Hallå!

Jag är mycket ledsen att det tog så lång tid. Ursprungligen ville vår basist göra intervjun, men han glömde det och efter att jag påminde honom gjorde han det inte så jag tog hand om det själv. Jag är ledsen att ni fick vänta så länge ...

Detta är vad Dan skrev till mig i februari 2015 och Aggressivesintervju är den som följer.

 

Snälla berätta lite historia om gruppen?

-På våren 2013, så beslutade jag att bilda en ny konstellation. Jag gjorde lite musik förut i andra band, men det var allt som gick som jag ville, så jag försökte en annan väg. Just då fanns det ingen kraftfull engelsk sjungen Oi! combo runt i området där jag bor. Jag gillar musik som är grov väldigt mycket så jag fick idén att bilda en blandning mellan gammal engelsk Oi! Och några hård amerikansk HC / Oi. Sagt och gjort. Jag pratade med David och han uppskattade idén från första stund jag började att prata om det. Med Gawo på bas, min kompis från ett annat band som vi spelade i, vi började med en 3 manna konstellation. David på gitarr, Gawo spelar bas och jag slår trummor och sång. Allt var perfekt från början men att sjunga och trumma är jävligt svårt. Vi var tvungna att hitta en trummis så att jag kunde koncentrera mig på sången. Det tog ett tag och vi hade Timo från Pöbel und Gesocks bakom trumsetet. Efter ett år, några spelningar och vår första promoskiva, så kom Gereon på andra gitarr till oss. Aggressive var nu klara och vi gick in i studion för att spela in Spit Blood förra sommaren.

 

Snälla berätta lite om varje medlem i gruppen just nu, ålder, familj, jobb, intressen och något hemskt om alla? Har du varit i några andra punkband innan?

-David är den yngsta medlemmen i Aggressive. Han spelade för Lost Boyz Army innan. Sen slutade han och spelar nu för Aggressive, VJ och hans egna melodiska HC Band heter Behind The Sun.

Gereon är i slutet av 30-talet. Han gjorde några hårda Metal grejer i ett band som heter Rost. Efter att det har han gjort lugnare grejer i The Reverie och var också spela med instrumentellt sludgeprojekt.

Gawo spelade för Mittelklasse. Sen gick han med i mitt HC band Under Fire. Jag rekryterade honom för att spela med mig i Aggressive. Han är i början av 40-talet och morfar i vår combo.

Timo är en speciell kille. Han är i samma ålder som mig. Han älskar att spela trummor. Och han älskar att dricka ännu mer. Han är en mycket rolig och harmlös kille, särskilt när han är berusad. Vi får alltid ett skratt med honom eftersom han har en utsökt sorts humor.

Jag är i slut av 30-talet.  Jag försöker sjunga så bra som jag kan. Jag skriver texterna för Aggressive. Jag har en strikt karaktär. Det är ibland bra men ofta dåligt för människor runt omkring mig, men jag bryr mig inte ett skit om det. Som de flesta musiker, så älskar jag att stå på scenen. Jag spelade för Under Fire förr och på sidan, så har jag ett litet alternativt/sludge projekt kallat Krell.

 

Du har lyssnat mycket på både hardcore och streetpunk känns det som? Har jag rätt? Favoriter från förr?

-OK. Jag kan bara tala för mig själv nu. Jag gillar oldschool hardcore som Madball, Blood for Blood och Cromags mycket. Jag lyssnar också på nyare HC som Devil in Me till exempel.

Jag älskar 80-tals street och Oi. Särskilt rått sound 4 Skins, Condamned 84, all skit från det förflutna som spelades in i någon källare på midband band med en gammal kassettbandspelare ...

 

Aggressive (det passar er verkligen bra), är ni nöjda med namnet? Hur kom det kom upp? Vilket är det bästa bandnamnet du vet?

-Det var mycket lätt. När rekryterade musiker i bandet, så hade jag hade namnet. Jag ville göra aggressiva låter som Combat 84 eller 4 Skins eller de första Böhse Onkelz låtarna. Jag ville göra musik där du kan känna en viss energi rulla ner i din hals som låter ditt hår resa sig. Mitt personliga mål är att erbjuda levande musik där man nästan kan röra vid aggressiv atmosfär som svävar genom luften i detta ögonblick. Om vi ​​kan förverkliga detta någon dag, då är mitt uppdrag gjort och jag kommer att säga med stolthet att vi är ett jävligt bra band. Men det är en lång väg till den punkten ...


Vad är det bästa med att spela live?

-Turnera, se världen, träffa en massa människor, spela musik, göra något för scenen, vilket gör människor glada eller arga;)

 

Och var är bäst att spela?

-Jag föredrar små klubbar där man är öga mot öga med publiken så att alla kan överföra partyt till varandra. Jag gillar när publiken är en del av showen. Jag önskar att vi en dag kommer att ha några trevliga små klubbpartyn där publiken exploderar som på en Terror spelning till exempel.

 

Hur är det att spela den här sortens musik i Tyskland?

-Vår musik är inget nytt. Det finns en massa band som spelar samma stil som vi gör. Speciellt i staterna. I Tyskland har vi en hel del tysktalande Oi band men nästan ingen engelsksjungande sådana. Du kan bara hitta svårare engelsk musik när du tittar på den tyska hardcorescenen. Vår stil är en blandning av Oi och HC. Så vi får fylla hålet mellan dessa två genrer. Och tills nu är återkopplingen ganska bra.

 

Hur skulle du beskriva er musik med tre ord?

-Rått, högt, aggressivt

 

Vad betyder punk för dig, är det bara ett ord eller är det en livsstil?

-Självklart är det en livsstil. Det finns så många olika nyanser, kategorier och sätt att spela punk. Vissa är mer mainstream, vissa inte. Men det är fortfarande ett uppror. Även när tiderna har förändrats och det är inte längre ett brott att vara en hudfärg eller punk för de flesta människor. Om du bor skitigt- det är en livsstil!

 

Hur ser du på nedladdning, mp3 och sånt?

-Det är musik evolution. Det är en teknisk utveckling. Du kan inte stoppa det så att du måste ta itu med det.

 

Hur är det att bo i Tyskland nu? Politiskt?

-Det är coolt att leva i Tyskland. Vi har allt vi vill ha. Du kan inte dö på grund av arbetslöshet eller att vara hemlös när du egentligen inte vill det. Staten och det sociala systemet kommer att hjälpa dig om du förlorar ditt jobb eller är mred om en olycka. Det är allt betalt.

Men det finns en hel del skitsnack som  pågår här också. Regeringen ljuger,  media ljuger, det finns det rika slav fattiga alltid en bra och en dålig sida av myntet, som i alla andra länder också. Vi har våra egna problem och våra egna lösningar. På den punkten, är det ingen skillnad mellan övriga världen.

 

Finns det några bra band från Tyskland nu? Är punkscenen stor? Hur är det i din hemstad?

-Den tyska subkulturens scen är enorm. Vi har massor av band. Ingen kan ens vet alla band från ett område. Det finns alltid nya kombinationer som kommer upp när gamla slutar.

Jag bor i Düsseldorf. Vi har mycket bra punk n oi band som Broilers, 4 Promille, Toten Hosen, Rogers, och så vidare ... Musikscenen är väldigt stark i Tyskland.

 

Vad vet du om Sverige?

-Jag Vet Ikea om det är vad du förväntade dig;)

Jag gillar Sverige. Det är ett stolt land med gamla traditioner och nya idéer. Ert skolsystem till exempel är ett av de bästa i världen. Du har en äcklig smak av servering och äter rutten fisk, ni har ett mycket vackert landskap och ganska bra bilar (Volvo). Priserna på lyxvaror som alkohol och tobak är mycket höga, men jag bryr mig inte ett dugg för jag inte bor där;)

 

Har du hört några bra band från Sverige?

-Alla känner till Perkele. Jag har hört att det finns en hel del bra Metal band som kommer från Sverige, men jag kan inte komma ihåg något av dem. Och det finns en hel del RAC band men det är inte min typ av musik ...

 

Era texter, vem gör dem och vad påverkar er?

-Jag gör texterna själv. Det handlar om livet, det handlar om saker som händer mig eller mina vänner. Jag tycker inte om det när band ska skoja på ett roligt sätt om allt och det viktigaste man kan göra är att dricka, ha roligt och att bry sig om någonting. Jag skriver om händelser som får mig att tänka på och jag är glad att jag måste säga att de flesta av våra låtar är negativa. Men detta kallas Aggressive och inte en jävla enhörning combo eller något ...

 

Finns det något ämne som du aldrig kommer att skriva något om?

-Jag är trött på att göra politiska uttalanden till någon bara för att jag har beskurits hår och har stövlar på mina fötter. Naturligtvis har alla sin egen tro och du har rätt att stå för dem. Men snälla, bespara mig dina jävla åsikter om din synvinkel. Om du är vänlig och du behöver inte försöka knulla mig med din vänster eller höger skitsnack, så är du välkommen. Men om du agerar som en skitstövel, då är du en skitstövel för mig och du kan ta din "bra villiga kraft att bilda en bättre värld" och dra åt helvete.

 

Politik och musik, går det hand i hand?

-Se ovan;)

 

Tror du att musik (texter och så vidare) kan ändra någons liv, jag menar folk som lyssnar på musik?

-Det kan det definitivt! När jag var en ung pojke, så hade musiken så stort inflytande i mitt liv. Det fick mig att tänka. En hel del saker som sades i låttexter vred om mitt sinne. Ibland bra och ibland på ett negativt sätt. Jag tror, ​​musiken spelade en roll i att forma min karaktär när jag blev vuxen.

 

Varför sjunger ni inte på tyska?

-Engelska är det gemensamma "världsspråket". Jag gillar att tala engelska. Jag har många vänner runt om i världen som inte kan tala ett ord på tyska. Så varför ska jag sjunga på tyska när det finns så många människor som inte kan förstå en jävla mening? Vi gör musik för alla som gillar den stil som vi har. Det spelar ingen roll om du är tysk, brittisk, malaysisk eller från någon annanstans. Engelska är multinationellt.

 

Är du nöjd med Sunny Bastards? Är det viktigt att få ut era skivor på ett fysiskt media?

-Sunny Och Chris från Sunny Bastards är goda vänner till oss. Så det var bara en självklarhet att vi hittar fick en plats på deras etikett. De är riktigt bra vänner och rättvisa partners. Vi är nöjda med dem.

I Tyskland har vinyl fått en stor comeback idag och det finns en enorm boom på att samla vinyl i sällsynta och  begränsade upplagor. Så det är ganska viktigt att producera ett album i det formatet.

 

Snälla berätta en rolig sak som har hänt under er karriär och under någon spelning?

-Vi har alltid mycket roligt när vi spelar spelningar. Som jag sa tidigare, är Timo en mycket rolig kille. Han agerar alltid roligt när han är berusad. Han kan inte tala engelska så han försöker prata med händer och fötter när vi spelar med band från andra länder. Förra året när vi spelade med BISHOPS GREEN från Kanada så satte sig Timo sig på en bit hemskt luktande ost som låg på bordet för middag. Så byxorna stank som fan. Han försökte förklara det för Greg Huff från B.G. Han kunde bara förklara sig på tyska så han tog ner sin hand i bakfickan och sedan höll han handen på Gregs ansikte att han skulle lukta på osten. Greg trodde att han skitit i byxorna eller nån  annan pervers grej och försökte fly, men Timo var bakom honom. Hela scenen var så jävla briljant, vi skrattar fortfarande åt det i dag ....

 

Hur ser er publik ut? Vilka människor saknar du på era konserter?

-Detta är ett Skinhead band. Hur tror du att publiken ser ut? ;)

 

Snälla ranka dina fem favoritskivor, fem favoritkonserter och fem viktigaste sakerna i livet?

Fav. Skivor

1. Judas Priest: Screaming for vengeance
2. Böhse Onkelz: Kneipenterroristen
3. Madball: Look my way
4. Cock Sparrer: All of them
5. Many more, I can’t count them all

Fav. Konserter:
1. Such a Surge and Thumb 1994
2. Madball 1995
3. Biohazard 1996
4. Cock Sparrer Reunion Tour
5.
Every Punkrock Holiday i Tolmin Slovenia

Viktiga saker:

 1. Att vara lycklig

 2. Hälsa och skydd för min familj och vänner.

 

Är det tråkigt med intervjuer? Är det mycket intervjuer??

-Vi har gjort några intervjuer innan. Det blir bara tråkigt när folk alltid ställer samma frågor. Online intervjuer är enklare och effektivare eftersom du har mer tid att tänka på det innan du svarar.

 

Om du fick välja fem band från det förflutna och historia och idag och både döda och levande band att ha en konsert tillsammans med ditt band. Vilka fem hade du valt?
-1. Stomper 98
2. Lions Law
3. Hardtimes
4. Close combat
5.
4 Skins och många mer...

 

Framtidsplaner för bandet?

-Vi arbetar redan på nya saker för nästa album. Det kommer att finnas en Super Sound Single med WARRIOR KIDS från Frankrike som kommer ut i år. Och vi försöker ordna lite europa spelningar för oss i maj. Vi får se om vi kan få allt det att hända ...

 

Nåt att tillägga?

-Tack för att du intervjuade oss och recenserade vår nya skiva.

För vem som helst som läser den här skiten till slutet.

Stötta din scen! Stötta din livsstil och din kultur! Gå och besök spelningar i din stad! Bilda ett band och fortsätt att vara sann!

Tack!

Håll er aggressiva

Dan