Justin och Manuel från den amerikanska hardcoregruppen har svarat på en massa frågor från mig precis fore julen 2011….och här är den.  ….


Historia?

-En del sager att det startade med Big-bang och den teorin och en del säger att gud skapade alla planeter och vi säger skit i den skiten. Vi började som en grupp av vänner som spelade i olika band och vi ville ha ett band som spelade straight forward hardcore och gjorde konserter.


Snälla berätta något om varje medlem, ålder, familj, arbete etc?

-Justin Coote 31, gillar psychobilly och rockabilly spelar ståbas , är SxE och studerar för att hjälpa tonåringar med problem.  

Manuel Peralez 31, kör Harley Davidson har en fransk bulldog som heter Buster, tränarmuay thai , lyssnar på rap och hardcore hela dagarna, bor med Justin vid stranden i San Fransisco.

Kyle Dixon 29 har en 2 år gammal pojke som heter Jack som äger, är grafisk designer och gör en hel del jobb för rappare och har en wiemeraner som heter Fin.

Anthony Pnut PIzzerelli 24 tränar muay thai slagsmål i Thailand, kör Harley, är från östkusten och lyssnar till en massa rap.  

Ed Edski Vigil 22 bor med honom Senor Raiderman ( google honom ) har 420 tatueringar bakom örat och en Rottweiler valp som heter Justice och slår skinheads som en rasistsnut.  
Intressen och något hemskt om varje medlem? Jag tycker nog att den senaste frågan täckte det.


Hur är det att spela den här typen av musik i USA?

-Det är skitbra men kanske inte så populärt som i Europa men vi gör det för att vi gillar det och inte för pengarna som många andra folk…nämner inga namn…host…host.

Hur skulle ni besrkiva er musik med tre ord?

-Hardcore minus bullshit.


Ni startade som ett sidoprojekt till First Blood. Hur är det idag, är Alcatraz ert förstaval?  

-Vi startade inte som ett sidoprojekt till First Blood när vi började. First Blood spelade nästan inte ens konserter och det var bara en tillfällighet att vi alla var med i First Blood och eftersom det mesta i First Blood var skit men nu spelar de mer konserter än vad de gjorde då. Alla I Alcatraz var alla med I First Blood innan förutom Justin men han skötte merchandisen för First Blood, host host..och nu är Traz vårt huvudspår, Alcatraz lever.  


Snälla berätta lite om First Blood också?

-Well Manuel Kyle Pnut och Ed var alla med i First Blood och Justin skötte merchen och vi var alla ganska nöjda:) och att ha ett riktigt band som kunde spela den musiken vi ville.


Hur är det att bo i USA just nu, politiskt menar jag?

-Det är en intressant tid med alla protester och folk som står upp för vad de tror på och tar ställning och en del skriver låtar om det och skriker på scen om detta men många ser dem men de göra inget av det. Det är gott att se folk med lite ryggrad. USA är ett bra land att leva i som vi alla älskar men som alla ställen har det sina problem, stå upp för vad du tror på, ta ställning och sitt inte bara och surfa på internet på din säng.  


Är folk rädda för nya terroristattacker?

-Vi kan inte saga hur alla känner med det finns högerpolitiker som försöker att skrämma folk med att ta bort våra rättigheter men jag tror de flesta smarta amerikaner kan se igenom detta.

Är du rädd för nya attacker?

-Negativ.
 

Vad vet du om Sverige?

-Det är kallt , Låt den rätte komma in , At the Gates , Haunted , In Flames , blonda människor , IKEA, attraktiva människor.

 
Har du hört några bra band?

-Förutom de jag just nämnde så tycker jag Anchor är bra.  


Vad är typiskt svenskt och vad är typiskt amerikansk uppträdande?

- Alla individualister är olika och det finns  stereotyper men det mesta av det stämmer inte.


Era texter, vad inspirerar?

-Vänner, musik, familj, hardcorescenen och försöka att beskydda från kommersialism och falska idoler.  


Vad betyder punk för dig, är det bara ett ord eller är det en livsstil?

-Livsstil.

 

Ifall ni hade chanson att välja fem band från historien, levande och döda band och att ha en konsert ihop med ..vilka band skulle ni välja? ?

-Ramones, Jawbreaker , Richie Valens , Cro Mags , Buried live, Disembodied.


Vilket är det största bandet ni spelat ihop med?

-Earth crisis, Madball, Bane, Syg ?


 

Vilket är det största bandet som ni har haft som förband som har blivit riktigt stort sedan?

-Trash Talked öppnade för oss en  gång när de hade börjat men nu är de riktigt stora.


Snälla berätta något roligt som har hänt under era år som band?

-På vår första turné med bandet More To Pride så körde vi från Seattle till Portland och jag frågade efter något och vår gamle basist Kellen sade att det var I hans väska. När jag öppnade den vid bensinstationen så var det första jag fick se ett par vita kalsonger med skitränder I och jag började att skrika och visade alla dessa I bilen och det var motbjudande och vi tar upp detta idag också.   


Vilken typ av folk kommer till era konserter?

-Hardcore folk och alla som gillar bandet(familj, vänner, husdjur, rymdvarelser) ,)


Är det mycket intervjuer?Är det tråkigt? På vilket sätt föredrar du att bli intervjuad? ?

-Nah iintervjuar är bra för att låta folk få veta mer o moss och sådana här på email är de lättaste eftersom man inte är live.


Snälla ranka dina fem favoritskivor, fem favoritkonserter och fem viktigaste sakerna i livet ?

-Bad Brains- Black dots, Quakes - self titled, Disembodied - If god only knew, Jawbreaker - Dear you , Cro mags - Age of quarell, Agnostic Front - Victim in pain.  Bästa hxc show jag har sett är Earth crisis, Madball, Blood for blood ochSkarhead 1998 på Maritime Hall i San Francisco, andra är Iron Maiden med Dio och Motörhead på Concord pavillion 2002.


Första, senaste och dyraste skivan du har köpt?

-Första skivan jag hade var Michael Jackson- Bad-Manuel, Elvis's greatest hits- Justin , Senaste skivan för Justin är Restless, aoch förManuel Earth Crisis Breed the killers.


Hur ser ni på nedladdning, mp3 och sådana grejer?

-Det kan hända men folk skall supporta mindre band med att köpa genom att köpa tröja istället för att nedladda deras CD.  

 

Är ert bolag ett bra bolag? Vad kan de göra bättre och vad kan de göra bättre?  

-Demons är riktigt bra att samarbeta med och det är coola killar som släpper ut cool amerikansks musik  

 

Har ni varit utanför USA och spelat, var var isåfall bäst?

-Vi har gjort 2 korta veckoturneer  med First Blood och vi har gjort några Mexico-turnée , Japan , några Kanda.tillfällen och varit I Puerto Rico. Överallt är bäst men vi skulle gärna komma tillbaks till Europa så fort som möjligt och vi älskar att spela där eftersom folk inte evrkar uttråkade på hardcore och har attityd som på andra ställen.  

Var i USA ärbäst att spela?

-CALIFORNIA  love.


Varifrån kommer namnet? Jag vet att det är ett fängelse men varför?

-Det har en mening att namna det egna efter ett ställe som är en ikonisk ställe som står för liv och verklighet och att mycket skit kan hända i San Francisco California.


Framtidsplaner för bandet?

-Turnera turnera turnera turnera turnera boka en turne nu!!!!!!!!!!


Framtidsplaner?

-Leva livet
 

Visdomsord?

-Knulla
 

Nåt att tillägga?

-Tack för intervjun och för att supporta hardcore, bli inte uttråkad, tro inte att ormar I gräset är poserande hardcoreungar som vill ha dina pengar och gå och lyssna på oss. Alcatraz - smile now cry later