapa en inspelning i Mexiko beror tyvärr mycket på valutamarknaden.

 

Snälla berätta en rolig sak som har hänt under er karriär och under någon spelning?

-På en rundtur i den mexikanska Bajio fattade vår van eld men som tur var var vi kalla med öl och whisky och vi kallade på  R2-D2 så vi kunde kväva lågorna.

 

Hur ser er publik ut? Vilka människor saknar du på era konserter? Vilket är det största bandet ni någonsin har spelat ihop med?

-Punks, Metal galningar, Hardcore, Skinheads, Kängpunkare, alternativa folk, vi saknar de människor som verkligen har kul på konserter och höjer sin näve inte sina smartphones, vi spelade en gång med At The Gates, The Haunted, Slayer och Sepultura i en festival på Sverige (jajajajajaja i våra drömmar)

 

Snälla ranka dina fem favoritskivor, fem favoritkonserter och fem viktigaste sakerna i livet?

1.     Ride The Lighting, Metallica

2.     Rust In The Peace, Megadeth

3.     One Voice, Agnostic Front

4.     Slaughter Of The Soul, At The Gates

5.     Cowboys From Hell, Pantera

 

Konserter

1.     At The Gates

2.     Face To Face

3.     The Oppressed

4.     Devil Driver

5.     Fear Factory

 

Saker

1.     Familj

2.     Vänskap

3.     Njuta av livet

4.     Drömmar

5.     Jobb

 

Är det tråkigt med intervjuer? Är det mycket intervjuer?

-Om det är bra frågor och whisky så kommer genom vi igenom allt.

 

Om du kunde välja fem band från det förflutna och historia och idag och både döda och levande band att ha en konsert tillsammans med ditt band. Vilka fem hade du valt?

1.     Warzone

2.     The Outfield

3.     The Who

4.     The Clash

5.     DIO

 

Är musik ett bra sätt att få ut frustration och bli en trevligare person utanför musiken?

-Efter en tung dag finns det ingenting som att få repetera med bandet, häll upp en god drink och få ut ilskan med att spela tillsammans.

 

Vilken är den mest udda fråga du någonsin fått i en intervju?

-Varför vi sjunger på engelska och varför vi kallas ADF.

 

Vilken är frågan du vill ha men aldrig får. Ställ den och besvara den?

-Skulle du vilja  spela på Wacken, Hellfest , Resurrection or Download? Ja vi vill gärna det.

 

Framtidsplaner för bandet?

-Göra musik och spela upp den där vi kan.

 

För dig själv?

-Följ kastande upplopp.

 

Visdom ord?

-Skål.

 

Nåt att tillägga?

-Ja En till whisky flaska vänligen, jajajajajaja .